Šta je novo?

[A1] VoLTE

Meni uopste nije jasan a1, i kako je moguce aktivirati volte na iphone, kaze idi u mobilne mreze i stavi lte i to je to!? A kad zovem nekog jikakva razlika dok recimo na samsungu je pisalo i bas je bila primetna razlikanu kvalitetu poziva

Pravice te ludim dok ne odes u poslovnicu i das tim pametnjakovicima da ukljuce. Kad vide da ne moze,otvorice tiket tehnickoj sluzbi koja ce to onda resiti.

Meni uopste nije jasan a1, i kako je moguce aktivirati volte na iphone, kaze idi u mobilne mreze i stavi lte i to je to!? A kad zovem nekog jikakva razlika dok recimo na samsungu je pisalo i bas je bila primetna razlikanu kvalitetu poziva
Na iPhone 12 i novijim nema šta da se podešava jer je VoLTE uvek upaljen. Videćeš da li radi ako prilikom poziva mreža ne pada na 3G. Ako mreža pada na 3G onda tek ide žalba podršci.

Jel kod A1 prepaid kartici je VoLTE automatski aktiviran ili se treba tražit od njih aktivacija?

Ja znam za tri slučaja iz prve ruke da nije bio automatski aktiviran. Možeš da zoveš da aktiviraju ali iako ne zoveš, posle nekog vremena ti sami aktiviraju. Nedelju, dve ili tako nešto.

Ja znam takođe iz prve(ne mere bit prvija-da se tako izrazim) moje "ruke", da se sam volte ativirao(pre jedno 20 tak dana.
Naravno pre paid kartica je u pitanju.

Bio sam u Srbiji prošli tjedan, kupio A1 esim i nije mi bio aktiviran VoLTE. I jedna smiješna stvar je ta nakon 15 minuta kaj sam aktivirao broj dobim poziv iz OTP banke traže nekog Vujadina. Reko krivi broj, žena s druge strane me počne ispitivat koliko dugo koristim ovaj broj itd. Za 2 dana dolazi mi SMS poruka od Bancaintesa da je uplata na računu toliko dinara a stanje toliko.
Očito A1 ne čeka dugo sa recikliranjem brojeva ili je Vujadin slučajno izmislio taj broj. :)

Временски сте за активирање ВоЛТЕ на припејду чекали?

Evo imam slucaj Broj prebacen sa postpaid na prepaid ne radi volte.Dok kartica iz mnp promocije odmah kako je ubacio u xiaomi posle par minuta sama povukla volte da radi na njoj

Imaces muke velike sad da ga aktiviras ponovo. Ja sam prebacio sa prepaida na postpaid i nedelju dana nije hteo da se aktivira VoLTE. Resenje je bilo da sam imao dve kartice upaljene u telefonu i A1 kartica nije znala da povuce sve konfiguracije kako treba. Tek nakon izbacivanja druge kartice i dobijanja podesvanja ona za intermet i mms se pojavio VoLTE. ALI, nije radio kako treba vec su samo odlazni pozivi bili na VoLTE dok su dolazni pozivi drugih mreza bili na 3G i nikako nije radio VoLTE. Tek kad su oni podesili u podesavanjima kod njih je proradio kako treba.

Zakljucak: ako imas dual sim upaljen probaj izbaci drugu karticu i ostavi samo A1 i probaj zameni karticu, mozda pomogne

Нисам питао за себе али активирали су након позива, активација трајала 2 дана.

Prenet broj u A1 na pripejd.Na pitanje operateru u call centru da li VoLTE aktiviraju automatski ili po
zahtevu - rekao je da bi aktivacija trebala da bude automatska , ali ako usluga nije aktivna prosledice
poruku tehnickoj sluzbi.
Poruka je prosledjena sinoc , jutros stize poruka . VoLTE funkcionise :)

volte.jpg

Kakve je situacija sada sa pixelima? Ženi su odjednom prestali da rade pozivi pre neki dan na pixelu 7, ovi iz a1 kažu da je volte aktiviran, ali nigde ne vidi te opcije na telefonu. Morala je da upali one pozive prkeo 2g kako bi radili.

Mislim da Pixel telefoni nisu opcija ukoliko ste na A1 mrezi... Tu , po mom iskustvu ni Sizuku ne pomaze. Regularno, ovo su zemlje gde je podrzano:
1734955154921.png

Šta to znači, da mora da ostane na ovim 2g pozivima?

Prenet broj u A1 na pripejd.Na pitanje operateru u call centru da li VoLTE aktiviraju automatski ili po
zahtevu - rekao je da bi aktivacija trebala da bude automatska , ali ako usluga nije aktivna prosledice
poruku tehnickoj sluzbi.
Poruka je prosledjena sinoc , jutros stize poruka . VoLTE funkcionise :)

Pogledajte prilog 472748
Call centar kriju ko zmija noge! Na 0601234 nude samo 1-2-3-4 opcije, a kolcentar je na 7, konačno sam ih dobio, ali nema slobodnih agenata, evo 7 minuta. Pokušao sam preko kontakt forme na sajtu, mada nema ništa za volte i sl,

Zovite kasno uvece ili nocu , tada uglavnom nema guzve :)
Malo lutajte po meniju dok ne stignete do opcije da vam se javi operater.

A ako ste u gradu , prosetajte do poslovnice :)

Kakve je situacija sada sa pixelima? Ženi su odjednom prestali da rade pozivi pre neki dan na pixelu 7, ovi iz a1 kažu da je volte aktiviran, ali nigde ne vidi te opcije na telefonu. Morala je da upali one pozive prkeo 2g kako bi radili.
Polako kako je najavljeno A1 medju prvim operaterima ukida 3G mrezu u Srbiji, vec se smanjio broj baznih stanica. Ko god uzme pixel imace problema. To nije problem A1, nego je problem Google-a sto ne posalje podrsku za Srbiju.

Da li se nekome izgubio VoLTE na A1 postpaid kartici, ja sam imao godinu dana i danas odjednom nema ikonice i spusta se poziv na 3G/2G?

Uzeo sam probnu prepaid karticu, da bih proverio jesu li poboljšali signal u mom mestu(nisu), VOLTE je radio prvih par dana, sad ne radi, spusta na 2G pri pozivu

Uzeo sam probnu prepaid karticu, da bih proverio jesu li poboljšali signal u mom mestu(nisu), VOLTE je radio prvih par dana, sad ne radi, spusta na 2G pri pozivu
2G je legendaran. Meni na 150 metara od bazne stanice sa 3G prebacuje na 2G i vec sam navikao da sam na 2G jos kad izgase 3G...

Pozovi korisnicki servis da ti reaktiviraju VoLTE

Nazad
Vrh Dno