Šta je novo?

Aku busilica?

Ajmo reci da mi treba u ovom momentu srafilica za "kucnu" upotrebu da li se isplati uzeti boša 120 za 10000rsd sa 2 baterije 2ah i punjacem i poklon bitovima (Link) ili mozda nije lose ni uzeti ovu sad 7.2. parksajdovu Link
40nm max
1600 obrtaja max
Nema baterije nego kabl od 5m
Cena 2600
2 superkvalitetna bita gratis
Eto znacice mi neko vidjenje ja sam najgori za kupovinu. Neodlucna vaga a najcesce i po impulsu kupujem i ne primetim neke mane kod proizvoda. Sta znam ako postoji 10 posto sanse da cu 8.2. morati da reklamiram radije se ne bi upustao u tu avanturu zbog 2600 dinara. Hvala svima svaka pomoc je meni dobrodosla
Ja sam za ovu bos kakva je da je trenutno mi ne treba bolja ne daje mi se 20 000 za neku bolju bez cetkica sa boljim performansama da je 13000 pa da dodam 3 ok. Kad oduzmem jednu bateriju i poklon bitove izadje me 6 7k sto je jeftinije nego ponuda na kp polovnih. Bugi daj link do tog u pp ako ti nije tesko. Ja na oglasima naidjem uvek na neke pacijente i generalno su oglasi nesto sto je jeftinije 10 posto nego novo a gore 2 puta u 50% slucajeva.
Ja imam baš tu Parkside i kupio sam je za kućnu upotrebu. Namerno sam kupio sa kablom, jer svaki put kada sam išao da pomažem nekome ko mi je rekao da ima šrafilicu uvek je bilo nekih problema sa istima. Još jedna prednost kabla je što je šrafilica lakša, sa druge strane minus je što stalno moraš da se ispetljavaš iz njega. Ako živiš u kući ili imaš vikendicu po meni je praktičniji alat na baterije, jer ne moraš da non stop razvlačiš kablove po dvorištu da bi nešto uradio. Sama šrafilica ima dovoljno snage za sve za šta sam probao. Ovaj nastavak za bušilicu nije baš idealan, ali super dođe kao druga bušilica da ne moraš non stop da menjaš burgije ako su ti za nešto potrebne 2 različite. Što se bitova tiče možda su premekani, ali bolje da baciš bit nego da zezneš glavu šrafa... Što se tiče udobnosti ručke i same izrade ja sam i više nego zadovoljan. Čini mi se da je Bosch manji, pa ćeš sa njim lakše raditi ako je skučeni prostor.
Ukratko na osnovu mog iskustva opet bih uzeo ovu Parkside šrafilicu.
 
Alat na baterije pruža toliko slobode, pri čemu alatke imaju dovoljnu snagu i autonomiju da o kablovima ne bih ni razmišljao.
 
Tako je...

Ali ako si takav hobista/amater da takav alat upotrebljavaš 2-3x godišnje po 5-10 minuta, ili još ređe, onda je možda kabel ipak bolje rešenje.
Baterije propadaju i vremenom, ne samo korišćenjem. Pa će ispasti da si bateriju upotrebio 10-ak puta.
 
Zato sam ja uzeo i trimer za travu koji koristi iste baterije, pa ću makar svako leto par puta da ih napunim i koristim.
 
Očigledno je najbolja solucija kad uzmeš jedan uređaj na baterija da se započne tranzicija svih uređaja na baterije, kako bi se barem redovno koristile. Jedini problem je što to može izaći poskupo u tom slučaju.
 
Znaci postoji crni oarksajd kao crni pojas znaci zadnji level kao plavi bos. Elitni odred lidla.
Vi pricate o cenama baterija i alata kao da se redovno prodaju a zapravo svaki put izadje drugi model i cene mogu biti uvek razlicite i naravno ne mora samog alata da vise ikad bude. Mada ok vi znate bolje koji ste kupovali. I kakve su crne srafilice.
Ja uzeo 120 li i brus li malo baca burgije.

Slabo sam usnimio ali mozda se vidi rad

Koje bitove uzimate
 
Osnovni nedostatak Parkside branda je dostupnost. Ako je meni potreban neki alat, volim da odem i kupim. A sa Lidlom je lutrija kada će šta da se pojavi i kada će sledeći put da bude dostupno. Od kada je počela grejna sezona, išao sam više puta u Lidl zbog demi vode. Ponuda alata je uvek skromna, gotovo nepostojeća.

Cenovno jeste privlačno, ali ne zvuči kao platforma za koju želim da se vežem I da ne mogu da dokupim punjač ili bateriju kada ja to želim.
 
Da, Lidl nema stalnu ponudu alata, već ono što nam treba možemo kupiti samo kada se zaista i pojavi u radnjama.
A neke stvari se pojave vrlo retko. Crne baterijske bušilice imaju veoma retko. Poslednja isporuka se duže zadržala u radnjama, ali sada ih nema već duže vreme.

Ali sada je van sezona alata. Na proleće će ga verovatno biti mnogo više.

Baterije imaju vrlo često. I toliko su povoljne da nije problem kupiti ih kada se pojave, pa imati kada ustrebaju.
Amateru korisniku za kućnu upotrebu svakako ne trebaju više od dve + jedan punjač.
 
Преломио и узео Бош гср 18v - 50 за 17к
 

Prilozi

  • 4185A22E-7593-4B14-A4CE-16ED89216220.jpeg
    4185A22E-7593-4B14-A4CE-16ED89216220.jpeg
    123.2 KB · Pregleda: 175
I sta si jos dobio. Gde su kupio.
Mislim da je odlicna busilica jedino nema cekic
Mada i ove sto imaju verovatno nemaju nego samo imaju malo hoda ne znam jel ko busio sa ovim malim zidove
 
Poslednja izmena:
I sta si jos dobio. Gde su kupio.
Mislim da je odlicna busilica jedino nema cekic
Mada i ove sto imaju verovatno nemaju nego samo imaju malo hoda ne znam jel ko busio sa ovim malim zidove
2 батерије , пуњач и л-кофер. На Шопстеру купио.
 
Parkside Performans aku će biti u ponudi sledeći ponedeljak.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220206-221201_Lidl.jpg
    Screenshot_20220206-221201_Lidl.jpg
    723.4 KB · Pregleda: 151
Ja sam na akciji uzeo Bosch 12V-15, odlična mala bušilica, šrafilica, a ima i udarač :). Ja sam veoma zadovoljan. Dobio sam dve baterije uz nju, jedna 2Ah, druga 4Ah. Prolazi skoro svuda. Vidim da je ima i sada:

 
Kakavli je crni laser. U prosloj ponudi je bio zeleni sad ce biti crni 5999 jel koristio neko jel precizan
Za te 2 buslice iz nove ponude pise da je motor bez cekica tako da nisam bas skontao o cemu se radi.
Ovaj jedan koji je kompletan sa bat i jos nekim bitovima itd je 16k ja mislim. Velike su to pare bolje uzeti bos ili makitu
 
Motor bez čektica je mnogo bolji od motora sa četkicama. Naravno, njanjavo urađeni no-name kinez koji jeste bez četkica, može biti lošiji od nekog vrhunskog Hilti-jevog klasičnog. Ali po principu rada gledano, brushless je bolja tehnologija, izdržljivija, dugotrajnija i otpornija na prašinu (pogotovo bitno kod ovakvog ručnog alata).

Inače, jeste da je cena ovog seta u Lidlu 17000din, ali to je zaista najjača mašina iz njihove ponude, metalna stezna glava, udarne mogućnosti same bušilice (ovo je retka opcija na baterijskim šrafilicama), dobiju se dve baterije i brzi punjač, pa na kraju i gomila bits-eva i neki fancy kofer. U Bosh/Makita varijanti, ovo isto bi bilo bar 2x suplje. Lidl zamenske baterije su veoma povoljne i često dostupne.
 
Obratite paznju, pojavile su se nove baterije za Parkside x20. Ove nove imaju balansiranje celija i pametniju elektroniku. Oznaka je b1, pap 20 b1, stare su bile a1.

Stare recimo nisu imale čak ni zastitu od podpražnjenja u sebi (već u alatu)
 
Godinama koristim Metabo aku busilice i prezadovoljan
 
Vredi li uzimati jefitniju aku ili kabl parkside busilicu za kucne poslove,busenje drveta,zida od maltera i cigle,mesanje poludisperzije...?
Od ponedeljka imaju ovu u ponudi.
 

Prilozi

  • Screenshot 2022-02-20 at 21-28-28 Pogledajte naše ponude Stranica 20 - Lidl letak.png
    Screenshot 2022-02-20 at 21-28-28 Pogledajte naše ponude Stranica 20 - Lidl letak.png
    831.7 KB · Pregleda: 461
Vredi li uzimati jefitniju aku ili kabl parkside busilicu za kucne poslove,busenje drveta,zida od maltera i cigle,mesanje poludisperzije...?
Od ponedeljka imaju ovu u ponudi.
Ovo ti je njihov najmanji "hilti". Ja imam takav za sve teže radove po kući. Za drvo, ciglu i sl imam običnu bušilicu. Pomagao sam i ortaku u nekom manjem renoviranju i tu isto nije bilo nikakvih problema. Imaju i jaču verziju koja je skuplja tipa 1000 din ali mislim da je bolji izbor. Kada će se ta pojaviti opet u prodaji niko ne zna, mislim da je ovaj model opet na akciji posle malo manje od godinu dana.
Iskreno ja ne bih novu bušilicu koristio da mešam poludisperzije i sl. stvari jer to kvari futer. Obično za to okristiš neku matoru koju si otpisao.
Po meni je alat iz Lidla ok i za tu cenu daje mnogo. Ako nisi, prelistaj ovu temu jer ima dosta korisnih informacija.
 
Znaci vredi da se uzme ovaj mali hilti,kakva je ta buslica koju imas,imam staru busilicu koja zeza zbog toga i trazim novu.
 
Vredi li ovo 2600din?

 
Ja je kupio, za neko manje bušenje iverice i drveta mi je sasvim ok,za neke zahtevnije radove nije, ali obzirom na cenu...
 
Znaci vredi da se uzme ovaj mali hilti,kakva je ta buslica koju imas,imam staru busilicu koja zeza zbog toga i trazim novu.
Pored ovog malog Parkside "hiltija" imam B&D bušilicu od 500w koju koristim za drvo ciglu itd i imam ovu šrafilicu/bušilicu iz Lidla koju je okačio ironmanbg koju koristim primarno kao šrafilicu, ređe kao rezervnu bušilicu ako mi trebaju dve različite burgije pa da ne menjam non stop.

@ironmanbg Iz mog iskustva vredi svaku paru i na nekoj od prethodnih strana imaš moje i mišljenje još nekih članova o njoj i sličnim sa i bez baterije.
 
@aljosa79 Hvala.

I ja izbegavam sa baterijom. Kad god sam nekog pitao da mi pozajmi, crkla baterija.
Inače nemam nikakvog iskustva i treba mi za najamaterskiji rad.
Dakle, predlažeš da se kupe drugi bitovi, isto iz Lidla kad budu u ponudi?
Šta od burgija i bitova ima svrhe kupiti za PNS 300A1 ?

Ps

Apropo baterija
Da li su toliko neophodne da bi se zagađivala priroda (npr Rio Tinto). Da li ljude toliko zabole za ekologiju i inače (osim kad protestuju protiv RT), svo to naručivanje hrane, sokići, flašice, kesice....
 
Ovu crnu busilicu/odvijač u Lidlu na 12v što je sada u ponudi kupio sam prošli put. Razlika u odnosu na sličnu Milwaukee u radu je u kvačilukoje je kod ovog modela nelinearno i na najjačoj poziciji nedovoljno, i to je to. Svaka preporuka!
 
Ja sam uzeo gsr 120 li bos sa 2 baterije punjacem i nekim kineskim bitovima i burgijama za metal i drvo sa 3 god garancije 10 000 dinara trajace godinama jer mi je za kucu. Mada i parksajd ce verovatno trajati godinama za po kuci ali bos je masina iako je ovo najgora od plavog bosa.
Imate heftalicu za 700 rsd sa 500 klamarica standarndih 500 onih U i sa 500 eksera. Te lidlove heftalice se vremenom pokvare ali za kucnu varijantu tj hobi preporuka lagano ulaze ekseri u drvo fina stvar za ramove za slike za tabure da promenis medijapan plocu ako si slomio guzicom, da izvadis klamaricu iz materijala itd. Koliko ima klamarica u pakovanju toliko ce odraditi sigurno.
Hilti bi ja uzeo iskljucivo isto za po kuci sa malim ocekivanjima. Za 15k ima bos cekic koji radi sigurno dok se ne podere.
U svakom slucaju treba dobro razmotriti sve opcije i ne zaletati se zbog par hiljada i uzeti parksajd. Ima stvari koje ne vrede para ali ima i onih koje se itekako isplate. Kome treba laser ima ga jos na rafovima, slab magnet, punjiva baterija, traje 10 sati mozda, nije debela linija. Video sam i onaj kwbov set za tiplovanje, bio je 1300 jos pre mesec dva sad se valja po rafovima za 1000, dobije se i tipla 6 8 10 ukupno 200 300 komada, burgije sa granicnicima dubine i sam alat vodjica za pravo busenje drugih dimenzija burgija osim 6,8,10 itd. Npr taj sablon se isplati jer i bez samog sablona ono sto se dobije vredi 1000 dinara. Kwb je solidna hobi marka.
 
Nazad
Vrh Dno