Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Danas sam zvao Telekom na onaj broj i rece mi covek da mi je centrala DKTS i da
nema nista o ADSL-a jer ADSL nije fabricki predvidjen na takvoj centrali.U Telekomu jos
nisu ni razmisljali o tome da kupuju dodatne priljucke od DKTS-a za ADSL. S ozbirom
da je u pitanju jos i periferija te da je interesovanje ravno nuli, nista od toga.

Medjutim evo posle 11 dana cekanja stigao mi mejl od Sezama da imam tehnicke mogucnoti te
da izaberem paket i da se prijavim?????

Mislim pa naravno da imam kao i svi tehnicke mogucnosti jer svaka centrala moze da se nabudzi.
Samo sto Alcatelove u startu imaju mesto predvidjeno za ADSL.
I sta sad, imam da cekam godinu dana, al bitno je Sezamu da oni prave plan godinu dana unapred.

Koliko vas ima koga je Sezam odbio, a na digitalnoj je centrali?

Poslednja izmena:
Mislim da Sezam svima koji su popunili formular šalje ponude, pa ko potvrdi i izabere paket imaće gratis uvodjenje bez obzira kad se steknu uslovi od Telekoma.

Hm, zanimljivo, SIGURAN sam da imam pcm na broju , a opet sam dobio danas odgovor od Sezama da mogu da uvedem adsl.......prijavio sam se pa pomozi Boze.....:)

ZorMi je napisao(la):
Mislim da Sezam svima koji su popunili formular šalje ponude, pa ko potvrdi i izabere paket imaće gratis uvodjenje bez obzira kad se steknu uslovi od Telekoma.

Da, upravu si, bitno je da se prijavis, nema veze kada ce se steci tehnicki uslovi za tvoj broj, bitno je da te imaju na svojoj listi najkasnije do 15. februara......

deky je napisao(la):
Hm, zanimljivo, SIGURAN sam da imam pcm na broju , a opet sam dobio danas odgovor od Sezama da mogu da uvedem adsl.......prijavio sam se pa pomozi Boze.....:)

Bilo je najava da će Telekom izaći u susret tamo gde može, da se i korisnicima koji su na takvim priključcima skine PCM, FM, odnosno razdvoji dvojnik i omogući ADSL.

Poslednja izmena:
Evo ja danas potpisao ugovor sa Sezamom, a imam PCM... izgleda ne jos dugo ;)

misterno je napisao(la):
Medjutim evo posle 11 dana cekanja stigao mi mejl od Sezama da imam tehnicke mogucnoti te
da izaberem paket i da se prijavim?????

Mislim pa naravno da imam kao i svi tehnicke mogucnosti jer svaka centrala moze da se nabudzi.

Dobio sam i ja taj mail, samo nigde ne pise da imam teh. mogucnosti. Nisi ti to pazljivo procitao. To je samo odgovor na tvoju prijavu, sada treba da im posaljes mail sa navodjenjem izabranog paketa, pa cekas da te 'obraduju'.

Nakon predaje zahteva Telekomu da instalira ADSL priključak na vašem telefonskom broju u centrali i njihovog potvrdnog odgovora, u najkraćem roku ćemo nastaviti komunikaciju sa Vama kako bi, na obostrano zadovoljstvo, završili proces i kvalitetan pristup Internetu postao deo vaše svakodnevnice.

U ovom trenutku Telekom Srbija je okončao instalaciju svog dela ADSL infrastrukture u nekoliko centrala u Beogradu. U toku su radovi i uskoro se očekuje završetak u dodatnom broju centrala. Ukoliko se ne nađete među onima na čijoj centrali je uvodjenje ADSL već završeno, vaš izbor SezamaPro u ovom trenutku će obezbediti da budete među prvima kada Telekom obezbedi tehničke uslove, a naša specijalna ponuda BESPLATNE USPOSTAVE će za Vas važiti bez obzira na eventualni istek njenog roka.

Poslednja izmena:
Heinz je napisao(la):
Bilo je najava da će Telekom izaći u susret tamo gde može, da se i korisnicima koji su na takvim priključcima skine PCM, FM, odnosno razdvoji dvojnik i omogući ADSL.

Da, i ja sam nesto slicno cuo, ali nisam mislio da sam ja te srece :D

i ja sam dobio taj mail danas,i mislim da je moguce da su na te centrale koje u pocetku nisu imale tehnicke mogucnosti,ipak ugradili svu potrebnu tehniku pa nam salju naknadno odgovore

Stefan1 je napisao(la):
i ja sam dobio taj mail danas,i mislim da je moguce da su na te centrale koje u pocetku nisu imale tehnicke mogucnosti,ipak ugradili svu potrebnu tehniku pa nam salju naknadno odgovore

naravno da nisu jer tu nema sta da se dograduje vec da se menja prikljucak po prikljucak tj ako bude veliki broj zainteresovanih isplativija je zamena cele centrale, a to Telekom nema u planu da radi.
Pa svi cemo mi da dobijemo u buducnosti ADSL, samo ovako gledaju koliki je broj zainteresovanih. Sto bude veci broj ta buducnost ce biti bliza.
Ako interesovanje postane masovno, i krene neka kampanja , mozda i mi budemo na listi za koji mesec. Trenutno kako stvari stoje ove godine za nas ostale nista.

Ja sam danas mail-om dobio od Sezam-a obrazac koji treba da odstampam u dva primerka, popunim, potpisem i odem u Skadarsku ulicu da uplatim. A nekoliko sati posle toga su me zvali telefonom da me pitaju da li sam pogledao mail danas i kad cu doci da potpisem ugovor. Profesionalno nema sta, coveku prosto milo kad ga tako ispostuju, iako zna da je njima do para :D .
Kad sam jednom zvao SBB, umalo me nije izvredjao sto sam mu postavio dva pitanja odjednom.
Idem pocetkom nedelje da uplatim.

Pa dobro,vecina je dobila potvrdan odgovor i slicno,ali kada ce konkretna stvar!?
Ja sam potpisao jos u pon. 17. pa aj' kao da cekam tih 15-tak dana...

Ima li ko da se ranije prijavio???

oh ljudi zavidim vam... :)
zaista bilo bi lepo da javite kada tje otprilike konkretno da krene sve ovo...

kod kog provajdera i koja je po vama najpovovoljnija ponuda za nekog korisnika koji ne bi imao neku preteranu zelju za download,ali bi se zato vrlo rado rado igrao on-line

pa po mom mishljenju sezam.
on jeftiniji su od beotela, ali zato imaju ogranichenje u saobratjaju, a tebi za igranje ne treba (skoro nikakav) dl/ul

Koliko ja znam Counter vuče skoro 12 MB na sat, tako da mu je ipak potreban up/dl ;)

Chisto kao info, od Beotela josh nisam dobio nikakav odgovor posle desetak dana od popunjavanja formulara. Vrachar, stara shestocifrena centrala. Vazdushnom linijom 300 m od Telekoma i 300 m od Beotela u Makenzijevoj. Tuga.

staxm je napisao(la):
kod kog provajdera i koja je po vama najpovovoljnija ponuda za nekog korisnika koji ne bi imao neku preteranu zelju za download,ali bi se zato vrlo rado rado igrao on-line

Bez obzira kako zelis da koristis internet, mislim da je flat uvek najbolja opcija... ;)

Poslednja izmena:
e ljudi kolko je vama vremena proshlo od kad ste poslali koji hocete paket na Sezamu pa do odgovora da li imate ili nemate teh. mogucnosti ?

Poslednja izmena:
pa shto se tiche igranja, mozhesh na sezamu as onim karticama za 330 kinti valjda da uplatish josh 700+700mb (dl/ul). shto mu opet izadje jeftinije nego beotel... da li ti treba vishe od 1.4 GB mesechno?

pa izracunaj sam.
700 mega mesecno je 23 mega dnevno a to se skine za 15 minuta pri vezi 256...
(naravno pod uslovom da samo skidas) ali ne treba zaboraviti da se i surfovanjem i skidanjem maila trosi mesecni protok, a ne samo kada u nekom download manageru kliknes na save.

ko voli da bude ogranicen i da mesecno daje 1500 + 330 + 330 + ... neka izabere taj sezamov paket...

operic je napisao(la):
pa izracunaj sam.
700 mega mesecno je 23 mega dnevno a to se skine za 15 minuta pri vezi 256...
(naravno pod uslovom da samo skidas) ali ne treba zaboraviti da se i surfovanjem i skidanjem maila trosi mesecni protok, a ne samo kada u nekom download manageru kliknes na save.

ko voli da bude ogranicen i da mesecno daje 1500 + 330 + 330 + ... neka izabere taj sezamov paket...
Mislim da se na Sezamu mail ne racuna u tu kvotu, posto za mail postoji posebna kvota, a protok od Sezama lokalno do tebe kao korisnika ne ulazi u tih 700MB.

ma dajte ljudi, ko nece flat ne bi trebalo ni da uzimama adsl. Njemu je i dail-up dovoljan!
1500+300=1800, i dodas jos 200 i eto ti flat na beotelu.
I ne znam zasto favorizujete sezam. Sacekajte prve rezultate pa tek onda krenite sa raspravom sta je bolje.

Dandy je napisao(la):
Mislim da se na Sezamu mail ne racuna u tu kvotu, posto za mail postoji posebna kvota, a protok od Sezama lokalno do tebe kao korisnika ne ulazi u tih 700MB.
ali do ovog foruma, recimo, se rachuna..

i onda dodjemo do situacije da gledam forum bez slika, ovaj put zato da ne probijem kvotu, dok sam do tada to radio jer je modemska veza spora

shio mi ga Djura, skrojio ga Shime:p

pozdrav

Poslednja izmena:
ne zaboravite get order = flat

@marko81: Da, samo sto get order sluzi samo za skidanja sa http-a i ftp-a. A sta cemo sa peer 2 peer transferima??

Ne razumem ljude koji mogu da izdvoje 1800 dinara a nece da doplate jos 200 dinara za flat i da se ne cimaju oko protoka, skidaju sta im je volja itd... Aman ljudi, 200 dinara je jedno pivo u gradu :wall:

STIV je napisao(la):
ma dajte ljudi, ko nece flat ne bi trebalo ni da uzimama adsl. Njemu je i dail-up dovoljan!
Upravo tako !!! :smoke:

Ljidi jel' nekome Beotel do sada realizovao priključak? evo već je prošlo 10 dana, valjda je bar neko dobio?

Ima li takvih?

takve ocekuj od ponedeljka....u toku sledece nedelje pojavice se prvi korisnici adsl-a u bg....tako bi bar trebalo....

da ali sezam izgleda RADI neshto, dok tjemo se izgleda za beotel nachekati...

jednostavno meni pod hitno treba adsl sato i shizim toliko, ako mi odobri sezam, lako tju kasnije kada bude neshto na beotelu da se prebacim. na kraju krajeva mislim da se isplati dodatni troshak. kao shto rekoste, zar tjemo da cepidlachimo? :)

za sada bih se zadovoljio i sitnicama (skoro).

Vrh Dno