Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ovo uopšte nije loša cena za novu stvar. Još kad bi ga prodavali.
to je cena u slučaju kada istekne ugovor i ne želiš da vratiš ili ti je oštećen ili raskineš ugovor prevremeno . ne cena kada bi se kupio , a najverovatnije ga neće prodavati

to je cena u slučaju kada istekne ugovor i ne želiš da vratiš ili ti je oštećen ili raskineš ugovor prevremeno . ne cena kada bi se kupio , a najverovatnije ga neće prodavati

Da. Za razliku od 4G rutera, ovaj 5G ruter ne postoji u cenovniku, mada cena 4G rutera u cenovniku A1 generalno jeste dosta ispod cene tih rutera u slobodnoj prodaji po Evropi. MF296R je kod A1 4990 din, što je i cena na Alibabi za 1-99 pieces (48,80 USD).

Dobio sam ovaj odgovor od A1 na instagramu , ali ako neko bude išao da pita neka napiše šta su mu rekli
Nema logike, želiš da platiš više a oni ne daju...

Pri tome kartica koji vec imamo hvata 5g...

Nije mi jasno kako su onda meni dozvolili promenu paketa,pre par godina, kada sam prešao sa paketa koji ima ogranicene pozive i poruke na neogranicen....

To je verovatno vezano za pakete za telefon, a ne i kućni net.

Jeste, pogrešno sam protumačio tekst, nego ne može da se pređe sa 4G na 5G ugovor.

E ***.... Znaci zaglavio sam sa ovim 4g sto hvata jedva 5Mbps. Ima li neko proverenu informaciju sta se desava u situaciji kada podnesem zahtev za raskid ugovora pre isteka roka od 24 meseca? Da li se plaćaju neki penali ili nešto? Nisam imao nikakav popust prilikom potpisa trenutnog ugovora. Ako neko ima proverenu informaciju, bio bih mu zahvalan... Kada sam ih pitao pre par nedelja rekli su mi da moram da platim pun iznos do kraja ugovorne obaveze, mislim da to nije tacno...

Pretpostaljam da može varijanta da se plati razlika između pune (1699) i cene sa ugovorom (1499) za te prethodne mesece + ruter (mislim da je 4990). Tako sam raskinuo ugovoru Yettel-u, samo što je kod njih krš ruter bio oko 11000 din, pa je sve izašlo malo skuplje.🤓

@ivan10 koliko meseci imaš do kraja ugovora?

Za ruter ne znam, mislim da ne mora da se vraća novac, jer su ti ga prodali za 1 din. Ne sećam se da sam negde video klauzulu za ruter u slučaju prevremenog raskida ugovora. U ugovoru piše da moraju da se izmire preostale rate za uređaj, ali ti si već platio uređaj 1 din i uređaj je tvoj.

20 meseci još xD.... Tako je, ruter je bio 1 dinar. A ugovor potpisan na 1499. Dinara mesečno

Jeste dinar, ali ako se ugovor isplati do kraja, bar je tako meni bilo u Yettel-u. Nuđene su dve varijante - da se isplati sve do kraja ili razlika u pretplati za prethodni period i ruter.
Treba proveriti sa njima, jer je možda u A1 drugačije. Ne verujem da je tako, jer onda može da se nakon mesec dana raskine ugovor, plati 200 din. i dobije ruter. Super biznis prilika.😎

Da li je jos neko primetio da bandovi vise nisu relevantni, lock B1, lock B3, lock B1+B3, auto band - svi mi imaju istu brzinu, imam klasican paket od 50mb, jedva prelazi 20mb od juce

20 meseci još xD.... Tako je, ruter je bio 1 dinar. A ugovor potpisan na 1499. Dinara mesečno

U tvom slučaju, ukoliko raskidaš ugovor, trebalo bi da plaćaš razliku u ceni od onoga što plaćaš po ugovoru do pune cene paketa za mesece koje si proveo pod ugovorom.

Ako si na KN 50/10 razlika u ceni ti je svega 800 din za 4 meseca i to treba da platiš + ako ima neka naknada za prevremni raskid ugovora (to ne znam).

Koja je trenutno najbolja opcija za obnovu ugovora za kucni net, istice mi za nekih mesec dana?

Ako imaš 5G signal na lokaciji, preko agenta vidi da li može -25% na nove KN 5G pakete kao na stare.

U tom slučaju, mogao bi da dobiješ 300/50 paket za ~1650 din mesečno. Uz ugovor dobijaš 5G ruter na korišćenje.

Ako imaš A1 karticu u telefonu i 5G telefon, proveri na speed testu brzine, a ako nemaš možeš da ubaciš karticu iz rutera u 5G telefon i uradiš speed test na Ookla ka A1 serveru.

Ma samo da mi se javi akviziter.. da vidim ima li 25% popusta ili mozda bude i jaci popust.. Odmah da uzmem kucni net 5g duo i resim problem.. A stari paket da raskinem, platim im 2-3 meseca razliku u punoj ceni. I vuk sit i ovce na broju 😀

Da li je jos neko primetio da bandovi vise nisu relevantni, lock B1, lock B3, lock B1+B3, auto band - svi mi imaju istu brzinu, imam klasican paket od 50mb, jedva prelazi 20mb od juce
Uveče mi kilavio KN skroz nenormalno za moj kraj. Maksimalno 15 Mbps sa agregacijom. Rekoh nema sile da ovo nema veze sa 5g čačkanjem. Jutros normalno (mada je očekivano rasterećeno) a popodne videću.

Poslednja izmena:
jel postoji neki nacin da vidim koji su sve bandovi dostupni na toj baz.stanici na koju se kaci moj ruter? Imam B528s-23a, iOS na telefonu

Nazad
Vrh Dno