Šta je novo?

AirCash Srbija

Jel uspeo neko da dopuni Ininal karticu putem AirCashe-a? ☺️

Koliko shvatam, valuta kartice je turska lira i samim tim platna institucija radi autokonverziju ili odbija uplate u drugim valutama. Lepa i pristupačna zamisao, ali ono što bi meni odgovaralo (povlačenja sa PayPal-a na karticu) je, čini mi se, neizvodljivo, utoliko i što je najverovatnije Prepaid pa nema garancije da će mi neko iz support-a promeniti kategoriju.

Je li koristi neko sa foruma Ininal (https://www.ininal.com/en) i kakva iskustva ima?
2750 lira mesečno limit, može preko Revoluta ili plati marketa da se dopunjuje. Korisna za plaćanje "iz Turske" prolazi na PSN store-u (tu sam testirao) a verovatno i kod ostalih (Netflix, Spotify itd).
@S03 reče da može putem Aircashe-a da se dopuni, ali nisam skontao gde se unosi trinaestocifreni barcode u Aircashe app.

2750 lira mesečno limit, može preko Revoluta ili plati marketa da se dopunjuje. Korisna za plaćanje "iz Turske" prolazi na PSN store-u (tu sam testirao) a verovatno i kod ostalih (Netflix, Spotify itd).
@S03 reče da može putem Aircashe-a da se dopuni, ali nisam skontao gde se unosi trinaestocifreni barcode u Aircashe app.
A kako nabaviti ininal Visa karticu? Je li šalju u Srbiju? Postoji li virtuelna kartica?

Virtualna samo, preko web-a se registrujes sa našim brojem, posle se loguj u app. App ima opciju samo za TR broj.

Kad se udje u App pise dole ako nismo resident Turske da nastavimo registraciju na webu, pa ne mora odmah na webu.

Ja koliko znam prema zakonu nije dozvoljeno da mi imamo racune u inostranim zemljama bez saglanosti NBS*, ja sam zato i odustao od otvaranja istog.

* Osim u slucaju da smo rezident zemlje u kojoj taj isti racun otvaramo

Kad se udje u App pise dole ako nismo resident Turske da nastavimo registraciju na webu, pa ne mora odmah na webu.

Ja koliko znam prema zakonu nije dozvoljeno da mi imamo racune u inostranim zemljama bez saglanosti NBS*, ja sam zato i odustao od otvaranja istog.

* Osim u slucaju da smo rezident zemlje u kojoj taj isti racun otvaramo
Pa ne otvaraš račun u banci niti ga dobivaš (ni račun ni licni IBAN). Ima i ta opcija, ali za to već moraš ziveti tamo i piše da u tom slučaju šalju ugovor na adresu.

Možda zavisi i od George-a, na sva tri tržišta ga još uvek nema, a ne bi bilo čudo da kasni kod nas.

Piše da će Keks Pay na novim tržištima poslovati odvojeno od Erste banke, kao posebna kompanija.
To je njihovo pravo da sa korporacijskog i logističkog aspekta na konkretnim tržištima formiraju zasebna preduzeća, koncept outsourcinga nije ništa novo, međutim, Erste/Sparkasse je defakto krovni pružalac platne usluge.

Koje su inace prednosti AirCash-a? Probao sam da zamislim ali nisam naisao na odgovor :D

S obzirom da je u Erste u Srbiji jedna od tehnološki zaostalijih banaka, nadam se da taj Keks Pay ako dođe neće biti tako loš kao banka. :D

Je li to vazi za sve Revolut transfere iz US ka bankovnim racunima u SEPA ili ... ? Moze li malo detaljnije?
Ako je u pitanju instan transfer ala NBS-ov "Prenesi" onda nema provizije bilo odakle saljes i gdje saljes ako koristite istu aplikaciju. Za instant transfer treba ti ili broj telefona/mail od onoga kome saljes ili revtag(username) a moze i preko qr koda. U ovom slucaju se ne koristi broj racuna(IBAN) Ovo je za Revolut.

Prilozi

• Screenshot_20241221-175901.png
    Screenshot_20241221-175901.png
    57 KB · Pregleda: 26
Ako je u pitanju instan transfer ala NBS-ov "Prenesi" onda nema provizije bilo odakle saljes i gdje saljes ako koristite istu aplikaciju. Za instant transfer treba ti ili broj telefona/mail od onoga kome saljes ili revtag(username) a moze i preko qr koda. U ovom slucaju se ne koristi broj racuna(IBAN) Ovo je za Revolut.
Ali kako su US Revolut i AirCash povezani? Razumeo sam te da neko ko ima US Revolut moze da posalje dolare na AirCash.

Ne, ako radis instant onda mora ista banka. Gdje sam to napisao da moze?
Kada si napisao: "Pa npr treba neko iz US da ti posalje pare, ako obojica imate npr Aircash/Revolut onda nema provizije.", razumeo sam da neko ko ima US Revolut moze da posalje dolare na AirCash, pa sam zbog toga pitao da otklonim nedoumicu.

Jasno mi je da neko ko ima US Revolut moze da posalje dolare nekome ko ima npr. EU Revolut.

Ostaje mi jedino nedoumica, kako neko ko zivi i radi u Americi moze da posalje dolare na AirCash, posto, koliko vidim, americki AirCash ne postoji. Ako mozes samo to da pojasnis da bi sve bilo jasno 100%.

Pa Aircash/Revolut kao ili jedno ili drugo. Ne znam za slanje iz US na Aircash.

Aircash novčanik možeš napuniti i kreditnim ili debitnim karticama (Visa, Maestro, Mastercard) u sekundi BEZ NAKNADE!

Vrh Dno