Šta je novo?

Age of Conan: Hyborian Adventures

Ja bih najvise voleo da je Age of Conan single player, ali nije pa moram da ga igram ovakvog kakav je. Volim Howarda i njegove knjige, pa zato i igram ovu igru.

I ja obozavam Howard-ovo delo i lik :), ali isto tako obozavam pvp kao i gankovanje i sve ostalo sto to nosi jednostavno je nekako realnije vezano za svet u koji je AoC smesten, kao i u literalnom Konanu retko ko ti misli dobro i samo gledaju da te iskoriste...

E da ako ti mozda treba imam vecinu Konan stripova u digitalnom formatu - dobrih 12Gb. :p

evo ovako, uzeo sam ovu igru, aj neki savet na koji server da napravim lika i par saveta za nooba :)
od mmorpg-ova sam igrao samo wow i to nekih 10tak levela i toliko...

btw server downtime je kako sam video do 1pm tako da ono xtra dok vi odgovorite i dok se smislim gde i sa čim da igram...

Pa zavisi kako zelis da igras. Pored imena servera stioi tip (pve, pvp ili nesto trece) i za koje je govorno podrucje. A sto se kreiranja lika tice, to je vec stvar afiniteta, pogledaj klase i nacionalnosti pao odaberi. Imas fighter klase, rogue, mage i priest. Svaka ima podklase, tako da na osnovu ovoga odaberi. S tim sto izabir klasa zavisi od nacionalnosti (recimo, samo cimmerinaci mogu da budu bear shamani) Ja sam zavrsio sa rangerom, i imam jos barbariana i bear shamana, tako da mogu da ti preporucim bilo koju od ove tri klase. Mada kao i u svakom MMORPG-u najtrazeniji su healeri i tankovi...

ok biću najverovatnije mage ili shaman, jer kao mage igram svaki mogući rpg
koji su serveri puniji pvp ili pve? na kakvom si serveru ti? verujem da ne možeš napraviti po lika za svaki server?
kakva je situacija sa igračima, jel ima ljudi koji još uvek igraju ovo? čitao sam na eurogameru kako su sa zadnjim patchem igru napravili onakvu kakva je trebala da bude pre nego što je izašla... da baš **** kevu koliko je dobra, mada me plaši što ima kolkiko sam upućen samo 8 servera na celom svetu...

Neki mage ovi su veoma mocni, mislim da je klasa Tempset of Set, ja licno uvek igram kao ranger, mada sam sada probao i kao barbarian jer je srodna klasa i kao bear shaman jer je on nesto kao druid i sasvim solidan je u borbi, a i dosadilo mi da svi traze healere, sa njim uvek ce da me prime u party. Ja sam na Hyrkania serveru, to je RP-PVE server i bilo je dosta ljudi do kraja septembra dok sam igrao. Trenutno pravim pauzu jer nemam vremena, a ide i Dragon Age, igram po malo i Dungeons&Dragons Online, ali se definitivno uskoro vracam. Inace petpostavljma da je slicna popunjenost na oba servera. Na moj server je preslo dosta ljudi sa Aquilonije koji je RP-PVP server jer jednostavno nisu mogli vise da trp gankovanje. Imas ogranicen broj likova koji mozes da kreiras i svako od njih moze da bude na drugom serveru tako da mozes da probas vise servera i vidis. Inace prava igra pocinje tek posle 20lvl odnosno tvog odlaska sa ostrva u svet. Taj prvi deo moze da bude pomalo dosadan, al se on zavrsi za nekoliko dana (ovo je nesto kao uvodni, tutorijal chapter), tek posle toga pocinje onaj zanimljivi deo sa mnostvom kvestova, istrazivanjem itd. U evropi ima 6 servera ne znam za ostatak. Kao sto rekoh igraca ima i to dosta vise bar dok sam ja igrao. Sada je broj verovatno malo manji zbog izlaska Aiona, ali ocekujem da ce se ljudi vratiti posebno jer je u pripremi expansion koji ce izgledati stvarno dobro. Inace u pravu su za kvalitet igre posle poslednjih patcheva. Stvarno je razlika primetna, ja sam igrao prva dva meseca, i onda posle 6 meseci, u januaru jos mesec dana i odustao sam jer jos uvek nije bilo dobro, i onda ponovo u julu avgustu i septembru, i mogu da ti kazem da je tada bilo odlicno, razlika u onoj igri koja je bila na pocetku i ovoj sada je ogromna.

Poslednja izmena:
extra :) nadam se da će expanzija samo produžiti životni vek igre... kreiraću neke likove večeras, probaću pa ćemo da vidimo kako će ići

hvala na savetima :)

Poslednja izmena:
trial je postojao, samo ne znam da li još postoji... igra je džabe sada, 1000din sa 30 dana igranja

Mislim da jos uvek postoji trial od 7 ili 15 dana, ali za to vreme tesko da moze da se vidi nesto bitno u igri. Meni je ona postala zanimljiva tek posle 20lvl-a. Privatnih servera nema.

Prvih 20 lvl je pravi smor, ali posle toga kreće igra :)

Krenula je kapmanja "free 14 day re-evaluation period" :)

+
If you choose to purchase additional gametime during this campaign period, you will receive:

Subscribe for 1 month and get one week of additional gametime for free

Subscribe for 3 months and get guaranteed access to the closed beta test of The Secret World + the reward above*

Subscribe for 6 months and get the Hyrkanian Headguard, an epic armor piece with a 10% XP boost + all rewards above

Subscribe for 12 months and get the Rise of the Godslayer expansion for free + all above**

In addition we have also increased the discounts on the longer subscription cycles: 3 months gives a 20% discount, 6 months gives a 30% discount, and 12 months gives a 45% discount.
Each bonus item can only be received once per account.

* Access to later stages of the closed beta, date of access to be announced
** When launched in first half of 2010

Your free 14 day re-evaluation period starts when you first log into the game.

Jel ovo znaci da dobijes opet 14 dana besplatno igranja, i do kada traje ova ponuda. Nije bas najsrecnije vreme za AoC, ima mnogo dobrih single player igara a one uvek imaju visi prioritet.

Meni u mailu stoji da ovih 14 dana, a može da se aktivira do 27 novembra (to bi trebalo da su poslali svima kojima je neaktivan acc), a ovi popusti traju do 1.decembra.

Poslednja izmena:
Danas mi je stigao mail. Pa videcu da reaktiviram cim zavrsim Dragon Age. Kako mi se cini Aion je ispao poprilican fail, tako da ocekujem da se igraci vrate u AoC

Poslednja izmena:
Ovih dana je IPS objavio Rober E. Howard-ovog Conan-a tj. sve price koje je Howard napisao o njemu. Nisam siguran ali cini mi se da je ovo prvo, a trenutno sigurno jedino izdanje koje se moze naci na srpskom. Samo izdanje izgleda ok i ima finih ilustracija, sto znaci nije dosadna knjiga ima i slika :)

Ja sam već pitao slična pitanja kada sam bio planirao da se vratim AoC-u ali nisam mogao da uklopim vreme. Evo prošlo je 5-6 meseci i ovih dana imam vremena a i hvata me želja da ponovo probam AoC. Malo sam googlao i vidim da je trenutna situacija u igri ok, dosta su poboljšali igru a i očekuje se ekspanzija u toku godine. Ono što mene interesuje je kakvo je trenutno mišljenje "Bench" AoC igrača vezano za populaciju igrača na serverima, jel ima i koliko i gde naših ljudi, jel ima OK guildova jer ni najmanje nisam raspoložen da igram singleplaye, a i ne planiram da budem hard core igrač već više casual. Interesuje me PVP 80% i PVE 20%, inače planiram da počnem od nule, verovatno barbarian za početak pa kako mi vreme dozvoli. Hvala unapre na informacijama.

Poslednja izmena:
Ja sam trenutno takodje na pauzi, ima mnogo dobrih single player igara. Zadnji put sam igrao pre dva meseca i tada je bilo ok. Ne mogu da ti pomognem previse oko PVP-a jer ja sam na RPG-PVE serveru, koji ima medium populaciju. Cujem da je mergovan sa dva servera tako da sada ima verovatno vise ljudi. Kako je expanzija blizu ocekujem da ce biti vise igraca pre izlaska iste a i posle naravno. Inace ja sam poceo sa bear shamanom od nule trebalo mi je 15 tak dana da dodjem do 40lvl-a. Inace mislim da posle svih ovih patcheva i poboljsanja sam AOC je postao casual igra sto me veoma raduje, jer nemam ni vremena ni zelje da provodim pored jedne igre vise od 1h do 1.5h dnevno

Ja sam evo reaktivirao nalog pre 2 dana i krenuo sam na PVP-RP serveru, i sasvim je ok za sad deluje dosta ispeglano a ima i dosta igraca. I ja igram casual, rolao sam novog barbariana i za 2 dana 22 lvl. :)

Leba ti koliko si ti igrao dnevno kad si za dva dana stigao do 22lvl. Ako to ide tako onda je to sada jos casual-nije nego ranije sto je super

27 lvl od proslog posta (2h igranja), da izguram do 40 lvl-a pa cu da navatam neki lep guild za PVP. :D

Ja sam već pitao slična pitanja kada sam bio planirao da se vratim AoC-u ali nisam mogao da uklopim vreme. Evo prošlo je 5-6 meseci i ovih dana imam vremena a i hvata me želja da ponovo probam AoC. Malo sam googlao i vidim da je trenutna situacija u igri ok, dosta su poboljšali igru a i očekuje se ekspanzija u toku godine. Ono što mene interesuje je kakvo je trenutno mišljenje "Bench" AoC igrača vezano za populaciju igrača na serverima, jel ima i koliko i gde naših ljudi, jel ima OK guildova jer ni najmanje nisam raspoložen da igram singleplaye, a i ne planiram da budem hard core igrač već više casual. Interesuje me PVP 80% i PVE 20%, inače planiram da počnem od nule, verovatno barbarian za početak pa kako mi vreme dozvoli. Hvala unapre na informacijama.

Pošto sam igrao AoC još od samog početka, pa pravio pauzu od skoro 6 meseci, pa počeo da igram ponovo od novembra prošle godine, mogu ti reći da je AoC mnoooogo bolji nego na početku, ubacili su nove sadržaje, poboljšali performanse, lagove itd...inače AoC je i dalje po meni neprevaziđen što se tiče combat sistema u poređenju sa ostalim mmorpg igrama(naročito oni spektakularni combo finisheri sa mele klasama).
Nego ako planiraš pvp, idi na Fury server, ima stvarno mnogo igrača, jedina mana je što će te često zaskočiti gankerske ekipe ali dobro, to ti je mana tih pvp servera ***...(savet:nauči da igraš jednu klasu u pve, pa idi sa njom na pvp server)
Za pve Crom je najnaseljeniji, ima naših igrača a i igrača iz susednih država(baš je skoro bilo prepucavanje na chatu-hrvati i mi) guildovi stalno regrutuju tako da ćeš lako naći gildu koja ti odgovara....
Pozz

27 lvl od proslog posta (2h igranja), da izguram do 40 lvl-a pa cu da navatam neki lep guild za PVP. :D

Odlicno, to bas brzo ide sada. Problem nastaje kasnije, od 50-tog do 60tog jer ima manje questova pa samim tim ide sporije. Ruku na srce ima mnogo vise questova nego sto ih je bilo na pocetku a bice ih mnogo vise kad izadje Rise of The Godslayer

Poslednja izmena:
Jel planira neko da uzima expanziju?
Koji su dobri PvE serveri?

Jel planira neko da uzima expanziju?
Koji su dobri PvE serveri?

Ja uzimam, a verovatno ce poceti bar jos dva moja druga, jedan od njih je u inostranstvu, pa ga retko vidjamo i ovo je nacin da se malo vise druzimo. Inace ja sam na Hyrkanija serveru i za sada je dobro, to je zamisljeno kao RP-PVE server ali posle spajanja sa dva druga PvE servera, dobio je dosta novih igraca od kojih nisu svi u tom fazonu.

E ****ga, sinoć sam počeo na Grom-u ponovo :/... Gde ćete vi da igrate? Ja preorderovao expanziju... Ima li narod tamo? Ja ja Gromu video odmah jedno 10njih na samom početku...

Igracemo na Hyrkaniji, ja vec imam rng 80lvl, barb 57 i 23 lvl i bs-a 41 lvl, tako da ne bih da to menjam, a sto se mojih drugoa tice oni ce gde i ja, jer iako je jedan sa mnom igrao GW ovaj drugi je totalni noob za mmorpg, tj. prva igra ovog tipa, igrao je dosta neke strategije i simulacije ali ne ovo. Ljudi ima dosta, inace je pve server jer ja ne volim previse pvp a i ne bih da gank-ju moje prijatelje pa da im se igra smuci i pre nego sto su je poceli. Inace kupicu ekpanziju kada se pojavi u prodavnicama a nadam se da ce to biti brzo. Nisam siguran kako ide to sa download-om pa nisam zeleo da pokusavam sada.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko će biti kod nas, preorder preko neta, retail pakovanje je 20e... Ja trebam igru da dobijem, ukoliko je ne dobijem, naručiću je

Jel to znaci da ce ti tvoja verzija doci postom ili je to ona download verzija?

Poštom, 21.5 euro je, dolazi ono u roku od 5 dana od naručivanja

Nazad
Vrh Dno