Evo pre pola sata sam platio racun jer sam sinoc stigao iz inostranstva, i uvek ali uvek placam kroz njihovu app i uvek mi stize SC broj, nije nikad omanuo, otkljucan bootloader, sa neofocijelnim romom na oba telefona i bez problema placam i sa jednog i sa drugog i stizu SC-ovi, naravno oba su na Oreu.Kada plaćam Vip račune, uvek koristim njihovu aplikaciju, dakle mbanking.
Sve je savršeno funkcionisalo do pre 4 meseca.
Kada Vip kreira novi račun ,za prethodni mesec, otvorim Vip aplikaciju, selektujem račun za plaćanje, ukucam broj kartice i ostale podatke, idem na Next i kada zatražim, na sledećoj strani, security code on ne stigne. Ništa se ne dešava.
Ranije je stizao par sekundi nakon slanja zahteva. Sve je to počelo da se dešava pre 4 meseca, a prethodne godine i par meseci je radilo sve normalno.
Prijavio sam problem, pisao sam Vip podršci, bogznakako mi se zahvalili na detaljnom i opsežnom opisu, ali rešenje nemaju.
Da, probao sam i preko web (ebanking) stranice da se ulogujem, iz Windows-a, sa laptopa, kako bih izbegao Android i telefon, ali je situacija identična.
Predlažu mi da u banci zamenim broj telefona, tj. da registrujem drugi broj telefona, umesto sadašnjeg Vip broja, čisto da probam da li taj 4tvorocifreni security code stiže na taj drugi broj, ali mi je to maltretiranje, moram onda da idem u banku tj. expozituru ili gde se veš nalaze, ili da podnosim neki zahtev da promenim aktuelni broj. U banci su mi rekli da mogu broj da zamenim preko web stranice mts banke, ali nisu baš 100% sigurni da li će sve proći glatko tj. možda ću morati i fizički da odem do banke.
Proveravao sam zašto mi taj security code ne stiže i kod banke, proverili su i stavili mi na uvid ss na email da su oni sve te moje zatražene security code-ove, koje su dobili od MC, uredno prosledili Vip-u, a Vip tehnička podrška potvrdila da su svi SMS security code prosleđeni na moj broj, medjutim ja te SMS poruke nisam dobio nikada.
I ranije sam imao otključan bootloader, radio flash raznih custom ROM-ova, mislim da je sve krenulo da se dešava od kada sam prešao na Oreo. Nisam siguran kada je poslednji put Vip aplikacija ažurirana što se tiče licenci, mada u principu oni i nemaju ništa značajno osim podataka o potrošnji i ponuda paketa koje reklamiraju, ali svakako ,zbog sigurnosti, bi trebalo da prate dešavanja na sceni.
Inače mi od mtsbanke stižu sve moguće notifikacije, kratki kodovi, obaveštenja, odlivi/prilivi..dakle sa bankom nemam problem.
Ovo nisi pomenuo, ako je tako onda zanemari moj prethodni post, meni svojevremeno jeste ROM bio uzrok ne stizanja (svih) kodova od banke. Šta je bilo u pitanju ne znam, ali čim sam ga promenio, sve je proradilo.
I nije MTS banka u pitanju.
Interesuje su me da li mogu bez penala da raskinem ugovor s Vipom, a uzeo sam telefon. Tipa da otplatim taj telefon i nemam vise ugovor?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ne.Interesuje su me da li mogu bez penala da raskinem ugovor s Vipom, a uzeo sam telefon. Tipa da otplatim taj telefon i nemam vise ugovor?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ne.
Imaš ove opcije:
Da isplatis telefon po maloprodajnoj ceni
+ penale za raskid ugovora.
Tu biraš šta ti je isplativije, da li da platiš razliku do pune cene tarife za svaki mesec od trenutka potpisivanja ugovora, ili preostale pretplate do kraja ugovora (prešao si 12 meseci ugovora recimo)...
Znači telefon + penal za raskid.
Za cenu uzimaju njihovu mp cenu u trenutku potpisivanja ugovora
Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk
Попуст је и претплата уз УО.Није иста као и без УО.VIP je uvek davao neki popust pride, pa bi i tu razliku trebao da doplati.
Koliko njima treba da odgovare na mail? Skoro nedelju dana kako sam im slao jer realno da me cooliraju, ja se utripovao da sam im bitan kao korisnik![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari