Šta je novo?

[A1] VoLTE

Možda da probaš aplikaciju PixelIMS sa Shizuku, mislim da ne traži root a neki ljudi su tako uspeli da osposobe VoLTE.

Како се иживљавају оператери у Србији и са ценама и са квалитетом мреже, немам речи.
Screenshot_2.jpg
Код мене VoLTE ради беспрекорно а о ценама пакета боље да не пишем.

Poslednja izmena:
To je do A1 nema tu pomoći bez tehničke njihove.

Prilozi

• Screenshot_20250517-093637.png
    Screenshot_20250517-093637.png
    112.8 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20250517-094153.png
    Screenshot_20250517-094153.png
    216.1 KB · Pregleda: 62
Pre 3 dana uzeh opet Nothing ali sada 3a. Pre toga mi iz korisnickog kazu kolege su probale Nothing i radi VoLTE. Reko ajd znaju sta rade i pricaju. Kupim nov 3a i ne lezi vraze VoLTE ne radi. I opet prepirka i pretnje da cu da odem iz A1 jer u Yettelu ii MTS uredno radi VoLTE. Kazu,kolege rade na tome. Ne mogu da verujem da ne mogu da rese jedan relativno lak problem. Ako je resenje da uradim raskid ugovora da bi resio problem ili prodam Nothing onda nemam reci. 2 meseca se dopisujem sa podrskom Nothinga i nije do njih. U A1 kazu ne postoji lista podrzanih telefona i ne podrzanih. Koliko vidim Pixel,Nothing i tako te "marke"Koje su u promilima na trzistu kod A1 ne prolaze. Ne znam kako da uspem da dodjem do napredne tehnice da se raspravimo jer mi generalno ovi u korisnickom nisu nista krivi sto ne znaju jer im to i nije posao. Ima li neko ideju? :D Vise mi je dosadilo da slusam kako je na mom broju omogucenVoLTE (znam da jeste vec 5 godina) .
Je l si probao da ubacio karticu u drugi telefon, da aktiviraš tamo na VoLTE pa vratiš u svoj? Ja sam tako na Globaltel-u sa vivo

Radi već 5 godina volte na svim telefonima osim na Nothing

A1 VoLTE na Pixel telefonima je proradio pre nekoliko nedelja. Mozda postoji sansa da omoguce i za Nothing uskoro. Ali to je samo slamcica nade. :D

Tu ti je 99.99% kriv sam Nothing. Nije omogućio konfiguraciju IMS-a za A1.
Pozdrav

Tu ti je 99.99% kriv sam Nothing. Nije omogućio konfiguraciju IMS-a za A1.
Pozdrav
Šta znam nisam baš ubeđen pošto i drugi proizvođaci sa modelima imaju isti problem. Npr osim pixella ima i Poco X3 f6 ...posle pritužbi korisnika to je manje više popravljeno.

Konfiguracija telefona za VoLTE je "rabbit hole".
Telefon mora da ima upisanu konfiguraciju za VoLTE za konkretnu mrežu. Kad telefon kupiš preko operatera, to uglavnom bude već upisano, jer telefon dodje sa verzijom firmwera prilagodjenom tom operateru. Neki proizvodjači, sami od sebe, upišu konfiguraciju svih operatera sa ciljnog područja prodaje aparata. Napr: ako je telefon namenjen za EU, upišu sve operatere iz EU. E, ti onda kupiš taj telefon preko "madjara" i onda kukaš kako ovde ne radi VoLTE. Drugi proizvodjači, sa druge strane, upišu u telefon samo operatere sa kojima su radili testiranja. Opet, ako imaš taj telefon, a koristiš ga u nekoj trećoj mreži, VoLTE neće raditi.
Da bi se malo pojednostavile i ubrzale stvari, GSMA je napravila berzu za razmenu informacija izmedju operatera i proizvodjača telefona: NSX.
Ako te interesuje, baci pogled na:
Možeš da pogledaš i primer kako neki proizvodjači koriste NSX za ubrzavanje procesa dodavanja novih operatera:
Za telefone koji nisu zvanično prisutni na našem tržištu, očekivati da VoLTE radi može da bude suviše optimistično.
Pozdrav

Na žalost moju zamenicu ga za redmi koji je iz mađarske i radi mu volte

Ma tesko prepisati XML fajl, ali cemu akanje. Da se ne narusi profilacija trzista drzava i operatera. Isao sam Pancevo...

Pre par dana sam prebacio pripejd broj iz mts-a u A1, VoLTE nije radio, poslao sam im poruku preko fb, javili su mi da restartujem telefon i proradio je.
Sada imam drugi problem, ne rade mi dolazni pozivi i poruke, ne znam da li je to vezano za aktivaciju VoLTE-a? Pre aktivacije VoLTE-a je radilo sve kako treba.
Kada neko pokuša da me pozove dobije obaveštenje da sam uključio uslugu zabrane poziva. Ništa vezano za to nisam uključivao, proverio sam podešavanja telefona, sve je isključeno vezano za zabrane poziva, prebacivao karticu u drugi telefon i ne pomaže. Zvao sinoć tehničku podršku, kažu rešiće tehnička služba ali i dalje nema promena...

CEkas da resi tehnicka sluzba. Pisao je neko da im se to desava u poslednje vreme.

Prebacih prepaid broj iz MTC-a u A^1 da vidim na sta to lici. Broj su portovali bez problema. RCS chat nije proradio posle portovanja, a predpostavljam da i nece.
VoLTE takodje. Navodno sve je ok sa njihove strane, ali od registracije na ims platformu nista. Probao sam karticu i u iPhone XS Max, ajde to je zatvorena platforma tu mora da radi. Vazi ali u Limburgu mesecu. SMS od banke su prestali da dolaze tako da 2FA sms mozete samo da zelite ako nesto placate. Mozda to nije do A1,(RATEL ili ko je jos u nizu, mts) ali usluga im je "TOP". Kontaktirao banku, asseco ili ko vec im radi da vidim sta je sa sms 2fa i nista. Jednom recju bogu plakati. Mozda portovanje brojeva izmedju operatera ne radi kako treba, ali onda neka ne nude uslugu koja ne radi.

Sacekacu da mi iscuri ovaj "bonus" period pa cemo vidjeti dalje. Po prici korisnika: MTS je najgori, nazalost A1 mu je brat blizanac.

Usluga je bila bolja pre 20 god izmedju Mobtel-a i Telekoma nego sto je danas. Tuzno.

Kao u starom dobrom vicu: "nahrani svinje i nista ne diraj". Yuhor inzenjeri...

Samo A1 ima problem pri prebacivanju brojeva. Nesto kod njih ozbiljno ne valja. Primarni broj sam prebacio pre skoro 2g. 10 dana nije radilo nista sa Mts mrezom ,ukljucujuci i fiksnu telefoniju.broj prenet iz Yettela). Uspeli su nekako resiti tj ne oni nego je Mts resavao. Sekundarni sam preneo pre mesec i po,na pripejd, ne mogu primati sms poruke(nisam mogao ni slati ali su to resili). Prave se grbavi,mene prave budalom,rekose da je sve ok sto se njih tice tako da cekam da istekne 60 dana pa paljba. Primarni ili ostavljamili odlazim u novembru,videcu.

Ja sam prešao na prepaid sve normalno radi. Mora da im je neki izolovan problem kod nekih korisnika. Pa se zato prave mutavi. Mozda ni ne znaju sta izaziva tako nešto. Sad sta je okidač da li sto ja imam telefon sa nepodrzanim volte. Pa mozda ne aktiviram neki bag u sistemu. 2G radi normalno. A evo me u Bosni na 900 Mhz 3G radi normalno iako nema u Srbiji

Jeste individualan problem, ali upravo to ga čini gorim, kako si i sam naveo. Da se svima dešava, brzo bi popravili, morali bi, a ovako je svako ko prelazi kod njih ostavljen na milost i nemilost sreće, kako mu se zalomi. I ranije su imali problema sa pozivima i odlaznim porukama, pa to imeju da poprave. Dolazne poruke su kritične, to se skorije pojavilo kao problem. Nema veze sa modelom telefona (znam kontraprimer, dva korisnika sa istim modelom, jedan prešao lagano, drugi sa svim mogućim smetnjama), do samog je broja ili kartice.

A1 ima sistemski problem manjka kadra. Ako naletis na nekog ko zna resis problem lako ako ne cekanje, mejlovi, nedelje cekanja na odgovor i nista.
Kad su "strucnjaci" ugasili 3g danima nisam bio dostupan kada me neko pozove. Problem je bio u losoj implementaciji voLTE usluge. Ja jesam na mrezi ali 4g i kad me neko zove nespusti se na 2g a na 4g ne moze da ostvari poziv. Kada je zovem ode na 2g i ja mogu da ostvarim poziv. Srecom sam sam ukapirao sta je problem i iskljucio 4g ali samim tim ostao bez neta. Trebalo je vise od mesec dana da se to resi sistemski ali su mi redovno odgovarali da je kod njih se uredu. VoLte i dalje ne koristim jer baguje.

Kakvi virtuelni sd-wan operateri. Gore od najsiocijalnijeg mvno-a. Samo ulazi u PR tekstove. Kog oderes/zapalis oderes. Kao i ostale "fransizice" posle 2000 u bankarskom i ostalim sektorima. Go prvoborac...

Od kada sam se vratio u A1 (bio, pa išao do yettela na kratko, pa se vratio kad su dozvolili Pixel telefonima da koriste VoLTE) kuburim sa aktivacijom RCS-a (duže od 2 meseca)

Problem sam upravo rešio na sledeći način:
Išao do A1 da uzmem eSIM (za isti broj)
Aktivirao eSIM
Ušao u Google Messages I popunio broj telefona, u roku od 10 sekundi postalo Connected (posle ko zna koliko stotina pokušaja svih mogućih uputstva koji se mogu naći onlinr)
Sredio uz Shizuku i Pixel IMS VoLTE.

Moguće da je aktivacija uspela zbog toga što nisam dozvolio "kartici" registruje IMS.
Možda zbog samog eSIM-a
Uglavnom rešio sam problem, najzad.

Vrh Dno