Šta je novo?

ADSL novi sad?

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
E ljudi,tamo u Beogradu ADSL cveta, ali sta se desava u NSu? Zasto nema ADSLa???

Koliko sam prochitao, krece od jula... Mada isto tako su rekli da ce biti od aprila pa sad ...
A bash na ovom forumu sam prochitao da ce najpre da krenu od novog naselja i limana... Nadam se da ce biti tako.

Da, u Bg-u bas cveta na 15 centrala od mogucih 5 puta vise ;)

Evo procvetah čekajući ga :d

bio sam u neobee pre par dana da nesto uplatim, pa rekoh da pitam i za ADSL. Ljubazna devojcica mi je onako nezvanicno rekla da ce po Novom Sadu ADSL poceti "tamo negde posle godišnjih odmora", znaci septembar, oktobar i to samo neke centrale (prvi krug) a kasnije ce da se polako prosiruje (sto je i logicno :) ) Mi (tj. JA) na periferiji mozemo samo da se "slikamo" preko dial-up jos 2 godine :(

Toliko iz nezvanicnih izvora.....

pavlex je napisao(la):
E ljudi,tamo u Beogradu ADSL cveta, ali sta se desava u NSu? Zasto nema ADSLa???

Cveta, cveta... evo tačno 4 meseca kod mene u Zemunu šljaka virtuelni ADSL... :). To je nova vrsta ADSL-a... uplatiš i zamišljaš da ga koristiš :)

Kakvo crno cvetanje... do septembra ga neću videti... ako i tada bude....

Hocu da to vec jednom krene,koliko vidim samo u Beogradu ima korisnika vise nego u celoj YU.Mi iz Novog Sada uvek zadnji dobijemo nesto,molimo boga da kablovski net radi kako treba i to je to.Imam osecaj da ce biti navala na to i da cu tek moci da razmisljam za godinu dana,joj kako to sve sporo ide.Hrvati su imali ISDN kad smo mi tek uvodili modeme kuci... tuzno.

Kakvo je trenutno stanje sa ADSL-om u Novom Sadu? Koji provajderi, koje centrale, ima li ga uopšte?

ne...

U Dnevniku, subotnjem ili onom od petka, pisalo je da pocinje 1. decembra. Znaci videcmo za 3 dana.

Svaki mesec se cuje da krece sledeci... :) Kako im vise ne dosadi...

Verovatno visak slobodnog vremena koji moraju nekako popuniti!

Kontam nešto, ako ne bude do Božića, biće valjda bar do Uskrsa... :S:

Ako vam i dalje nije jasno, onda da vam razjasnim:
ADSL u Novom Sadu i Nishu ce krenuti kad Telekom krene u maloprodaju istog, sto ce prema poslednjim najavama biti pocetkom godine. Razlog: ochigledan.
Sumnjam da ce pustiti ranije....

Mozda, ali nesto sumnjam... Ipak definitivno se stvari menjaju. Dobio sam obavestenje da ce mi promeniti broj (a samim tim valjda i centralu?!) u decembru (mozda onda budem onda na nekoj novoj ADSL centrali, ko zna!?)...

Smith je napisao(la):
Ako vam i dalje nije jasno, onda da vam razjasnim:
ADSL u Novom Sadu i Nishu ce krenuti kad Telekom krene u maloprodaju istog, sto ce prema poslednjim najavama biti pocetkom godine. Razlog: ochigledan.
Sumnjam da ce pustiti ranije....
ovo mi deluje kao jedini logican odgovor na pitanje sta se ceka.
ko ima debelu i masnu vezu ima ADSL u ns-u vec par meseci, a ostali :smoke:

:wave:

ne verujem da su uvodili 5 adsla |P
tako da sumnjam da iko ima adsl, e sad ako ima, neka me demantuje...

danijel00 je napisao(la):
ne verujem da su uvodili 5 adsla |P
tako da sumnjam da iko ima adsl, e sad ako ima, neka me demantuje...
koji ti deo onoga sto sam napisao nije jasan?
ako sam napisao da ima onda ima, nema sta da ne verujes i sumnjas.

:wave:

zile, znaci ti ili neko koga znas ima ADSL?
ok, onda cemo da proverimo koliko su moje veze masne |>

U NSu oni koji su kesirali i nasli veze, imaju ADSL. Jest da je verovanto mali broj, ali ima prikljucaka.

da li ce vam biti lakse ako vam kazem da znam coveka koji ima ADSL u NS i radi u Telekomu?
Eto. Uzivajte.

i dalje mi je sumnjivo, ali me mrzi da se upustam...
oprema koja se instalira na centrali itd, nije bas toliko jeftina da bi se isplatilo instalirati je za 5 pretplatnika npr...

Sutra nezvanicno pustaju, a kada ce biti povezani prvi korisnici zvanicno, to cemo videti.

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
oprema koja se instalira na centrali itd, nije bas toliko jeftina da bi se isplatilo instalirati je za 5 pretplatnika npr...
ko kaze da je instalirana zbog 5 ljudi?
nemam ADSL kuci ali znam par njih koji imaju i kolko dugo vec radi ;)

pozitivno u celoj prici, ako je to ikako moguce :d, je da AKTIVNIH prikljucaka ima po celom gradu pa i van njega :)

Vrh Dno