Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

adsl modem na lan moze da se kaci preko rutera, direktno ne
sto se tice otkaza niko ti nece oduzeti telefonsku liniju zbog neplacenog adsl racuna, ti racuni se placaju potpuno odvojeno

Poslednja izmena:
operic je napisao(la):
i jel moze neko da mi rastumaci onu tacku 6.3 ?
Mozes raskinuti ugowor tvojom woljom ili woljom prowajdera. A ovaj drugi deo, mislim da te oni obavezaju da nakon shto ti odluchish da raskinesh ugovor, moras da placash josh 3 meseca ( maksimalno ) dok oni ne nadju zamenu i iznajme nekom drugom liniju.
Za ovaj drugi deo nisam siguran, to je moje mishljenje, ali ako te bash toliko interesuje mogu da se raspitam, imam jedan rod u PTT-u. A ionako shta te toliko interesuje chlan 6.3 vazno je da ti dobijesh aDSL, a posle kako bude, uglavnom nece niko da ti ga uzme, ako redovno placash rachune :D

Onaj ko se danas prijavi kod Beotela, dobiće odgovor o tehničkim mogućnostima za oko 15 dana.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Mogu li nekako sam da vidim da li na mojoj liniji ima PCM ili FM ? I čemu služe PCM i FM ?
Odgovor na pitanje šta su dobio sam, ali ne znam čemu služe i zašto smetaju aDSl-u, i ima li mogućnost da se uklone? Da li je to neki aprat pa može da se otkači i šta se time gubi? Stvarno nemam pojma kako to izgleda i čemu služi.

ako koristish modem i ne mozhesh da se konektujesh vetjim brzinama (> 36k), verovatno imash jedan od ova dva PCM ili FM, a to su koristili u telekomu da na jednu tel. liniju nakache vishe telefonskih brojeva: dobro za telefon - loshe za net.
smetaju aDSLu jer ogranichavaju neke frekvencije koje adsl koristi za komuniciranje preko telefonske linije. omogutjavaju glas, ali nixs net.

ne mozhesh da otkachish PCM jer ti je takva centrala/podstanica, jedino ti je reshenje da se prijavish za ISDN pa preko tog kanala da ti ide aDSL...

chisto onako, na pochetku vozhdovca (krsh centrala samo tako) pre nekoliko meseci su uveli nove brojeve (na 3ojku), ali nisu menjali stare vetj su, chinimi se, zbog nekih firmi te brojeve uvodili. poznanik nabavi tu 3ojku i sav sretjan upali modem i docheka ga 14k konekcija...
i da se ubije :wall: ili da surfuje sigurno na 14k ili da se kachi na 40k i da mu veza puca chim ptica proleti...

isprichao sam ovo chisto za neuputjene ~ BROJ NA 3 NIJE GARANCIJA ZA ADSL !!!!

a broj na 2 :)

Onaj ko se danas prijavi kod Beotela, dobiće odgovor o tehničkim mogućnostima za oko 15 dana.
ja sam hteo da se prijavim na beotel josh pre 2 meseca medjutim ja popunim prijavu, kliknem .... nishta ... evo sad sam shvatio da mora iz IE ... :)

nisam citao poslednjih 20 postova... mozda nije nista bitno recheno jer nemam sad vremena da ih iscitam ali evo jedne informacije iz beotela.
nakon prekidanja ugovora tj prestanka uplacivanja narednog meseca oprema (setup) se vraca beotelu i naknadnim nastavljanjem sa adslom se opet placa setup i uzima oprema nazad...znaci neka uzima to samo onaj koji ce to svaki mesec da uplacujue...

TAj otkazni rok je glupost, jednostavno ne obnovis pretplatu 15 dana po isteku stare i ugovor se raskida. Jeste, kostace 3000 dinara jer ti uzmaju opremu ali ovako bi bilo 3 meseca po 2000 dinara = 6000. Racunica je jasna.
Meni se za sada ovo sve super svidja jer ako ovi kao prvi nude 256/64 za 2k dinara, kapiram da ce biti i neka ponuda od oko 1500 ili tako nesto kada se ukljuce svi u trku, a to bi bilo mnogo dobro.
Samo, *****e tehnicke mogucnosti.... Ja nisam dvojnik, nemam pcm i te gluposti, dig. centrala, pa sam opet cuo da ni to ne mora da ti garantuje nista.

iNCUBUs je napisao(la):

To neka informacija direktno od beotela? Ja sam se odavno prijavio i nista nije stiglo, evo tek sada vidim da mora iz mutavog explorer-a, ja to radio iz opere :mad:
Na sezam sam prijavljen od bukvalno prvog dana ali oni sigurno nece nista slati dokle god ne izadju sa ponudom, a negde sam cuo da su je i oni formirali i da treba svakog dana da se pojavi na sajtu.

@IzNoGood: ne znam na koliko mogu da se konektujem, nikad nisam probao da se kod sebe prikachim na modem, nisam nikada ima portebu, koristim Wireless, pa tako nemam pojma.

Znaci li nesto chinjenica da nakon otkucavanja broja, za 2-3 sekunde vec zvoni?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Znaci li nesto chinjenica da nakon otkucavanja broja, za 2-3 sekunde vec zvoni?
znachi da ti radi telefon... ;)
shalim se... jel imash tonsko ili pulsno biranje?

pozajmi od druga nekog na 5 minuta modem i probaj...
ili pitaj komshiju nekog koji ima modem kako se kachi...
ili se prijavi na beotel listu za proveru tehnichkih mogutjnosti...pa tje oni da ti kazhu...
ili zovni svoju poshtu i pitaj ih koja ti je centrala...

najbolje je da se odmah prijavish za aDSL kod provajdera, pa tje ti se sve samo kasti...

@sve.... bila je neka pricha da postoji maksimalna duzhina telefonske linije od centrale i adsla kod korisnika... par kilometara ili se varam... te i to mozhe biti faktor....

ISDN - nemam tehnicke mogucnost, a kada bih na ovoj centrali imao klasicnu liniju: bilo bi mogucnosti!

U firmi, broj 261xxxx, na kome koristim modem i povezujem se na 48k i vise (uglavnom 50.666) ima PCM!!!....posto u firmi imam jos 10+ brojeva, zvacu ponovo, pa cu da ih redjam jedan po jedan :)
Inace centrala (i jedna i druga) imaju mogucnost za ADSL...

Pitao sam usput i za jednog drugara za broj 61xxxx i proverio je, ali je onda rekao, pa nema prvu dvojku ili trojku, nije bilo potrebe ni da proveravam. Ne moze.

Sve gore navedeno je dobijeno preko broja 3023-283.

Postoje novi, "moderni" PCM uredjaji koji zapravo "poboljsavaju" modemske komunikacije, tako sto jednostavno imaju mnogo veci prenosni opseg, koji primenom mnogo skuplje tehnologije (nesto poput DSL-a) omogucavaju da se kroz paricu provuce i kompletnih 64K. U trenutku, kada neko prica, opseg se malo smanji, ali kada su linije slobodne, moguc je surf punom brzinom (ako se 64K moze nazvati brzina)

Da li postoji neka varijanta da se uzme paket od 0.5GB ?? Kao sto npr. ima preko kablovskih operatera?? Znaci da NE BUDE flat rate ??

Pozdrav.

PJ je napisao(la):
...Pitao sam usput i za jednog drugara za broj 61xxxx i proverio je, ali je onda rekao, pa nema prvu dvojku ili trojku, nije bilo potrebe ni da proveravam. Ne moze.

Sve gore navedeno je dobijeno preko broja 3023-283.
A koga si to zvao: provajdera i ptt? nisam iz bg-a pa mi tako nishta ne znachi ovaj broj.

to je broj u telekomu gde radi mileta mitrovic, inace lik jako predusetljiv.....njega mozete da pitate direktno da li imate teh.mogucnosti...mada je mozda bolje sacekati da vam ISP direktno to saopsti je ko zna sta mileta tamo kuca... :)

I ja imam problem sa pcm-om na tel. prikljucku... Za wireless nemam uslove, cable takodje, tako da mi je ADSL jedina sansa...
Da li neko zna koliko je izvodljiva ova akcija... Da podnesem zahtev za ISDN liniju, mogu i da se odreknem starog prikljucka i da onda taj ISDN iskoristim za ADSL. Koliko bi to moglo da traje i da me kosta? Jel imao neko slicna iskustva?
Inace broj mi pocinje na 3549... a imam i jedan na 558 na staroj centrali... Takodje i telekomov stub mi stoji u dvoristu, pa ako me budu iritirali ostace bez stuba... Pomagajte... Hvala.... ;]

Poslednja izmena:
hm :)
Da vam bacim malo hejta :)

Kod batutove sam... na zvezdari :)

"Priznajemo! Prvi smo počeli

Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju postoje tehničke
mogućnosti za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu.

BeotelNet omogućava pristup Internetu pod sledećim uslovima:
Setup (jednokratno) 3000 dinara
Za korisnike koji potpišu Ugovor do kraja januara 2005. godine setup se ne naplaćuje

MiniHome 256/64 kbps 2000 dinara
MidiHome 512/128 kbps 3800 dinara
MaxiHome 768/192 kbps 5500 dinara

Informacije o cenama i opštim uslovima 3404-193
Zakazivanje potpisivanja Ugovora 3080-063
S` poštovanjem
ISP BeotelNet"

Highl1 je napisao(la):
prvo voyager, imaju pravo ljudi da se bune jer ako bude 1mbit na 16 korisnika, to vec nije ono shto si ti platio

Sta pricas ti ?
Kako nije ono sto si platio

Beotel nudi max 256kb downloada i max 64kb uploada, bez merenja protoka i bez garancije brzine protoka.
To kosta 2k dinara mesecno.
Ti mozes da kazes da ti se svidja ili ne, placas ili ne.
Tacka.

Dakle, to jeste ono sto bih ja platio.

Stio se mene licno tice, nevezano za ono gore, neka protok u proseku bude i samo 64kB, opet mi je isplativije mi je da dam 2k dinara mesecno za aDSL umesto sto sada dajem 850 dinara sezampu za flat pristup preko modema i jos toliko za telefon. To izadje 1500-2000 dinara mesecno i opet mi je cesto zauzeta linija, puca mi veza ponekad a protok mi je max 45kbps.

Dakle, meni je i najgora varijanta Beotelovog aDSL-a isplativija.

Pozdrav!

Misa063 je napisao(la):
hm :)
Da vam bacim malo hejta :)

Kod batutove sam... na zvezdari :)

"Priznajemo! Prvi smo počeli

Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju postoje tehničke
mogućnosti za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu.

BeotelNet omogućava pristup Internetu pod sledećim uslovima:
Setup (jednokratno) 3000 dinara
Za korisnike koji potpišu Ugovor do kraja januara 2005. godine setup se ne naplaćuje

MiniHome 256/64 kbps 2000 dinara
MidiHome 512/128 kbps 3800 dinara
MaxiHome 768/192 kbps 5500 dinara

Informacije o cenama i opštim uslovima 3404-193
Zakazivanje potpisivanja Ugovora 3080-063
S` poštovanjem
ISP BeotelNet"
prijavih se pa cemo videti :smoke:

I ja isto tako mislim mada ja mislim,posto sam i jana sezamovom flatu,meni je sada cak i skuplje od Beotelovog aDSL-a,posto moj burazer visi na chatu celu noci dobar deo dana,tako da su mi racuni za phone preko 2000 din mesecno,a da da napomenem,brojevi 0 i 9 su mi na fiksnom blokirani bas zato sto se isto burazer izivljavao sa 041 i 06X pozivima.Tako da ja mobilne i medjugradske pozive sa fiksnog ne obavljama racun mi je preko 2000 dindzi!!! TAKO da ce mi se aDSL sigurno isplatiti

Poslednja izmena:
Misa063, jel' i tebi pocinje broj sa 2 ili 3??

Imam ISDN i uslove za adsl,koristim usluge BTNeta(trenutno flat rate).
Komsija iznad uveo ISDN uplatio kod YUBCNeta pozvao me na kafu i istu mi ogadio kada sam ukapirao da mu je veza "mnogo" brza.Nije mi jasno zasto se niko od provajdera netrudi da poboljsava postojece sisteme vec samo pokusava da otkriva rupe na saksiji.
Da se razumemo veza mi nije spora nego sporija jer me neko me folira,ista zgrada, isti neTmode, samo je provajder razlicit ......To sto su prvi meni sada vise ne znaci,cekam da cujem ko je N J BO L J I i to od vas a ne od provajdera. :type:

Ja sam danas zvao Beotel i devojka koja se javila mi je rekla da ce me obavestiti koliko sutra sta ce biti i da li ce moci,bez obzira sto vec imam i ISDN i jos jednu digitalnu liniju.A dobar drug koji radi na terenu za telekom mi kaze da nema teoretske sanse da se bilo sta uradi do marta aprila jer centrala na Bezaniji/NBGD blokovima nema jos opremu za adsl pristup.

Tako da vam dvojnik/isdn/digtalna linija bas nesto i ne znaci u celoj prici.
Ko bude imao srece da su dovukli opremu do njihove centrale bice radostan mi ostali cekamo visibabe.

Sasa je napisao(la):
Sta pricas ti ?
Kako nije ono sto si platio

Beotel nudi max 256kb downloada i max 64kb uploada, bez merenja protoka i bez garancije brzine protoka.
To kosta 2k dinara mesecno.
Ti mozes da kazes da ti se svidja ili ne, placas ili ne.
Tacka.

Dakle, to jeste ono sto bih ja platio.

Stio se mene licno tice, nevezano za ono gore, neka protok u proseku bude i samo 64kB, opet mi je isplativije mi je da dam 2k dinara mesecno za aDSL umesto sto sada dajem 850 dinara sezampu za flat pristup preko modema i jos toliko za telefon. To izadje 1500-2000 dinara mesecno i opet mi je cesto zauzeta linija, puca mi veza ponekad a protok mi je max 45kbps.

Dakle, meni je i najgora varijanta Beotelovog aDSL-a isplativija.

Pozdrav!
dobro nisam se bash najbolje izrazio,platio si kako ti kazhesh max 256kbit/s a npr ako se njih 16 nakachi ti mozesh samo 64kbit/s
to je po meni bezveze, a predosecam da ce svi odmah da krenu sa nekim teshkim downloadom, tako da 64kbit/s za 2k dinara je malo mnogo

opet za nekog ko nema uslova za cable kod sbba ili poshte, ili ne vidi ap-ove za wireless, ovo je definitivno najbolje reshenje,a za par meseci verujem da ce biti i bolje od kabla, ako pojachaju kapacitete i josh malo obore cene

Poslednja izmena:
2000 dinara za 6,4 K u sekundi bez uplacivanja sati,bez impulsa je vise nego DOBRO.

ma jeste, ajde onda da ih zamolimo da povise cene za ovaj super ultra 256 i uvedu jedan dobar 64 paket koji ce ostati na 2000 din ? kako mozete tek tako da se pomirite sa tim da dobijate 4 puta manje nego sto bi trebalo? (jeste da pise da nije garantovano ali opet...)

i nije 6.4 nego 8 KB/s

Nazad
Vrh Dno