Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ja išao danas da predjem na postpaid zbog 50% neo surf, kaže ti si na crnoj listi 🙃Proveriše da nemam dug na drugom broju, da nemam ništa na kreditnom birou(logično jer nemam ni kredit ni dugove).
Kažu da će proveriti sutra detaljno sve i da će me kontaktirati..

Poslednja izmena:
Ja išao danas da predjem na postpaid zbog 50% neo surf, kaže ti si na crnoj listi 🙃Proveriše da nemam dug na drugom broju, da nemam ništa na kreditnom birou(logično jer nemam ni kredit ni dugove).
Kažu da će proveti sutra detaljno sve i da će me kontaktirati..
Kako si prethodno dobio ponudu ako si na crnoj listi...

Na prepaid si presao nakon istekom ugovora ili zbog toga sto su povecali cenu?

Kakve telefone prihvataju za zamenu? Imam jedan stari više godina, inače brikovan, sumnjam da bi za njega dali popust od 15 hiljada, ali nigde nisu naglasili kakvi telefoni dolaze u obzir.

Na prepaid si presao nakon istekom ugovora ili zbog toga sto su povecali cenu?
Prešao sam zbog povećanja cene paketa, isplatio 3-4 rate za telefon i prešao na prepaid. Može biti crna lista i zbog toga...

Na to sam i ciljao, povredio si im sujetu, kako su oni tebi ucinili i na kraju si otisao... Gotovo sam siguran sad da je to razlog.

Da ne zaboravim, kome je net u poslednjih nekoliko meseci bio potrosen brzinom svetlosti neka podnese prigovor, od kako je Efektiva "intervenisala", poceli su da dele kompenzaciju u vidu poklon GB gotovo instant... A0...

Pa dobro,
ako mi ne reše to ostaće bez korisnika sa 3 broja(2sim + 1 kućni net, preko 12k mesečno) čim isteknu ugovori za manje od godinu dana.
Svesni su toga, pa verujem da će rešiti ukoliko je samo to 'problem'.

Apropo Efektive

Jel ima ovde agenata A1,na forumu? Nesto bi ih priupitao.

Stanje telefona kao i to da li radi ili ne,nije bitno.
Ako je stariji model potrebna je baterija i poklopac baterije da ima. Ako je touch, mislim da treba da bude "ceo", da ne fali sa njega vidljivo neki deo.. Nije bitno da li je polomljen itd.. tako su meni rekli.. Mada zavisi i na koga naletis u poslovnici. Nekad ni ne pogledaju uopste sta si doneo.

Kad sam u yettelu davao stari telefon (lg g pro 2 bio totalno razbijen), koliko se secam radnica je unosila imei broj. To je bilo pre dve godine. Lako je bilo pogledati imei broj jer se baterija lako uklanjala i broj je bio lako vidljiv. Sad da li je i dalje ista praksa ne znam.

Ako je stariji model potrebna je baterija i poklopac baterije da ima. Ako je touch, mislim da treba da bude "ceo", da ne fali sa njega vidljivo neki deo.. Nije bitno da li je polomljen itd.. tako su meni rekli.. Mada zavisi i na koga naletis u poslovnici. Nekad ni ne pogledaju uopste sta si doneo.
Mislim da je samo potreban imei.U yettel sam dao alcatel db neispravan tj nekompletan bez ekrana ali imao je nalepnicu sa imei i prosao je za reciklazu.

A kako ces videti imei na neispravnom touch- mobu sa integrisanom baterijom? U A1 pre mesec dana nisu upisivali IMEI.

Apropo Efektive
2 X ništa je ništa 😄
Ovo verovatno kako bi ubedili korisnike da je bolji ovaj surf postpejd paket za 925 jer se neograničeni net ipak teže može potrošiti, nego pripejd Mega plan gde se znači 10GB topi brzinom sumnje.

A kako ces videti imei na neispravnom touch- mobu sa integrisanom baterijom? U A1 pre mesec dana nisu upisivali IMEI.
Obicno imaju pozadi nalepnicu ili na kucistu utisnut imei.Barem je tako kod mene na vecini uredjaja sto sam korsitio bilo

Apropo Efektive
Pre 3 meseca sam kupila xbox i taj mesec sam poskidala sve živo od igara. Kućni net 400gb je nestao ko od šale. Doplatila sam dodatnih 100 ili 200 gb da bi imali šta da koristimo do kraja meseca. Sledeći mesec od novih 400gb za 10 dana je ostalo 0gb. Za to vreme samo 1 igra od 20-30gb je skinuta. I ovaj mesec takođe samo 1 igra od 20-30gb je skinuta. Do tada nam je i po 200gb ostajalo nepotrošenih na kraju obračunskog perioda... Čik im uplati dodatni net dodatak ako smeš. I nije prvi put da mi se to desilo sa njima.

@bojilica
uloguj se na sajt pa klikni na ovo zeleno oznaceno
1733002724045.png
Potom odaberes ovo
1733002776701.png
pa tamo dalje
1733002818878.png
pa

1733002837519.png
pa na ovo
1733002866119.png
pa
1733002901224.png
i dobices pdf sa svim vremenima kad si koristila i koliko interneta, npr ovako

1733002962782.png
pa uporedi koliko ti je kad skinuto, mozda taj xbox trosi puno neta pri igranju?

Potrošnja interneta zavisi od mnogo faktora:

Da li ti samo koristis internet ili delis sa nekim, automasko azuriranje sistema/aplikacija na telefonima/racunarima, skidanje filmova/serija/igrica, IPTV mogu veoma lako potrošiti svu količinu interneta.

Sve zavisi kakav si korisnik i šta si u tom trenutku radio na internetu, svakako imaš pravo na listing pa uporediti gde je sve otišao internet.

Nadam se da će kada bude došla 5G mreža za malo manje od godinu dana (rekli su da će biti juna 2025 ali nije sigurno), da će sadržaji paketa za internet biti dosta povećani.

Prigovor na net ima smisla jedino ako se telefonski brojac znatno razlikuje od operaterovog zvanicnog brojaca. Sve ostalo, na zalost, moze da bude samo subjektivni osecaj. Vecina ljudi prosto ne primecuje kako se opusta i stice nove navike potrosnje. Znam dobro o cemu pricam jer sam oduvek jurio dual sim telefone i data pakete. Ono sto je pre 5 godina bila potrosnja "ko da sutra ne postoji", ne moze da se poredi sa navikama danas. A i tada i sada sam bio maksimalno opusten i mislio sam da ga trosim za sve pare.

I onda dodje neko i kaze kao, kako nam je pre 7-8 godina 5GB stizalo za sve, a sada "to isto" ne stize ni 30 GB. E to je problem, sto nije isto. Jedino sto mi pada na pamet je da iskljucite 4K striming, ako je automatski podeseno na 4K.

Znam ja za sve to što vi pišete. Dugo sam na a1 kućnom netu jer nemam drugih opcija. Jednom sam prekoračila net zbog hbo max-a i isto dokupila net. Par meseci sam čekala bez neta po pola meseca skoro i svaki put su mi posrkali sav net iz paketa. Tad sam ih zvala i standardno su me napravili budalom ali od tada je sve bilo u redu sa netom. Nas dvoje koristimo kućni net. Znam tačno koliko neta trošimo i koji uređaji su povezani sa netom.. Drugi put je bilo sad sa xbox igrama i opet mi ne ostane neta do kraja meseca. Onda pročitam ovo...malo je sumnjivo da je samo subjektivni osećaj. A listing potrošnje interneta ne daju. Pitala sam ih već. Sad zbog ovog pritiska očigledno daju ako se piše žalba.. I matorci su mi na pripejd planovima. Jesu se žalili da nemaju interneta a tek uplatili planove al kod njih uvek očekuješ da ne znaju šta rade. Xbox se pali jednom, dva puta u par nedelja kad dodju deca.
@bojilica
uloguj se na sajt pa klikni na ovo zeleno oznaceno
Pogledajte prilog 469239
Potom odaberes ovo
Pogledajte prilog 469240
pa tamo dalje
Pogledajte prilog 469241
pa

Pogledajte prilog 469242
pa na ovo
Pogledajte prilog 469243
pa
Pogledajte prilog 469244
i dobices pdf sa svim vremenima kad si koristila i koliko interneta, npr ovako

Pogledajte prilog 469245
pa uporedi koliko ti je kad skinuto, mozda taj xbox trosi puno neta pri igranju?
E baš ću da nađem to da pogledam.

Trebalo bi da imas opciju sa statistikom na ruteru, mozes je ukljuciti, cisto radi sebe.

Nije kolega Echo nista lose napisao, ako se obracun uredjaja razlikuje od potrosnje, imate sanse. Mnogo se toga promenilo, i nase navike su glavni krivac. Ali mnogo mi se ljudi pozalilo u poslednje vreme da im se brzo potrosio internet, tako da je krivac ovog puta, najverovatnije operater.

Ne bi poklanjali dodatke da su 100% sigurni da nisu krivi. Da ponovim, kompleten sistem im je katastrofa!!!

Pogledala sam listing. Ima nekih čudnih velikih GB u 2, 4 i 5h ujutru. Od sledećeg meseca ću da ograničim noću internet čisto da vidim šta će da se desi.

@bojilica, imas brojac na ruteru. Ako ti nije podesen, obavezno ga podesi. Nemoj da ogranicavas ruter nocu (samo ces da zamaskiras problem). Podesi brojac na ruteru i prati da li se podudaraju potrosnje. Ja bih to uradio. I tek ako padnu na tom testu, onda bih trazio listing i analizirao bih ga - jer je mnogo teze analizirati data saobracaj sa listinga nego sto mislis.

Tih 3GB mogu da budu neko nocno azuriranje koje se aktiviralo kada se uredjaj nije koristio. Listing tu ne pomaze, kada ne znas dal stvarno curi ili je "fantomsko" curenje. Tek kad tu budes sigurna, trazi listing.

Ali čekaj @bojilica , sad čitam tamo oko kućnog neta, piše
Surf je potpuno neograničen, s tim da brzina preuzimanja podataka iznosi do 2 Mb/s nakon potrošenih gigabajta iz tarife.
Ako sam ja to dobro shvatio, vama nikad nije nestao net, samo je bio usporen na tih 2Mbps, a te dodatke si kupovala samo da bi bio internet po punoj brzini još sledećih 100 GB ili tako nešto?

@slavoljubf to je zapravo jedini problem, jer je 2 Mbps gotovo neupotrebljivo, pa kao da je nestao. Ali ne mozes da budes finansijski ostecen (tipa kao u romingu).

@Echo
to nisam znao za brojač na ruteru, ne koristim taj kućni net, ali super ako možeš da pratiš na samom ruteru potrošnju. A pretpostavljam da wifi na koji se kači ima i neku lozinku, jer ako nema oni "noćni" gigabajti mogu biti i "slučaj zakačio se komšija" :(
@slavoljubf to je zapravo jedini problem, jer je 2 Mbps gotovo neupotrebljivo, pa kao da je nestao. Ali ne mozes da budes finansijski ostecen (tipa kao u romingu).
Uh, neki od nas se sećaju i kako je radio modem do 33600 bps uz stalne prekide veze ili dvojnike, tad je 2Mbps bilo nezamislivo mnogo. Siguran sam da je sada sporo, ali barem radi :)

Ali čekaj @bojilica , sad čitam tamo oko kućnog neta, piše

Ako sam ja to dobro shvatio, vama nikad nije nestao net, samo je bio usporen na tih 2Mbps, a te dodatke si kupovala samo da bi bio internet po punoj brzini još sledećih 100 GB ili tako nešto?
To ne može da se koristi ni za šta. Imam još 8 meseci ugovora. Možda nije loš paket u jetelu. Skuplji jeste ali je neograničen net.

Nazad
Vrh Dno