Šta je novo?

A1 optički internet

Evo definitivno dobio odgovor od A1 da nemam uslova za njihov optički internet i tv. Iako imam mts optiku i moguće je uvesti mts i yettel. Znači info da koriste mts optiku je definitivno lažna

Prilozi

• Screenshot_20250224-115942_Messages.jpg
    Screenshot_20250224-115942_Messages.jpg
    155.3 KB · Pregleda: 157
Pre mesec dan na upit dobio isti odgovor, iako imam vec 7-8 godina mts optiku, yettel mogu(pitao), yunet takodje, a kad sam njima poslao zahtev isto mi odgovorili.
Inace su pre 2 godine skupljao decko potpise u zgradi i posto nije ni 4 dobio, a ja malo usao u spiku sa njim i covek me pitao da li mogu da mu pomognem, tako licno isao sa njim i skupili 50+1% potpisa i od tada nigde nikog.
Inace su po celom kraju tada provlacili optiku svoju, ali nigde u zgradama, sve su postavljali pored zgrada dakle podzemno kao i mts.
Tako da su totalno neozbiljni i ocigledno nezainteresovani za posao.
Posto mi je taj lik i ostavio avoj broj, mogao bih i da ga zovnem da pitam sta se desava ali sto bih se smarao kad ionako imam box4 zlatni za 3750 pa tesko da iko ima ista bolje i brze za te novce.

Nije lažna, pre dva dana su ušli u jednu zgradu u Beogradu na Bulevaru K.Aleksandra da prikače korisnika preko MTS optike
Od čega onda to zavisi?

Ma 78 godina već imaš optiku...
Što da ne, ja imam bar 7 godina. Evo sad mi ističe treći dvogodišnji ugovor na optici, a imao sam pauzu između ugovora sigurno više od godinu dana.
Sad sam se opametio, sutradan po isteku idem da tražim idp pa ćemo da vidimo dal yetel ili ostanak na mts-u. Nadao sam se da može i A1 ali, kao što sam napisao odgovoriše da ne može

Meni nisu odgovorili iako sam ostavio podatke na sajtu.
Mesec i po dana posle, i dalje nisu odgovorili imam li uslova. Deluje da su totalno nezainteresovani da pruže uslugu. U međuvremenu sam produžio kod Yettela.

Mesec i po dana posle, i dalje nisu odgovorili imam li uslova. Deluje da su totalno nezainteresovani da pruže uslugu. U međuvremenu sam produžio kod Yettela.
Pametno... Ja sam gledao šta nude na sajtu, listu kanala i ne mogu da verujem da nemaju amc kanal. Npr. Aplikaciju "SkyShowtime" daju nekoliko meseci džabe a posle naplaćuju. Kod yettela sam dobio džabe jer imam i broj. Nije više A1 kao nekada da je baš toliko darežljiv.

Polako ali sigurno zauzimaju pozicije gde je prošla optika od mts-a, rade po delovima naselja i prate zainteresovanost gradjana. Tako na primer krajem januara meseca dobio sam odgovor da nemaju teh.mogucnosti a danas sam ponovo poslao zahtev i dobio tel.poziv operatera koji mi je potvrdio da imam teh.mogucnosti. Moja lokacija je u ulici Đevđelijska, tik ispod bulevara K.Aleksandra.

Nije lažna, pre dva dana su ušli u jednu zgradu u Beogradu na Bulevaru K.Aleksandra da prikače korisnika preko MTS optike

To je potvrdio i generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u nekom intervjuu pre neki dan (TV Pančevo ili Newsmax, nisam siguran u kom, oba su na dostupna na YouTubeu) rekavši da je A1 uzeo u zakup deo Telekomove optike.

E sad koji deo. Meni odgovorili da ne mogu a imam mts optiku

To je potvrdio i generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u nekom intervjuu pre neki dan (TV Pančevo ili Newsmax, nisam siguran u kom, oba su na dostupna na YouTubeu) rekavši da je A1 uzeo u zakup deo Telekomove optike.

U pravu si, premotajte na 7 minuta i 30 sekundi sledećeg YT videa: youtube.com/watch?v=Z0JYxSC9SJY

Trebalo bi sad samo da skapiramo koji deo grada sa MTS optikom može, a koji ne može A1.

Videh danas kod cerke u zgradi da su razvukli svoju optiku. Iskoristili su istu kanalicu koju koristi mts da dodju iz podruma u prizemlje. Od prizemlja su postavili svoje kanalice na suprotnom zidu od MTS-a. Kragujevac-Bubanj-Svetozara Markovica.

da li to znaci da će telekom moći njihovu da koristi

E pa onda nema logike da, ako to rade, iznajmljuju optiku od mts-a.
Dok se ovde neko ne javi da je uveo A1 preko mts optike lično (a ne od komšijine šurnjaje zet) neću verovati da je moguće uvesti a1 uslugu preko mts optike.
Tako je mene čovek ubeđivao da je uveo a1 preko mts-a, a ispostavilo se da je uzeo a1 kućni net preko 4g

Poslednja izmena:
@ironmanbg
Za tebe sam odmah razumeo a razumeo sam na kraju i za goks-a (ti si na strani Đerma, a on je prekoputa - strana Crvenog Krsta - to je desno ako gledaš od Pelivana ka Cvetku po numeraciji uličnih brojeva). E sad da li su i sporedne ulice sa njegove strane (tipa Branka Krsmanovića sa tvoje mape i ostale ulice na Crvenom Krstu, npr. Jovana Rajića koja se na nju nastavlja gde inače ima puno solitera sa puno stanovnika u belim vojnim zgradama) ili samo Bulevar to je veliko pitanje.

Ima li neko iskustvo sa A1 optikom, koji modem daju, da li su NAT-ovane ip adrese?

Јуче су звали супругу (као претплатника њихове мобилне мреже) и нуде своја два дуо пакета, годину дана бесплатно а онда по сниженој цијени пакета (нижа цијена са сајта).
Понуда је стигла "напамет", јер имају листе корисника које зову, а тек онда кад сам се ја укључио са потпитањима су провјерили адресу и рекли да на нашој локацији имају своју инфраструктуру (претпостављам да је у питању оптика бившег Тарго телекома, имамо једну запечаћену каналицу у згради на којој нема ознака, али комшије које су дуже ту кажу да је то некада био Тарго), а и потврдили су ми да на неким локацијама раде преко Телекомове оптичке мреже. Рекао сам да нас позову за 10 мјесеци, када нам истиче уговор за Хипернет, што су без проблема евидентирали и најавили да се чујемо у новембру/децембру, што показује да понуда још увијек није орочена, али је оператер нагласио да се добија само преко њега, не може да се тражи преко кол центра итд. :)

1000041043.jpg

Kumodraž ispod Farmaceutskog faksa, postoji u zgradi i mts optika, yettel i sbb ali A1 ne može.

dolazio je promoter, kreuli po zgradama
nema paketa zvanično ali nude mobilni 100 giga za 1500 din (znači 50% ceo ugovor), internet i tv 50% prvih godinu dana i fiksni za 200 din

100 giga za mobilni ? :O jer ovo tema za optiku ili ?

ista prica danas sam pitao u poslovnici njihovoj za optiku za lokal (10m od lokala je MTS opticko cvoriste), kaze ne moze. Izgleda da su tu skroz u milosti telekoma gde mogu gde ne mogu (daju im na kasicicu cisto kao da ne bude "monopol")

Bogami ljudi, prijatelji i kolege, admini mogući i nemogući i A1 se izbezobrazio i počeo da folira ljude, nove i stare klijente. Poenta mog pisanja jeste da je komšija hteo da uzme ovaj novi kućni internet koji je neograničen i nije mogao. Obrazloženje je, aplikacija pokazuje da nema signal, komšija preko puta koristi isto kućni net ali onaj što ima određene GB. Na pitanje kako on koristi, odgovor je bio "nama aplikacija pokazuje da nemože" Što je najgore sigurno je bilo još 10 klijenata i svi dobili isti odgovor. Umešam ja malo prste pa pitam kako sam ja pre dve godine koristio i sve radilo, da bude crnjak, odgovor je glasio "možda su sklonili predajnik" Znači strahota.

Bogami ljudi, prijatelji i kolege, admini mogući i nemogući i A1 se izbezobrazio i počeo da folira ljude, nove i stare klijente. Poenta mog pisanja jeste da je komšija hteo da uzme ovaj novi kućni internet koji je neograničen i nije mogao. Obrazloženje je, aplikacija pokazuje da nema signal, komšija preko puta koristi isto kućni net ali onaj što ima određene GB. Na pitanje kako on koristi, odgovor je bio "nama aplikacija pokazuje da nemože" Što je najgore sigurno je bilo još 10 klijenata i svi dobili isti odgovor. Umešam ja malo prste pa pitam kako sam ja pre dve godine koristio i sve radilo, da bude crnjak, odgovor je glasio "možda su sklonili predajnik" Znači strahota.
I ja sam primetio da su se baš izbezobrazili, više nikad ništa kod njih

Nazad
Vrh Dno