trx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.01.2004
- Poena
- 619
Misko78 je napisao(la):Uplatio sam ADSL kod beotela 17.01.2005 posto sam na centrali Zvezdara nisam mogao odmah da dobijem to sto sam platio ali Beotel je ispao vise nego korektan i dao mi je besplatan dial-up do realizacije ADSL_a. Medjutim negde pocetkom aprila sam dobio laznu informaciju da Zvezdara nece dobiti ADSL pre septembra. Posto vise nisam mogao da cekam uzeo sam flat 256 SBB kablovski net ali nisam povukao uplatu u Beotelu. Kablovski net mi je ukljucen 5. maja ali avaj posle desetak dana zovu me iz Beotela sa informacijom da je krenuo ADSL na Zvezdari. Oduzio sam preuzimanje modema do 5. juna kako bi koristio kablovski net do isteka pretplate. Sav srecan sam preuzeo modem i sve je odmah proradilo
Nazalost meni ADSL radi katastrofa, te nemogu da se konektujem, te blokira posle 15 minuta, zatim maximalni protok koji sam ostvario je 26KB/s u odnosu na 31KB/s koji sam imao na kablu. Jedina prednost ADSL_a je mogucnost javne dinamicke IP adrese koja omogucava bolji rad P2P servisa, ali posto SBB ima lokalni DC++ hub na kojem je brzina 512/512 to i nije neka prednost.
U sustini grdno sam pogresio, imao sam mnogo vece poverenje u ADSL nego u kablovski pristup netu, medjutim uporedivsi kako i jedno i drugo radi ked mene zakljucak je da cu nejverovatnije vratiti modem i zahvaliti se na "usluzi" po isteku pretplate.
Mislim da sve ovo sto si ovako kulturno napisao ne bi bilo zgoreg forward-ovati samom Beotel-u. Ne gajim iluzije da ce se kod njih nesto zbog tvog mail-a promeniti, ali cisto da znaju o cemu se radi i zasto gube korisnike... (Kao sto ce verovatno i ostali ADSL provajderi...)
:trust:
Poslednja izmena: