Šta je novo?

[A1] VoLTE

Primetio juce uvece,danas ne.

Danas baš problemi sa A1 VoLTE-om. Malo radi, malo ne, malo par minuta čuješ, pa od jednom ne čuješ, pa te baci na 2G, a na 2G-u gužva jer VoLTE baguje, pa kodek ode na ko zna koji... Ima li još neko problema danas?
A1 volte ima tu problematiku već mesecima. Preganjao sam se sa njima, kao do mene je i mog telefona, pa su onda ipak ustanovili da je do njih, kao rešili, međutim nisu. I dalje postoji problem, ali nisam uspeo da uhvatim šablon, odnosno nakon koliko normalnog razgovora sledi jedno 5 sekundi tišine.

Da nije besplatnog mega plana, davno bih batalio A1 mrcvarenje.

Presao sam sa Yettel na A1 i ne vidim nigde opciju da mogu da aktiviram ili deaktiviram VoLTE. Prilicno sam ubedjen da sam ranije imao kada udjem u podesavanja za karticu. Evo proverio kod supruge koja je na Yettelu, ima isti telefon i ona ima tu opciju. U cemu je caka?

Druga stvar, ne znam da li je do VoLTE ali je prilicno iritirajuce. Cerku sam prebacio sa prepaid a1 na postpaid a1 i prilicno se cudna situacika desava: kada razgovara sa nekim iz A1 mreze i zove je neko iz Yettel mreze uvek dobijaku response da je iskljucila telefon. Sinoc bili u nekom drustvu i probali vise puta sa vise razlicitih brojeva iz yettela. Ako prica da nekim iz Yettela uredno dobija poziv i trenutni moze da stavi na Hold. Zbunjen sam iskreno

Prilozi

• Screenshot_2025-08-31-08-28-19-232_com.android.phone-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-31-08-28-19-232_com.android.phone-edit.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_2025-08-31-08-26-16-767_com.android.phone-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-31-08-26-16-767_com.android.phone-edit.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 26
  • IMG_20250831_082951.jpg
    IMG_20250831_082951.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 26
Idi na birač brojeva i kucaj ★#★#86583#★#★ više puta pa će to možda istangirati aktivaciju VoLTE. Kod nekih Xiaomi modela ostavljaš VoLTE check na disabled, kod nekih na enabled kako bi ostao da radi, ali to ćeš ustanoviti sa karticom na kojoj ti zasigurno funkcioniše.

Sad mogu da iskljucim i opet sam testirao i sa iskljucenim VoLTE radi kako treba poziv na cekanju, kada je ukljuceno brljavi. Probao vise puta

Nemoj se igrati sa VoLTE na A1. To ti je kao igranje sa promajom ili plivajucim zamajcem. 😁

Ako radi,ne diraj. Kako ti brljavi sa pozivom na cekanju?

Ja upravo napisah da ne radi :)
Kada je ukljucen, ne radi call waiting ako neko zove iz Yettel-a, prijavljaje stalno da je korisnik nedostupan. Ako se zove iz A1 sve normalno radi.
Kada se iskljuci VoLTE onda sve radi kako treba

Auuuuu, ne znam sta bi ti rekao. Ako ih zoves,trazice vreme i brojeve telefona ,koji su pokusavali da uspostave vezu,onda ce ti javiti da je sve u redu,kod njih. Jedino da probas tako pa onda cekas da se resi samo d sebe,ako se resi. Meni nisu uspeli resiti pa sam prebacio broj u drugu mrezu(bio je drugi problem).

… ja sam na A1 Mega planu i za prepaidu mora da se zove da ti uključe Volte… kod Yettela je čini mi se dostupan po ‘defaultu’… e sad, prilikom migracije, moguće da interne konfiguracije Xiaomi telefone bune migrirane brojeve… meni je na iphoneu, nativni 063 broj, uvek dostupan i bez problema radi aktivirani VOLTe na A1 prepaidu…

Idi na birač brojeva i kucaj ★#★#86583#★#★ više puta pa će to možda istangirati aktivaciju VoLTE. Kod nekih Xiaomi modela ostavljaš VoLTE check na disabled, kod nekih na enabled kako bi ostao da radi, ali to ćeš ustanoviti sa karticom na kojoj ti zasigurno funkcioniše.
Ако мислиш на УССД код онда је без ★ на крају?

Постоји ли уопште неки други УССД код који активира А1 ВоЛТЕ на телефону?

Ispravno sam ga upisao. Zavisi od proizvođača do proizvođača i ovo je za Xiaomi.

Jeste bilo predmet diskusije za Pixel telefone, ali nisam znao da može i kod ostalih. Isprobaću, pošto dial code kod mene ne daje rezultate. Štaviše, nesposobnjakovići su mi isključili VoLTE na svim brojevima.

… kažu da funkcioniše i na Xiaomi, još nekim brendovima… svakako, tražite da uključe u A1, moraju i oni sa svoje strane da odrade…

Vrh Dno