Šta je novo?

Ako vam treba džabe

@ emaniac

sta ti je ovo sto pise na njemu "KENT" na slici 12 ?

P1 je otisao Fastlane-u,ostala je graficka i jedan InfraRed receiver.

@ emaniac

sta ti je ovo sto pise na njemu "KENT" na slici 12 ?

Kao sto rece activated1, usb stick, specijalni :d od "64" MB.
Svojevremeno se prodavao uz 4 pakle Kent cigareta, navodnog kapaciteta 64MB.
Bilo je ovde postova o tome, dosta. Ispostavilo se da su unutra ustvari 16MB ccipovi.
Sem toga, potpuno je ispravan.

emaniac... ne nije isto... :/ imam i ja "klasican kabel". Gameport jeste standard, ali pinout sa uredjaja ne mora da bude!

Samo da obavestim da odustajem od chinch bracket-a od korisnika Emaniac. Hvala Emaniac na dobroj volji. Snasao sam se na drugom mestu, nasao sam tacno ono sto mi je trebalo, ovaj bi trebalo da budzim ali nemam vremena za to tako da ako neko hoce ovo moze da se obrati Emaniac-u.
Pozdrav i hvala jos jednom!

@moca87 i @emaniac

Zahvaljujem se pomenutim user-ima na P1, računar se uskoro kompletira.

Jel ima neko da je uz digitalni aparat dobio onu karticu od 16mb ali SD? Ja sam dobio ali je MMC i kupio sam og 1gb, ali bi mi dobro doshla ova mala za kamkorder jer imam na Panasonic VDR-150i na njemu slot ali ne podrzava MMC i moze da pravi slike 0.3mpx pa bi ta mala bila vishe nego dovoljna, a nekad mozda zatreba da se neshto slika... Pa bih bio zahvalan ako neko ima tu SD od 16mb, jer sigurno mu negde stoji,sigurno je kupio vecu. Naravno ja mogu da dam ovu MMC od 16mb ako to neshto znaci :)

Poslednja izmena:
Imam jedan CD-Rom(covek) LG 52x max.
Sa dva dugmeta napred,beli.Ne znam da li radi,ja sam ga izvadio iz kucista pre jedno dve godine i tada je radio.Ako je neko zainteresovan okacicu i neku sliku.
Uglavnom ovako izgleda
6615.jpg

Da se vratimo na temu sastavljanja konfe za nekoga ko stvarno nema para. Drugar od burazera je vrlo siromasan i stvarno nema love za ikakav komp. Dobio je komp prosle godine (neki Celeronac na 1200...) medjutim taj ko mu je dao komp mu je sad uzeo pod nekim glupim izgovorom. Meni je bas zao posto znam koliko voli kompjutere i hocu da mu poklonim neke starudije sto imam ovde, ako neko jos hoce da ucestvuje super.

Ja cu mu pokloniti sledece:

Athlon XP Barton 2500+
2x512MB DDR400
NF2 ploca
Asus 9800XT

On ce kupiti neki polovan HDD a ko hoce da ucestvuje potrebno mi je sledece:

1. Neki kombo ako nekome negde stoji (ili ako neko ima Pioneer 106 sa spaljenom elekronikom posto ja imam jedan sa unistenom optikom)

2. Kuciste sa horizontalnim mestom za napajanje (ja imam napajanje)

3. Tastatura i mis (Da rade)

4. Zvucnici (Tek toliko da ima neki zvuk)

5. Neki monitor

Takodje potrebna mi je PCI graficka sa 4MB rama i moduli EDO memorije od 32MB (tacnije 6 komada ako treba platicu) da kompletiram jednu HP Vectru (Socket 8 Pentium PRO 200MHz) koja ce ovde biti na poklon za nekoga koga vi poznajete a ko nema para i masina za neki bazicni rad mu je potrebna.

Poslednja izmena:
Eto ja cu dati tastaturu koriscenu Genius neka SLIM,ako mu treba dobice i web kameru eto toliko od mene a imam i kuciste bez napajanja ne znam koje je tamno braon boje

E, ovako.Ja imam edo ram od 8 i 4 mb koliko ti dusa voli.Pokupio sam od nekih krseva i sad mi skupljaju prasinu u fioci.EImam dvd/rw koji vise nece da reze, pa ako to moze ikako pomoci, ja cu pokloniti.I ja sam takodje u akciji sklapanja masine za jedno dete, koje takodje nema novca i zivi bukvalno u supi. Ostalo mi je jos neki monitor da mu nadjem 14" ili 15".Mora da neko ima te krseve za pokloniti!

eh ja imam negde u garazi monitor (nemam pojma dal radi) 13'' ili 14'' ako to treba eto ako uspem da nadjem dacu i to

Odlicno sto se tice tastature i tog kucista. EDO od 4 i 8 mi ne znaci posto ih i ja imam hocu da ta masina bude maksimalno nabudzena kada je budem poklanjao.

tastaturu sam nasao,jos samo cale da iskopa to kuciste i eto dobice ja sutra dolazim do bg-a pa ... da sam znao bacio sam skoro jedan stari mis :(

imam ja neki usb mis, radi ali mu fale bocni tasteri. beli KeyMouse je u pitanju...

Ljudi,posto sam od skoro provalio ovaj topic i sad vidim da se ovde odvijaju neke dobrotvorne akcije sakupljanja delova za kompove za ljude koji stvarno nemaju kesa i siromasnu decu i ja zelim da ucestvujem.
Vec sam rekao da imam jedan stari CD-Rom,pa ko se bude javio nosice ga.
Ali zelim da kazem da kad se tako sklapa komp za neko dete, javite mi i ja cu mu kupiti novu tastaturu ili/i misa.

@Misko78...Ako ti treba nesto ovako http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=66&SCID=67&MNO=AH-510 javi na pm (da ti dam br. tel),tj racunaj da imas od mene takve sluske.Ja sam ih koristio dok nisam kupio kvalitetnije.Nije nesto ali moze mu koristiti,a tebe ako put nanese preko autokomande ili Zvezdinog stadiona mozes ih pokupiti.Pozz

Poslednja izmena:
Hocu drugaru da poklonim shtampac, i imam canon ip pixma 1000 ali glava neshto zeza kao ne prepoznaje je, izgleda da je otishla. Pa ako ima neko mozda da mu ne treba da da, ili da proda, samo da radi da nije zapekla i to...

vec pomenuti quantum od 3gb, us roboics pci 33,6k modem (mislim da mu ne radi zvucnik), asus v2740tv, neku prastaru chicony tastaturu sa ps2 adapterom i lg cd rezac. ako nekome nesto treba, neka se javi.

Imam ja geniusov opticki PS2 mis, savrseno ispravan, sta vise kao nov, i neku tasturu, ispravna, ali..

Ako je nekome ostalo malo paste za procesor a da mu ne treba nek mi javi. Treba mi samo za jedan procesor pa da ne kupujem celu tubu zbog toga. Hvala unapred.

P.S. pozeljno Arctic Silver 5 :D (shalim se... :))

Trazih po kuci za pastom, medjutim nisam nasao :( (Izgleda da je zavrslia kod ortaka).

Da li neko ima neki dvd-rom ili dvd-rw (nije bitno da li reze) i agp grafu sa tv-outom. Masina je P3 samo za filmove. Sve ostalo sam nabavio.

Ako neko ima a da mu ne treba HVALA unapred

Poslednja izmena:
Poklanjam ja titan nano grease... skoro cela tuba, samo jedno nanosenje na cpu... kome treba, na pm

Da se vratimo na temu sastavljanja konfe za nekoga ko stvarno nema para. Drugar od burazera je vrlo siromasan i stvarno nema love za ikakav komp. Dobio je komp prosle godine (neki Celeronac na 1200...) medjutim taj ko mu je dao komp mu je sad uzeo pod nekim glupim izgovorom. Meni je bas zao posto znam koliko voli kompjutere i hocu da mu poklonim neke starudije sto imam ovde, ako neko jos hoce da ucestvuje super.

Ja cu mu pokloniti sledece:

Athlon XP Barton 2500+
2x512MB DDR400
NF2 ploca
Asus 9800XT

On ce kupiti neki polovan HDD a ko hoce da ucestvuje potrebno mi je sledece:

1. Neki kombo ako nekome negde stoji (ili ako neko ima Pioneer 106 sa spaljenom elekronikom posto ja imam jedan sa unistenom optikom)

5. Neki monitor

Takodje potrebna mi je PCI graficka sa 4MB rama i moduli EDO memorije od 32MB (tacnije 6 komada ako treba platicu) da kompletiram jednu HP Vectru (Socket 8 Pentium PRO 200MHz) koja ce ovde biti na poklon za nekoga koga vi poznajete a ko nema para i masina za neki bazicni rad mu je potrebna.
Dodajem ja monitor na ovu konfiguraciju.

Samsung CRT 19" 997p (valjda, na poslu sam) uglavnom nije bas onaj najskuplji.

Vici me na PM.

Zanima me nesto. Dali je neko isao u onaj dom na Banjici da obidje onu decu. Cisto da pogleda ima li neke koristi od tog kompa ili ga je neko od vaspitaca odneo kuci. Pre 2 godine smo uplacivali neke pare i od toga je na kraju kupljena lepa konfiguracija.

Mali update:

Šiki je poklonio 17" ADI CRT koji je jos uvek u garnaciji, madness99 je imao misa i tastaturu ali nisam uspeo da se nadjem sa njeim kada je dolazio u BG pa je to propalo.

Jos uvek je potrebno:

Hvala ostalima na velikodusnim ponudama, ako nije problem to sto imate ponudite na PM da ne bi ovde raspravljali a ja cu ovde objaviti ko je sta poklonio. Takodje cuvajte to sto hocete da poklonite a sto ja ne uzmem, pa da u sledecoj akciji opet sklopimo neku masinu.

Meni treba 2 neispravna 120mm ventilatora, neprovidna (crna). PM ako ima neko.

Nazad
Vrh Dno