Pa ne ide baš tako, postoji razlika u odnosu na Yettel i to sam već pisao.
Kad sam prešao u A1, novembra 2023, rekli su mi da (sa popustom 50%) imam 24 obračunska perioda (OP), i da mogu da odaberem kad mi počinje taj prvi OP, a da bude posle datuma početka UO i rekli prvi sledeći mogući po sistemu je za 9 dana i da ću taj period od 9 dana platiti po punoj ceni paketa jer popust važi na sledeća 24 OP.
Taj period od početka UO pa do početka prvog OP su mi naplatili po punoj ceni (9 dana srazmerno ceni za mesec dana). Dakle, nisu naplatili cenu za ceo mesec, već tih 9 dana na toj tarifi.
Dosad sam od tog prvog OP plaćao redovno sa 50% popusta. UO mi ističe novembra 2025, a poslednji, 24. račun sa 50% popusta dobiću 9 dana nakon isteka UO. Dakle nema ni reči o tome da poslednji, 24. račun, će biti naplaćen po punoj ceni, a pritom će mi se završiti UO, pa mogu da npr. podnesem zahtev za prenos u drugu mrežu u tih 9 dana i da mi ništa ne bude naplaćeno više po punoj ceni. Ako uđem u 25-ti obračunski period, za taj ću plaćati punu cenu (ako ne obnovim UO ili odem u drugu mrežu).
Poenta je da nisi u pravu da je prvi OP od 5 dana bio po popustu, već po punoj ceni, a onda ide 24 OP sa popustom, i nema naplate 24. OP po punoj ceni.