Šta je novo?

[A1] VoLTE

...
Druga stvar, ne znam da li je do VoLTE ali je prilicno iritirajuce. Cerku sam prebacio sa prepaid a1 na postpaid a1 i prilicno se cudna situacika desava: kada razgovara sa nekim iz A1 mreze i zove je neko iz Yettel mreze uvek dobijaku response da je iskljucila telefon. Sinoc bili u nekom drustvu i probali vise puta sa vise razlicitih brojeva iz yettela. Ako prica da nekim iz Yettela uredno dobija poziv i trenutni moze da stavi na Hold. Zbunjen sam iskreno

Resili mi konacno ovi iz A1, iz petog pokusaja :)

Danas sam primetio da svi operateri odjednom ne podržavaju RCS... Menjao kartice, eSIMove aktivirao/deaktivirao... I ništa... S23U1000020863.jpg

Vid' stvarno, ne radi na Yettel-u.

Predjite u plavi tabor,manite se trecerazrednih resenja. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

RCS verovatno ne radi jer je Google (verovatno) prestao da pruža uslugu RCS preko interneta.

RCS može da radi na dva načina:
  • preko interneta (koristeći google RCS servis)
  • preko IMS (isti servis koji je osnova za VoLTE) a kog obezbeđuje sam operater

Nezavisno od načina korišćenja RCS servisa (internet / google ili IMS / operater) korisnici međusobno mogu da razmenjuju poruke.

Korisnici u USA su dobili poruku:
RCS messaging is now provided by your wireless carrier and governed by their terms and privacy notice.

Pa pretpostavljam da je RCS preko interneta još jedan od servisa kog he Google ugasio.

Dodatno: Google sada pruža RCS as a service, odnosno jedan je od vendora za RCS sisteme kog operateri mogu da izaberu naravno uz naknadu. Ovo svakako nije dostupno direktno krajnjim korisnicima.

Dodatno: na iPhone-u nikad nije radio RCS preko interneta, na iPhone-u oduvek radi samo RCS preko IMS.

Nazad
Vrh Dno