Šta je novo?

Aku busilica?

A na koje to ostale bušilice treba da se legne da bi odradile svoj posao?
Nisi uopšte izbušio rupu (otvor u tvom slučaju) već si spržio burgiju i dopekao ciglu jer ta bušilica nema udarnu funkciju te pohvale za nešta što ne znaš čemu služi da li vrede?

Recimo moje dve male Bosch 9.6V (mada se one vode kao odvojači), komšijska Parkside, u selu sam koristio nečiju Milwaukee i Womax, ženin brat je doneo iz Austrije DeWalt žuti ali na njega nisam morao da vršim pritisak i lepo je bušila i moju Parkside žičnu bušilicu. Napomena je da su sem Milwaukee i Dewalt sve koristile moje burgije. I na sve sam morao da se naslonim da bi nešto uradile i ni približno nisu bile kao Bosch sa "pijace". Iskustvo koje govori iz mene je 5-6 televoizora, 10ak polica, po koji orman, 5-6 sastavljenih ormana (korištene kao šrafilice), dva ankera u betonu, 20ak rupa na pogrešnim mestima i sl.. Daleko od velikog iskustva.

Sklapao sam neku tv komodu i garderober, pozajmio od ćaleta Womax šrafilicu sa dve baterije, platio je valjda oko 2700din. Završio sam posao sa jednom baterijom, prezadovoljan, preko 300 holšrafa ušrafljeno, dobra ergonomija i nisam se umorio. Nakon toga probušio 4 rupe u plafonu(nije betonska ploča, već monta)za tiplove da okačim novi luster. Iskreno, ne znam šta će nekome za kućne poslove više od ovoga.

Koja Parkside aku bušilica? Mogu da buše sve, samo je pitanje koliko teško.
Imam ovu koja mi je omiljena i koja buši lako sve do betona (napravio sam metalnu nadstrešnicu sa njom i bušio rupe od 15 mm u metalu debljine 8mm):
1729851718620.png
Za beton koristim ovu:
1729851802379.png
A za šrafljenja i bušenja u drvetu uglavnom ovu:
1729851838271.png

Važno je koja je burgija u pitanju.
Ako je metal, neverovatno pomaže da se koristi sprej za podmazivanje bušenja.
Ako je beton, ne može obična burgija da se poredi sa SDS.
Drvo, cigla i slično, sve mogu i to lako. Rigips je toliko mek da možeš i rukom :)

Jel ovo valja cemu?
Kako se poredi sa slicnim Wobi ili Parkside?
Trenutno je na nekoj akciji za 2499 dinara.
Obrtni moment: 3.5 Nm

Parkside PAS 4 D6 ima 10 Nm i ume da zafali malo snage (a veoma je odličan alatčić), a košta(o je) upola cene :/ PO meni, ne isplati se ovaj likovani Vilidž pipl

Danas na Shoppsteru 1999 dinara.

Ja moram da pohvalim Womax aku pištolj za silikon. Imao sam prilike da koristim Bosch plavi PRO model koji je jedno 5 puta skuplji i zaista ne opravdava cenu, cak stavise počeo je da proklizava prenos. Oba su korišćena za istiskivanje kartuša sa ankerfix-om, za šta je potrebna poprilična sila.
Čak na Bosch-u piše Made in UK, al džaba, kinez ga šije po ceni, a i po kvalitetu ne zaostaje (~8k vs 40k).

Koja Parkside aku bušilica? Mogu da buše sve, samo je pitanje koliko teško.
Imam ovu koja mi je omiljena i koja buši lako sve do betona (napravio sam metalnu nadstrešnicu sa njom i bušio rupe od 15 mm u metalu debljine 8mm):
Pogledajte prilog 463866
Za beton koristim ovu:
Pogledajte prilog 463867
A za šrafljenja i bušenja u drvetu uglavnom ovu:
Pogledajte prilog 463868

Važno je koja je burgija u pitanju.
Ako je metal, neverovatno pomaže da se koristi sprej za podmazivanje bušenja.
Ako je beton, ne može obična burgija da se poredi sa SDS.
Drvo, cigla i slično, sve mogu i to lako. Rigips je toliko mek da možeš i rukom :)
Gde si ih nabavio?

Ja obisao nekoliko Lidl prodavnica ovih dana, nema ih.

Vodeći se lepim iskustvom sa ćaletovom Vomax bušilicom poručio neku kao dosta bolju i jaču sa Ananasa uz vaučer za svega 3500din. Kvalitet se vidi na sve strane 😄
20241105_112450.jpg20241105_112825.jpg20241105_112439.jpg

Bacate pare na ta plastična sr*... loše proizvode. Kvalitetan alat će trajati godinama i u to vreme razlika u nabavnoj ceni je apsolutno beznačajna.
Razumem da neko arči alat svaki dan pa mu odgovara da to bude i Parkside koji će da vrisne u garanciji i pljas zameniš za drugi ali za hobiste kvalitetan alat nema zamenu.

Ja se nekako vodim drugom logikom, da mi treba za svaki dan i da mi od toga zavisi posao, uzeo bih nešto jako kvalitetno da ne mislim o popravkama, garanciji, čekanju zamene i sl. a ovako za jedno korišćenje u mesec dana, stvarno mi brend ne igra nikakvu ulogu.
Šalu na stranu za ovo što sam postavio iznad, sve su to kozmetički detalji, ali 2 baterije od 2A, metalna glava i 45Nm za ove pare... pa jedan lep pozdrav i za bosch, makitu i sve ostale preskupe proizvođače od mene. 🙂

Imam istu, i mogu da tvrdim da vredi i vise novca nego sto se prodaje..nema potrebe slusati komentare osoba koje je nemaju a znaju kako i sta moze s njom :)

Ove ogrebotine i sta vec si dobio zbog ananasa, da si kupio u prodavnici koji direktno prodaju womaxove stvari (woby haus), sigurno ne bi bilo ovih anomalija

Nije stvar u tome da je glava metalna nego zupčanici, tih 45Nm nema ni papiru.
Nema potrebe da dalje nastavljamo na ovu temu, svako kupuje ono što mu odgovara za svoj novac, a u te priče koliko ima ili nema pravih Nm ću poverovati kad vidim konkretne dokaze. Screenshot_20241106_000012_Ananas.jpg

Womax BL-AS 20-2 LI Akumulatorska bušilica, 20V, 2x 2Ah
Odmah ispod te je ponudjena i ova... I kod nje je ista oznaka, isto idu dve baterije (iako ne pise u naslovu), samo drugacije izgleda i malo je jeftinija. Jel su to jedine razlike?

Nema metalni futer. Iskreno za hobi alat najbolje za sada služi lidlova x20 (već četvrta godina), pre neku sedmicu bila je 4500 din...

I moja womaksova (GP-AS 20-2 LI 2X1.5AH) ima napisano 32nm, tesko da ima toliko s baterijom 20v 1.5Ah.
Radi dobro, 10x12 usrafi fino u betoncinu itd itd

Nema metalni futer. Iskreno za hobi alat najbolje za sada služi lidlova x20 (već četvrta godina), pre neku sedmicu bila je 4500 din...
Problem sa Lidlovim alatom je taj što ne možeš da ga kupiš kad ti treba nego onda kad je dostupan, a nekad je taj ciklus tek na mesec i više dana, inače i ja glasam za parkside, sve što imam njihovo, radi i dan danas kako treba(burgije, nastavci, punjač za akumulator, gedore, ključevi, pumpa za ulje....)

Crni Parkside 20v bez čekića traje skoro 5 godina, 2 krova postavio sa njom + bušio brdo rupa i otvora u drvetu i metalu, sve šljaka kao prvog dana.

I ne znam odakle ta prica o plasticnim zupcanicima, svaku parkside sam otvarao da vidim i svuda su zupcanici metalni.

Manja digresija i pitanje za Sapcane. Da li u Sapcu postoje prodavnice alata koje se bave rentiranjem?

Gledao sam baš da uzmem neku šrafilicu i izbor je bio izmeðu Prkside što je ima sada za vikend:
1731779070097.png i Womax-ove što se pominjala.
Učinila mi se Womax kao bolja opcija tako da uzeh nju. Skroz fina za moje bazične potrebe, možda čak i overkill.

Prilozi

• IMG_3076.jpeg
    IMG_3076.jpeg
    292.3 KB · Pregleda: 35
  • IMG_3078.jpeg
    IMG_3078.jpeg
    199.8 KB · Pregleda: 46
  • IMG_3079.jpeg
    IMG_3079.jpeg
    135 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno