Šta je novo?

adsl blokira :( - pomagajte !

Ovo nema veze,ljudi,ni sa kakvim resetovanjem modema ili neaktivnošću konekcije...
Ovo se dešava direktno kod provajdera i izgleda namerno.Jer kao što rekoše ljudi ovo je počelo da se dešava pre par dana...Jedna od opcija koja mi se mota po glavi je da su njihovi linkovi preopterećeni i da im se dešavaju jednostavno pucanja.
Sezam se hvali da je uveo gigabitnu optiku,ali dokle,do Telekoma..Koliki link ima Telekom ka spolja,evo lupiću jedno 2x150MB.Jesam li u pravu?Recite mi je li to dovoljno i samo za Sezamove korisnike?
Ne znam,ne znam čemu sve ovo vodi.Ima li ko da mi kaže?

shku je napisao(la):
Crypto ruter kod mene NE RADI bez ventilatora...
Tako mi je pucala veza na svakih 10 minuta dok mi nije palo na pamet da turim vent iz kuista ispod rutera.Sad veza nepuca ni posle 5 dana.Cim ugasim komp preko dana kad je toplije interneta nema na drugim racunarima koji su u lanu
Pokusajte sa ventilatorom.
Naravno u Beotelu svakih 5 dana kazu kako bas sutra ocekuju isporuku novih rutera...

Ne znam da li je ovo sto se meni desava neka autosugestija ili kako bi se to vec moglo nazvati, ali meni se isto cini da od kada sam stavio modem da stoji uspravno (manje se greje) da ne puca tako cesto veza :)

Dobrodosli u Zonu Sumraka :)

btw: jel'si ruter u beotelu dobio kao fizicko ili pravno lice, posto su meni prodavali pricu kako je to samo za pravna lica ?

nakon duzeg pracenja mojih logova, ustanovio sam sledece:
beotel namerno prekida vezu na svakih dva sata, bez obzira da li se net koristi ili ne!!!
naravno prave se potpuno neinformisani, kao neznaju sta je problem...

@centaur
ruter dobijaju pravna lica po defaultu, a fizicko lice treba za njega da doplati 1200din.

Ja se razmishljam da raskinem ugovor, poshto kapiram da nas ima puno sa identichnim problemima.

Evo i ja da se pozalim da adsl poslednja 2-3 dana na beotelu radi ocajno, veza se zaglupljuje na svakih 20-30 min., a inace od kada sam dobio adsl (pre 10 dana), najduzi period bez zaglupljivanja veze je bio nekih 12 sati, a inace je po par sati. Meni takodje sve smrdi da oni to namerno rade jer sam primetio da kada samo surfujem netom (znaci kad je mali protok podataka), veza radi bez problema, a kada nesta skidam preko p2p, zaglupi se u roku od 10-20 min.

Pozdrav

Pretpostavka za korišćenje ADSL-a i ostalih širokopojasnih veza je da je većinski uzimaju ljudi sa većim potrebama(bilo za download,posao,hosting,itd...)i da će protok podataka biti neuporedivo veći...Ako stavite to na računicu provajdera,pogotovo naših u našim uslovima,ukoliko bi protok bio konstantan i maksimalan,oni bi ekonomski propali za deset dana,sa ovoliko korisnika po glavi stanovnika....
E sad čemu pribeći...Evo jedan test možemo da sprovedemo zajedno,jedino tako možemo uticati da za naše pare dobijemo ono što smo platili.
Predlažem da svako od nas što je na ADSL-u kod bilo kog provajdera ,nije bitno,stavi recimo ko kad krene na spavanje,neki ogroman fajl na download i to sa nekog servera gde će da crpi maximum veze...Mislim da ćemo doći do zapanjujućih rezultata...
Negde se namerno recne nešto,čisto da prekine download,jer je pretpostavka da 80% ljudi u 4 ujutro spava...
Meni se desilo da 20 dana zaredom nisam uspevao da otvorim jedan naš poznati forum i nisam znao šte se dešava.Kada sam konačno uspeo da udjem na njega,video sam da
je radio full svo to vreme...
Sad mi se isto dešava sa jednim ogromnim stranim forumom i ne znam šta se dešava,
dešava mi se da se stopira download na rapidshare,čisto sumnjam da je njihov server u prekidu sa radom...
I ne pričajte o teorijama zavere,samo iznosim činjenice.

drpiga je napisao(la):
Pretpostavka za korišćenje ADSL-a i ostalih širokopojasnih veza je da je većinski uzimaju ljudi sa većim potrebama(bilo za download,posao,hosting,itd...)i da će protok podataka biti neuporedivo veći...Ako stavite to na računicu provajdera,pogotovo naših u našim uslovima,ukoliko bi protok bio konstantan i maksimalan,oni bi ekonomski propali za deset dana,sa ovoliko korisnika po glavi stanovnika....
E sad čemu pribeći...Evo jedan test možemo da sprovedemo zajedno,jedino tako možemo uticati da za naše pare dobijemo ono što smo platili.
Predlažem da svako od nas što je na ADSL-u kod bilo kog provajdera ,nije bitno,stavi recimo ko kad krene na spavanje,neki ogroman fajl na download i to sa nekog servera gde će da crpi maximum veze...Mislim da ćemo doći do zapanjujućih rezultata...
Negde se namerno recne nešto,čisto da prekine download,jer je pretpostavka da 80% ljudi u 4 ujutro spava...
Meni se desilo da 20 dana zaredom nisam uspevao da otvorim jedan naš poznati forum i nisam znao šte se dešava.Kada sam konačno uspeo da udjem na njega,video sam da
je radio full svo to vreme...
Sad mi se isto dešava sa jednim ogromnim stranim forumom i ne znam šta se dešava,
dešava mi se da se stopira download na rapidshare,čisto sumnjam da je njihov server u prekidu sa radom...
I ne pričajte o teorijama zavere,samo iznosim činjenice.

Pa ja kad krenem na spavanje(3 ujutro) uvek ostavim da skida nesta, u najboljem slucaju izdrzi negde do 9 ujutro, ali zadnja 2-3 dana kad ustanem imam sta da vidim, veza se zaglupela tipa 10 min. posto sam legao da spavam. U svakom slucaju ponavljam da 10 dana koristim adsl na beotelu, za to vreme nisam gasio komp, a najduze sto je veza ok radila je nekih 12-13 sati, ali uglavnom je znatno manje. Inace, definitivno je do beotela, jer ja sam na centrali zvezdara, a imam ortaka na centrali centar a isto smo na beotelu, i u 90% slucajeva kad se meni zaglupi veza i njemu se takodje zaglupi, dakle nije do centrale, eventualno. Kakva su iskustva sa ostalim provajderima, da li i ostali imaju slicne probleme?

Pozdrav

Sa ostalim provajderima.....npr. Sezamom......
Danas (SAMO danas, a adsl imam nekih 10-ak dana....) mi je pritisak skocio na 200.....otprilike sam deset puta morao da odradim reconect (ne reconect modema, vec ono conect to -> dial), i to se desilo u par slucajeva i samo nakon 10-ak sekundi od ponovnog konektovanja....a nekad posle vise minuta SURFOVANJA! Jednostavno protok STANE...nema ga...ZERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakle, napominjem da sa download-om nemam problema, protok je uvek konstantan (u opsegu 26.3 - 29.5) i niti ide ispod ove vrednosti, niti iznad.....preciznije bi bilo reci "ravnomerno varira u ovom opsegu" i ovo ne zavisi od doba dana, pretpostavljenog opterecenja itd..... Doduse, jos nisam skidao fajl veci od 70MB, ali kad god sam nesto skidao, to je radilo bez prekida, cak i kada je p2p u pitanju! Medjutim, sa surfovanjem danas bas dostas problema..... Sada cu staviti i 3D Mark na download :D , pa cu ujutru videti koliko ce me MB cekati, odnosno da li ZAISTA imam problem SAMO sa surfovanjem! :wall:

u vezi 42 ac plug-a, povremeno pingovanje nece spreciti prekidanje veze jer je oni prekidaju ma sta ti radio. a ovo programce je zgodno jer cim primeti da si offline moze da odradi redial.
ja odradjujem redial i na linuxu i na winu ali to jednostavno nije to.

sta mislite da se skupimo u sto vecem broju i svi pravo u mekenzijevu?
ozbiljno.

Poslednja izmena:
poenta je što se ne prekine veza, obratite pažnju na sledeće: download u stvari umre, a upload i dalje ide lagano, valjda pokušava da nastavi da komunicira nakon što je "ogluvelo" u jednom smetu. To se kod mene dešava (takođe beotel ADSL).

Podržavam da odemo, ili da krenemo da ih zatrpavamo mailovima... BTW, dešavalo se da mi veza ne pukne po 10tak dana, imam jedan skrinšot od 5 dana, ali svako malo čačnem komp što je na vezi 24h, nešto reinstaliram pa moram da ga reboot-ujem, tako da veza mora da prsne i ode statistika. :)

licno mislim da od mejlova nema koristi, ali da se skupimo i zakazemo sastanak sa njima tamo, pa oni svima nama da objasne sta se to desava i da vidimo kako da se resi nastala situacija.
btw, meni je do pre dve nedelje veza bila po 3-4 dana neprekinuta, i onda pukane, i to mi je smetalo, pa sam zato i nalazio resenje za redial, ali ovo je vec strasno.

Od jutros mi puca na 20 minuta. E sad, par puta nije prihvatao user i pass. onda restart rachunara pa shljaka. Onda pola sata shljaka pa disconnect, i normalno se konektujem, al' bez ikakvog protoka. Tako nekoliko puta i onda opet restart mashine. I sad kucam ovaj tekst. Ovaj modem je shljakao besprekorno tri meseca, al zbog ovog restarta sad sumnjam na njega. Modem jeste topao, al nije zagrejan. Srbija medju shljivama.

Da li mozda postoji neko programce, koje posto utvrdi da nema protoka, prekine i ponovo uspostavi vezu? To bi moglo da resi probleme.

I meni puca na Yubc/u, ali nije tragicno, samo nervira

Hm,nije u pitanju tragika,nego neke stvari koje se rade ali smišljeno...ali tačno do neke granice da se ne bi pomislilo da je namerno...
Jer ako staviš download nekog fajla od recimo 700 MB u 3 ujutro,probudiš se u 9,10,11, i očekuješ da je gotovo ,a primetiš npr. u flashget-u ,ono crvenim slovima ,veza odbijena,pokušavamo rekonektovanje itd...pa tada pauziraš download i nastaviš,krene download potuno regularno,e šta se dešava dok Srbija spava,koga da pitam...
Ako pitaš njih,reći će do tebe je,ako ih ubediš da nije do tebe,do Telekoma je,ako nije do Telekoma do servera je sa kog skidaš.Ko ima dovoljno živaca da prodje kroz taj tunel možda i dodje do svetlosti,ali ja sam toliko snage nemam,jedina je opcija organizovano nešto uraditi...

I ja koristim beotelov adsl i to od februara, pre se jako retko desevalo da se veza obesi, mozda jednom u 2 nedelje i onda lepo lupis recconect i pici opet normalno. Ali kao i vama i meni u poslednjih nedelju dana net svakim danom radi sve gore i gore, prvo je pucao na svakih par sati, a poslednjih par dana na svakih par minuta, a sto se tice nocnog skidanja, legnem, stavim da se skida i isto ujutru vidim da je skinuo oko 30mb tj da je radio ne vise od pola sata...Isto ovo se desava svima koje znam a koji su na beotel adsl-u!!!
Juce sam se smorila i okrenula beotel, i onaj tamo klipan mi prica, da proemnim usb port, da reinstaliraj drajver...OMG, pa zasta nas oni drze??? Mi smo mali slatki glupi majmuni :mad: :mad: :mad:
Ja vec zvala verat da se raspitam koja je procedura da se prebacim kod njih, i treba samo da se odjavite kod beotela i onda vas ovi u veratu prijave, *** sada koliko se ceka ne znam , rece ovaj moze to da se zavrsi za jedan dan, a moze malo i da potraje u zavisnosti koliko ce trebati ovima iz beotela da posalju odjavni papir u telekom. Makar cu imati duplo brzi net za 450 dinara vise (512k 2450), pa i ako prekida kao i kod ovih, dok bude radio mocicu vise da skinem... :wall:
Sto se tice tog grupnog odlazenja u beotel idem i ja sa vama cisto da pravim guzvu i da ih malo smaram posto su oni mene, za ovih par meseci koliko sam kod njih, ozrachili do maximuma!!! Predlazem da odemo u ponedeljak, vi recite u koliko sati.
Poz svima!

Poslednja izmena:
Ja sam kod Sezama danas i juče morao da resetujem ruter nebrojeno puta. :wall: Pre toga je veza bila kameno stabilna nedeljama. Možda Sezam nešto petlja, a možda Telekom (centrala: Krunski venac).

balsa je napisao(la):
Ja sam kod Sezama danas i juče morao da resetujem ruter nebrojeno puta. :wall: Pre toga je veza bila kameno stabilna nedeljama. Možda Sezam nešto petlja, a možda Telekom (centrala: Krunski venac).

Izgleda da nije do sezama, meni je veza stabilna, što bi ti rekao nedeljama :type:, centrala Čukarica- ruter, sezam 512...

Sta da vam kazem dok nisam stavio ventilator nervirao sam se ko vi
Od kada hladim kripta veza se ne prekida!
Znaci po 5 dana 0 sec erorrs
Probajte

Ako se ovo preko vikenda nastavi, u ponedeljak svi na bivljak da kupujemo one penzionerske vrtilatore! :D
Ako se nastavi i u utorak......iskopajte iz svojih ormara one crno bele zastave sa simbolom stisnute pesnice....i na ulice......pravimo drugi 05.X :) :) :)

JoKa je napisao(la):
Da li mozda postoji neko programce, koje posto utvrdi da nema protoka, prekine i ponovo uspostavi vezu? To bi moglo da resi probleme.

Ja sam uspeo delimicno da resim problem tako sto sam instalirao DU Meter. Prva mi je namera bila da pratim protok dnevni, nedeljni i mesecni, medjutim kada sam video opciju da ako nema protoka npr. 100 bajtova u roku od npr. 20 sec. program napravi disconnect, odusevio sam se kao malo dete :)
Potom sam instalirao AC Plug koji povremeno pinguje sajt koji vi odredite i resio problem. Za vikend nisam bio tu, i veza je ko zna koliko puta 'pucala' ali kada sam se vratio sav DL koji sam ostavio bio je odradjen ;)

Naravno, nije resenje u ovome, slazem se da bi trebalo svi da odemo zajedno i da im malo pripretimo (sto nazalost verovatno nece nista promeniti, ali bar da znaju da smo ih provalili). Koliko vidim svakome od nas su 'nudili' razne varijante zasto nam ne radi kako treba, od virusa, pa preko samog hardvera (usb prikljucaka itd. itd.) pa onda telekom i tako dalje. Poslednji put kada sam zvao i kada su mi rekli da je telekoma ja sam ih pitao da li je moguce da su radovi u telekomu u 2h ujutru ? Covek se zbunio, i dao mi e-mail na koji da se obratim sa problemom (da detaljno opisem sve sto me muci :) ): [email protected]
Poruku sam poslao u cetvrtak ali do danas nisam dobio odgovor :(

Prilozi

• dumeter.JPG
    dumeter.JPG
    39.2 KB · Pregleda: 75
Ja sam bio skoro dve nedelje na putu i nisam koristio Net... Kaže mi jedan prijatelj da mu se u poslednje vreme veza na Sezamu toliko često blokira da uopšte ne može da koristi P2P. Ja sam tokom noći uključio torrent (Sezam ADSL) i vuče kao lud bez ikakvih prekida. Počinjem da paranoišem da oni ipak mere protok po korisniku pa nešto petljaju kad se pređe neka proračunata kvota, pošto ispade da meni ne blokira jer sam za dve nedelje nekorišćenja "ušparao" potrošnju.

Može biti možda i do centrale... Spomenuti prijatelj je na Krunskom vencu (reče mi sinoć da mu uopšte ne radi ADSL zbog nekih radova na centrali), ja na Guberevcu.

Poslednja izmena:
i ja sam na krunskom vencu. beotel.
i da sinoc uopste nije radilo, kazu telekom je kriv.
mozda ipak i jeste telekomova krivica.
hajde javite se ostali koji imate problema, zgodno je da navedete centralu i provajdera.

Ja sam na centrali zvezdara, ISP beotel. Juce u toku dana se veza standardno zaglupljivala na svaki 1-2 sata a od ~18:00 do ~23:30 uopste nije hteo ni da mi se konektuje. Danas isto tako puca standardno na sat dva, a od negde ~15:00 do ~18:00 isto nije hteo uopste da se konektuje. Sad (21:00) radi ali puca u rasponu od 15 min. do sat. Uzas. Ako se ovako nastavi, definitivno prelazim na drugog ISP-a.

Pozdrav

Edit:
Kako sam poslao poruku, tako mi je pukao i nije hteo da se poveze nekih pola sata. :mad:

Poslednja izmena:
Čini sa da na Beotelu ima ubedljivo najviše problema,bar ako je po postovima u ovom threadu suditi.

Zvezdara, Sezam.....danas do 15h sve ok....posle ne znam....pa od 21h kada sam probao, protok traje otprilike samo dok otvori jednu stranu....dok je ja pogledam, pokusam da idem dalje, a ono qrac - protok stane! Reconnect i opet imam tu privilegiju da otvorim cak jednu stranu neverovatnom brzinom od cak 256kbs....onda, posto sporo citam (ne mogu jednu stranicu sa nekog sajta da pogledam cak ni za 16 sekundi....a oni valjda pomisle "spor si brale, daj mi tebe da otkacimo da nam ne trosis "kapacitete"), moram reconnect jer vise nemam adsl od 256kbs vec od 0kbs....pa tako reconnect reconnect reconnect...sve dok Srbija ne udje u EU....ili ja odem u EU......ili dok ne prodje doba recidiva "mladih partizana", koji na svu srecu vise nisu tako mladi, pa ce valjda skoro da.....odu da mirisu cvece...ali odozdo! Juce od 18 do 18:15 sam pokusavao connect, a onda sam u 18:15 podesio "redial attempts" na 1000.....i to je uspelo....oko 23h.... Malu pauzu u ovom redialovanju sam imao oko 21h kada sam iscupao tel. kabl iz splitera, uboo ga u (joooj miline...) dial-up modem, otvorio "Moj Sezam", kad tamo ima sta da vidim:
Važna obaveštenja
Internet link: OK
Nema novih obaveštenja.
"Potvrda" da juce nije radilo stigla je i od Sezama....naravno TEK KADA SAM IH POZVAO! A razgovor isao otprilike ovako: "Juce ste imali problema sa linkom?!" "Ne, nismo mi, Telekom je...centrale Zvezdara i Krunski Venac...." "Ja sam proveravao, nije bilo nikakvih obavestenja....?!?!?!?!" "Pa mi kada bi sve korisnike obavestavali, morali bi da posaljemo 500 mailova...." "A kada bi se adsl naplacivao, morali bi da primite cak 500 uplata od 2000 dinara..........elem, konektovao sam se i dial-upom i na "Mom Sezamu" je pisalo "Internet link: OK. Nema novih obaveštenja"...?!?!?!?!?!?" "A, paaaaaaaa, ovaaaaaaj....." "Video sam OK, pa rekoh nesto je kod mene....zamalo da krenem u reinstalaciju drivera, windowsa...." "Aaaaa, pa nemojte odmah sa tako drasticnim merama, sacekajte malo......" "Cekam vec 28 godina...nego.....rekoh mozda je neki virus......" "A, pa znate virusi, ovo ono, ako update-ujete redovno......" "Znam, znam za to, nego sam samo ironican na temu virusa!!!!" "A sto?!" "Pa, kada god nesto nije u redu, svaki korisnicki servis vam kaze da je verovatno virus, jer je kod njih sve u redu.....sem jedne jako ljubazne gospodje iz PTT-a, koja je, dok sam imao problema (naprasnih) sa dial-upom prvo pitala koji OS imam, a kada sam ja rekao XP, ona mi je preporucila Milenium, posto je bas dobar OS....."................
Eto, dragi moji benchmarkovci, morao sam nekom de se izjadam.....a nadam se da ovaj post ne zauzima bas toliko mnogo kilobajta, kako bih u onih par sekundi koliko imam fore da iskoristim privilegiju Analogno-Digitalne-Sezampro-Linije, mogao uopste da ga posaljem.....
Pozdrav svima......

kao što vidite... ako ne prsne poslaću za koji dan ponovo... ;)

Prilozi

• beotel.jpg
    beotel.jpg
    23.9 KB · Pregleda: 81
Da li imate neki programčić koji konstantno nadzire vezu ka Internetu (npr. pingujući određene sajtove u zadatim intervalima) i čim primeti da je veza stala, upiše to u log fajl, a kad sve proradi, upiše i to. Mora biti da postoji, samo u moru sličnih programa, ja ne mogu da nađem. DU Meter ne pravi log fajl kakav mi treba.

Meni već nekoliko dana ADSL na Sezamu (Krunski venac) više ne radi nego što radi, i hoću da imam crno na belo koliko je bilo prekida i kada. I da im, eventualno, ispostavim račun za to (da li je kriv Telekom ili nije, to nije moj problem). Ovu poruku kucam nakon što sam se povezao preko starog dobrog ISDN-a, a ADSL je i dalje u komi. :mad:

Neću da budem nefer pa da kažem da ADSL na Sezamu ne valja ništa,valja itekako valja u odnosu na dial-up...Zaista nisam imao probleme kao što ih nekolicina ovde iznosi...
Što neko reče da se meri po protoku,ha,to mi se čini nekako najbliže istini,a možda je blizu istine i kako koja Centrala može da izdrži svu tu skalameriju...Poznato mi je iz jedne priče da su ljudi iz Sezama objašnjavali onima u Telekomu šta treba da rade da bi sve to krenulo,e sad mogu misliti ko razmišlja o tome kakav je Vama ili meni protok...
Stoga,ne znam šta da kažem,da je pameti malo više,a neznalica malo manje,možda bi sve bilo kako treba...

Tuzna greska

Uplatio sam ADSL kod beotela 17.01.2005 posto sam na centrali Zvezdara nisam mogao odmah da dobijem to sto sam platio ali Beotel je ispao vise nego korektan i dao mi je besplatan dial-up do realizacije ADSL_a. Medjutim negde pocetkom aprila sam dobio laznu informaciju da Zvezdara nece dobiti ADSL pre septembra. Posto vise nisam mogao da cekam uzeo sam flat 256 SBB kablovski net ali nisam povukao uplatu u Beotelu. Kablovski net mi je ukljucen 5. maja ali avaj posle desetak dana zovu me iz Beotela sa informacijom da je krenuo ADSL na Zvezdari. Oduzio sam preuzimanje modema do 5. juna kako bi koristio kablovski net do isteka pretplate. Sav srecan sam preuzeo modem i sve je odmah proradilo
Nazalost meni ADSL radi katastrofa, te nemogu da se konektujem, te blokira posle 15 minuta, zatim maximalni protok koji sam ostvario je 26KB/s u odnosu na 31KB/s koji sam imao na kablu. Jedina prednost ADSL_a je mogucnost javne dinamicke IP adrese koja omogucava bolji rad P2P servisa, ali posto SBB ima lokalni DC++ hub na kojem je brzina 512/512 to i nije neka prednost.
U sustini grdno sam pogresio, imao sam mnogo vece poverenje u ADSL nego u kablovski pristup netu, medjutim uporedivsi kako i jedno i drugo radi kod mene zakljucak je da cu najverovatnije vratiti modem i zahvaliti se na "usluzi" po isteku pretplate.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno