Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Mts ce da ti ponudi ono sto i meni. 40% sto je i zvanicna ponuda i jedna pretplata za din. ako je u pitanju Mix M, 2 za Mix L itd. Ovo je ako uzimas bez uredjaja.

Hvala na uštedjenom vremenu.

Mislim da je došlo vreme da se preselim iz mt:s mreže. Neo2 tarifa nudi praktično više nego XL, pogotovu ako se uzme u obzir da danas svuda postoje Wi-Fi mreže a megabajte sam ionako trošio samo dok nisam imao wifi mrežu kod kuće i to zbog surfa.

5 godina sam bio na VIP-u nisam imao nikakav problem, nisam bio zaposlen, nisam mogao kod VIP-a da uzmem telefon i rekoh da probam tu "Isusovu" mrežu, bio 10 meseci i mogu ti reći očaj. Ne očaj je blaga reč. Katastrofa epskih razmera, Hirošima i Nagasaki zajedno sa Katrinom i šlag na tortu kao Černobil. Kod kuće signal oko -100, troši bateriju kao lud, propušteni pozivi kada sam na LTE, na poslu 3G (na VIP-u hvatam LTE -102), LTE odjednom posle poziva je u par navrata prestao da radi, nema nista ni tamo ni vamo. Internet ne radi, poziv hoće. Onda odem uključim airplane mode i dodje sebi. Rollover baš loš. U centru oko 3 ujutru izvuče jedva 30 brzinu, a preko dana se vrteo od 10-25 prosek oko 15. Pričam za LTE brzine. Uglavnom jedva sam čekao da se vratim na VIP, a i za 480e sam pokupio u oktobru ip7 kada je koštao 750e kod madjara. U Telenoru možeš samo da sanjaš dobru ponudu da kupiš neki high end telefon.

Ne pričam napamet, iskusio sam, znam da me Telenor nikad neće videti dokle god sam u NS-u.

A ja sam tad ispao tenkre i svima savetujem isprobajte mrežu pre nego što uzmete PostPaid, a ja kao, ma Isusova mreža, najjača i najbolja u Srbiji šta to ima da se isproba... Ako mi je Vip dobar, Telenor ima da bude odličan. Jest odličan, al u Donje Brijanje. Tamo mi ne treba.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Doživljaj korisnika po pitanju kvaliteta mreže je subjektivna stvar i zavisi od gomile faktora. Zato svi operateri prate NPS rezultate i uglavnom im je nps i bitniji od objektivnih rezultata merenja kvaliteta mreže. Naravno, npsom se ocenjuju i druge stvari.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Uglavnom jedva sam čekao da se vratim na VIP, a i za 480e sam pokupio u oktobru ip7 kada je koštao 750e kod mađara.

Opet grešiš. Nisi ti "pokupio" ip7 za 480e dok je kod Mađara bio 750e, već ćeš ga platiti nešto više od 90000 zajedno sa tarifom.
Koristeći tvoj "račun", da li neko ko je kupio na premium tarifi flagship, može da kaže da ga je platio 1 dinar dok je kod Mađara preko 700 eura. Naravno da ne.

Koliko bi kod Telenora izašlo 700 minuta i 3gb interneta + telefon?

Ja sam ovo još dobio na 24 rate. Kod Telenora možeš samo na 6 rata.

Svakako se isplati više na 24 rate nego da puknes odmah 750e. Ovako možeš sebi mesečno da priustis više stvari.

(2,190 × 24) + (480 × 123) = 111,600

Da sam uzeo za keš + vip sim popust

(2,190 - 25%) × 24 + (750 × 123) = 131,670

Čak i da sam imao vaučer

(2,190 - 45%) × 24 + (750 × 123) = 121,158 + 2000 (koliko košta vaučer na oglasima)

20.000 jeftinije u prvoj situaciji, a u drugoj 12.000. Ako treba matematički nešto da ti objasnim reci, objasnicu.

Poslednja izmena:
Doživljaj korisnika po pitanju kvaliteta mreže je subjektivna stvar i zavisi od gomile faktora. Zato svi operateri prate NPS rezultate i uglavnom im je nps i bitniji od objektivnih rezultata merenja kvaliteta mreže. Naravno, npsom se ocenjuju i druge stvari.
Sta je NPS?

Nas ne zanimaju objektivna merenja operatera ako u praksi ne radi :)

Koliko bi kod Telenora izašlo 700 minuta i 3gb interneta + telefon?

Ja sam ovo još dobio na 24 rate. Kod Telenora možeš samo na 6 rata.

Svakako se isplati više na 24 rate nego da puknes odmah 750e. Ovako možeš sebi mesečno da priustis više stvari.

(2,190 × 24) + (480 × 123) = 111,600

Da sam uzeo za keš + vip sim popust

(2,190 - 25%) × 24 + (750 × 123) = 131,670

Čak i da sam imao vaučer

(2,190 - 45%) × 24 + (750 × 123) = 121,158 + 2000 (koliko košta vaučer na oglasima)

20.000 jeftinije u prvoj situaciji, a u drugoj 12.000. Ako treba matematički nešto da ti objasnim reci, objasnicu.

Super. Dosta je povoljan ip7 kod vipa, uzela prijateljica mislim sve isto kao ti, samo sto je iskesirala tih 480 i sad placa samo tarifu jer joj je tako odgovaralo.

Mts ce da ti ponudi ono sto i meni. 40% sto je i zvanicna ponuda i jedna pretplata za din. ako je u pitanju Mix M, 2 za Mix L itd. Ovo je ako uzimas bez uredjaja.
Ako podnese zahtev za prenos u drugu mrežu možda mu ponude što su i meni, a to su tri pretplate za dinar. [emoji6]

... sent from mobilni using antidepressants...

uz koji paket, M?

Da li je moguće, i da li vredi, preći sa Nova 3 na Neo 2 (uzeo sam sa telefonom pre 10 meseci)?

Call centar je neupotrebljiv.

Svakako vredi, jedino što mislim da ti neće odobriti prelazak pošto nije prošlo ni godinu dana od potpisivanja ugovora. Mislim da najranije 6 meseci pre isteka tekućeg ugovora može da se potpiše novi.

Doduše, možda postoji neka nova fora sa ovim NEO paketima ;) ... nemoj da ih zoveš nego im bani u poslovnicu i pitaj kako možeš da pređeš.

Da li je moguće, i da li vredi, preći sa Nova 3 na Neo 2 (uzeo sam sa telefonom pre 10 meseci)?
Call centar je neupotrebljiv.
Sta fali CCu, za takve stvari znaju bas?

Mozes preci, sigurno, ali ne znam koliko se placa taj prelazak. Nije samo prosta cenovna razlika u pitanju (inace bi u ovom slucaju Nova3 < Neo 2 i frei prelazak). Ocekuj nesto tipa 3000. Sa Nova 5 na Neo 2, ugovor sa fonom ni 6 meseci od pocetka, traze 15.000.

Ne verujem da je besplatno Nova 3->Neo2 jer je Neo 2 u svakom pogledu bolji od Nova 3, ali ne znam cene ni pola kombinacija, osim ove gore koju sam pitao za sebe.

CC izborom opcije 0 daje znak zauzeto.

Edit: uspeo sam da dobijem CC. 3k din je promena i ostaje mi 3 GB dodatak.

Ne znam šta da radim, koliko će biti još u ponudi ove Neo tarife, da li je samo neka rođendandska akcija u pitanju i sl.

Poslednja izmena:
Na plakatu sam video da je do 31.08. Ovo je promocija za 10 godina vipa.

Ja bi presao krajem avgusta, jer leti je manje verovatno da ce mi trebati puno minuta.
Ali bi presao tada bez obzira da li je akcija ili ne, jer za 150 mesecno se mnogo manje razmisljam oko minuta. A evo ostalo mi je vec ispod 400 min :(

Ne verujem da su paketi akcija. Vec cene.

Pa vidi, 3000 na ugovor od dve godine je 125RSD mesecno. To znaci da ce te Neo2 kostati 1124 umesto 999, odnosno 13% vise.

Sam izracunaj sta drugo mozes da kupis za tih 125 dinara mesecno - da li postoji neki dodatak za pozive za tu cifru?

Pozdrav

1699 je pretplata za Neo 2, a i od Nova 3 mi ostanu minuti. Još 14 meseci je meni UO.

Da li piše negde u opštim uslovima da imaju pravo na tih 3k din za promenu paketa?

Ne pise da imas pravo na promenu paketa na Neo.
Ako ti ostanu minuti zasto bi menjao?

^ 1699 je uz uredjaj. Bez uredjaja je 999. A dodatnih 125 na 1699, je jos manja razlika u procentima (~7% ovako napamet racunato).

Pozdrav

Kako pogodih da je 3000 :)

Ne verujem da će ovo biti samo do 31.08.
Ukinute su „nova“ tarife, a ista priča je bila i kada su uvodili „smart“ i „nova“ tarife. Oni najave da je to, kao, akcija do nekog datuma da bi privukli nove korisnike iz mts-a i telenora, a potom se ispostavi da je to narednih 2 godine tarifni program.

Poslato sa P8 lite uz pomoć Tapatoka

5 godina sam bio na VIP-u nisam imao nikakav problem, nisam bio zaposlen, nisam mogao kod VIP-a da uzmem telefon i rekoh da probam tu "Isusovu" mrežu, bio 10 meseci i mogu ti reći očaj. Ne očaj je blaga reč. Katastrofa epskih razmera, Hirošima i Nagasaki zajedno sa Katrinom i šlag na tortu kao Černobil. Kod kuće signal oko -100, troši bateriju kao lud, propušteni pozivi kada sam na LTE, na poslu 3G (na VIP-u hvatam LTE -102), LTE odjednom posle poziva je u par navrata prestao da radi, nema nista ni tamo ni vamo. Internet ne radi, poziv hoće. Onda odem uključim airplane mode i dodje sebi. Rollover baš loš. U centru oko 3 ujutru izvuče jedva 30 brzinu, a preko dana se vrteo od 10-25 prosek oko 15. Pričam za LTE brzine. Uglavnom jedva sam čekao da se vratim na VIP, a i za 480e sam pokupio u oktobru ip7 kada je koštao 750e kod madjara. U Telenoru možeš samo da sanjaš dobru ponudu da kupiš neki high end telefon.

Ne pričam napamet, iskusio sam, znam da me Telenor nikad neće videti dokle god sam u NS-u.

A ja sam tad ispao tenkre i svima savetujem isprobajte mrežu pre nego što uzmete PostPaid, a ja kao, ma Isusova mreža, najjača i najbolja u Srbiji šta to ima da se isproba... Ako mi je Vip dobar, Telenor ima da bude odličan. Jest odličan, al u Donje Brijanje. Tamo mi ne treba.

Brate ti si imao neispravan telefon. U Novom Sadu na mom A5, Telenor 3G je uvek ali uvek i svuda svih 5 crtica. Na 4G je daleko slabiji.
Vip je mnogo bolje pokrio NS na 4G dok je na 3G tuga. 2-3 crtice na otvorenom je sasvim normalna pojava. Jos sam pre neki dan sa VIP karticom na rucnom skeniranju 3G mreza, dobio da biram izmedju: Telenor 3G, VIP 3G, ili VIP 3G a MTS-a nema. Sto bi reklo da VIP u NS koristi nacionalni 3G roming sa MTS-om.
2G nisam poredio.
Znaci ili ti je telefon bio pokvaren, ili nije bio za nase trziste pa nije imao nase frekvencije, ali to sto pricas ne pije vodu.

Eno ti Nitro kačio rezultate na temi, pogledaj.

Na kojoj temi?

Ko mislis na "Kako-vam-radi-4G-(LTE)-net-u-Srbiji-(*samo-rezultati-merenja)", onda nisi dobro procitao ono sto sam napisao.
Poenta: Telenor 3G preko kojeg idu voice razgovori zakucava svuda, VIP 3G ocajan i u nacionalnom romingu kod MTS-a, a svi znamo kako radi MTS.

Mnogo je bitnije da 3G radi kako treba, da g aima svuda zato sto preko njega idu i VOICE i NET, jer sve dok ne osvane VoLTE, 4G ce da sluzi nekoj sasvim nekoj drugoj svrsi.

Meni jutros VIP net preko 3G uopste nije radio. 4G je bio OK.

Vip ima zestok problem sa 3G i to je cinjenica.

Poslednja izmena:
Mnogo je bitnije da 3G radi kako treba, da g aima svuda zato sto preko njega idu i VOICE i NET, jer sve dok ne osvane VoLTE, 4G ce da sluzi nekoj sasvim nekoj drugoj svrsi.

Quick reality check: I DATA i SMS od pocetka idu preko 4G. Rollover se radi samo za voice na 3G/2G dok se ne uvede VoLTE.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Na kojoj temi?

Ko mislis na "Kako-vam-radi-4G-(LTE)-net-u-Srbiji-(*samo-rezultati-merenja)", onda nisi dobro procitao ono sto sam napisao.
Poenta: Telenor 3G preko kojeg idu voice razgovori zakucava svuda, VIP 3G ocajan i u nacionalnom romingu kod MTS-a, a svi znamo kako radi MTS.

Meni jutros VIP net preko 3G uopste nije radio. 4G je bio OK.

Vip ima zestok problem sa 3G i to je cinjenica.

Možeš pisati ti šta hoćeš, ja sam napisao svoje iskustvo. Znam jos dosta takvih koje sam prebacio na VIP i koji su zadovoljni pogotovo sad ovim Neo tarifama. Jednostavno tako je. Meni drago još više da ljudi ne moraju da se pate sa telenorom.

Nazad
Vrh Dno