Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Jedno pitanje za Neo 23 tarifu ☺️

Ove aplikacije koje su besplatne za korišćenje u sklopu tarife. Konkretno za fejs. Jel taj neograničen net važi samo za čet,ili može da se fejs opušteno skroluje i gledaju snimci?

Jedno pitanje za Neo 23 tarifu ☺️

Ove aplikacije koje su besplatne za korišćenje u sklopu tarife. Konkretno za fejs. Jel taj neograničen net važi samo za čet,ili može da se fejs opušteno skroluje i gledaju snimci?
Ne važi za video. Samo za dopisivanje 🤣

Dobih odgovor od korisničkog servisa da važi i za skrolovanje aplikacija. Tik tok pregled,Face i ostalo

Ako stoji Facebook, važi za Facebook aplikaciju. Ako stoji Messanger, onda važi samo za dopisivanje.

^Stoji. Potvrđeno. Eto,ako još nekog buni,neka zna. Potvrdili su mi da i viber može ne samo čet,već i video poziv

Prilozi

• Screenshot_20230204-192542_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20230204-192542_Kiwi Browser.jpg
    30.4 KB · Pregleda: 65
Sklopio sam ugovor pre 2 godine za intarifu, pre toga bila je sigurica 500. Ugovor sam sklopio 4,5 meseca pre isteka sigurica tarife, i naravno, kad mi je istekao ugovor za intarifu sa 760 digli su mi cenu na 1500 dinara. Ugovor za siguricu je trebalo da istekne 19.2. i ovu intarifu koju sam ranije uzeo moram da plaćam do isteka sigurica ugovora? Dobro ako je tako, ali hteo sam taj dan da raskinem ugovor 19.2. i da prebacim na pripejd, platim korišćenje tih 19 dana, kažu ne može jer je 1 u mesecu presek za obračun??? A može sa 760 na 1500 da se digne cena? U mts-u gledaju poslednji ugovor, a ovi i kožu da oderu. Prelazim na pripejd i čekam da prebacim u mts.
Hteo sam da pitam da li su u pravu što moram da čekam 1.3. ili ipak mogu 19.2. da odem da prebacim na pripejd i da platim samo tih prvih 19 dana?

Proveri da ako predjes na A1 pripaid neces morati da cekas 3 meseca do prelaska u MTS.
Bilo je kod Telenora slucaja da ne daju prelaz jer tretiraju prelaz sa post na pri paid kao novog pripaid korisnika.
Kod telenora sistem automatski odbije, jer gleda pripejd broj kao novog korisnika, ali kad im pripretiš i malo bolje objasniš puštaju i izvinjavaju se.

sta je onda tacno.

Da li A1 moze da forsira cekanje 3 meseca za prelaz na drugu mrezu ako je korisnik presao sa postpaid na prepaid?

Ja prenosim svoja iskustva, i sa telenora i sa mts sam prešao na pripejd (jer nisam bio siguran u trenutku šta hoću) i posle desetak dana prebacio u drugu mrežu. I jedni i drugi su pokušali da zadrže tri meseca kao novog korisnika, ali su na kraju morali da puste. Jeste potrajalo desetak dana više od uobičajenog, ali je sprovedeno u oba slučaja.

Za A1 ne znam da li prave problem, nikada se nisam usudio da potpišem ugovor sa njima, ali verujem da bi i oni shvatili da sam bio duže od tri meseca u mreži i pustili broj.

Čini mi se da tu Ratel nije baš jednoznačno razjasnio ovu situaciju i onda svako tumači na svoj način. Operater kaže da si novi korisnik i pravi te ludim, a onda ostaje na korisniku da se pravi luđi od operatera i objasni mu, na fin način, da ipak to nije

... operater kaže da si novi korisnik i pravi te ludim ...
Da probam ovo da razumem:
Operater, kod kojeg si sve do sada / danas / juče, kaže ti da ako odustaneš od neke pretplate - postaješ novi korisnik? U kojoj mreži? Jel ti ostaješ u istoj mreži? Korisnik si iste mreže?
Zaista ne razumem -.-

Da probam ovo da razumem:
Operater, kod kojeg si sve do sada / danas / juče, kaže ti da ako odustaneš od neke pretplate - postaješ novi korisnik? U kojoj mreži? Jel ti ostaješ u istoj mreži? Korisnik si iste mreže?
Zaista ne razumem -.-
Da, bukvalno tako.

Postpejd ugovor godinama kod operatera i odlučiš da više nećeš ugovor i račune, pređeš na pripejd. Posle nekoliko dana vidiš da ti njihov pripejd ne odgovara, više ti se sviđa neki drugi, podneseš zahtev za prenos broja i oni ti kažu da ne može, jer nisi bio tri meseca u mreži. Pitaš se kako nisi, kad si prethodnih deset godina tu, kažu to je novoaktivirani pripejd broj. Nažalost, na tu foru u većini slučajeva uspeju da obmanu ljude.

Pre nešto više od mesec dana mi se isto to desilo sa yettelom, ali su iz drugog pokušaja su ipak shvatili da sam stari korisnik i da sam bio duže od tri meseca u mreži.

U Martu idem iz A1, baš da vidim tog "stručnjaka" koji će ovu nelogičnost da mi objasani. Hvala za info, biću spreman!

Ne znam za A1, nemam ličnih iskustava i ne mogu tvrditi, ali mts i yettel to rade. Verovatno će neko moći da kaže.

Samo da budemo skroz jasni, to se dešava u situaciji nakon prelaska sa postpejd na pripejd u okviru iste mreže, i onda ti nakon nekoliko dana shvatiš da bi ipak da menjaš mrežu, kad ono odbačeno jer broj kao nije u mreži tri meseca.

A zašto uopšte ljudi prelaze na prepaid ako žele posle isteka ugovora da pređu u drugu mrežu? Samim podnošenjem zahteva(ako je validan)za prenos broja raskidate odnos sa operaterom i kod drugog birate da li ćete prepaid ili postpaid.

Sklopio sam ugovor pre 2 godine za intarifu, pre toga bila je sigurica 500. Ugovor sam sklopio 4,5 meseca pre isteka sigurica tarife, i naravno, kad mi je istekao ugovor za intarifu sa 760 digli su mi cenu na 1500 dinara. Ugovor za siguricu je trebalo da istekne 19.2. i ovu intarifu koju sam ranije uzeo moram da plaćam do isteka sigurica ugovora? Dobro ako je tako, ali hteo sam taj dan da raskinem ugovor 19.2. i da prebacim na pripejd, platim korišćenje tih 19 dana, kažu ne može jer je 1 u mesecu presek za obračun??? A može sa 760 na 1500 da se digne cena? U mts-u gledaju poslednji ugovor, a ovi i kožu da oderu. Prelazim na pripejd i čekam da prebacim u mts.
Hteo sam da pitam da li su u pravu što moram da čekam 1.3. ili ipak mogu 19.2. da odem da prebacim na pripejd i da platim samo tih prvih 19 dana?

Ne zanima me ako budem 3 meseca na pripejdu, imaju moćnu tarifu i ona mi je ok.
Zanima me samo da li su u pravu što moram da čekam 1.3. ili ipak mogu 19.2. da odem da prebacim na pripejd i da platim samo tih prvih 19 dana, jer ugovor mi je do 19.2., a oni kažu da ne mogu pre 1.3. jer je to presek?

Ni jedna promena kod A1 ne ide pre preseka. 99% bice od 1.3. a mislim da se ne isplati natezanje zbog 9 dana.
Teoriski mogu da zavlace do 15 dana, koliko traje po ugovoru otkazni rok to je isto kod svih operatera.

Ni jedna promena kod A1 ne ide pre preseka. 99% bice od 1.3. a mislim da se ne isplati natezanje zbog 9 dana.
Teoriski mogu da zavlace do 15 dana, koliko traje po ugovoru otkazni rok to je isto kod svih operatera.
Lopovi! Da sam znao ne bih uzimao novi paket pre isteka! Baš su me navukli! 🤬
Više neće moći!

Ovog meseca potpisujem novi ugovo (3 meseca ranije). Sta uraditi:

Uzeti NEO23 za 1600, ali biti u situaciji da nakon 24 meseca opet morati da uzimam novi ugovor u A1, posto ce mi poslednja 3 meseca naplaćivati 2900

Ili

Uzeti NEO Surf za 1400, koji je realno malo losiji paket, ali barem necu biti vezan za A1 na kraju ugovora, pa bih tako mozda i izboksovao neki popust prilikom potpisivanja ugovora za 2 godine

Meni je cak i NEO Surf kao paket ok jer ne koristim toliko pozive i poruke, vise mi internet treba, a 40 GB je i vise nego dovoljno.. Ali opet, ne bih da sam limitiran za pozive/poruke

Taj neosurf drugarica dobila za 700din kad joj istekla ugovorna obaveza, rekla da ce preci u drugu mrezu i dobila 50%. Odlicna cena za taj paket

Taj neosurf drugarica dobila za 700din kad joj istekla ugovorna obaveza, rekla da ce preci u drugu mrezu i dobila 50%. Odlicna cena za taj paket
Meni ovi ništa nisu nudili iako mi je istekla ugovorna obaveza. Valjda što im više od 4 meseca plaćam glupu Intarifu 1500 umesto 750 kako je bilo po ugovoru!!! 🤬

Za te pare je super, samo sto meni ugovor istice u maju, a poslednja 3 meseca Mocne Tarife bih morao da placam 2800. Nisam u situaciji da im "zapretim" prenosom broja

Ja ovaj broj prebacujem na pripejd i koristiću Moćnu tarifu, a razmišljam ćerki da uzmem S23 256GB i Neo 23 za 6199 dinara mesečno, deluje mi OK.
Čekam kraj meseca pa ću verovatno onda, da me ne zafrknu kao i za ovu Intarifu, za par dana februara neće biti neke razlike.

Ja ovaj broj prebacujem na pripejd i koristiću Moćnu tarifu, a razmišljam ćerki da uzmem S23 256GB i Neo 23 za 6199 dinara mesečno, deluje mi OK.
Čekam kraj meseca pa ću verovatno onda, da me ne zafrknu kao i za ovu Intarifu, za par dana februara neće biti neke razlike.

Nemoj samo da zaboravis da>

"Promocija "NEO 23 praznični paket"- Svi Pretplatnici koji se u promotivnom periodu od 01.12.2022. do 28.02.2023"

Nazad
Vrh Dno