Šta je novo?

AirCash Srbija

Pitanje za one koji koriste AirCash:

Da li je moguće dopuniti AirCash novčanik korišćenjem platne kartice trećeg lica? Npr. da li Marko Marković može da dopuni svoj AirCash novčanik pomoću Visa kartice svog prijatelja Petra Petrovića?

Pitanje za one koji koriste AirCash:

Da li je moguće dopuniti AirCash novčanik korišćenjem platne kartice trećeg lica? Npr. da li Marko Marković može da dopuni svoj AirCash novčanik pomoću Visa kartice svog prijatelja Petra Petrovića?
Može, prolazi, ne proveravaju, ali nije u skladu sa Uslovima korišćenja.

Povlačenje ide i na Mastercard koja je povezana sa računom u banci takođe.

U Hrvatskoj (i BiH) nema povlačenja na MC uopšte, ni ukoliko je MC izdat od strane banke.

U RH npr možeš ako nemaš Visu jedino povezati bankovni račun direktno i novac ide na račun, bez obzira da li uopšte i imaš neku karticu.

U Hrvatskoj (i BiH) nema povlačenja na MC uopšte, ni ukoliko je MC izdat od strane banke.

U RH npr možeš ako nemaš Visu jedino povezati bankovni račun direktno i novac ide na račun, bez obzira da li uopšte i imaš neku karticu.
Da, to je standard u EEA što se tiče PayPal-a.

Aircash kartica moze da se doda na PayPal ali ne mogu da se povuku pare.
Za srpske naloge je kod Mastera preduslov da banka podržava instant transfer i povlačenje je moguće isključivo u dinarima. Drugi problem je i što je AirCash kartica Prepaid, te svakako povlačenje na Prepaid karticama nije moguće.

razmatra se i širenje u regiji, na Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju...
u planu su i Velika Britanija i SAD

Izvor je ova vest od pre 15 dana:

Štošta im je planovima i razmatranjima, samo kad bi znali kada :)

razmatra se i širenje u regiji, na Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju...
u planu su i Velika Britanija i SAD

Izvor je ova vest od pre 15 dana:

Štošta im je planovima i razmatranjima, samo kad bi znali kada :)
Cuj razmatraju za BiH, zar nije prica da bi trebalo da krenu sa radom prije pocetka sl. godine?! Sto li su se registrovali u Banja Luci ako razmatraju ;)

Cuj razmatraju za BiH, zar nije prica da bi trebalo da krenu sa radom prije pocetka sl. godine?! Sto li su se registrovali u Banja Luci ako razmatraju ;)
Počeće vrlo bzo (mada je već moguće koristiti i uslugu i karticu), reklame se i dalje vrte na TV-u "Aircash uskoro u BiH", a pre mesec dana su uplatili 700.000 KM koliko je potrebno za dobijanje licence u BiH.

Ja je koristim u Srbiji, svuda prolazi bez problema, i online plaćanje i u marketima. Registovana sa BiH dokumentima. Naravno nema nikakve provizije za konverziju.

razmatra se i širenje u regiji, na Srbiju,
Mislim da Aircash ima volju da dođe u Srbiju, ali je sam proces dobijanja dozvole NBS jako dug i težak. Mi smo imali iPay koji je radio po sl principu i znam da je i njima bilo potrebno dugo vreme da dobiju dozvolu, a posle su je i izgubili

Ja je koristim u Srbiji, svuda prolazi bez problema, i online plaćanje i u marketima. Registovana sa BiH dokumentima. Naravno nema nikakve provizije za konverziju.
Koristim je i ja al ne za placanje posto nema ni rsd ni bam valutu. Koliki je kurs kad odradi konverziju pri placanju?

Povoljan kurs, u suštini se isplati i plaćati karticom u marketima jer je isto kao da plaćaš u RSD / BAM.

Pozdrav, zanima me da li ima po trafikama u Srbiji da se kupe aircash bonovi, pa da se mogu na nalog ukucati?

Pozdrav, zanima me da li ima po trafikama u Srbiji da se kupe aircash bonovi, pa da se mogu na nalog ukucati?
Ne. Za sada je glavni predmet diskusije to što ga trenutno ni u kom obliku zvanično nema na našem tržištu, što najpre podrazumeva registraciju MasterCard Prepaid našim dokumentima.

Danas su izjavili da do leta 2025. kreću u bar dve države Zapadnog Balkana, a do kraja godine i u ostale 2 (bez Makedonije i KIM).
Takođe, ulaze i na tržišta Španije, Italije i Francuske.

Definitivno čekaju momenat kada će SEPA biti dostupna stanovnicima drzava Bakana koje nisu deo EU, jer im je tako najbezbolnije.

Moguće mada ne verujem da ima veze sa tim. Nećemo mi dobiti IBAN ili "račun" kao u Hrvatskoj, tako da nikakva korist od SEPA-e. Ovo će biti slanje između Aircash korisnika i korištenje njihove MC kartice-

Danas su mi poslali mejl sa obaveštenjem da od 27.02. menjaju nekih par nebitnih stavki u OO i u naknadama uvode 3% provizije za plaćanje mastercard karticom na prodajnim mestima koja se nalaze u kategoriji igara na sreću i lutrijskih igara.

Da li ja to vidim Srpsku zastavu u pozadini? :)

Prilozi

• IMG_1463.png
    IMG_1463.png
    379 KB · Pregleda: 47
  • Like
Reagovanja: S03
Očigledno da su države na gornjoj karti Evrope (nije ni update-ovana na najnovije stanje) obojene u tamno žutu boju one na koje AirCash planira proširenje, a svetlo žute one u kojima već zvanično postoji usluga. Čist marketing za naivne!

Kad će doći u Srbiju to verujem ni sam CEO AirCash-a ne zna. Najverovatnije se čeka dostupnost SEPA za stanovnike Srbije (kao i CG i BiH) da bi pustili uslugu.

Apropo SEPA, evo vesti od danas koja govori - neće skoro SEPA u Tamni vilajet:

Poslednja izmena:
Najverovatnije se čeka dostupnost SEPA za stanovnike Srbije (kao i CG i BiH) da bi pustili uslugu.
Njima trenutno ta SEPA dostupnost ni ne treba, treba im dozvola (licenca) NBS. A ko je koristio iPay karticu zna za njihovu situaciju, pa me ni ne cudi sto se toliko dugo čeka izdavanje te dozvole.

Apropo SEPA, evo vesti od danas koja govori - neće skoro SEPA u Tamni vilajet

Džabe nama cela infrastruktura i tehnička spremnost kad nas ne žele u tom sistemu, bar za sada

Nazad
Vrh Dno