Zvezdara, Sezam.....danas do 15h sve ok....posle ne znam....pa od 21h kada sam probao, protok traje otprilike samo dok otvori jednu stranu....dok je ja pogledam, pokusam da idem dalje, a ono qrac - protok stane! Reconnect i opet imam tu privilegiju da otvorim cak jednu stranu neverovatnom brzinom od cak 256kbs....onda, posto sporo citam (ne mogu jednu stranicu sa nekog sajta da pogledam cak ni za 16 sekundi....a oni valjda pomisle "spor si brale, daj mi tebe da otkacimo da nam ne trosis "kapacitete"), moram reconnect jer vise nemam adsl od 256kbs vec od 0kbs....pa tako reconnect reconnect reconnect...sve dok Srbija ne udje u EU....ili ja odem u EU......ili dok ne prodje doba recidiva "mladih partizana", koji na svu srecu vise nisu tako mladi, pa ce valjda skoro da.....odu da mirisu cvece...ali odozdo! Juce od 18 do 18:15 sam pokusavao connect, a onda sam u 18:15 podesio "redial attempts" na 1000.....i to je uspelo....oko 23h.... Malu pauzu u ovom redialovanju sam imao oko 21h kada sam iscupao tel. kabl iz splitera, uboo ga u (joooj miline...) dial-up modem, otvorio "Moj Sezam", kad tamo ima sta da vidim:
Važna obaveštenja
Internet link: OK
Nema novih obaveštenja.
"Potvrda" da juce nije radilo stigla je i od Sezama....naravno TEK KADA SAM IH POZVAO! A razgovor isao otprilike ovako: "Juce ste imali problema sa linkom?!" "Ne, nismo mi, Telekom je...centrale Zvezdara i Krunski Venac...." "Ja sam proveravao, nije bilo nikakvih obavestenja....?!?!?!?!" "Pa mi kada bi sve korisnike obavestavali, morali bi da posaljemo 500 mailova...." "A kada bi se adsl naplacivao, morali bi da primite cak 500 uplata od 2000 dinara..........elem, konektovao sam se i dial-upom i na "Mom Sezamu" je pisalo "Internet link: OK. Nema novih obaveštenja"...?!?!?!?!?!?" "A, paaaaaaaa, ovaaaaaaj....." "Video sam OK, pa rekoh nesto je kod mene....zamalo da krenem u reinstalaciju drivera, windowsa...." "Aaaaa, pa nemojte odmah sa tako drasticnim merama, sacekajte malo......" "Cekam vec 28 godina...nego.....rekoh mozda je neki virus......" "A, pa znate virusi, ovo ono, ako update-ujete redovno......" "Znam, znam za to, nego sam samo ironican na temu virusa!!!!" "A sto?!" "Pa, kada god nesto nije u redu, svaki korisnicki servis vam kaze da je verovatno virus, jer je kod njih sve u redu.....sem jedne jako ljubazne gospodje iz PTT-a, koja je, dok sam imao problema (naprasnih) sa dial-upom prvo pitala koji OS imam, a kada sam ja rekao XP, ona mi je preporucila Milenium, posto je bas dobar OS....."................
Eto, dragi moji benchmarkovci, morao sam nekom de se izjadam.....a nadam se da ovaj post ne zauzima bas toliko mnogo kilobajta, kako bih u onih par sekundi koliko imam fore da iskoristim privilegiju Analogno-Digitalne-Sezampro-Linije, mogao uopste da ga posaljem.....
Pozdrav svima......