Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da , na mega planu mi je trenutno tako. To mi iskreno odgovara. I dovoljan mi je sadrzaj od 300min za ostale mreže.

Ako ima nekog ko koristi A1 Start paket, molim da podeli informaciju iz prve ruke. 😊
Tako je na startu A1 unlimited i 300 min ostale imam jedan sim na tom paketu

ja sam obnovio ugovor sa benefitom
imao sam neo neo paket i ponudili su mi uz neo ultra paket 500 dinara umanjenje, plus 8000 popust na uređaj
odneo sam stari telefon (neki krš) i dobio još 15000 (lažu na reklamama da je popust za stari telefon 20000) umanjene na telefon i još na to 10 % ako ga uzimam u kešu
uzeo sam telefon Honor magic 7 lite 512 GB po ceni 4204 din. u kešu i rata za neo ultra mi je 3500 din.
mrzelo me je da se cimam da kao prelazim u mts ili yetel
meni je to ok jer drugi paketi me nisu zanimali osim neo ultra-neograničeno, a i otkupio sam jeftino telefon za 4204 din.

ja sam obnovio ugovor sa benefitom
imao sam neo neo paket i ponudili su mi uz neo ultra paket 500 dinara umanjenje, plus 8000 popust na uređaj
odneo sam stari telefon (neki krš) i dobio još 15000 (lažu na reklamama da je popust za stari telefon 20000) umanjene na telefon i još na to 10 % ako ga uzimam u kešu
uzeo sam telefon Honor magic 7 lite 512 GB po ceni 4204 din. u kešu i rata za neo ultra mi je 3500 din.
mrzelo me je da se cimam da kao prelazim u mts ili yetel
meni je to ok jer drugi paketi me nisu zanimali osim neo ultra-neograničeno, a i otkupio sam jeftino telefon za 4204 din.
Reklama je 20k popust na 5g telefone, za ostale je 15k, to ne lazu.
Pogledao sam za taj telefon na sajtu, uz neo ultra puna cena 33600, manje 20k = 13600, popust 10% na keš 12240, manje 8k dodatnog popusta = 4240, vrlo slično ceni koju si dobio, pa bih rekao da mi je računica tu negde.

Bolja varijanta mi se čini ako imaš dovoljno keša, neo ultra sa 50% popusta (preko agenta) je oko 2000, ušteda na 2 godine je 48k, na recimo fonly.rs (koji je a1 shop bez tarife) je taj telefon oko 33k, znači bio bi još u plusu oko 15k 🙂

Svakako ako si ti zadovoljan, to je najvažnije. Nek te služi dobro i telefon i tarifa.

@slavoljubf
honor 7.jpg
kao što vidiš cena je 12204 din. minus 8000 popusta izađe 4204 din
telefon i jeste 5g a popust ako donosiš stari telefon je 15000
jeste da bi uštedeo ali mi je nekako bolje da dam 4204 din nego 33000.
HVALA ti u svakom slučaju

Poslednja izmena:
Koliko shvatam, fora je što svima daju 5k popusta (u odnosu na neku kao punu cenu van praznika), pa ti uz dodatnih 15k za reciklažu izađe 20k ukupno.

Koliko shvatam, fora je što svima daju 5k popusta (u odnosu na neku kao punu cenu van praznika), pa ti uz dodatnih 15k za reciklažu izađe 20k ukupno.
Po računici koju sam ostavio, samo unazad, ovih 12204/.9= 13560, puna cena uz neo ultra je 33600, razlika je 20040, stari telefon je dakle 15k, a popust na 5g telefon je 5040 din.

Dakle, 5g telefone su snizili za dodatnih 5040 din, pa još tih 15k na stari telefon izađe tih 20k. Telefoni koji nisu 5g nemaju taj popust od 5040 din.

Istekao mi je Mega plan pre 10 dana, ali nisam dobio ponudu preko aplikacije, kao neki u novembru, za besplatno produženje Mega plana na 3meseca.
Da li je neko dobio ovu ponudu u prethodnih 10-ak dana?

Po računici koju sam ostavio, samo unazad, ovih 12204/.9= 13560, puna cena uz neo ultra je 33600, razlika je 20040, stari telefon je dakle 15k, a popust na 5g telefon je 5040 din.

Dakle, 5g telefone su snizili za dodatnih 5040 din, pa još tih 15k na stari telefon izađe tih 20k. Telefoni koji nisu 5g nemaju taj popust od 5040 din.
Dodatnih 5040 dinara je popust ako telefon (5G) uzimaš na rate uz tarifu, a ako uzimaš za keš uz tarifu nemaš taj popust od 5040 din. Imaš samo 15000 za reciklažu i 10 posto za keš

Pa kako si onda ti dobio za 4204, tj. 12204 bez tih 8k popusta, i bez 5040 din?
Lepo sam napisao: puna cena uz neo ultra 33600, manje 5040 i manje 15k je 13560. 10% popusta na keš na to je 12204. Manje tih 8k je tih 4204.

Primetićeš na slici da je 33600 - 5040 u stvari cena na rate, tj, 28560, a da je cena za keš ta cena sa uračunatih 5040 din popusta pa na nju 10% popusta, tj 28560*0.9 =25704.
1766353018792.png

Pa da, isto kažemo, samo sam ja naglasio da je tih 20k zapravo u obliku 5k (za sve) + 15k (za stari telefon), a sad si i ti isto uradio. Činilo se da člana koji je pitao bunilo što reklamiraju 20k, kad je za stari telefon zapravo 15k. Svakako, u međuvremenu si mu detaljno objasio računicu, pa se nadam da mu je sad sve jasno. Ali evo, i ja da ponovim: 5k popusta dobijaju apsolutno svi, pa zatim dodatnih 15k onaj ko donese stari telefon, pa onda na to još 10% ko plati odmah.

Povezana stvar, čisto da napomenem ako nekoga buni, za plaćanje odmah popust za reciklažu ispada efektivno 13.500. Na konkretnom primeru telefona Honor Magic7 Lite 512GB uz paket NEO Ultra, gotovinska cena bez reciklaže je 25.704, a uz nju 12.204. Ovo nije greška već matematička posledica toga što se prvo primenjuje umanjenje za donošenje starog telefona, a tek onda popust za plaćanje odmah. Zato je uz osnovnu cenu telefona i popust utoliko umanjen, tj. ispada 10% × 15.000 = 1.500 manji.

Da li je neko dobio ovu ponudu u prethodnih 10-ak dana?
Nešto je dosta počeo Mega plan da se pominje na ovoj temi, zapravo posvećenoj postpejdu. Nije možda to strašno samo po sebi, ali propuštate glavnu temu gde pišemo o tome, a to je ova, posvećena pripejdu. Ukratko, stiče se utisak da poslednjih dana to nisu davali, mada je jedan član prijavio da mu se na jednom broju automatski produžio (dakle, bez ikakve dodatne aktivacije nečega) i nakon 12 meseci.

Kako doci do toga bez zahteva za prenos? Agent ili?
Napisao je da je agent, ali zanimljivo je pitanje otkud. Dosad je 50% bio poznati maksimum, bez meseci po dinar.

Može i meni na pp kontakt agenta koji se bavi obnovom ugovora, prethodni kontakt koji mi je neko odavde poslao je bio samo za nove korisnike.

Preneo sam broj iz Y u subotu. Cekam SMS da ubacim karticu i da odem do poslovnice da potpišem nesto. Mada sam već nesto potpisao i stiglo je mejl sa tim dokumentima. Rečeno mi je do petka da završim ugovor koji je rezervisan.

Za obnovu imate 0601238. Agenti ne mogu da daju veci popust.
Mislim da svi agenti rade samo nove korisnike. Ne može se preko agenta dobiti produženje za postojeće
Terminološka je nesuglasica. Zapravo su svi sa kojima komuniciramo agenti. Pa i na 1238 se javlja agent telefonske prodaje, a na 1234 agent korisnične podrške (ili agent kontakt centra). I kad pozove neko u svrhu odvraćanja od prenosa u drugu mrežu, to je agent službe za brigu o korisnicima ili tako nešto, kako to već A1 interno organizuje. Tu su i agenti terenske prodaje, tj. akviziteri, koji sklapaju samo ugovore sa novim korisnima, pa su zato uglavnom kamen spoticanja, pogotovu na temi gde se traže najbolje ponude.

E, tu ja sad imam jedno pitanje. Šta, Koky, tačno znači tvoja tvrdnja da agenti ne mogu da daju veći popust od 50%? Koji su to tačno agenti koji daju strogo do upola cene, bez meseci po dinar? Pretpostavljam da terenski/akviziteri nisu, jer oni, eto, po pravilu ne nude obnovu ugovora. Edit: ovo pitanje se odnosi i na @s5p, pošto i on navodi da su mu agenti ponudili samo 50%, i to baš za zadržavanje, a bez pokrenutog prenosa, znači nije greška. Naravno, i @miki92 sve vreme pominje agente, u skladu sa mojim poimanjem terminologije.

Poslednja izmena:
Pozvao akvizitera koji mi je uveo kućni net, on mi dao ponudu neo super 30%, ja tražio 50, on pisao nekom da odobre, kasnije me obavestio da je odobreno, zvali me sa 060 1238, promenili paket, poslali na poslovnicu ugovor, otisao, potpisao. Ne znam gde cu jasnije.
Neo super sa 50% bio aktiviran odmah po završetku razgovora, 1475 din sa e računom.
Takodje, nudjeno mi je sa tog broja 060 1238 neo 30 i neo 5 sa mesecima(6) po dinar i ostatak 50%, nije mi odgovaralo zbog količine gb.

Da, da, sad je kristalno jasno, hvala na pojašnjenju! Dosad si pisao samo agent, pa nije bilo sigurno na koga tačno misliš, a sad nema dileme. Lepo je što to može, mada se čini da ti je taj tvoj izašao u susret što je zahtevao to u tvoje ime. Mnogi prosto odbiju da se bave time, što je i @nagard pomenuo na ovoj stranici. Ali ako stvarno i sama prodaja to hoće da ponudi prostim pozivom na 1238, kako Koky navodi, onda i nije problem, taj broj makar svako može da okrene i proba.

Da li je neko kod zahteva za prenos broja iz postpaid A1 ka drugom operateru, prilikom poziva iz A1 za ponudu za ostanak tražio neku ponudu za ostanak ali na pripejdu i da li je dobio nešto?

Da, da, sad je kristalno jasno, hvala na pojašnjenju! Dosad si pisao samo agent, pa nije bilo sigurno na koga tačno misliš, a sad nema dileme. Lepo je što to može, mada se čini da ti je taj tvoj izašao u susret što je zahtevao to u tvoje ime. Mnogi prosto odbiju da se bave time, što je i @nagard pomenuo na ovoj stranici. Ali ako stvarno i sama prodaja to hoće da ponudi prostim pozivom na 1238, kako Koky navodi, onda i nije problem, taj broj makar svako može da okrene i proba.
Moguće da ima akvizitera i agenata koji su već ostvarili targete za ovaj mesec pa neće da se cimaju. Najbolje okrenuti i probati i voditi se realnom potrošnjom i cenom. Ovde se spominjalo i da su nekima odobravali 30% popusta i telefon na rate, što je takodje dobra ponuda.

Zvao mts, ponudili 15 meseci dinar i ostatak puna cena nakon malo ubedjivanja (5ica M - 3600din). Nakon par dana zvali i iz A1, ponudili 6 meseci dinar i ostatak 50% popusta za Neo Super.

Nepunih 250din mesecno razlike i 2GB rominga manje u mts (4gb naspram 6gb).

Kvalitet signala presudio, jer meni nije jasno da u A1 u centru Nisa imam 3/4 crte kuci i da mi kasapi bateriju zbog toga. I cim bude grupa od 100-200 ljudi na jednom mestu u A1 se vracamo u kameno doba svi, jer nikom ne radi ni internet a i pozivi i poruke umeju da budu problematicni. Cene im jesu dobre i paketi, nema sta, ali jos moraju da porade na kvalitetu po meni, nadam se da ce za 2 godine biti bolji nego ove prethodne dve godine koliko sam u A1.

Inace zvao sam sve telefonom, poslali ugovor i karticu postom, potpisao, vratili i to je to. Nisam isao uopste u poslovnicu ako to nekom znaci.

Terminološka je nesuglasica. Zapravo su svi sa kojima komuniciramo agenti. Pa i na 1238 se javlja agent telefonske prodaje, a na 1234 agent korisnične podrške (ili agent kontakt centra). I kad pozove neko u svrhu odvraćanja od prenosa u drugu mrežu, to je agent službe za brigu o korisnicima ili tako nešto, kako to već A1 interno organizuje. Tu su i agenti terenske prodaje, tj. akviziteri, koji sklapaju samo ugovore sa novim korisnima, pa su zato uglavnom kamen spoticanja, pogotovu na temi gde se traže najbolje ponude.

E, tu ja sad imam jedno pitanje. Šta, Koky, tačno znači tvoja tvrdnja da agenti ne mogu da daju veći popust od 50%? Koji su to tačno agenti koji daju strogo do upola cene, bez meseci po dinar? Pretpostavljam da terenski/akviziteri nisu, jer oni, eto, po pravilu ne nude obnovu ugovora. Edit: ovo pitanje se odnosi i na @s5p, pošto i on navodi da su mu agenti ponudili samo 50%, i to baš za zadržavanje, a bez pokrenutog prenosa, znači nije greška. Naravno, i @miki92 sve vreme pominje agente, u skladu sa mojim poimanjem terminologije.
Agenti za brigu o korisnicima (0601238) mogu da daju do 50% popusta na sva 24 meseca. Ako zelite i neki mesec za dinar,potrebno je pokrenuti zahtev za prenos. Tako su mi rekli kada sam zvao da obnovim kevi ugovor pre 5-6 dana.

Znači svi pod agentom misle na nešto drugo/različito, dobro sam procenio, hahah. E, sad, ne znam šta bih rekao, Mikijevo iskustvo je drugačije, mada je on imao protekciju (da tako kažem) akvizitera preko kog je uzeo Kućni net. Svakako, nije teško pokrenuti zahtev za prenos, ali je komfornije bez toga, a i uvek može da se desi da ne ponude ništa za zadržavanje, to je ipak karakteristika A1, da kalkulišu sa isplativošću korisnika. Može onda loše da prođe onaj ko podnese zahtev na blef i završi u neželjnoj mreži.

@rovello
Ma pusti te terminološke nesuglasice. Vrlo dobro se zna na šta se misli kad se kaže agent/promoter. To su ovi likovi koje možeš zvati i koji tebe zovu i oni su zaduženi isključivo za nove korisnike.
Ovi ostali na njihovim brojevima 1234, 1238 ili slično su SLUŽBE a ne agenti.
Oni rade sa.starim korisnicima i daju dobre ponude tek po zahtevu za prenos, eventualno i bez toga ali to je ređi slučaj.
Drugim rečima, čovek je tražio broj agenta, a on nije zadužen za postojeće korisnika, već to mora služba u okviru provajdera ili partnera

Sve to stoji, ali ovu priču je baš i pokrenulo Mikijevo suprotno iskustvo. Njemu je, dakle, akviziter sredio prvi poziv za zadržavanje po povlašćenoj ceni, a zatim su mu sa 1238 ponudili i šest meseci po dinar na niže pakete. To je možda ređi slučaj, ali cela priča je ovde i bila oko toga. Klasičnu priču, da treba podneti zahtev za prenos, svi znamo, ona je ponovljena sto puta, a ovo se čini kao novina. Zato sam i insistirao na tome da tačno napiše koji je agent u pitanju, a on je usput naveo i tačan tok događaja. Korisno je znati to.

Sve to stoji, ali ovu priču je baš i pokrenulo Mikijevo suprotno iskustvo. Njemu je, dakle, akviziter sredio prvi poziv za zadržavanje po povlašćenoj ceni, a zatim su mu sa 1238 ponudili i šest meseci po dinar na niže pakete. To je možda ređi slučaj, ali cela priča je ovde i bila oko toga. Klasičnu priču, da treba podneti zahtev za prenos, svi znamo, ona je ponovljena sto puta, a ovo se čini kao novina. Zato sam i insistirao na tome da tačno napiše koji je agent u pitanju, a on je usput naveo i tačan tok događaja. Korisno je znati to.
Ja sam zvao tog agenta. Rekao mi je da ne moze da mi ponudi 6m po 1 din + 18m po 50%
Max sto moze da ponudi je 24m po 50%

Verovatno cu uskoro preneti broj u globaltel, pa videti reakciju a1, i da li ce ponuditi ono sto zelim gore. 😀

Nešto je dosta počeo Mega plan da se pominje na ovoj temi, zapravo posvećenoj postpejdu. Nije možda to strašno samo po sebi, ali propuštate glavnu temu gde pišemo o tome, a to je ova, posvećena pripejdu. Ukratko, stiče se utisak da poslednjih dana to nisu davali, mada je jedan član prijavio da mu se na jednom broju automatski produžio (dakle, bez ikakve dodatne aktivacije nečega) i nakon 12 meseci.
Previd.
Čitao sam obe teme i u ovoj postavio pitanje. (Pominjale su se varijante gde otići posle Mega plana)
Očigledno nisam dovoljno trošio na tom broju i/ili su potrošili promociju.

Hvala!

Preneo sam broj iz Y u subotu. Cekam SMS da ubacim karticu i da odem do poslovnice da potpišem nesto. Mada sam već nesto potpisao i stiglo je mejl sa tim dokumentima. Rečeno mi je do petka da završim ugovor koji je rezervisan.
Edit nema nista ostajem kod starog operatera. Bar imam pripejd karticu od lepe devojke na poklon. 😁😍🫠

Ostala mi ona A1 pripejd kartica koju su mi dali u slucaju da sam presao kod njih, posto se to nije desilo mogu li nekako koristiti taj broj s obzirom da je prekucana na moj broj zbog eventualnog migriranja broja.
Probao sam nesto kroz njih meni i upisivanje broja koji je u pakovanju ali ne ide, mislio sam da aktiviram onih 100 gb sto daju za dz.
Jel nesto radim pogresno ili to nije uopste moguce?

Nazad
Vrh Dno