Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pitanje je da li je dovoljno samo kupiti 5g ruter i prebaciti sim karticu ili ovo važi samo za postpaid korisnike?Screenshot_2025-12-02-18-25-13-860-edit_com.facebook.katana.jpg

Ovaj ruter ide uz 5G
Ne verujem da ovaj ruter ide uz paket, pa on košta 26k.
Naći će oni neku ZTE jefinjaru da dele bespatno.

Interesantno je da 5G radi i na KN 50/10 i KN+100/10. Samo je potreban 5G ruter.

Prebacio sim karticu iz 4G rutera u 5G telefon i evo rezultata:

1000023514.jpg1000023518.jpg

Dakle, merenja prema serverima u Srbiji ne ograničavaju brzinu protoka, ali prema inostranstvu se vidi ograničenje 100/10.

Nekome ko ima katastrofalne brzine sa 4G, ima još dosta meseci ugovora na KN / KN+, a ima dobre brzine sa 5G, možda nije loše rešenje kupovina 5G rutera.

Ne verujem da ovaj ruter ide uz paket, pa on košta 26k.
Naći će oni neku ZTE jefinjaru da dele bespatno.

ZTE 5G ruteri su u tom rangu cena i specifikacija kao ovaj TP Link, možda čak i skuplji. Iskreno, pre bih uzeo ZTE koji svi imaju Qualcomm modeme za koji znam da mogu da radim band/cell lock, nego nešto što ne znam da li ima te mogućnosti.

Poslednja izmena:
ja sam tek u drugom mesecu kucnog neta.. Meni je bolje da raskinem ugovor i platim 2 meseca razliku do pune cene bez ugovorne obaveze.. Samo da moze opet novi ugovor sa 25% popusta 🙂

ja sam tek u drugom mesecu kucnog neta.. Meni je bolje da raskinem ugovor i platim 2 meseca razliku do pune cene bez ugovorne obaveze.. Samo da moze opet novi ugovor sa 25% popusta 🙂

Da. S obzirom da si samo dva meseca pod ugovorom, tebi je onda najbolje tako.

Druga opcija je da kupiš 5G ruter (ima na KP za oko 100 evra) i teraš na postojećem paketu.

I ja sam u istoj dilemi. Ili da sačekam da dodje xiaomi 5g ruter u mi store i u ostale prodavnice da vidim koje su cene. Zadaviće me golim rukama agent. Pre 15 dana je bio da potpišemo ugovor. Gde opet da ga smaram.

I ja sam u istoj dilemi. Ili da sačekam da dodje xiaomi 5g ruter u mi store i u ostale prodavnice da vidim koje su cene. Zadaviće me golim rukama agent. Pre 15 dana je bio da potpišemo ugovor. Gde opet da ga smaram.

Ti si u goroj situaciji jer je tebi i A1 5G loš. Difermo bar ima ok brzine na A1 5G.

*** ja cu mom agentu lepo objasniti situaciju. Dobar momak sigurno ce razumeti. Svakako 100 evra koje bih dao za ruter na KP, mogu da dam na razliku mesecne pretplate kucnog neta 100/10 i ovog osnovnog 5g neta. Uostalom dobio bih 5g ruter od njih za novi ugovor, tako da onda ne bih morao nista da kupujem..

Jedino upload. Ocekivao sam veci upload. U mom slucaju na telefonu nema razlike 4g ili 5g sto se tice upload-a

Ja ne znam šta da radim. Prve dve brzine su a1 5g direktno iz kuće sa telefona, a druge dve su yettel. Mogu da raskinem novi ugovor i da platim samo 500din popusta. Ali bi me u yettelu ovaj net koštao 3 600din sa ruterom na rate. Ili da sačekam mesec-dva da vidim kakvo će stanje biti. Mnogo mi je bitan internet u kući, šta mi je na telefonu apsolutno mi nije važno.
Nemas nijednu drugu opciju? Za 3600 + mala doplata, bolje u sbb (yettel) uzeti net + tv

Ti si u goroj situaciji jer je tebi i A1 5G loš. Difermo bar ima ok brzine na A1 5G.
naspram 4g kucnog neta, imam astronomske brzine 😀

*** ja cu mom agentu lepo objasniti situaciju. Dobar momak sigurno ce razumeti. Svakako 100 evra koje bih dao za ruter na KP, mogu da dam na razliku mesecne pretplate kucnog neta 100/10 i ovog osnovnog 5g neta. Uostalom dobio bih 5g ruter od njih za novi ugovor, tako da onda ne bih morao nista da kupujem..

Da, definitivno. Još ako može -25% da se dobije na KN 5G pakete, nema šta da razmišljaš.

Evo ruter sto daje A1 uz 5G kucni net. Kazu da se ne doplacuje dodatno uz pretplatu

Pogledajte prilog 516077
Pogledajte prilog 516078

Očekujemo izveštaj. Ima li cell/band lock i kako radi.

ima li neko proverenu informaciju sta se desava sa 5g paketom na 4g mrezi.. Ako se recimo kucni net seli za vikend ili trajno na drugu lokaciju gde nema 5g.. da li ce raditi na 4g i zvlaciti maksimum koji paket i 4g mreza dozvoljavaju ?

Onda bolje da uzmem 5g paket iako trenutno nemam 5g pokrivenost zbog boljeg rutera...

Ako nema 5G pokrivenosti, pitanje je da li će ti dati 5G paket. Jedino da ga prijaviš na lokaciju gde ima 5G. Kakve su ti brzine na 4G?

ima li neko proverenu informaciju sta se desava sa 5g paketom na 4g mrezi.. Ako se recimo kucni net seli za vikend ili trajno na drugu lokaciju gde nema 5g.. da li ce raditi na 4g i zvlaciti maksimum koji paket i 4g mreza dozvoljavaju ?

Verovatno isto što i sa 5G telefonom na 4G mreži. Jedino neće ako su zaključali ruter na 5G, što ne verujem.

Ako nema 5G pokrivenosti, pitanje je da li će ti dati 5G paket. Jedino da ga prijaviš na lokaciju gde ima 5G. Kakve su ti brzine na 4G?

Verovatno isto što i sa 5G telefonom na 4G mreži. Jedino neće ako su zaključali ruter na 5G, što ne verujem.
Sa huawei B535 rutera oko 20-30mb preko dana, a uveče dosta manje.

Vrlo moguce. Zato i hocu do poslovnice sutra.

Koji kućni ruter za 5G preporučujete? Trenutno ću koristiti kao vikend net ali posle ću preci na KN...

Sutra cu da odem do poslovnice da vidim sta ce oni da kazu. Po meni ovo nema nikakve logike.

Ima logike jer se uz KN 4G ruter prodaje za 1 din, dok se uz KN 5G ruter dobija na korišćenje besplatno. Ako prelaziš sa KN 4G na KN 5G ruter, 4G ruter ostaje tvoj jer si ga kupio za 1 din, a onda dobijaš i 5G ruter na korišćenje. Kada bi odobravali prelazak sa KN 4G na KN 5G, morali bi mnogo više 5G rutera da oni nabave za kratko vreme, što ih košta, te bi automatski i KN 5G paketi verovatno bili skuplji.

A i bilo bi gomile MF296R na KP koje niko neće. Jedino da krene masovni izvoz u zemlje trećeg sveta. 🤣

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno