Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

8 do 32kB/sec.

A ti si Cutter pride napisao kb sto je kilobit. 8kb = 1kB, a toliko losu vezu ima svako, ko ima vezu :)

Da li se secate da je ista ovakva fama bila kad su provajderi objavili flat-rate ponude? Mnogi su unapred govorili da su linkovi rasprodati i da ce doci do zagusenja kad svi krenu sa download-om. Naravno, nista slicno se nije desilo.

Dajte da sacekamo prva iskustva, pa onda da sudimo. Uostalom, sta krajnjeg korisnika briga da li je na 1Mb linka provajdera 16 korisnickih naloga ili 160, ako mu radi kako treba?

upravo ... :) :) :)

Mislim da se bespotrebno bojite tog smanjenja protoka. Svi ovde pricaju kako ce skidati dan i noc... ali zaboravljate da niko ovde nije prosecan korisnik. Vecina nas i ovako skida po celu noc a svi mi ne cinimo 5% ljudi koji ce koristiti adsl. Takodje smatram da ima nesto u toj prici da to vremenom prosto dosadi. Sto se mene tice, meni je bitnije da oslobodim telefon, ubrzam surf i da nemoram da razmisljam da li cu uspeti da se konektujem ili ne. Cist bonus je sto racunam na bar sat dva igranja online dnevno.

Sezamov najjeftiniji paket nezvanično 1500din.

E sad pošto je setup...

Sezam je juce dobio od Telekoma potpisan ugovor tako da cemo kasnije danas poslati obavestenje korisnicima koji su se prijavili sa cenom, proceudorom itd. Ponuda je malo duza, detalje ce te videti u mejlu koji vam stigne ali najkrace, ima dosta kategorija, cene pocinju vec od 1.499 din, setup je besplatan itd.

ovo je email od Zoran Životić-a, jednog od glavnih baja na sezamu....

Pozdrav, zz

Poslednja izmena od urednika:
Ja zvao Beotel i rekli su ono sto sam i znao: pokrivanje prvo BG pa onda manji gradovi, rekli da zovem za mesec i po dana pa ce mi reci planove za dalje. Ja zivim u Svilancu (Bidza town, opet) koji broji jedva 15000 stanovnika. Ja ZNAM da sam na Siemens digitalnoj centrali koja vec ima predvidjena mesta za DSLAM ploce, oko 1km daljine u kablu, a tako je u 80% grada! BG nema vise od 40% mogucnosti, cuo sam od coveka koji mi je dao ove podatke o mom broju. Imam predlog za one koji ne znaju kakva im je centrala: neka se prijave na servis "Moj Racun" na www.telekom.yu , i ako imaju sve podatke (meni svaki poziv posebno prikazuje u trajanju i impulsima do juce), a ne samo okvirnu cenu od proslog meseca, na dobrom su broju. Moze samo da bude problem daljina u kablu (5.5km max za brzine do 8Mbit/s). Za vece daljine ne znam da li moze da radi brzina od 256Kbit/s, da li neko zna? Imam jos jedan problem: kod mene je oprema za wireless, test korisnik sam, a internet krece u ponedeljak (128Kbit/s najverovatnije za 1500din). Opremu nisam jos kupio. Sta da radim? Da cekam do leta (a i vise na ADSL) ili da "vozim" odma wireless? Nisam pametan....

ljubapo je napisao(la):
Imam ISDN i uslove za adsl,koristim usluge BTNeta(trenutno flat rate).
Komsija iznad uveo ISDN uplatio kod YUBCNeta pozvao me na kafu i istu mi ogadio kada sam ukapirao da mu je veza "mnogo" brza.Nije mi jasno zasto se niko od provajdera netrudi da poboljsava postojece sisteme vec samo pokusava da otkriva rupe na saksiji.

Prosta stvar: YUBC ima uključenu kompresiju na svom dialup serveru, Beotel (kao ni većina drugih provajdera) - nema. Kada je običan surf u pitanju, razlika je d-rastična. :smoke:

Ovo važi za njihove sopstvene pristupne linije. Što se SMIN-a tiča (042), tu je uvek svima bez kompresije, koliko znam.

auuu evo stigla ponuda i od sezama:

Poštovana/Poštovani

Prošlo je više vremena nego što smo očekivali ali napokon smo spremni da Vam se obratimo povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro ADL uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno komfornog načina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i način realizacije vašeg ADL priključka na telefonskom broju 011/******* na adresi ***********, Beograd.

Podsećamo vas da osnovna objašnjenja o ADL-u možete pročitati na strani O ADSL-u.

Ponuda koju smo pripremili će uz visok kvalitet i veliku brzinu pristupa zadovoljiti najširi spektar vaših potreba. Pripremili smo 9 paketa različitih namena i brzina, međutim na osnovu pažljivo analiziranih vaših sugestija i želja, verujemo da će se osnovni paket SezamPro ADL Basic 256 najbolje pokazati i zadovoljiti Vaše zahteve.

Ponuda

Za samo 1.499 din mesečno dobijate izuzetno kvalitetan pristup Internetu sa:

Brzinom od 256/64kbps,
Svim standardnim SezamPro uslugama i servisima
3 zaštićene mail adrese,
Getorder servis,
SMS servis sa 50 poruka,
Konferencijski sistem, FTP, Chat, i ostale jedinstvene SezamPro servise
Prenosom podataka do 700 MB sa Interneta (+ 700 MB na Internet)
Besplatnim korišćenjem SezamPro ADL modema i splitera sve dok ste korisnik SezamaPro.

U okviru ove izvanredne ponude, kvotu za prenos podataka sa Interneta ne morate trošiti uvek – poseban Sezam režim pristupa vam obezbeđuje sve Sezam servise (Email, Getorder, SMS itd) bez merenja saobraćaja.

Ako planirate prenos značajno veće količine podataka sa Interneta, samo jedna kartica od 330 din će biti dovoljna za dodatnih 700+700 MB.

Alternative

Detalje o ostalim paketima koji pokrivaju potrebe od kućnih korisnika sa velikim zahtevima bez merenja saobraćaja do firmi sa mrežom računara možete pronaći na strani http://www.sezampro.yu/public/page?id=51.

Obratite pažnju i na dodatne značajne pogodnosti koje vam obezbeđuje SezamPro. Paket koji ste izabrali vas ne obavezuje trajno – već pri prvoj sledećoj uplati možete izabrati drugi paket iste brzine i samostalno preći na njega. Plaćanje ADL usluge možete komforno obaviti uz pomoć kartice koju nabavljate na Vama najbližem kiosku. I konačno ...

U znak zahvalnosti zbog iskazanog interesovanja i pomoći u oblikovanju naše ponude, obezbedili smo za vas specijalnu pogodnost - ukoliko se odlučite za SezamPro ADL i pošaljete mail sa izabranim paketom do 15. februara 2005. godine, uspostava servisa će biti POTPUNO BESPLATNA – SezamPro ADL korisnik ćete postati samo redovnim plaćanjem prve mesečne pretplate.

Način realizacije Vašeg ADL

Nakon što nađete najadekvatniji paket, na ovaj mail odgovorite (na adresu sa koje ste ga dobili), navodeći naziv izabranog paketa. Vašim odgovorom će automatski biti započet proces uvođenja vašeg ADL-a, čiji ćete status moći da pratite na posebnoj web stranici koju smo pripremili za vas. Adresu sajta, broj vašeg zahteva i ostale neophodne podatke ćete dobiti u poruci u kojoj potvrđujemo prijem vašeg odgovora na ovu poruku. Ukoliko želite da vas o ključnim koracima u procesu instalacije obaveštavamo putem SMS-a, možete u poruci pored izabranog paketa navesti i broj vašeg mobilnog telefona.

Nakon predaje zahteva Telekomu da instalira ADSL priključak na vašem telefonskom broju u centrali i njihovog potvrdnog odgovora, u najkraćem roku ćemo nastaviti komunikaciju sa Vama kako bi, na obostrano zadovoljstvo, završili proces i kvalitetan pristup Internetu postao deo vaše svakodnevnice.

U ovom trenutku Telekom Srbija je okončao instalaciju svog dela ADSL infrastrukture u nekoliko centrala u Beogradu. U toku su radovi i uskoro se očekuje završetak u dodatnom broju centrala. Ukoliko se ne nađete među onima na čijoj centrali je uvodjenje ADSL već završeno, vaš izbor SezamaPro u ovom trenutku će obezbediti da budete među prvima kada Telekom obezbedi tehničke uslove, a naša specijalna ponuda BESPLATNE USPOSTAVE će za Vas važiti bez obzira na eventualni istek njenog roka.

Vaš SezamPro
Beograd, Skadarska 40c
Korisnički servis: 011/3227-231

operic je napisao(la):
auuu evo stigla ponuda i od sezama:
Ovo vec lici na nesto :)
Besplatan modem, nema napomene o minimalnom protoku. Ipak ja mislim da je Sezam malo ozbiljniji od ostalih ;) Vredi to jos 10% vise.

Poslednja izmena:
Ovo sto je OPERIC naveo je BASIC ponuda, a evo kako izgledaju i ostale:

Sezam ADL Home

SezamPro ADL HOME 256
Pun pristup Internetu sa jednog racunara brzinom 256 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 64 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledeceg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobracaja
Pristup svim sezamovim sadržajima i servisima (Email, konferencije, Datoteke, Chat, GetOrder, SMS itd)
3 Email adrese
50 SMS poruka
Dinamicko dodeljivanje IP adrese
Besplatno iznajmljivanje ADSL modema sa USB vezom
Cena: 2.199 din

SezamPro ADL HOME 512
Pun pristup Internetu sa jednog racunara brzinom 512 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 128 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledeceg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobracaja
Pristup svim sezamovim sadržajima i servisima (Email, konferencije, Datoteke, Chat, GetOrder, SMS itd)
3 Email adrese
50 SMS poruka
Cena: 3.699 din

SezamPro ADL HOME 768
Pun pristup Internetu sa jednog racunara brzinom 768 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 256 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledeceg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobracaja
3 Email adrese
50 SMS poruka
Cena: 5.199 din

SezamPro ADL Biznis

SezamPro ADL BIZNIS 256
Pun pristup Internetu sa jednog ili više računara brzinom 256 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 64 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledećeg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobraćaja
100 SMS poruka
Besplatnu prvu registraciju domena firme i godišnje obnavljanje registracije u slučaju da se paket koristi neprekidno godinu dana
Mail server za domen firme sa samostalnom administracijom korisnika, neograničenim brojem mail adresa i ukupno 1.000+1.000 MB mail saobraćaja
Statička IP adresa
Besplatno iznajmljivanje ADSL ruter-modema sa 4 ethernet porta
Cena: 2.999 din

SezamPro ADL BIZNIS 512
Pun pristup Internetu sa jednog ili više računara brzinom 512 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 128 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledećeg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobraćaja
100 SMS poruka
Besplatnu prvu registraciju domena firme i godišnje obnavljanje registracije u slučaju da se paket koristi neprekidno godinu dana
Mail server za domen firme sa samostalnom administracijom korisnika, neograničenim brojem mail adresa i ukupno 1.000+1.000 MB mail saobraćaja
Statička IP adresa
Cena: 4.999 din

SezamPro ADL BIZNIS 768
Pun pristup Internetu sa jednog ili više računara brzinom 768 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 256 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledećeg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobraćaja
100 SMS poruka
Statička IP adresa
Cena: 6.999 din

tacno sam znao da ce sezam da ponudi jeftiniji osnovni paket da bi konkurisao beotelu ali sa ogranicenjem downloada, no 700Mb je dovoljno za surf, samo da ne delim link od 1Mb sa nekim neizivljenim u downloadu

Pa ok je cena, ali mi se ne svidja onaj limit od 700+700mb. Sta im ovo uopste znaci? Kakav je srednji paket, ne uspevam da otvorim link? Sezam ce izgleda biti najpovoljniji, a i setup je dzabe cak do 15. februara sto je maximalno ok! Samo sto ja nisam u planu do 2006.... ***-a....

Sad sam video sve ponude! Ljudi, ja ne mogu da verujem! Da li smo to MI dobili ADSL??? E kad sam ovo doziveo, sam mogu i da umrem.... hehehehe. Ajde, ko PRVI dobije kuci modem i splitter, neka postuje slike istih, i neka javlja kako sve radi!!! Ziveo ADSL!

Uzdrzacu se svih komentara ali moram reci samo jedno ovo je nedopustivo i katastrofalno. Sram da je Telekom, Beotel i Sezam.

Jeste li primetili razlliku izmedju Sezama i Beotela? Sezam nigde ne kaze da "nema garancije brzine"! Da li je neko saznao da li je ovo ukupna cena za uvodjenje (3000 din.), ili se jos nesto placa Telekomu (dinara, eura, bubreg :))) )?

lucky2001 je napisao(la):
Uzdrzacu se svih komentara ali moram reci samo jedno ovo je nedopustivo i katastrofalno. Sram da je Telekom, Beotel i Sezam.
Sto bre? Razmisli malo, za nekog ko ima monopol ovo je sasvim ok! Mogli su da nam lupe cene da se pusimo :mad: ! A znaju dobro da je "ili uzmi ili ostavi", nema nikog da im parira! Samo, cuo sam da se nesto placa i Telekomu posebno, pa se malo plasim! :banana:

Iskreno, ja sam ocekivao od 3000 pa navise za 256Kb/s. Ovo je vise nego povoljno. Jos samo da mi stvore tehnicke uslove da kupim neki od paketa :( Nadam se da ce sledece godine da padne Telekomov monopol, pa da i nama krene :)

Cene su odlicne, kada se presaberem za ovaj home 256kbit paket, izadje me jeftinije nego telefon+flat pretplata do sada.

Ma ovo je sve do jaja. Samo da se pojavi nekoliko prikljucaka u NSu i jedan od njih ce biti moj :D :banana:

Nadam se da ce tada i SBB reagovati sa malim snizenjem cena :D

Cuti bre,ti bar imas sestru u austriji :)
Neko od nas nema ni to,a kamoli ADSL :D

E,da,da ne zaboravim,jer vama sto je stigao pozitivan odgovor telefonski broj pocinje (bar nekome) sa 32xx-xxx...
100% nisam ni na FM-u,ni na PCM-u...

Poslednja izmena:
ma ipak su provajderi ispali previse gladni.... prevelike cene za premalo stvari....al neka....ocekjemo treceg provajdera sa jos nizim cenama....:D

pa iako izadje treci provajder nemora da znaci da ce biti nize cene! recimo da dodje NEOBEE, mogu da se dogovore da neobee drzi vojvodinu i da se ostali BG provajderi ne mesaju, a neobee nece ucestvovati u BG i okolini ;)

ljubapo je napisao(la):
Imam ISDN i uslove za adsl,koristim usluge BTNeta(trenutno flat rate).
Komsija iznad uveo ISDN uplatio kod YUBCNeta

Ne znam za modeme, ali za ISDN su nebo i zemlja. DL sa vecine servera preko BTN ne ide preko 7.2kB, a sa istih tih serverra, preko YUBC ne pada ispod 7.8, a cesto die i preko 8kB, ukoliko je moja druga linija slobodna.

sezamov paket, SezamPro ADL HOME 256, je povoljniji od beotelovog jer se ne plaća modem. tek 15. meseca korišćenja ovi paketi se izjednačavaju po ceni (tj. sezamov paket je i dalje jeftiniji za 15 dinara :p), a za tih 15 meseci cena će bar jednom pasti. lepo je što ne piše da nema garancije protoka ili oni misle da se to podrazumeva :d, videćemo. na redu je PTT.

p.s. šta je sa velikim provajderima koji nisu najavili adsl, YUBC, Verat, i drugi?

da, i mene zanima kad ce Verat da se oglasi jer ne zivimo svi u BG-u ,)
mada mislim da nece ADSL puno kasniti u odnosu na Beograd i u ostalim gradovima, ali ce konkurencija biti slabija :cigar:

Vrh Dno