Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

nesharm je napisao(la):
Dobra im je fora za 'nenaplacivanje' setup-a, riba iz Sezama mi reche da ja sam dodjem po modem i ugradim ga...sta tu ima da se naplati?!??!!
Meni je receno da ce modem da donese "mali" kad bude dolazio da sve to poveze, skarabudzi..kako god...

Jos jedna informacija odnosno dve:
Kod Sezama ce svaki korisnik podrazumevano imati dinamicku JAVNU adresu i na zahtev korisnika ce ici preko NAT-a,
Protok ce iskljucivo zavisiti od toga sa kog se servera skidaju podaci,znaci sve one
price o agregacijama i nivoima padaju u vodu,na nasu veliku srecu(ako nekome ovo nije
jasno znaci da nece biti ista brzina ako se skidaju podaci sa Microsofta ili sa tamo nekog ftp-a )

drpiga je napisao(la):
Kod Sezama ce svaki korisnik podrazumevano imati dinamicku JAVNU adresu i na zahtev korisnika ce ici preko NAT-a...

stani malo me bunis, da li ce po defaultu korisnici adsl-a preko sezama ici preko NATa ili ce se na zahtev korisnika, korisnik moci da zatrazi da bude iza NATa (koliko god to suludo zvucalo :))?

Poslednja izmena:
stani malo me bunis, da li ce po defaultu korisnici adsl-a preko sezama ici preko NATa ili ce se na zahtev korisnika, korisnik moci da zatrazi da bude iza NATa (koliko god to suludi zvucalo )?

Upravo ovo drugo,da ce korisnik moci da zatrazi da bude iza NAT-a,ali to po defaultu
nece biti!

nesharm je napisao(la):
Dobra im je fora za 'nenaplacivanje' setup-a, riba iz Sezama mi reche da ja sam dodjem po modem i ugradim ga...sta tu ima da se naplati?!??!!
hm... npr. imas komp bez modema... odes u neku prodavnicu i kupis modem... posle se prikacis na Net preko novog provajdera, koji ti onda (najcesce) naplati setup...

**biga...

drpiga je napisao(la):
Jos jedna informacija odnosno dve:
Kod Sezama ce svaki korisnik podrazumevano imati dinamicku JAVNU adresu i na zahtev korisnika ce ici preko NAT-a,
Protok ce iskljucivo zavisiti od toga sa kog se servera skidaju podaci,znaci sve one
price o agregacijama i nivoima padaju u vodu,na nasu veliku srecu(ako nekome ovo nije
jasno znaci da nece biti ista brzina ako se skidaju podaci sa Microsofta ili sa tamo nekog ftp-a )

Cekaj cekaj, ovo u vezi protoka, dali to znas iz nekih pouzdanih izvora ili samo nagadjas??? Daj Boze da je pouzdano...... :S:

Cekaj cekaj, ovo u vezi protoka, dali to znas iz nekih pouzdanih izvora ili samo nagadjas??? Daj Boze da je pouzdano......

Pa jasno mi je nepoverenje,ali ovo sam saznao i zeleo sam da podelim sa vama,kako negativne tako i pozitivne vesti
I nije iz izvora rekla-kazala preko pete ruke....
Ako budem jos nesto saznao postovacu ovde,i negativno i pozitivno...

otkrio sam zasto nisam imao identifikaciju.
naime nije kriv baja iz telekoma,sto je neverovatno,vec decko iz sezama,sto je takodje neverovatno :p
odem ja sinoc da malo sredim onaj spliter da mi ne visi na zicama iz zida kad imam sta da vidim,decko je kabal od modema gurnuo tamo gde pise PHONE,a kabal od telefona tamo gde pise MODEM :zgran: kad sam zamenio kablove dobio sam identifikaciju.
i sad sta reci?
da nije tuzno bilo bi smesno.

Poslednja izmena:
A dobro @gavro ne hvalis se da si dobio ADSL,jos uvek na stand-by ,a?

drpiga je napisao(la):
A dobro @gavro ne hvalis se da si dobio ADSL,jos uvek na stand-by ,a?
pa to se valjda podrazumeva da sam na stand-by do ponedeljka valjda,iako mi je taj iz sezam obecao da ce me zvati danas ujutru sto se naravno nije desilo

legend je napisao(la):
stani, jeli ti rekal da dodjes sam jer ti je pusten ADSL u centrali ili onako da ces tek da ides kada ti puste ADSL u centrali?

Ne, docicu kad ga puste po opremu da ga sam ugradim i uradim setup
:S: .

Mislim, meni je zaista to laganica, ali sta da je to u pitanju moja keva koja hoce brz net, a ne zna kako to da poveze?

I niko nije pominjao malog koji ce ici do mog stana da mi to poveze...

Poslednja izmena:
gavra je napisao(la):
otkrio sam zasto nisam imao identifikaciju.
naime nije kriv baja iz telekoma,sto je neverovatno,vec decko iz sezama,sto je takodje neverovatno :p
odem ja sinoc da malo sredim onaj spliter da mi ne visi na zicama iz zida kad imam sta da vidim,decko je kabal od modema gurnuo tamo gde pise PHONE,a kabal od telefona tamo gde pise MODEM :zgran: kad sam zamenio kablove dobio sam identifikaciju.
i sad sta reci?
da nije tuzno bilo bi smesno.
A da nije mozda to uzrok zasto ti nije proradio ADSL? :wall:

100% :) :) :)

pa jel sada mozes da pokusas da se povezes (mislim na ADSL)?

Dobro, i sad ajde napisite mi koji IP su sve dali ponude za adsl?
da ne prelistavam 26 stranica unazad...

Ima li neko da zna, da li ISP pri uvodjenju ADSL kod korisnika dodeljuju MAC adresu?

LOL ma ne postoji nikakav mali koji dolazi da ugradi, vec je riba iz sezama rekla da cete dobiti MAIL u kojem vas obavestavaju da mozete doci po modem ili sta vec... mali... LOL

Alo bre, devojaka k'o pleve na ulici!!! Iskulirajte malo :smoke:

Poslednja izmena:
Lele, ala nas obrisashe.... Izgleda da devojke i ADSL ne idu zajedno hehehe

djalf je napisao(la):
Lele, ala nas obrisashe.... Izgleda da devojke i ADSL ne idu zajedno hehehe

Haha, izgleda da si upravu :d

Ja upravo uplatih home paket pre sat vremena, znaci 31. , bas me zanima koliko ce im trebati (+ telekom treba da mi skine pcm)......
Cisto info za ostale koji su uplatili kod sezama ranije, "druga grupa korisnika ce biti pustena 5. februara".....pa da vidimo, ajd pisite nesto ;) :smoke:

na beotel netu sam uplatio pre dve nedelje i jos nista :trust:
kako neko rece ovde ako ne uvedu za 2-3 dana idem po pare :eyebrows:

polako bre ljudi, gde zurite, 10 godina ste bili na dialupu i sada ako za 10 dana ne dobijete adsl, idete po pare... mislim...

zvao sam danas beotel (jer sam i ja uplatio pre dve nedelje i u petak su mi ozicili tel) i rekli su mi da ce da posalju tehnicare cim ovi iz telekoma isprogramiraju sta treba...

dobio sam mail od sezama :

Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka da se na vašem telefonskom priključku izvrši instalacija ADSL-a. Na žalost, na samoj centrali trenutno nema ADSL kapaciteta i za priključenje je potrebno sačekati da Telekom instalira dodatnu opremu. Intenzivni radovi na mnogim centrala u Beogradu su u toku i verujemo da se i na vašu centralu neće čekati dugo.

S obzirom da smo u ponudi koju smo vam dostavili naveli posebnu pogodnost vremenski ogranične besplatne uspostave servisa, spremni smo da tu pogodnost za vas zadržimo bez obzira što će instalacija kod vas biti moguća po isteku promotivnog perioda. Ukoliko izvršite uplatu za prvi mesec korišćenja prema proceduri koja je opisana u ovoj poruci, SezamPro će nastaviti sa praćenjem stanja na vašoj centrali i čim se pojave mogućnosti, vaš ADSL će biti instaliran među prvima i vi ćete odmah moći da počnete sa njegovim korišćnjem.. Prvo sledeće plaćanje će biti tek za drugi i dalje mesece korišćenja servisa. Vaš aktivni zahtev će nam ujedno značajno pomoći da izvršimo dodatni pritisak na Telekom da na vašoj centrali obezbedi potrebne kapacitete.

Ukoliko u bilo kom trenutku odlučite da odustanete od čekanja, dovoljno je da nam se obratite da bismo proverili status u tom trenutku i ako i dalje ne bude uslova za realizaciju, novac će vam biti vraćen i dalja procedura obustavljena.

Ukoliko želite da prihvatite ovakvu ponudu, pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (www.sezampro..yu/adsl/adsl_korisnik.asp - vaša šifra je ***********) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Skadarskoj 40C kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate. Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom, pored oba popunjena primerka zahteva, ponesete i ličnu kartu.

U slučaju da plaćate sa računa firme, predračun za prvi mesec pretplate možete napraviti na strani www.sezampro.yu/public/predracun (ukoliko nemate korisničko ime na Sezamu upišite broj telefona na koji se uvodi ADL)

Molimo vas takođe da pogledate i Opšte uslove korišćenja usluga SezamPro sistema - dokument se nalazi www.sezampro.yu/public/opsti_uslovi_koriscenja_usluga_sezampro.pdf

Da li da uzmem ili ne ?

uzmi ... sto da ne...nista ne gubis...
ako budes hteo posle da raskines lepo ti kazu da ce ti vratiti pare...

Vrh Dno