Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Calibra 4WD je napisao(la):
Ne znam na sta mislis,na kvalitet usluge ili nesto drugo?

Kvalitet usluge naravno... :)

Misa063 je napisao(la):
Evo sta kaze Beotel na svom forumu:
(A to za NAT, gde ste culi taj info?
Ja sam im bas pitao kod potpisivanja ugovora, i kazu mi da se dobija dinamicka IP adresa ??!?!)

Dragi drugari,
prvi smo, kao sto ste vec navikli.

Vas BeotelNet

kako da dodjemo do tog foruma ako nismo Beotelovi korisnici ?:)

Poslednja izmena:
Dark_AveNGER je napisao(la):
A mozda i nisu jer:

1. Nema promotivnog perioda?? Svi placaju 2000 za prikljucenje osim onih koji su na wireless-u ili na ethernet-u kod njih! Provereno. Za sada je tako.
2. Mora se KUPITI ADSL oprema jer je oni ne iznajmljuju.
3. Nivo agregacije je ogroman.

Ali ja volim :D Verat i posto sam kod njih na dial-up-u godinama, sigurno kod njih idem po aDSL !!!

Ajd uzdravlje narode !

i ono najbitnije, njihovu "vezu" sa Telekomom koja je izuzetno "dobra" :wall:

variable je napisao(la):
To i mene počinje polako da brine. BTW, potpisao sam i platio kod Sezama 24-og, i naravno devojke nemaju pojma da mi daju tačnu informaciju, odnosno kažu 'dinamička adresa' :d ... Nadam se ipak da ne živimo baš za sve stvari 'u Srbiji' :)

Ajd uzdravlje,
Viktor...

trebalo bi da budu javne dinamicke kao i kod DIalUpa

Poslednja izmena:
banet je napisao(la):
trebalo bi da budu javne dinamicke kao i kod DIalUpa
Dobro je. Vec se bolje osecam, mislim logicno zvuci...

Nego, da li je neko saznao koji se modemi u usb/ethernet varijanti dobijaju kod Sezama? Kod drugih provajdera se spominju Alcatel/Thomson SpeedTouch USB i SpeedTouch 330 (Ethernet). Treba mi info za usb varijantu da vidim ima li drajvera za linux/freebsd...

Ajd' uzdravlje,
Viktor...

Poslednja izmena:
djalf je napisao(la):
:banana: :guitar: :bottle: :,,: :cigar:
To sine, konacno i mi u Srbiji docekasmo i dozivesmo prve ADSL korisnike!
Ajd neka se neko od njih javi i podeli sa nama (jadnicima) utiske!
P.S. Ja trenutno testiram wireless kod mene, ide oko 30kb/s, i ako ovako radi ADSL (probao sam i astrasat paket od 256kbit/s), korisnici mogu da budu zadovoljni! Sve leti... a i zimi :D

Vidim na njihovom forumu da se tip zali da je uplatio midi paket (512/128) a d/l mu ne prelazi 25kb/s bez obzira odakle nesto skida. Odgovorili su mu da je problem do Telekoma, tj. lose konfiguracije za midi paket i da ce biti reseno ubrzo (ostali paketi bi trebalo da rade kako treba, mada se niko jos nije javio da podeli utiske).

variable je napisao(la):
Dobro je. Vec se bolje osecam, mislim logicno zvuci...

Nego, da li je neko saznao koji se modemi u usb/ethernet varijanti dobijaju kod Sezama? Kod drugih provajdera se spominju Alcatel/Thomson SpeedTouch USB i SpeedTouch 330 (Ethernet). Treba mi info za usb varijantu da vidim ima li drajvera za linux/freebsd...

Ajd' uzdravlje,
Viktor...

Koji ISP nudi SpeedTouch? To su odlicni modemi !!!
350 je usb a 500 LAN

VALTER_ je napisao(la):
Koji ISP nudi SpeedTouch? To su odlicni modemi !!!
350 je usb a 500 LAN
Prateci ostale nase forume, pominjalo se par puta (mislim na ES forumu). One devojke u Sezamu su tamo samo za 'ubiranje' pretplate cini mi se (podsecaju me na moju lepsu polovinu :-devil-: )....Kod njih nema vajde od dobijanja neke dodatne informacije....

Nije valjda da nemamo 'insajdera' u Sezamu?!? Ajde ajde, neka se lepo javi :)

Cheers,
Viktor

Ma da, sad ce ISP da prebacuju greske na Telekom, ovi na ISP i tako... Nadajmo se da ce ispraviti to sto je greska! Predlazem ipak da svi u pocetku uzimaju 256kbit/s, da ne bacaju pare, dok ne prodju ove "decje bolesti"! Ziveo ADSL!

banet je napisao(la):
i ono najbitnije, njihovu "vezu" sa Telekomom koja je izuzetno "dobra" :wall:

Nemoj da brines za to, ako su uspeli da naprave dogovor, i ako telekomu kaplje neki dinar (a kaplje nesumnjaj u to, i to ne da kaplje nego je poplava) onda ce sve da radi kako treba, ipak imaj u vidu da je ovo Srbija, svi bi se j***** za dinar :wall: :wall:

jel saznao neko na kraju koliko usera ide na link 1 mbit/s kod svakog od ISP-a? Interesuje me samo za FLAT

Mislim da su svi provajderi oglasili sa svojim cenama,sad jos da vidimo kako to funkcionise kod srecnika koji su dobili ADSL ovih dana...

Na PTT-ovom aDSL-u najviše mi se sviđa deo gde piše "Grad"_ :-devil-: , valjda će da stignu i do mog sela

Edit: Zna li neko kolika je agregacija na PTT-u?
http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl je napisao(la):
PTT NET svojim korisnicima garantuje veoma visok nivo kvaliteta ADSL usluge.

Poslednja izmena:
Takodje, agregacija za YUBC, ako neko zna, plz:trust:

pozdrav

Poenta je sto su u prvom "talasu" ADLS uzeli ljudi kojima ZAISTA treba "brzi" internet ko leba, i znaju zasto NECE da budu iza NATa. A ovi se prave pametni.
Sad, ja sam prvi zvao Beotel i sve im po spisku zbog NAT-a a cenim da nisam bio jedini i to je urodilo plodom.
Zasto, pa recimo Dialpad.com Kameleon ne radi kako treba ako je iza NAT-a. Ima opcija koja to kao koriguje, ali neuporedivo bolje radi sa javnom adresom, naravno.

Htedoh reci, ima logike u njihovoj prici da su hteli da "zastite korisnike" jer ovi vecinom nisu navikli na brzi net, preko koga neko moze i brzo da "udje u komp" ali kao sto rekoh, mislim da se 99% radi o korisnicima koji ipak nisu od juce.

Postovani korisnici,

zelimo da Vas informisemo o nacinu dodeljivanja IP adresa pri koriscenju BEOTELNET ADSL servisa.

ADSL korisnici imaju mogucnost izbora dinamicke privatne IP adrese ili dinamicke javne IP adrese.

Izbor se vrsi zadavanjem parametra pri unosu korisnickog imena. Pored ove mogucnosti, bice ostavljeno korisniku kao opcija da definise podrazumevani mod dodeljivanja IP adrese (privatna preko NAT-a ili javna).

I jedan i drugi nacin dodeljivanja IP adresa ima prednosti i nedostatke, sto je vecina Vas i uvidela:
-privatne adrese sa pristupom preko NAT protokola ne dozvoljavaju pojedine Internet servise, prvenstveno one ciji je serverski deo na Vasem / korisnickom racunaru
-sa druge strane, privatne IP adrese sa pristupom preko NAT protokola pruzaju znacajno povecani nivo zastite Vaseg racunara (sto ne podrazumeva da ne treba da se stitite dodatnim firewall aplikacijama)
-sa javnim dinamickim IP adresama imate mogucnost svih serverskih i klijentskih aplikacija, uz povecanu opasnost od zlonamernog pristupa Vasem racunaru

Praksa nam je pokazala da veliki deo nasih poslovnih korisnika koji su povezani na Internet preko BEOTELNET-a stalnom vezom (zicno ili bezicno) koristi firewall uredjaj ili aplikaciju za pristup Internetu, a svoje racunare stiti NAT protokolom i privatnim adresama.

Uvodjenjem ADSL servisa, po prvi put rezidencijalni korisnici (fizicka lica, ne firme) imaju mogucnost da koriste taj nacin povezivanja.

Zbog toga smo u pocetnoj fazi pustanja ADSL servisa odlucili da nasi korisnici dobijaju podrazumevano privatnu IP adresu i da budu zasticeni NAT protokolom.

Smatramo da ce vecina korisnika koristiti ovaj mod rada tokom normalnog koriscenja Interneta.

Posto nam nije cilj da vrsimo restrikcije u pristupu ili nudjenju Internet servisa, ostavili smo opciju da korisnici samostalno izaberu mod dodeljivanja IP adresa: privatne ili javne.

Tehnicki detalji izbora moda dodeljivanja IP adresa bice ubrzo stavljeni na nasu web stranicu http://www.beotel.net, zajedno sa odgovorima na najcesce postavljana pitanja vezano za agregaciju saobracaja, aktiviranje QoS mehanizma i sl.

Ukoliko imate nedoumica i pitanja vezano za ADSL servise koje koristite ili planirate da koristite, molimo Vas da koristite ovaj forum jer ce u tom slucaju vrlo brzo nedoumice biti otklonjene, a veci broj korisnika ce imati mogucnost da dobije pravovremenu informaciju.

Srdacan pozdrav,
BEOTELNET tim

Chisto da podelim radost sa vama, od Beotela sam dobio info da imam mogucnosti za adsl na staroj centrali 45 na Vracharu.

Sezam je objavio da je ukljucio prve korisnike,ima li nekog od pionira da kaze koju rec

Posto nam nije cilj da vrsimo restrikcije u pristupu ili nudjenju Internet servisa, ostavili smo opciju da korisnici samostalno izaberu mod dodeljivanja IP adresa: privatne ili javne.

Ovo mi lici(mozda gresim)ako Perica zna da ima meda trazice ga sam,zanimljivo kako nije stavljeno da je podrazumevano javna IP adresa,pa da se na zahtev korisnika
koji oce da bude "zasticen" dodeli privatan IP,nego se desava obrnuto?Pored svekolike
masinerije koju provajderi imaju naspram pojedinaca,ovaj put cini mi se da su prenebregli cinjenicu da ce ADSL korisnici biti ipak "malo" obrazovaniji od "obicnih"
korisnika,ko sto neko rece u temi....

A sta je to ADSL?????????

:d :d :d :d

Jel neko zvao da pita dal moze centrala Karaburma 77x-xxx ???

bio covek iz sezama danas da mi uvede adsl i *ebao se 3 sata al` ja adsl ne dobih :S: onda je telefonirao desetak puta i na kraju otisao.al pre nego sto je otisao rece mi da je telekom *****ao stvar i da ce sutra ili najkasnije u ponedeljak to da srede.inace ugradio mi je spliter (koji visi iz zida na dve zice)
i adsl modem usb varijanta na kome ne pise firma ali u device manageru pise conexant.inace sad vise nemam identifikaciju dolazecih poziva na telefonu :mad:

...kakav bedak...stvarno nemas srece...

btw, juce su jednom mom poznaniku uvodili adsl iz beotela, ali crnjak je sto je covek bio 50 sati bez telefona!!! ove macke iz telekoma ukrstili kablove neke u centrali...

...tuga, covece....

Nazad
Vrh Dno