Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pogledajte prilog 521647

dve ovakve sad imam, pod uglom od 90 stepeni. E sad, ja sam oko 20 km od centra Beograda, a ove antene, iako odlicne, prilicno siroko hvataju, pa mi dolazi do skakanja sa jedne BS na drugu , cesto. Zato sam narucio ove druge antene: Pogledajte prilog 521648
One su usmerenije pa ce "skakanje" da se minimizuje. Uz to planiram i jaci ruter CAT12 verovatno. Inace Nedis antene preko kupujem prodajem, a ove panelne ima i tamo a i po radnjama online.
Antene i B535 sam povezao sa CFD-400 kablovima. Tu mislim da sam usao u opasnu zonu, mora dobro da se pazi jer na tim slabijim ruterima kao sto je 535, SMA konektori su slabo pricvrsceni, mozda ih samo lem drzi na ruterskoj PCB (ne znam ali imao sam otkidanja konektora u proslosti) a CFD-400 kablovi su kruti, debeli i teski. Odvrtanje i zavrtanje kablova na ruteru mora vrlo pazljivo da se odradi. Mislim da nisam puno dobio sa -400, mogao sam verovatno i sa -200, al sad sta je tu je.

Uf ove yagi izgledaju poprilično zgodno. Nije ni cudo da ti rade. Ja mojima isto kontam iskrinu antenu doduse za TV da uzmem. 40 km i dva brda imam do tornja. Tako da za mobilnu telefoniju ovo je Overkill lagano...
Nedis su prva liga, jesu oko 70 e ali su i za 5G pa ako menjam ruter, antenu necu morati 🙂

Danas mi a1 net radi lose,probao karticu u telefonu,iste brzine.Da li bi bolji ruter promenio nesto ili ne?Ili da probam antenu?

Danas mi a1 net radi lose,probao karticu u telefonu,iste brzine.Da li bi bolji ruter promenio nesto ili ne?Ili da probam antenu?
kao da je neko opterecenje
18673907612.png

MC888 na 5g
Na istom mestu je bilo uvek islo do kraja brzina do 100/10
Opet se vratilo u normalu
18673914509.png

Evo vratio karticu u ZTE ruter,prvi test pokazao 50mb,sad je opet 20mb.
Uzeo bih taj M888 al da ne dam novac a bude isto.
Inace predjanik nije daleko ali je dole nize,ima zgradi a ja sam na brdu.

Pustio steam da skida uglavnom oko 10mb,retko ode do 20mb.Speed test pokaze od 20 do 50mb.

Rezultat manje vise isti i na telefonu.

Prilozi

• Screenshot 2026-01-05 at 19-59-10 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png
    Screenshot 2026-01-05 at 19-59-10 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png
    21 KB · Pregleda: 88
Poz ljudi pratim ovu temu neko vreme sa idejom da predjem na A1 kucni internet.E sad situacija kod mene je ovakva korisnik bio Beotel neta dugo godina i skroz zadovoljan bio sa uslugom i cenom paket 50/8 vdsl.E sad ono sto komplikuje stvari naravno to je otkupio mts i sad isti taj paket koji sam placao 1500 din treba da placam 2700 sto nemam nameru.A1 predajnik mi je bukvalno u ulici kuca preko puta mene u pitanju je manje selo u sremu.Ono sto mene zanima jel moguce dobiti taj kucni net na probni period tipa mesec dana i to regularno platiti i ako nisam zadovoljan vratiti bez da se vezem ugovorom?

Ako ugovaraš preko A1 terenskog agenta, dobijaš 25% popusta na cene sa sajta i imaš mogućnost besplatnog odustanka u prvih 14 dana jer si uslugu ugovorio na daljinu.
25% popusta za sad važi samo za 4G brzine 50/10 i 100/10 pa te 50/10 ispadne 1112 din a 100/10 ispadne 1487 din

Poz ljudi pratim ovu temu neko vreme sa idejom da predjem na A1 kucni internet.E sad situacija kod mene je ovakva korisnik bio Beotel neta dugo godina i skroz zadovoljan bio sa uslugom i cenom paket 50/8 vdsl.E sad ono sto komplikuje stvari naravno to je otkupio mts i sad isti taj paket koji sam placao 1500 din treba da placam 2700 sto nemam nameru.A1 predajnik mi je bukvalno u ulici kuca preko puta mene u pitanju je manje selo u sremu.Ono sto mene zanima jel moguce dobiti taj kucni net na probni period tipa mesec dana i to regularno platiti i ako nisam zadovoljan vratiti bez da se vezem ugovorom?
Da, ako ga porucis online, najbolje preko agenta jer onda dobijas 25% ako porucis A1 KucniNet koji nije 5G.

E super to je onda ono sto mi treba,e sad pitanje kako doci do kontakta od nekog terenskog A1 agenta?

Pročitao sam par zadnjih stranica i ako sam dobro ispratio A1 kućni net ok radi. To jest na konkretnoj lokaciji gde na telefonu radi dobro radiće dobro i kao kućni net preko rutera?
To je onda to, imam alternativu za mts adsl preko bakra i njihovih 20/4 megabita. O tom potom, unapred razmatram situaciju kad bude istekao ugovor, imam još par meseci.

Cuo sam da su oko Ng razmatrali da uvedu popuste na 5G kucni net? Zna li neko nesto vise o tome?

Pretpostavljam da se to nije desilo (još uvek). Mislim da bi neko već preneo detalje da jeste.

Pročitao sam par zadnjih stranica i ako sam dobro ispratio A1 kućni net ok radi. To jest na konkretnoj lokaciji gde na telefonu radi dobro radiće dobro i kao kućni net preko rutera?
To je onda to, imam alternativu za mts adsl preko bakra i njihovih 20/4 megabita. O tom potom, unapred razmatram situaciju kad bude istekao ugovor, imam još par meseci.
Veoma diskutabilno.
Isto sam razmišljao i postupio kao i ti.
Za sada,iskustvo loše.Veoma loše.

Mene ne košta,već imam od ranije ugovor,koristim ga u radnji.
Ali čim se mesecima raspravlja o zaključavanju "bandova" ,dodatnim antenama,nešto tu ne štima i ne radi kako treba.
I NE RADI KAKO TREBA.
Jedino što je dzaba.

Pozdrav, da li neko ima broj terenskog agenta u Kruševcu i kakve ponude mogu da očekujem sada za A1 KućniNet kod agenta, u poređenju sa poslovnicom?

Ranije je bilo 50% na pretplatu i bolji Huawei ruter.

Prilozi

• Screenshot_20260106_154431_Chrome.jpg
    Screenshot_20260106_154431_Chrome.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot_20260106_154446_Chrome.jpg
    Screenshot_20260106_154446_Chrome.jpg
    33.5 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20260106_154858_Chrome.jpg
    Screenshot_20260106_154858_Chrome.jpg
    81 KB · Pregleda: 91
Razumem da nisi zadovoljan nego me je interesovalo da li a1 internet na tvojoj lokaciji inače dobro radi?
Ja sam yettel korisnik.
Evo igram se zadnjih pola sata sa raznim telefonima.
I završavam esej.
A1 na mojoj lokaciji u raznim telefonima ne može trenutno da prebaci 3-5 mbps.
U modemu je neupotrebljivo od sinoć,kad se prvi put za 40 dana,kako testiram pojavila frekvencija 800mhz.

Kapiram svu frustraciju,vas koji ste potpisali ugovor i izradjeni ste od strane A1 jer zna da bude neupotrebljivo.
Moj KN je iz jedne radnje gde služi da poveže kasu sa poreskom i da radnik drdna insta i to mu je izgleda maksimalni domašaj.Ovo kući je samo test,da vidim kojem provajderu da se priklonim na 2 godine.

Na istoj lokaciji yettel ide na 200,
a mtel esim 55-60++.

… nešto tu debelo nije kako treb - ako je B20 dominantan, što pokazuje i brzina, onda si dalje od A1 repetitora… te nemaš ni uslove za tu uslugu… ovo nije standardni pokazatelj kvaliteta A1 Kućnog neta… naravno, u ovom slučaju, ne pomaže ni taj standarni ZTE modem…

Kapiram svu frustraciju,vas koji ste potpisali ugovor i izradjeni ste od strane A1 jer zna da bude neupotrebljivo.
Mislim da nisi ispratio moj početni post. Nisam korisnik a1 kućnog neta nego ga razmatram kad mi istekne ugovor za mts adsl na bakru.
Na mojoj lokaciji je pristojna brzina a1 4g interneta (testirao sam već), pa me je interesovala potvrda da će biti tako i na a1 kućnom netu.

… nešto tu debelo nije kako treb - ako je B20 dominantan, što pokazuje i brzina, onda si dalje od A1 repetitora… te nemaš ni uslove za tu uslugu… ovo nije standardni pokazatelj kvaliteta A1 Kućnog neta… naravno, u ovom slučaju, ne pomaže ni taj standarni ZTE modem…
Sve je moguće. Loznica je mali grad,mislim da nema 500+ metara izmedju baznih stanica...
Evo mene ovde u crvenom krugu.Ako ne mogu da izvučem 10mbps+ konstantno,brate gasi mrežu spuštaj zavesu.Centar grada,2026...

Prilozi

• Screenshot_20260106_221003_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20260106_221003_Chrome~2.jpg
    143.7 KB · Pregleda: 63
… da, sad je jasnije - imaš overlapping, 100%… slična je situacija i kod mojih, rešio usmerenim antenama i izbegavanjem b3… sada je lakše, sa puštenim b7, uz ranije dobrim b1 na toj lokaciji…

Sve je moguće. Loznica je mali grad,mislim da nema 500+ metara izmedju baznih stanica...
Evo mene ovde u crvenom krugu.Ako ne mogu da izvučem 10mbps+ konstantno,brate gasi mrežu spuštaj zavesu.Centar grada,2026...
Ako te ne mrzi vidi sa telefonom sa koje konkretno BS dobijaš signal jer po cell maperu nijedna bazna stanica ne pokriva tvoje područje. Nije cell maper bogom dan ali možeš da vidis da ne dobijas signal sa udaljene bazne stanice sto bi popravilo da usmeris na neku bližu baznu stanicu antene. Odnosno da izaberes neki polozaj da se kacis na BS sa boljim protokom.

Nazad
Vrh Dno