@Pajser Brigada
Ako i dalje pričamo o A1, napisao sam da postoje nekoliko različitih datuma za tzv. presek stanja za koje se računa taj obračunski period i mislim da ti ponude prilikom potpisivanja ugovora najbliži tom datumu (možda, ne znam, sad ne mogu da se setim šta su mi tada pričali kad sam prelazio). Možda možeš i da tražiš da ti npr. prebace broj nekoliko dana pre dogovorenog obračunskog perioda, da ti recimo prebace broj 12.1.2025. a da ti obračunski period bude 15.1. do 15.2. i u tom slučaju ti je UO do 12.1.2027. a popust važi do 15.1. 2027.
Kod yettel-a kao što sam pisao je drugačije (ne znam za mts), kod njih je uvek od 1 do 1, a 24 obračunska perioda počinju od datuma UO tj. prebacivanja broja (valjda). Tamo recimo ako prebaciš broj 27.1.2025., UO ti je do 27.1.2025, prvi obračunski period ti naplate sa popustom za 27.1. do 1.2. srazmerno broju dana tog obračunskog perioda, i računa se da si iskoristio popust u tom prvom obračunskom periodu. UO završava 27.1.2027, ali ti je 24 obračunska perioda prošlo 1.1. 2027, pa do kraja UO imaš još 27 dana da platiš po punoj ceni paketa. Opet, ako si napravio UO od npr. 2.2.2025., onda ce ti skoro ceo mesec (manje 1 dan) biti obračunat pa popustom i biće skoro kao da si dobio tačno 24 meseca popusta. Kod njih zavisi kako ćeš proći u zavisnosti kad si napravio UO, dok ćeš kod A1 uvek imati neki period do početka prvog obračunskog perioda za koji će ti naplatiti po punoj ceni.
Očigledno A1 naplaćuje po punoj ceni odmah, a Yettel na kraju.
Zašto ne naplaćuju tačno po datumima UO, ne znam, ali milsim da ima veze sa tim kad mogu/žele da rade te obračunske periode.