Šta je novo?

[A1] VoLTE

...
Druga stvar, ne znam da li je do VoLTE ali je prilicno iritirajuce. Cerku sam prebacio sa prepaid a1 na postpaid a1 i prilicno se cudna situacika desava: kada razgovara sa nekim iz A1 mreze i zove je neko iz Yettel mreze uvek dobijaku response da je iskljucila telefon. Sinoc bili u nekom drustvu i probali vise puta sa vise razlicitih brojeva iz yettela. Ako prica da nekim iz Yettela uredno dobija poziv i trenutni moze da stavi na Hold. Zbunjen sam iskreno

Resili mi konacno ovi iz A1, iz petog pokusaja 🙂

Danas sam primetio da svi operateri odjednom ne podržavaju RCS... Menjao kartice, eSIMove aktivirao/deaktivirao... I ništa... S23U1000020863.jpg

Vid' stvarno, ne radi na Yettel-u.

Predjite u plavi tabor,manite se trecerazrednih resenja. 🤣 🤣 🤣 🤣

RCS verovatno ne radi jer je Google (verovatno) prestao da pruža uslugu RCS preko interneta.

RCS može da radi na dva načina:
  • preko interneta (koristeći google RCS servis)
  • preko IMS (isti servis koji je osnova za VoLTE) a kog obezbeđuje sam operater

Nezavisno od načina korišćenja RCS servisa (internet / google ili IMS / operater) korisnici međusobno mogu da razmenjuju poruke.

Korisnici u USA su dobili poruku:
RCS messaging is now provided by your wireless carrier and governed by their terms and privacy notice.

Pa pretpostavljam da je RCS preko interneta još jedan od servisa kog he Google ugasio.

Dodatno: Google sada pruža RCS as a service, odnosno jedan je od vendora za RCS sisteme kog operateri mogu da izaberu naravno uz naknadu. Ovo svakako nije dostupno direktno krajnjim korisnicima.

Dodatno: na iPhone-u nikad nije radio RCS preko interneta, na iPhone-u oduvek radi samo RCS preko IMS.

Meni iskljucen ali sam povezao sa pocetkom nove UO. Prijavio juce,danas oppet zvao ali jos nista nisu resili.

Supruga kada je produžavli UO nije imala prekid usluge VoLTE. Sada nema ni ona kao fizičko lice, ni ja kao pravno. Neverovatno.

Radi kod mene A1 VoLTE na prepaid-u. Pre neki dan sam aktivirala VoLTE na novoj Globaltel kartici, mnogo brže rešeno u poređenju sa A1. Neprijatno sam iznenađena A1 podrškom u poslednje vreme, sve sporije rešavaju probleme.

Radi kod mene A1 VoLTE na prepaid-u. Pre neki dan sam aktivirala VoLTE na novoj Globaltel kartici, mnogo brže rešeno u poređenju sa A1. Neprijatno sam iznenađena A1 podrškom u poslednje vreme, sve sporije rešavaju probleme.
Koji telefon koristis za Globaltel prepaid na kome ti radi VoLTE, i da li je u njemu fizicka SIM ili eSIM?

A1 je najgori bas u vezi VoLTE. Doduse meni jednom nisu uspeli resiti uopste problem pa sam morao seliti broj u drugu mrezu. Sva sreca pa mi primarni radi ko svet.

@magnetic Obe kartice na kojima radi VoLTE su fizičke, A1 i Globaltel. Telefon je iz Redmi Note Pro linije. U A1 sam čekala na aktivaciju VoLTE, a u Globaltelu je išlo glatko.

Meni se prilikom prelaska sa postpaid na prepaid izgubio VoLTE, nazvao korisničku podršku i posle pet dana stigao SMS da je aktivirano

@magnetic Obe kartice na kojima radi VoLTE su fizičke, A1 i Globaltel. Telefon je iz Redmi Note Pro linije. U A1 sam čekala na aktivaciju VoLTE, a u Globaltelu je išlo glatko.
Ocigledno da zavisi i dosta i od proizvodjaca telefona, jer ih Globaltel ne podrzava sve. Ja npr. imam 2 Globaltel kartice u Nokia i Pixel telefonima ali ni u jednoj ne vidim opciju za VoLTE iako je ukljucen i oba telefona ga podrzavaju. Ista stvar sa A1 na Pixel-u.

Vidim da mnogi prijavljujete spontano gašenje VoLTE-a (čak i van ove teme), ali u mojoj okolini i dalje svima radi bez problema. Doduše, na početku nikome nije, pa su svi koji su prešli kod njih na pripejd (Mega plan kao razlog) morali da se pomuče da ga aktiviraju. O tome sam, jelte, više puta pisao na ovoj i drugim temama, a i mnogi drugi su imali problema tog tipa, tako da je uopšteno poznata priča i očigledno se i dalje dešava. Možda zato njima nisu gasili, tipa imaju negde u sistemu da je korisnik eksplicitno zahtevao VoLTE, pa da ne bude diran.

A1 definitivno ima problem sa VoLTE kada se prelazi sa bazne stanice na drugu baznu stanicu.

Nazad
Vrh Dno