Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Swiper je napisao(la):
Da, samo sto get order sluzi samo za skidanja sa http-a i ftp-a. A sta cemo sa peer 2 peer transferima??
Ne zaboravi kako se dotični servis slabo ili nikako ne snalazi sa serverima koji koriste php ili neku drugu skriptu da bi servirale datoteku. Skoro pa da je retko da se na net-u danas nalaze direktni linkovi, i onda ta cela stvar gubi smisao...

hwfanatic je napisao(la):
Ne zaboravi kako se dotični servis slabo ili nikako ne snalazi sa serverima koji koriste php ili neku drugu skriptu da bi servirale datoteku. Skoro pa da je retko da se na net-u danas nalaze direktni linkovi, i onda ta cela stvar gubi smisao...
Da, tako da je to jos jedan minus get orderu... Flat Rula :)

3MAJ86 je napisao(la):
pa shto se tiche igranja, mozhesh na sezamu as onim karticama za 330 kinti valjda da uplatish josh 700+700mb (dl/ul). shto mu opet izadje jeftinije nego beotel... da li ti treba vishe od 1.4 GB mesechno?
pa interesovalo me samo koliko vuce na sat on-line game...sve ostalo sto se tice downloada imam na poslu tako da mi uopste ne treba za to,mozda ponekad skinem neke drivere i sl...jel mogu da prodjem sa najjeftinijim paketom na sezamu ako se npr igram sat dva dnevno?

ako je sat dva dnevno, onda moze sigurno, ali chisto sumnjam da ces ostati na tih dva sata.
Evo moj brat na wireless-u se igra po 7-8 sati dnevno, a pretpostavljam da ces i ti isto.
FLAT JE FLAT

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
ako je sat dva dnevno, onda moze sigurno, ali chisto sumnjam da ces ostati na tih dva sata.
Evo moj brat na wireless-u se igra po 7-8 sati dnevno, a pretpostavljam da ces i ti isto.
FLAT JE FLAT

Hehe ima necega u tome.......kada jednom probas.......navuces se cas posla
:p

Swiper je napisao(la):
... Aman ljudi, 200 dinara je jedno pivo u gradu :wall:

A ako pijes Sol ili Hajneken....nemas ni za celo pivo :d

Bez flata nikako.....bice ljudi kojima odgovara limitiran protok, ali cim si na Benchu znaci da nema nista bez flata ;)

PJ je napisao(la):
A ako pijes Sol ili Hajneken....nemas ni za celo pivo :d

Zavisi u kom si gradu, kod nas u Nisu imas Hajneken za te pare :banana:

nezvanicno:

Verat ADSL:
256 kbps - 1.700,00
512 kbps - 2.490,00
768 kbps - ?

SVE FLAT!

od ponedeljka na verat sajtu..... :)

legend je napisao(la):
nezvanicno:

Verat ADSL:
256 kbps - 1.700,00
512 kbps - 2.490,00
768 kbps - ?

SVE FLAT!

od ponedeljka na verat sajtu..... :)

Uuuuf,vidi Veratovce,svaka cast na cenam,ocekivao sam da budu povoljni ali 2490 za 512K je BAS,BAS povoljno

Napokon i kod nas da gledam jednu pravu trzisnu utakmicu za pridobijanje korisnika,ocekujem jos prijatnih iznenadjenja sledecih dana

mozda i budu ove cene ali ja se samo bojim realizacije adsl-a preko verata i samog kvaliteta zbog njihovog specificnog 'odnosa' sa telekomom....

Verat je i ranije imao dial-up internet tipa 5 minuta protoka - 25 minuta chekash da se neshto desi

nek' se drzze oni wireless-a, chini se da im to dobro ide..

sa tim cenama, za ochekivati je agregaciju od otprilike 50:1

tek cce da pochne "utakmica" ( da ne kazzem "zzurka";)) kad ADSL budu dobili prvi korisnici, pa vide na shta cce to stvarno da lichi

pozdrav

Licno mislim da je Verat firma za koju vazi ona stara koliko para toliko muzike tako da to sto su oni najjeftiniji verovatno znaci da ce da imaju najlosiju brigu o korisnicima i podrsku. Naravno na Veratu je da me demantuje i iskreno se nadam da ce biti suprotno.

nezvanicno:

mala ispravka i dodatak: :)

256 kbps - 1.700,00
512 kbps - 2.450,00
768 kbps - 3.600,00

SVE FLAT!

od ponedeljka na verat sajtu..... :) :) :)

Poslednja izmena:
ne sa PDV!

3MAJ86 je napisao(la):
da ali sezam izgleda RADI neshto, dok tjemo se izgleda za beotel nachekati...

Ne znam zasto mislis da beotel ne radi nista. U mom slucaju oni su mi nakon prijave(11.01), posle 3 dana odgovorili da imam tehnickih mogucnosti i istog dana sam potpisao ugovor.
Dok sam se kod Sezama prijavio pre nekoliko meseci i tek sam juce dobio mail da se prijavim za ispitivanje tehnickih mogucnosti :smash: .
Tako da nisam bas siguran ko radi, a ko ne radi.
Ali to cu tek da potvrdim ili opovrgnem posle sledece nedelje jer je proslo 8 dana od potpisivanja ugovara. Nadam se da ce mi do tada pokucati na vrata :wave:

Poslednja izmena:
legend je napisao(la):
nezvanicno:

mala ispravka i dodatak: :)

256 kbps - 1.700,00
512 kbps - 2.450,00
768 kbps - 3.600,00

SVE FLAT!

od ponedeljka na verat sajtu..... :) :) :)

Ako je tako onda je ovo prva svetla tachkica u pochetku rada Srpskog ADSL-a, te bi i ovim potezom Verat pokazao da je apsolutni lider na polju internet komunikacija. Josh je bitnije da li je Verat odluchio koliko korisnika sheruje link.
Govori li neko o primenama kompresija?
Nego, da li je neko sluchajno chuo neshto o pretplati Telekomu od 350 dinara za odrzavanje ADSL linije???

lucky2001 je napisao(la):
Nego, da li je neko sluchajno chuo neshto o pretplati Telekomu od 350 dinara za odrzavanje ADSL linije???

Nema teorije, posebno sam naglasio takvo pitanje prilikom potpisivanja ugovora sa Beotelom i receno mi je da se uz racun ni dinara ne placa. A i glupo bi bilo, zar ne, s obzirom na to da dobar deo mesecne pretplate ide bas Telekomu. Drugo, cini mi se da i na sajtu Beotela pise da ova usluga ne opterecuje mesecni racun za fon...

Pozdrav

Da li kada koristish adsl idu impulsi , ili je to nesto odvojeno?
Pitam zbog onog moguceg poskupljenja na ptt tel linijama!
Da li i na adsl-u iznajmljujesh modem(kao na kablovskoj)?

Evo, baš malo pre je čovek rekao da telefon i adsl imaju samo zajedničku instalaciju, te da ne ide ništa preko telefonskog računa. Ali ne, mrzelo te je i poslednji post da pročitaš... Modem se uglavnom iznajmljuje, sem možda kod Bits-a.

Sto se tice posta malo me preduhitrio 4min!!!(bio sam offline napisao,konektovao i ??)
Nemoj tako nismo svi mi stalno online!

A i glavno je pitanje ko shteluje Access Multiplexer-e(Dslam-ove) po centralama, ako ih Telekom shteluje kao i Smin mrezu, ochekujem katastrofalan rad, opshte je poznato da su apsolutni neradnici i neznalice koje ne znaju chak ni engleski, sluze se uputstvima stranih instruktora od rechi do rechi i nemaju uopshte nameru da napreduju i eksperimentishu.
Nejasno je koliko tipova dslem-ova se moze ochekivati po centralama, Alcatel, Siemens, Nokia, Ericson, Cisco. Za Ericson, Cisco i Siemens sigurno znam da podrzavaju header commpresion za ostale nisam siguran.
Pitanje je da li ti djubravi fritcevi Adsl krajevi uopshte podrzavaju header compression. Svaki iole bolji Adsl router podrzava sve napredne tehnologije koje ADSL pruza, a o bezbednosti necu ni da govorim.
Sledece pitanje je, da li ce veza biti ostvarivana preko ppp ili klasicno amaterski poput veza u kablovskim sistemima ipak ADSL nije Ethernet i PPP mu tako lezi.
Lichno navijam za PPP, pogodnije je, a i konfigurabilnije je dosta za ove sporije konekcije.
Razumem da se kompresija ne upotrebljava na vezama od 1, 2 ili vishe mbit-a ali za konekciju od 256 i 512 to vec predstavlja apsolutnu potrebu i nuzdu.

Nashi administratori i ISP-ovi imaju srece shto je trzishte slabo obrazovano te se mnogi odluchuju na gashenje kompresiji chak i na modemskim Low-Speed Serial konekcijama, te na sve nachine pokushavaju da ushtede na linku i to na ushtrb korisnika, prodajuci im prazan ne kompresovan podatak a i kad upale kompresiju upale je mizerno 3% za download i 16% za upload.

Jedini koji su na klasichnim Low-Speed Serial konekcijam upalili potpuno header compession su Verat, Yubc, Tehnikom time dolazim do zakljuchka da su ova tri provajdera jedini moguci korektni ADSL provajderi. A i zivi bili pa videli chuda svuda postoje mozda se i neko iz one druge grupe umuva kvalitetom u ovu prvu grupu.

Pitanje je da li su neki od ovih provajdera palili kompresije na svojim wireless mrezama a znamo da su se svi oprobali u ovim vodama i da li je neko primenio Low-loss TCP/IP header compression za wireless mreze. Po ovome cemo takodje videti ozbiljnost provajdera.

MarkoJ. je napisao(la):
Sto se tice posta malo me preduhitrio 4min!!!(bio sam offline napisao,konektovao i ??)
Nemoj tako nismo svi mi stalno online!
Uhvatila me neka nervoza kako čitam ovu temu - sve neki doktori nauka i prekaljeni insajderi... Nadam se da prihvataš moje izvinjenje.

Samo da napomenem kompresija na header-ima ne utiche na vec kompresovani materijal tipa jpeg, zip, rar, arj , Mpeg4 Avi.
Bin-ovi nisu kompresovani chesto te je moguca ushteda i do 20%.
O http-u , Php-u, TXT-u, news header-ima itd., pa tu nema govora tu su prosto neverovatne ushtede i chesto se krecu i do 700%.
Na primer jako je dobro da pri velikom downloadu na 2-3 rezervisana kb da savrsheno surfujete(na tih 2-3 kb u sushtini dobijate 8-12kb kompresovanog materijala te ce vas jedino slike usporavati), dok sa preostalih 30kb imate odlichan download i ne smetani konstantni download.
A i jako je lepo videti download nechije dc++ liste sa konekcijom od 256kbita pri brzini od 200-250kb/s kompresovanog materijala.

Sylvester je napisao(la):
Nema teorije, posebno sam naglasio takvo pitanje prilikom potpisivanja ugovora sa Beotelom i receno mi je da se uz racun ni dinara ne placa. A i glupo bi bilo, zar ne, s obzirom na to da dobar deo mesecne pretplate ide bas Telekomu. Drugo, cini mi se da i na sajtu Beotela pise da ova usluga ne opterecuje mesecni racun za fon...

Pozdrav

Pa znash zashto nije glupo pitanje, ima nas koji smo za nishta placali Telekomu odrzavanje HDSL linija i to po vishestruko skupljim cenama.
Mnogi su i odjavili HDSL bash zbog toga a mnoge su i pupinizirali :test: :hump: .
A i multiplexeri nisu i dalje zajednichko dobro vec je sve u rukama Telekoma i u ovom trenutku monopola chisto je dobra volja da nam ne naplate i to.

SC Net ima kompresiju na svojim low speed konekcijama.

Verat nema kompresiju na svojoj Wireless mrezi.

lucky2001 je napisao(la):
A i glavno je pitanje ko shteluje Access Multiplexer-e(Dslam-ove) po centralama, ako ih Telekom shteluje kao i Smin mrezu, ochekujem katastrofalan rad, opshte je poznato da su apsolutni neradnici i neznalice koje ne znaju chak ni engleski, sluze se uputstvima stranih instruktora od rechi do rechi i nemaju uopshte nameru da napreduju i eksperimentishu.
Nejasno je koliko tipova dslem-ova se moze ochekivati po centralama, Alcatel, Siemens, Nokia, Ericson, Cisco. Za Ericson, Cisco i Siemens sigurno znam da podrzavaju header commpresion za ostale nisam siguran.
Pitanje je da li ti djubravi fritcevi Adsl krajevi uopshte podrzavaju header compression. Svaki iole bolji Adsl router podrzava sve napredne tehnologije koje ADSL pruza, a o bezbednosti necu ni da govorim.
Sledece pitanje je, da li ce veza biti ostvarivana preko ppp ili klasicno amaterski poput veza u kablovskim sistemima ipak ADSL nije Ethernet i PPP mu tako lezi.
Lichno navijam za PPP, pogodnije je, a i konfigurabilnije je dosta za ove sporije konekcije.
Razumem da se kompresija ne upotrebljava na vezama od 1, 2 ili vishe mbit-a ali za konekciju od 256 i 512 to vec predstavlja apsolutnu potrebu i nuzdu.

Nashi administratori i ISP-ovi imaju srece shto je trzishte slabo obrazovano te se mnogi odluchuju na gashenje kompresiji chak i na modemskim Low-Speed Serial konekcijama, te na sve nachine pokushavaju da ushtede na linku i to na ushtrb korisnika, prodajuci im prazan ne kompresovan podatak a i kad upale kompresiju upale je mizerno 3% za download i 16% za upload.

Jedini koji su na klasichnim Low-Speed Serial konekcijam upalili potpuno header compession su Verat, Yubc, Tehnikom time dolazim do zakljuchka da su ova tri provajdera jedini moguci korektni ADSL provajderi. A i zivi bili pa videli chuda svuda postoje mozda se i neko iz one druge grupe umuva kvalitetom u ovu prvu grupu.

Pitanje je da li su neki od ovih provajdera palili kompresije na svojim wireless mrezama a znamo da su se svi oprobali u ovim vodama i da li je neko primenio Low-loss TCP/IP header compression za wireless mreze. Po ovome cemo takodje videti ozbiljnost provajdera.

danas sam dobio info da je telekom dao rok ISP da za 27 dana najkasnije proveri tehnicke mogucnosti za adsl i da ukoliko ima puste adsl u centrali... :( :( :( ovde treba dodati i par dana posle da vam dodju ljudi iz ISP....znaci u NAJGOREM slucaju ~mesec dana od potvrde vasem ISP da zelite adsl, bilo da potpisete ugovor ili platite prvi mesec....

cekamo....cekamo.....a godine prolaze.....

Nazad
Vrh Dno