Šta je novo?

[A1] Kucni net

Jedino da skines LTE manager i pali-gasi bandove, pa vidi na kom imaš signal…

jel postoji neki nacin da vidim koji su sve bandovi dostupni na toj baz.stanici na koju se kaci moj ruter? Imam B528s-23a, iOS na telefonu

Kod A1 u naseljenim mestima gotovo sve bazne stanice na 4G imaju B1@15Mhz+B3@20Mhz+B3@10Mhz+B20@10Mhz. Još uvek nisu dodavali nove frekvencije na 4G, koje su im dodeljene. Probaj na cell mapperu da nađeš svoju baznu stanicu.

Šta će ti? Raskini ugovor, plati 800 din za raskid, uzmi 5G paket i dobiješ ruter.

Da sad uzimaš 5G ruter ti je skuplja opcija. Možda možeš polovni na KP da nađeš za oko 100 evra.
Mora da plati i cenu rutera, ali dobro, uvek može da se proda na kp

Nema logike, želiš da platiš više a oni ne daju...

Pri tome kartica koji vec imamo hvata 5g...

Nije mi jasno kako su onda meni dozvolili promenu paketa,pre par godina, kada sam prešao sa paketa koji ima ogranicene pozive i poruke na neogranicen....
Pa potpisao si ugovor za 4g net i dobio gratis 4G ruter za to. Sada bi morali da ti daju novi 5G ruter (ne znam koliko kosta, bar 150 eur?). 4G ruter i nije toliko skup, ali je njihova racunica da i to mora neko da otplati pre nego sto potpise novi ugovor sa novim uredjajem.

Tvoj primer je nesto skroz drugo, dozvolili su ti da predjes sa jeftinijeg paketa na skuplji, vise novca od tebe nego sto su originalno planirali od ugovora.

Upravo sam dosao iz poslovnice. Kaze radnica tamo da je dosta njih pitalo za prelazak na 5g paket od jutros. Trenutno nije moguce, ali ce u narednom periodu moci. Stiklirali su mi tamo da mi stigne sms kad omoguce.

Ako ja dobro razumem šta pišete - I nama koji smo pokriveni sa samo 4 g signalom, internet će bolje raditi sa 5g ruterom?
Da zato što su 4g ruteri iz A1 2CA ili bez CA uopšte , dok 5g ruteri podržavaju 4CA 4g+ , npr na mom telefonu koji podržava 4CA imam 90-200 Mbps dok sa ruterom 2CA imam 35-75 Mbps

Upravo sam dosao iz poslovnice. Kaze radnica tamo da je dosta njih pitalo za prelazak na 5g paket od jutros. Trenutno nije moguce, ali ce u narednom periodu moci. Stiklirali su mi tamo da mi stigne sms kad omoguce.

Ovo je odlična vest. Verovatno se čekaju 5G ruteri, jer sigurno bi velik broj korisnika prešao, što zahteva da imaju toliko rutera na stanju.

Ništa, piši kad ti jave.

Da li je okvirno pomenula kada će biti moguće?

Obratite samo pažnju na to kakav vam je net u stanu i gde ca da stoji router jer je razlika nebo i zemlja izmedju lokacija koje su samo nekoliko metara udaljene.
Npr ja ispred zgrade na A1 5g merim 700 i kusur mbps dok u stanu ne prelazi 150-200, kako kad. U nekim sobama ni ne kaci se na 5g uopšte.

Pišem za one koji se nadaju visokim brzinama na 5g mreži.
Definitivno su mi po stanu speedtestovi kad je 4g u pitanju sa stabilnijom brzinom i nikad ispod 100-120mbps.
Rsdi se o A1 mobilnoj pretplati ali analogni tome mozete i za kn da očekujete maximalne brzine u paketima koji nisu limitirani.

Obratite samo pažnju na to kakav vam je net u stanu i gde ca da stoji router jer je razlika nebo i zemlja izmedju lokacija koje su samo nekoliko metara udaljene.
Npr ja ispred zgrade na A1 5g merim 700 i kusur mbps dok u stanu ne prelazi 150-200, kako kad. U nekim sobama ni ne kaci se na 5g uopšte.
Ovo je sustina! Jos smo na pocetku, mikro lokacije su previse izrazene. Krevet ima 5G, hodnik odmah pored nema. Razlika indoor-outdoor takodje. Upload u stanu 2-3 mbps, verovatno se 3500 mhz muci da probije sve te zidove nazad. Napolju ide do stotke.
E sada, gledam na zvanicnoj mapi, tacno je celo jedno naselje dole bez signala. Da signal dolazi negde sa te donje strane (gde fali bazna stanica), mnogo bi se manje mucio i u mom stanu.

Poenta, uzmite 5G net iskljucivo ako ste sigurni da se potpuno pokriveni signalom, u suprotnom cete se razocarati.

Evo ja gledam 5g mapu od a1.. Oko mene sve 5g signal. moja zgrada u svetlijem delu tj bez 5g signala. Ali na s24ultra A1 neo paketu, meni u stanu izvlaci 299Mbps.. A po mapi ja ne bi trebalo da imam 😀... Meni ce 5g u stanu preporoditi,,,A da cekam da se sve slegne nema vajde.. Jer gore od 2.2 nece da moze 😀

Ono sto dobih od informacija jeste da od ponedeljka znaju kakve ce ponude biti za 5g kucni net (sto se tice agenata)

Pišem za one koji se nadaju visokim brzinama na 5g mreži.
Definitivno su mi po stanu speedtestovi kad je 4g u pitanju sa stabilnijom brzinom i nikad ispod 100-120mbps.
Rsdi se o A1 mobilnoj pretplati ali analogni tome mozete i za kn da očekujete maximalne brzine u paketima koji nisu limitirani.
To je do jačine i kvalitata signala nezavisno koji G ili tranzistorski radio. Radio talasi teško prolaze kroz zidove. Nađeš mesto sa najboljim signalom i dobićeš najbolji mogući protok sa te lokacije. Ako je signal lošiji od -95 do -100 amda će brzime biti jako ogranočene nez obzira gde je ruter.

Poslednja izmena:
^ probao sam, ne radi, ili radim nešto pogrešno. hvala u svakom slučaju, probaću opet!

^ nisam, tako je kako sam kupio, baš od tog istog prodavca na KP 🙂
Tamo na Miononno sajtu klikni na "Apri" zatim kad tu uđeš klikni na "copy" zatim u pretraživaču uđi u interfejs rutera 192.168.1.1 onda pritisni F12 na tastaturi i u "console" uradi "paste" pa enter i to je to.

Jel problem apdejt tog rutera?I kako znati koja verzija softvera?
Ne sme se raditi update jer onda neće raditi scripta, to je od letos tako, mnogi su se zeznuli, jer provajderima ne ide u prilog da ti sam biraš koji ćeš band ili cell da zaključaš.

A sta ako se naleti na vec apdejtovan?
Taj čovek iz Valjeva je meni poslao na probu i rekao da ako nisam zadovoljan da mogu da vratim ruter, ja sam prvo uzeo Xiaomi 4G koji sam platio 8000 ali sa njim nisam dobio neka velika poboljšanja, jer za njega ne postoji scripta a i nema svoje opcije za zaključavanje. Onda je čovek pristao da vratim Xiaomi i da mi pošalje ZTE 5G naravno da sam doplatio razliku. Mnogi ovde sa foruma su uzimali od njega taj ZTE 5G, jer on je izgleda dovukao veću količinu iz Austrije. Mislim da su na njima raniji apdejti, tako da kad se uključi ruter prvo odmah isključiti auto ažuriranje. Mnogi su se žalili na austrijskom forumu zbog gubljenja rada scripte, ali njima tamo dolazi ažuriranje često, ja sam za ovih 8 meseci probao da vidim da li ima novi apdejt i nije ga bilo, da ga je i bilo ne bi ga instalirao. Inače mi stoji isključeno auto update.

Negde je bila priča i za te rutere koji su operatorski da nije ni moguće raditi update van matične mreže.
Tako je, mislim da si u pravu, nego nema mi 5G mts na ruteru, a kad stavim Yettel karticu ima.

Problem sa ruterima iz oglasa je taj da stižu sa zaključanim firmware-om stranih operatera , prodaju se kao simfree, ispravni, a sve ostalo zaključano, bitno je samo da prodavac napiše "ispravan, radi" a kako radi, to je već druga priča i jako često na našim mrežama rade jako loše , to je neko moje iskustvo sa "jakim" polovnim modelima koji se prodaju kod nas i koji stižu sa ko zna kojih buvljaka iz EU. Konkretno baš me zanima taj mc888 koje brzine postiže kod nas ako može neki info mc888 vs telefon na istoj lokaciji. Slučaj kod mene sa b818 modelom sa odličnim hardverom ali GigaCube firmware unutra to sam tek posle video, testirao , radi slično kao A1 Zte ruter koji daju uz paket za kucni net, katastrofa i vratio sutradan.btw na istoj lokaciji 4G test na A1 150mbps na telefonu u kuci , zte iz A1 ili taj b818 iz uvoza max 50mbps, na telefonu signal -95 , ruter -85 , nije do signala , mreže , samo ruteri .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno