Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Takav je uslov kod njih. Najskuplji paket i najskuplji telefon od to dvoje.

Moj Xiaomi A2 podržava VoLTE, braća Ameri gase 2g/3g voice od januara 2021 da bi imali više prostora za 4g i 5g, a naši to smatraju premium uslugom...

E sada što se ugovora tiče, uzeo sam da ga pročitam sada kada je stigao - piše da je deljenje dozvoljeno ali da je limit hotspota limit potrošnje na telefonu.

Znači ako na telefonu potrošnim 5GB onda i preko hotspota može do 5GB, a ako potrošnim 20GB onda može do 20GB.

Koliko vidim, postoji utorrent za android. Znači ostaviti neki torent da stalno skida na telefonu da bi nabijao saobraćaj da bi posle moglo više da se iskoristi za hotspot?

Ama, da li je neko merio up i down brzine ? Na TV reklami uredno piše da je brzina neta 10MB ili Mbit, nisam baš najbolje video, ali sta god da je, to je smešno.
Uzgred, imao sam malo duži razgovor sa njihovom tehnikom i pravnom službom. Ukratko, niko nije definisao šta je to "prekomerna upotreba" nakon koje se primenjuju sankcije od strane provajdera i svi se slažu da je to nešto "što nije uobičajeno korišćenje". Takođe su se izokola složili da je ugovor očajno napisan, da su korisnici u "sivoj zoni" a da niko ne zna ko, kada, zašto i po kom kriterijumu kod njih gasi servise. Konačan odgovor je bio: "Sačekajte da vidite kako radi kod drugih korisnika, imate vremena do 31. januara!"
Kompanijska bruka i sramota, diletantizam i navlačenje sirotinjske raje.

Postoji Neo Neo paket koji je ograničen na 10Mbps i Neo Neo Max koji nema ograničenje brzine. A 10MB je 80Mbps što je za moju lokaciju nedostižna brzina.

Pa da, ostaviti torrent bez prestanka ali nemam nameru da ubijem bateriju zarad interneta tako da to definitivno neću raditi ali ću isključiti WiFi kada mi ne treba baš brzi net i imaću barem 20GB mesečno

Ama, da li je neko merio up i down brzine ? Na TV reklami uredno piše da je brzina neta 10MB ili Mbit, nisam baš najbolje video, ali sta god da je, to je smešno.
Uzgred, imao sam malo duži razgovor sa njihovom tehnikom i pravnom službom. Ukratko, niko nije definisao šta je to "prekomerna upotreba" nakon koje se primenjuju sankcije od strane provajdera i svi se slažu da je to nešto "što nije uobičajeno korišćenje". Takođe su se izokola složili da je ugovor očajno napisan, da su korisnici u "sivoj zoni" a da niko ne zna ko, kada, zašto i po kom kriterijumu kod njih gasi servise. Konačan odgovor je bio: "Sačekajte da vidite kako radi kod drugih korisnika, imate vremena do 31. januara!"
Kompanijska bruka i sramota, diletantizam i navlačenje sirotinjske raje.
Razlika izmedju megabajta i megabita po sekundi bih rekao da je vrlo bitna :).
Sa druge strane, ne znam sto je navlacenje ako je net na mobilnom telefonu neogranicen.

Skroz sam saglasan da su trebali da stave fine print da tethering nije neogranicen.

Bez ljutnje ali to sto bi neko da kupi karticu pa da deli sa kompom, komsijama, torentuje za tu cenu je malo bezveze, ako nista prema ostalim korisnicima koji bi imali zagusenje.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ali je zato torentovanje na mobilnom po tim istim njihovim pravilima apsolutno ok.

I jos jednom, nije svima interes torentovanje

Naravno da nije.
Uzmi samo procenat ljudi kojima jeste i koji bi delili internet izmedju cele porodice za yt, igre, ostale streaming servise pa i download.
Koja bi bila brzina ostalima?

Sa druge strane imaju pakete namenjene tome i ne vidim da bi iko od operatera sebi na ovaj nacin sekao profit.

Ko je koristio, tako je bilo sa mtel karticama dok nije dosao FUP. Dosta ljudi je nakupovalo, igralo se sa gigabajtima podataka i brzine su postale mizerne.

Inace *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski sa VIP strane je da mozes da trosis koliko si skrkao neta na telefonu. Da su stavili 10/20/30GB za tethering bilo bi ok, ovako je gledanje u pasulj.

Poslednja izmena:
Ma niko ne spori da ne treba teterovati do besvesti, arhitektura im je krhka a i bezobrazno je, ali problem je kada ti neko kaže da je "sve neograničeno" a pri tome ne može da definiše baš ništa osim da to tako piše. Slažem se da papir za ugovor može sve da istrpi ali ovo je bez veze, ili je neograničeno ili je ograničeno u nekom vidu. Ne može istovremeno i jedno i drugo, to ne biva.
Drugo, mogu da teterujem onoliko koliko potrošim na "korektan" način u prethodnom mesecu. Šta je sa prvim mesecom u kome nemam sa čime da uporedim potrošnju?? Mogu da teterujem? Ne mogu da teterujem? Ako mogu koliko je to što mogu a da me ne isključe? Oni ne znaju, mi ne znamo, ko zna? ... Krhko je znanje...

Vip ima vikend net, koji je prepaid (prakticno), i kosta 3500 dinara za mesec dana neogranicenog interneta, gde je uslov kupovina rutera. Neo neo paketi su postpaid i kostaju 4 i 6 hiljada mesecno bez ugovorne obaveze, i 3 i 4 hiljade sa ugovornom obavezom. Trenutno je akcija pa kostaju 1800/2000, ali cene su gore pomente. Jel i dalje nekoretkno da za 6 (4) hiljade ima neogranicenog interneta?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Mislim da je nerealno govoriti o deljenju interneta čitavoj porodici, da gledaju svi YT, skidaju filmove itd. pošto su brzine mizerne zbog loše mreže.

Meni je brzina najčešće oko 10Mbps ali bi mi odgovaralo da mogu da šerujem net na laptop bez brige, svakako ne mogu koristiti oba uređaja istovremeno.

Pozdrav! Da li vama funkcioniše aktivacija/deaktivacija govorne pošte na Moj Vip aplikaciji, za postpaid broj? Meni piše da servis trenutno nije dostupan.

U aplikaciji, kada se uđe u meni, postoji opcija Servisi. Tu je dostupna opcija Govorna pošta. Slično je i na web verziji, govorna pošta se nalazi na putanji Usluge / Govorna pošta.

Fenomenalno funkcionišu sve usluge.
I posle 8 godina od pokretanja "moj vip" servisa, svaki broj mora imati po 1 nalog sa novim mejlom. A račun ne može da stiže odvojeno na 3 broja nego odjednom. I onda se dešava ovo dole.

Za razliku od Telenora i njihove aplikacije i web servisa ovo je u Vipu katastrofa.
de206de2303b702a933d628d412954a5.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ja sam pokusavao bar 5 puta to zdruzivanje brojeva, i nikada nije uspelo...

Ja sam pokusavao bar 5 puta to zdruzivanje brojeva, i nikada nije uspelo...

Ni meni nije htelo,ali sam pritisnuo Vop i sredili su.
Zamisli ljude koji imaju mnogo vise brojeva,nasta bi to licilo da imaju desetine naloga,sifri ili mejlova itd.

Ne može kod mene da se združi, nisu svi brojevi voice neki su postpaid internet. Nema ni veze. Samo kažem kod Telenora se to sve dobije instalacijom aplikacije a u Vipu samo neko cimanje - povuci potegni...

Imam 5 naloga i hocu da poludim! Posebno bi naglasio vikend net i obican vip internet su na zajednickom racunu, koji nikada nisam trazio da se objedini a nalog navodno ne moze... Neverovatno...

Pa jedino da kažem operateru da pročita forum pa da mi objasni kako nekome mogu da se združe brojevi a nekom ne može.

Pisi na onaj mejl koji je dat kao podrska za android aplikaciju. Dakle u Android prodavnici. Kazi da bi zeleo da imas dva broja u aplikaciji. Meni je taj momak zdruzio brojeve prvi put. A drugi put sam zvao korisnicki.

Ja sam ih kontaktirao na FB i milostiva gospoja mi je združila kućni, vikend i prepaid.

Pisao sam im žalio se na kvalitet interneta i razgovora. Stigao odgovor u kojem se oni praktično ograđuju. Proveri karticu, proveri podešavanja telefona, probaj da zameniš uredjaj možda je do njega...
Onako generički mail čisto da ispoštuju formu i odgovore.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ne znam da li je negde već spomenuo neko ali pitao sam za FUP, na neoneo paketima je 100gb tj tad će poslati opomenu a ubrzo i isključiti saobraćaj do kraja meseca.

Ako to nema nigde pomenuto u ugovoru Efektiva ce ih voleti vrlo.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pročitao sam ugovor do detalja, to nigde nije navedeno. Navedeno je samo za Neo Neo tarifu da u koliko korisnik potroši npr 10GB na telefonu, isto toliko može da podeli preko hotspota u toku obračunskog perioda. Podneo sam zahtev za prenos broja, čekam da se prenos završi, trenutno je ugovor bez uo, pa ću da testiram ovih dana i javljam utiske :D

Ne znam da li je negde već spomenuo neko ali pitao sam za FUP, na neoneo paketima je 100gb tj tad će poslati opomenu a ubrzo i isključiti saobraćaj do kraja meseca.

Sta je FUP? Ovde su stavljali delove ugovora gde se vidi da koliko gb na telefonu potrosis toliko mozes da teterujes, bas ovo sto je Neca rekao

Poslednja izmena:
Vrh Dno