Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ja sam prilikom produzenja ugovora (za NEONEO) pitao gospodju iz korisnicke podrske da li postoji bilo kakvo ogranicenje u potrosnji interneta, ili nesto sto moze da se podvede pod FUP i kategoricki mi je 3 puta potvrdila da nema nikakvog ogranicenja.
A uskoro cu da vam napisem kako sam ostao i bez Twinkly sijalicica za jelku. Trenutno nemam mnogo vremena.

Da li još uvek važi trajanje pripejd kredita 3 meseca a kartice 12 meseci? Početkom aprila sam dobio poruku da mi ističe kredit i nisam ga uplacivao i sad mi je ta kartica neaktivna. Kada je pozovem broj kaže da je nepostojeći a kredit ne mogu da uplatim. Mogu li nekako da vratim taj broj ili da se oprostim od njega?

Juče sam uplatio kredit. Kredit važi do 15.3.2021. Kartica do 11.1.2022.

@Lanikor Hvala,
@GPSSerbia meni su objansili da se svodi na to da se ne teteruje na vise drugih uredjaja/ljudi. Sve ostalo jeste neograniceno.
To se opet ne slaze sa onim slikama koje su ljudi kacili (da moze da se hotspotuje onoliko koliko se potrosi na samom telefonu), sto je za mene bas veliko ogranicenje
Mnogo razlicitih informacija, valjda ce se vremenom iskristalisati koja su ogranicenja :-(

Videcemo. Ja sam planirao da koristim neograniceni internet za PC na kome mi je EON aplikacija. Tako da bi racunar bio jedini korisnik, preko tethera. Ako se ispostavi da je ovo za 100GB mesecno tacno, onda bi mi to bilo dovoljno. Do sada sam koristio Vikend net, po nepovoljnoj ceni od 3300 dinara mesecno za neograniceni protok.

Videcemo. Ja sam planirao da koristim neograniceni internet za PC na kome mi je EON aplikacija. Tako da bi racunar bio jedini korisnik, preko tethera. Ako se ispostavi da je ovo za 100GB mesecno tacno, onda bi mi to bilo dovoljno. Do sada sam koristio Vikend net, po nepovoljnoj ceni od 3300 dinara mesecno za neograniceni protok.

Ja aktivno poredim sada ponude ovih nasih operatera. Tako da ako je 100GB ono sto ti pashe, onda MTS daje 115gb za 2000rsd. Za bilo koje potrebe .. cisto da imas na umu
Jos jedno pitanje ako zna neko, jel sa Vipom moze da se pregovara kao sa MTS-om? Tipa ako zatrazis prenos broja i slicno? ako neko zna

Totalno zalosno, sto na kraju ispada da je bolja mts opcija Omorika 2 i 115 GB da ih trosis kako god zelis. A ovo satro neograniceno sve, pa nemoj vise od 100 GB, nemoj da delis itd ...

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Htedoh da obnovim ugovor i za sebe (koristio sam Neo 2 koji više ne postoji), a Neo 5 mi dođe preskup i nepotreban pa sam rešio da uzmem Klasik+ tarifu (bila bi mi dovoljna, ne koristim mnogo). Odradio sam sve na sajtu, došao da krajnjeg koraka, a onda sam pogledao ugovor pre završetka kupovine. I u ugovoru nigde ne piše da i dalje imam 3GB zauvek (promocija koju koristim od 2016. godine).

Zato sam pogledao malo niže u ugovoru i našao sledeće: "Pretplatnici koji imaju aktivnu pogodnost 3GB zauvek, pri promeni tarifnog paketa na KLASIK tarifu gube navedenu pogodnost." Dakle, tako kaže VIP ove 2020. godnine.

A hajde da vidimo šta su napisali 2016. godine na sajtu kad su objavili 3GB zauvek promociju: "Svi oni koji do 30. juna potpišu ugovor na 24 meseca, dobiće 3GB nacionalnog internet saobraćaja mesečno, koji važe dokle god su Vip korisnici."
Ništa o tome da gubiš pravo na promociju ako menjaš tarifu.

Zapravo, jednom sam u poslovnici pitao da li je 3GB stvarno zauvek i radnik mi je rekao da jeste zauvek sve dok sam postpejd. Ni reč o tome da se gubi prelaskom na nižu tarifu.

E moj VIP, lažuckaju malo (ili malo više)...
A taman sam ih pohvalio pre neki dan za one Twinkly lampice što su poslali uz NEO NEO tarifu, a sad se opet vraćamo na to da moram da ih kudim (kao svojevremeno što sam ih kritikovao za Kućni NET koji mi je radio jako loše).

Uzmes intarifu bez ugovorne obaveze za 999 din i imas 10 GB neta

Da, dobra je intarifa za net i poruke, ali malo minuta ima. Samo 300 mi je verovatno premalo. Dođe 10 minuta dnevno u proseku. Sa Klasik+ bih imao 1000 u mreži, a porodica mi je u takođe u VIP i to bi mi pokrivalo, zajedno sa 250 za van mreže.

@star-duster
3gb se davalo za postpaid i prelazak na nizu tarifu znaci da gubis promociju. Dakle, dokle god si njihov korisnik (postpaid-a) imas 3gb zauvek. A ako me secanje obro sluzi, tad nije bila klasik tarifa kao postpaid tarifa, i potpisivanje ugovora na 24 meseca znacilo je neku od neo postpaid tarifa..
Mislim da je bilo price o tome i ovde, kada je trajala promocija.
Meni su u poslovnici objasnili da se promocija gubi ukoliko se predje na nizu tarifu.

Mozda si mogao da okrenes korisnicki i trazis da ti ostan 3gb zauvek. Sto je mala sansa ali valja pokusati.
Svakako imas neo3 tarifu. Nije povoljna kao i neo2 ali opet manje placas

Razgovarao sam sa korisničkim servisom. Prvo su mi rekli da mi ostaje 3GB bez obzira što to ne piše u ugovoru, ostaje čak i uz Klasik Plus. A onda sam ja napomenuo da u ugovoru baš stoji da se promocija gubi prelaskom na Klasik tarife. Sledilo je "Molim sačekajte", pa posle tišine od nekoliko sekundi "da, u pravu ste, nastavlja se samo uz Neo tarife."
Dobro, to je razjašnjeno.

Nemam problem sa tim kad je sve jasno, ali imam problem sa poluistinama sa njihove strane. Tačno je što kažeš da nisu postojale Klasik tarife te 2016. kad je bila 3GB zauvek promocija (doduše, nisu ni Neo tarife postojale, tada su bile Nova tarife), ali su mi u poslovnici rekli da promocija ostaje sve dok sam njihov postpejd korisnik. Dakle, dok sam u bilo kojoj postpejd tarifi i obnavljam ugovor bez prekida. To što su kasnije ubacili noviju postpejd tarifu (tj. Klasik) na koju se ovo ne odnosi, jeste u suprotnosti sa tim što su mi onda usmeno rekli.
Podseća malo na ono Orvelovo: "Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije od drugih".

Nebitno, uzeću Neo 5, neću da osiromašim. Samo me malo žicka iz principa.
Što se tiče Neo 3, ne postoji kao opcija ako se uzima i telefon nego samo bez uređaja (još jedna čudna odluka, ali to je bar jasno navedeno).

Ta sto ti je rekla nije znala i nije upucena. Vip, telenor, mts, sbb, orion, gigatron, nije bitno koja firma, uvek ce se naci neko ko ce dati losu informaciju jer nije upucen/a i ne zna.
Neo tarifa je zamenila nova tarifu koja je tada bila top tarifa.. Pa fakticki sve ispod neo (nova) tarife, bi se smatralo nizom tarifom. Tako sam ih ja razume. Sto bi znacilo da prelazak na klasik tarifu < neo(nova) znacio gubitak promocije. Jer je ta tarifa ispod neo tarife, odnosno nova tarife.

Ne znam da li ti treba telefon, ali ja bih radije dao 2000 za omorika 2 tarifu (bez telefona) nego placao taj neo 5 sa telefonom
dodatnih 10 gb, plus 100gb novogodisnja promocija plus neograniceno sve aplikacije tipa viber .. Svakako je jeftinije uzeti telefon van operatera..

Poslednja izmena:
Hvala na savetima i odgovorima.
Inače, u poslovnici nije bila "ta što mi je rekla" nego je bio radnik, muškarac. :)
Dobro pamtim taj razgovor, ispitivao sam ga baš zato što sam bio sumnjičav koliko je zauvek to "zauvek". I u pravu si, često ne znaju, a kažu nešto tobož sigurni u informaciju.

Zanimljiv razvoj situacije. Dok sam razmišljao da li da idem u poslovnicu ili da završim narudžbu onlajn i razmišljao o tarifi koju da uzmem, zove me čovek iz VIP-ove telefonske prodaje ugovora. Nije znao za moje pokušaje da naručim onlajn, nego je zvao redovno jer mi ističe ugovor. I kad sam mu objasnio situaciju, on kaže da definitivno uz Klasik Plus zadržavam 3GB zauvek, a da bi promocija bila prekinuta samo u slučaju da pređem na običan Klasik. Tri puta sam ga pitao, kaže da je siguran.

Tako da naručih Klasik Plus i Realme 6s, kao što sam prvo i bio planirao. Valjda nije opet slučaj pogrešnog informisanja.
Ah da, dobio sam i neki sitan popust na telefon preko ovakve prodaje, pa će mesečni račun biti umanjen za oko 70 dinara.
Hajde neka bude sve kao što je čovek rekao, biću zadovoljan.

Komuniciraj mejlom pa nece biti "nadam se", "valjda" i sl. nedoumica.

Vidim ima Huawei GT2 Pro u Vipu, na 24 rate po 1830 rsd, jeftinije nego kod Telenora ili MTS. Ne vidim da može da se smanji cena uz zaključenje neke postpaid tarife, može li to, zna neko?

Danas sam prvi put video LTE+ znak na svom telefonu, barem u Srbiji - Lokacija ušće, a internet fantastičan.
6830511688.png

Što se NeoNeoMax tarife tiče i FUP-a.. Videćemo na kraju meseca. Koristim mobilni internet konstantno i evo me već na 40GB za 5 dana pretplate. Ako će da mi šalju opomene barem da znam prvog meseca koji su limiti i da li ih ima.
Ovo je bez hotspota, samo UHD/FHD sadržaj na telefonu.

Poslednja izmena:
Danas sam prvi put video LTE+ znak na svom telefonu, barem u Srbiji - Lokacija ušće, a internet fantastičan.
6830511688.png

Što se NeoNeoMax tarife tiče i FUP-a.. Videćemo na kraju meseca. Koristim mobilni internet konstantno i evo me već na 40GB za 5 dana pretplate. Ako će da mi šalju opomene barem da znam prvog meseca koji su limiti i da li ih ima.
Sto se FUP-a tice javi kada uspesno predjes 100 GB, da li je sve ok...

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

6830511688.png

Pa ti ces oko 250GB da potrosis za mesec dana [emoji16] nisam mislio da to moze samo sa mobilnim. Ajde javi. Hvala!

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Pa ti ces oko 250GB da potrosis za mesec dana [emoji16] nisam mislio da to moze samo sa mobilnim. Ajde javi. Hvala!

Sent from my POCO F1 using Tapatalk
Imam i ja taj znak LTE+ na Mi A3. Beogradjanka.
Ako nekome znaci.

Pustili su vam 3CA prebacili su sav GSM na 900MHz i pustili 2 dela banda 1800MHz + dodatno 800MHz.

To su na jugu Srbije kod nas uradili još polovinom 2019. I stvarno dobro rado radi internet ovde.

Drugar je uzeo Vip Dođi i probaj karticu i stavio u 4G ruter (prima mini SIM). Iz softvera rutera ne može se videti broj telefona, može ICCID valjda, ali pod "my number" stoji prazno. Njega zanima koji je broj, ali:
- ugovor nije kod njega
- neće da vadi karticu, lomi je i stavlja u telefon
- nema fiksni telefon da stavi u ruter i pozove sa tog broja

Postoji li neki drugi način da sazna svoj broj? :)

Drugar je uzeo Vip Dođi i probaj karticu i stavio u 4G ruter (prima mini SIM). Iz softvera rutera ne može se videti broj telefona, može ICCID valjda, ali pod "my number" stoji prazno. Njega zanima koji je broj, ali:
- ugovor nije kod njega
- neće da vadi karticu, lomi je i stavlja u telefon
- nema fiksni telefon da stavi u ruter i pozove sa tog broja

Postoji li neki drugi način da sazna svoj broj? :)
ako moze da posalje sms iz rutera nek posalje na drugi broj i ocitace se broj.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Zar ne piše broj na ugovoru koji je potpisao?

edit: nisam video da nije ugovor kod njega :)

Poslednja izmena:
Moze neko da snimi na cellmapperu malo vip 4G po BG? I da vidi da li su negde pustili 3CA?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam prilikom produzenja ugovora (za NEONEO) pitao gospodju iz korisnicke podrske da li postoji bilo kakvo ogranicenje u potrosnji interneta, ili nesto sto moze da se podvede pod FUP i kategoricki mi je 3 puta potvrdila da nema nikakvog ogranicenja.
A uskoro cu da vam napisem kako sam ostao i bez Twinkly sijalicica za jelku. Trenutno nemam mnogo vremena.

Ja sam danas zvao da pitam, za neo neo , gospodja je naravno morala da pita nadlezne, kaze, da su oni dobili pod zvezdicom a mi korisnici naravno nismo, da ako korisnik podeli neregularnu ( ne pisu koliku ) kolicinu podataka sa vise uredjaja zadrzavaju pravo da ogranice uslugu deljenja, ili obustavu interneta do kraja obracunskog perioda.... Ona kaze na fazon na telefonu mozes koliko hoces ( opet to koliko hoces je pitanje koliko i za sam telefon nisu rekli koliko ). ali ako podelis sa vise uredjaja hot spot onda se prati i ako preteras onda te iskljuce opoemenu ogranice kako god uglavnom, smesnoooo, niko nista ne zna koliko tacno i ako je neo koliko je to NEO za mobilni a koliko za druge uredjaje , sto lepo ne kazu il ne napisu,.... Ako neko ima tacan info, ili dobije ovih dana , neka podeli ovde , da znamo dal da potpisujemo ugovore, ili da za te pare idemo sto neko pomenu kod mts ako je 100 gb ogranicenje i slicno......

Nazad
Vrh Dno