Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ma da bre nisu normalni. 1GB neta mu dodje milion dinara. Ja nisam mogao da verujem. Ono wtf...

Juce sam u romingu ukljucio net jer mi je trebala lokacija jednog mesta a nisam mogao da se snadjem. Danas mi je stiglo obavestenje o zaduzenju u iznosu od 19000din 🤮 kazu za 19 Megabajta. Malo je da kazem da sam zgrozen cenom. Pisao sam im mail da mi koriguju cenu na neku razumnu, paket od giga neta u romingu je 800din, naspram 19k je smesno. Ostaje mi da cekam odgovor.
Ni za dve sekunde ne treba uključivati data prenos u romingu, a nemati aktiviran neki od dodataka. Pravilo broj 1 kod korisnika srpskih operatora.

Ja sam se žalio na račun, neplaćeno mi je 0,08 dinara u romingu, kartica bila van telefona dok sam bio u romingu, plus imam 1GB besplatno rominga za EU, i sada čekam odgovor. Piše prenos podataka, ali je cifra mnogo smešna, i to Austrija A1 mreža 😅

Juce sam u romingu ukljucio net jer mi je trebala lokacija jednog mesta a nisam mogao da se snadjem. Danas mi je stiglo obavestenje o zaduzenju u iznosu od 19000din 🤮 kazu za 19 Megabajta. Malo je da kazem da sam zgrozen cenom. Pisao sam im mail da mi koriguju cenu na neku razumnu, paket od giga neta u romingu je 800din, naspram 19k je smesno. Ostaje mi da cekam odgovor.
Ja nisam uključio roaming na A1 kartici (imao paket na službenoj) pa su mi uzeli 13k za 13MB. Ni RATEL nije pomogao. Ova njihova praksa je ucena, reket. Ako ne platiš dodatak, oderu te kako im volja...

Ma kakav reket, ovo je gore od pljacke. Ovo nije normalno

jel gleda kurir licnu kartu i ko potpisuje novi ugovor? posto mi se racun vodi na burazerovo ime, a on moze da potpise jedino ako dodju posle 17h

Jel ima neko problem sa a1 sajtom i aplikacijom ne radi uopste sa mobilnim podacima

Iskljuci VPN, ili DNS server ako imaš upaljeno/izmenjeno.

Meseci po dinar u A1? Pa to nema ni kod mts-a. Svakako nema za mobilne usluge...

Kada, preko hotspot-a, delim internet sa telefona, na drugom telefonu u susednoj sobi je sve radilo normalno, što se opsega tiče. Već dva meseca ne može da dobaci do susedne sobe. Dobaci, ali jedva. U pitanju je NeoNeoMax, koji su vama ukinuli i ograničili hotspot na 50GB.
Nije ograničenje zbog potrošnje u pitanju, jer skoro ništa ne potrošim na taj način, već vidim da su nešto, opet, majmunisal* .

Kada, preko hotspot-a, delim internet sa telefona, na drugom telefonu u susednoj sobi je sve radilo normalno, što se opsega tiče. Već dva meseca ne može da dobaci do susedne sobe. Dobaci, ali jedva. U pitanju je NeoNeoMax, koji su vama ukinuli i ograničili hotspot na 50GB.
Nije ograničenje zbog potrošnje u pitanju, jer skoro ništa ne potrošim na taj način, već vidim da su nešto, opet, majmunisal* .
Ja tebe ako kapiram, ne moze da dobaci signal, a to znaci da je problem u nekom od dva telefona. Nema veze sa time A1 kakav ce tebi hotspot signal biti.

Upravo to.
Pa kako je signal bio ok , pa je odjednom sve postalo skoro neupotrebljivo, i tako već dva meseca.
Kada telefon ,sa koga delim hotspot, donesem u istu prostoriju, onda sve radi, a ranije sam mogao taj telefon da iznesem napolje, dobacivao je signal do prostorija u kući.
Logično jeste da je do telefona, ali kako je sve radilo normalno, pa odjednom prestalo?

Upravo to.
Pa kako je signal bio ok , pa je odjednom sve postalo skoro neupotrebljivo, i tako već dva meseca.
Kada telefon ,sa koga delim hotspot, donesem u istu prostoriju, onda sve radi, a ranije sam mogao taj telefon da iznesem napolje, dobacivao je signal do prostorija u kući.
Logično jeste da je do telefona, ali kako je sve radilo normalno, pa odjednom prestalo?
Proveri band na kom ti je hotspot. Da li je na 2.4 ili 5GHz.

Skeniraj frekvencije, proveri da tvoja nije u konfliktu sa najbližom komšijskom.
Wifi Analyzer

Hvala, upravo sam skenirao iz command prompr-a, netsh wlan show drivers laptop podržava samo 2.4GHz .
Da to lako i bez skeniranja vidis ako ne vidiš 5G mreže...
A vrlo moguće da si dobio neki ruter u komšiluku koji se siri na 40Mhz sa 802.n modom za clear field ili kako zovu taj mod za vece brzine pa gusi sve frekvencije na starijim i manjim uređajima.

Да ли може да се искључи А1 Protect на НЕО НЕО тарифи? У апликацији стоји да је немогуће деактивирати услугу. :LOL:

Da li A1 omogucava placanje racuna na rate.npr spojila su mi se 2 racuna i iskljucen odlazni saobracaj....da li postoji mogucnost na par rata i da se pri odobravanju tog zahteva saobracaj ukljuci.

Kakva su vasa iskustva sa A1, jel ima neko da je na NEO NEO postpaid tarifi? Da li imate nestajanja signala i sl problema, trenutno sam na intarifi i od pocetka sam bez ugovorne obaveze, nikada nisam ni pomisljao o promeni operatera sve dok se nisam odlucio za kupovinu telefona preko KP, e sada me zanima da li smatrate da se isplati ostati u A1 i obnoviti ugovor sa njima na 2 godine ili preci u jednu od konkurencija, ciljam na Yettel ili MTS

Kakva su vasa iskustva sa A1, jel ima neko da je na NEO NEO postpaid tarifi? Da li imate nestajanja signala i sl problema, trenutno sam na intarifi i od pocetka sam bez ugovorne obaveze, nikada nisam ni pomisljao o promeni operatera sve dok se nisam odlucio za kupovinu telefona preko KP, e sada me zanima da li smatrate da se isplati ostati u A1 i obnoviti ugovor sa njima na 2 godine ili preci u jednu od konkurencija, ciljam na Yettel ili MTS
Ја сам новопечени на НЕО НЕО, за сада све океј. Како буде видићемо. :rolleyes:

Kako si zadovoljan signalom za sada i brzinom mobilnog interneta?
Zavisi od lokacije ali generalno mreza preopterecena pred raspadom internet katastrofa,velike varijacije u brzini cesto i i spod 1! Ništa ne rade na poboljsalju signala,najgori su i što se tiče benefita pri obnovi ugovora ne daju ništa za razliku od Yettel-a i mts koji se dosta trude da zadrže stare korisnike.Tako da čim istekne ugovor ako se nešto ne promeni bay,bay A1!

Vrh Dno