Šta je novo?

Age of Conan: Hyborian Adventures

Cini mi se da u AoC nije tako. Ja nikada nisam gledao na igranje kao na cisto levelovanje, jednostavno sam igru igrao kao single player, ides okolo skupljas kvestove i resavas ih i za to dobijas exp poene. Neki od kvestova su bili veoma zanimljivi a neki manje. Bas kao da igram Gothic ili Witchera. Ponekad ljude oko sebe i ne primecujem, jedino u tezim misijama gde mora da ima vise ljudi. Problem u AoC je nastao oko 55lvl jer nema vise dovoljno kvestova da bi se stiglo do recimo 60lvl. Ne znam kako je na zadnjih 20lvl ali cujem da i tamo ima dosta dobrih kvestova a tu je i destiny quest line. Zato se i nadam da ce u naredni update-ovima ubaciti nove kvestove i oblasti. Mozda i u AoC-u ima raidova, battlegroudova itd, ja sam na rp-pve serveru cini mi se da tamo takvih stvari nema. Znam otprilike o cemu se radi kada stignes do 70lvl u WoW ali me je uvek cudilo kako WoW igracima to ne dosadi. Meni to deluje ko da ponavljam istu stvar svakog dana, mada kad bolje razmislim ranije sam igrao fudbal svake nedelje pa mi nije bio dosadan. Mozda se to svodi na isto.

Jel ima nekog na Battlescar serveru?

^ Word.

Kao sto u GW-u mozes da krenes sa lvl20 u PvP, nikako nije isto kao kad krenes od pocetka i provaljujes polako sta i kako. Onaj ko pocne od lvl20 a da prethodno nije sam stigao do tog nivoa, nece imati pojma o cemu se radi, cemu sluzi koji skill/magija, kako se koristi itd. I jos nesto, glupo je, da ne kazem debilno, placati par stotina evra za nesto sto mozes sam da uradis uz Power Leveling guide-ove kojih ima tone na netu.

^ Word.

Kao sto u GW-u mozes da krenes sa lvl20 u PvP, nikako nije isto kao kad krenes od pocetka i provaljujes polako sta i kako.

Potpuno tacno, treba vremena da udjes u sve one buildove i taktike a za to treba vremena. Moja omiljena je hero battles i tu sam ok ali mi je trebalo vremena dok sam kroz pve ukapirao kako i sta treba da se radi.

Jel planira neko da krene novog lika ?

Trenutno se razmisljam dal da uzmem ovu igru , ili ne . Skinuo bi je sa STEAM-a .

Razmisljam se izmedju Conana i Aion . . . Koje su vase preporuke ?

Jel su bagovi ispravljeni ? Jel ima sta da se radi kada stignes do max levela ? (max level je 80 ? )

Aion definitivno, AoC je "mrtva" igra.

Naprotiv, AoC definitivno nije mrtva igra. Ja igram na RPPvE serveru, koji uvek ima manje populacije od ostalih servera a i na njemu mi je ponekad guzva. Bugova vise nema, uradjeno je dosta promena u samoj mehanici igre, i sada sve ide mnogo tecnije i lakse. Ne znam sta ima posle 80 lvl, jer sam trenutno 72, mada vidim da se likovi iz guilda koji su 80.lvl svakog dana sakupljaju zbog necega. Igra graficki izgleda bolje nego ikad, dodate su neke nove oblasti koje su poprilicno velike, i dosta novih kvestova. Grinda skoro da nema. Tim sprema nove patcheve i nova poboljsanja, koja ce uglavno uticati na PvP i na razvoj guildova, sto licno mene ne interesuje pa ti ne mogu dati puno informacija jer ne ucestvujem u PvP dogadjajima. Imas puno informacija na sajtu, o svim poboljsanjima i promenama a takodje mislim da jos traje ona ponuda po kojoj mozes da dobijes 15 dana besplatno i vidis da li ti se igra sada dopada. Ovo je pod uslovom da si vec ranije igrao AoC. Takodje crafting sistem je znatno bolji sada, ja sasvim dobro zaradjujem prodajuci oruzje koje napravim, a takodje i gem-ove. Inace stvari koje su kraftovane jedino nisu bolje od epic, tako da sam skoru svoju full opremu sam napravio ili sam dobio od drugih kraftera u guildu. Normalno i dalje ima nekih drop-ova koji su odlicni. Takodje, koliko vidim za sledecu godinu se planira expanzija koja mi deluje odlicno, i bice smestena u Khitai Empire ili kraljevstvo koje je inspirisano dalekim istokom. Najveci problem AoC je sto je izasao prerano. Da je izasao u stanju u kakvom je sada bila bi potpuno druga prica. Sto se Aion tice, ne moguda ti puno pomognem, video, igrao malo i nije me puno privukla. Ako volis MMORPG-ove na koje se loze ljudi na dalekom istoku onda je igra za tebe. Mene je najvise podsetila na Lineage koji mi takodje nije bio bogzna sta.

AOC je živnuo u poslednja 2-3 meseca, pogotovo posle priliva velikog broja ljudi sa WAR-a.

Pošto klase još uvek nisu balansirane kako treba, PVP je besmislen, ali zato PVE doživljaj je vrhunski. AOC je odličan za sve casual igrače i lvl-ing je fun. Igram na Crome PVE serveru i tu je situacija što se tiče populacije zadovoljavajuća i uglavnom mature...

Jel na PvE serverima postoji neki vid PvP-a ? Kao npr. Arene ili nesto ?

I sa kojom klasom da krenem prvi put , Priest of Mytra ili Ranger ? Jel Ranger trazen za grupe ?

Poslednja izmena:
Ja bih ti za početak preporučio Guardiana, Demonologista ili Herald of Xotli-a. Sa njima nećeš imati većih problema u solo questovanju i sasvim će dobro poslužiti da shvatiš mehaniku igre.

Ranger je dosta dugo važio sa slabu i ne baš zanimljivu klasu, ali koliko čujem nešto su ga sredili sa zadnjim patchevima, ali ko će ga znati.

POM je odlična klasa, sa njom nećeš nikada imati problema da nađeš grupu, ali bih healer-e ipak ostavio za kasnije.

Na PVE serveru imaš PVP zonu, koja uvek zvrji prazna i neke mini PVP igre, ali nisu zanimljive. Sa druge strane na PVP serverima ne možeš živeti od smrdljivih gankera.

Ja sam ranger, i meni nije lose kao takvom. mada ja sam uvek i u svakoj igri ranger (ako takvog ima, a ako nema ja i ne igram), tako da ti nisam bas merodavan za izabir klase. Healeri su uvek trazeni ali bih ti preporucio da pogledas klasu Bear Shaman deluje veoma zanimljivo i prilicno mocno, a uz to je i healer. Sto se rangera tice, on nije losa klasa, ja prilicno uspesno soliram sa njim, ali pretpostavljam da za to ima boljih klasa. Moze da nosi medium armor i po tome je bolji od assasina. Barbarian je takodje zanimljiva klasa ako volis melee. Ranger pored range oruzja dosta dobro koristi i melee. Ja licno preferiram melee i to dual wield sa macem i bodezom, mada moze i stit ali sa njim nisam probao. Nisam igrao PvP mini igre mada vidim da igraju. Koliko sam shvatio lice na Guild Wars arene. Nisam bio u PvP oblastima ici cu kad budem 80lvl., Koliko vidim PvP serveri se i ovde ne razlikuju od recimo WoW gde te stalno smaraju neki genkeri, i zbog takvih ja PvP izbegavam.

Kakva je trenutna situacija u AOC-u? Ja sam batalio da igram pre 9 meseci u periodu kad je igra bila totalno pukla, bez igraca i sadrzaja, sa gomilom bagova i ostalih gluposti. Cuo sam da je u medjuvremenu dosta popravljeno stanje, ima dosta igraca da je igra tek sad ono sto je trebala da bude na izlasku, takodje da je konacno ubacena DX10 grafika. Jel ima neko da igra jos uvek, i kakvi su utisci? Jel ima dosta nasih igraca ili eventualno neki solidan guild jer sam taj deo totalno propustio u startu. Ako je vredno vremena i truda ja bih verovatno obnovio account i krenuo sa novim likom od nule - nesto sam raspolozen za klasicnog konana varvarina :p, inace prethodni main je bio ranger. Pozdrav i hvala na informacijam ako ima nesto bitno sto bi dodali samo napred.
:)

Ipak izgleda da ovo vise niko ne igra... :(

Ovih dana svi MMORPG igraci igraju AION ;)

AOC je sada jeftin, ništa te ne košta da ga isprobaš, ja sada pravim pauzu par meseci. ali se svakako kasnije vraćam. Ako se odlučiš da ga probaš idi na Crom PVE server, tu je trenutno najača populacija...

Poslednja izmena:
Ja se obavezno vracam. Igrao sam zadnjih dva i po meseca i igra je daleko bolja od one prosle godine, i veoma zanimljiva. Dok sam je igrao bilo je dosta ljudi na mom serveru. Pretpostavljma da ce broj igraca trenutno opasti zbog Aiona. Inace ja sam na Hyboria (RP-PVE) serveru i slucajno sam upao u guild u kome ima i ljudi sa nasih prostora, tako da definitivno jos uvek ima ljudi koji to igraju. DX10 nisam probao jer jos uvek imam XP instaliran ali cujem da su ljudi zadovoljni. Inace ono sto se meni dopalo je to sto je sada igra daleko zahvalnija za soliranje nego ranije. Uz to expansion koji je najavljen delujemi odlicno tako da cu verovatno i to igrati. U svakom slucaju vredi probadi ponovo.

OK znaci da dam AOC-u drugu sansu. Sad samo da vidim koji server, ja preferiram PVE ali me ne odusevljava sto je FFA. Moram da razmislim Crom ili Fury???

Greska u prethodnom postu na PVE vec PVP...

OK znaci da dam AOC-u drugu sansu. Sad samo da vidim koji server, ja preferiram PVE ali me ne odusevljava sto je FFA. Moram da razmislim Crom ili Fury???

Izvini sta je FFA? A i na pve serverima imas PvP oblasti, vidim da ljudi idu tamo. Mene licno PvP najmanje interesuje kod MMORPG-a, pa nisam obilazio Border Kingdoms ali vidim da dosta ljudi ide tamo. Na PvP serverima, kolko cujem dosta ljudi ima problema sa gank-erskim bandama. Mnogo ljudi je doslo na Hyboriu bas zbog toga. Inace najbolja stvar Hyborije je to sto je rp server, pa postoji pravilo za davanje imena likovima. Uvek su me smarali (da ne kazem da sam se grozio) likova sa glupim i debilnim imenima. Za takve na ovom serveru nema mesta, ako se pojavi neko takav, a ima ih, GM ga zamoli da promeni ime a ako ne onda mu on promeni. Inace igrom slucaja imao sam nekih problema i morao da se obratim GM-u. Moram da priznam da sam bio odusevljen brzinom kojom su reagovali i pomogli mi.

Poslednja izmena:
Izvini sta je FFA? A i na pve serverima imas PvP oblasti, vidim da ljudi idu tamo. Mene licno PvP najmanje interesuje kod MMORPG-a, pa nisam obilazio Border Kingdoms ali vidim da dosta ljudi ide tamo. Na PvP serverima, kolko cujem dosta ljudi ima problema sa gank-erskim bandama. Mnogo ljudi je doslo na Hyboriu bas zbog toga. Inace najbolja stvar Hyborije je to sto je rp server, pa postoji pravilo za davanje imena likovima. Uvek su me smarali (da ne kazem da sam se grozio) likova sa glupim i debilnim imenima. Za takve na ovom serveru nema mesta, ako se pojavi neko takav, a ima ih, GM ga zamoli da promeni ime a ako ne onda mu on promeni. Inace igrom slucaja imao sam nekih problema i morao da se obratim GM-u. Moram da priznam da sam bio odusevljen brzinom kojom su reagovali i pomogli mi.

FFA - free for all - svako svakog moze da gankuje - taj dodatni element opasnosti je ono sto mi se dopada, nema opustanja ni u jednom trenutku. A ja volim i PVE i PVP ali za nijansu preferiram PVP jer to i jeste glavni dozivljaj MMORPG-a, ako hoces cist PVE lepo igras neki single RPG - kao Risen npr.

FFA - free for all - svako svakog moze da gankuje - taj dodatni element opasnosti je ono sto mi se dopada, nema opustanja ni u jednom trenutku. A ja volim i PVE i PVP ali za nijansu preferiram PVP jer to i jeste glavni dozivljaj MMORPG-a, ako hoces cist PVE lepo igras neki single RPG - kao Risen npr.

NA AOC PVP serverima imaš gildove koji su specijalozivani u gankovanju, skupe se njih 10 tak na svim bitnijim raskrsnicama, spawn pozicijama u igri i gankuju sve što prođe, da bi sebi nabili PVP statistiku ili im jednostavno to pričinjava zadovoljstvo, a i na PVP serverima uglavnom visi dečurlija...

Između ostalog zato sam i iskoristio onu ponudu kada je bio besplatan transfer karatkera sa servera na server i sve prebacio na Crom. Tu je milina, više ljudi koji radi dungeone, end game raidovi se odvijaju non-stop.

lol, bas ono sto me najmanje intersuje u nekom mmo-u

U tom slučaju je dobro što ga ne igraš ;P

Samo da ne čujem od PVE igrača kako im je PVP mmo sr*** jer nije ispunio njihova očekivanja.

Ja bih najvise voleo da je Age of Conan single player, ali nije pa moram da ga igram ovakvog kakav je. Volim Howarda i njegove knjige, pa zato i igram ovu igru.

Vrh Dno