Šta je novo?

[A1] Kucni net

Što se tiče antena, vrlo je bitno da bude na pravom mestu i usmerena dobro.
Dve godine je meni antena bila na pogresnom mestu, brzina oko 20, al reko to je to, ne mož bolje.
Kada je istekao ugovor, uzeo novi i aj reko da je skinem i premestim, probam da se igram malo.
Rezultat 140 brzina
Koju antenu koristis (marka i model)?

Cudy LT500 v2.0 je LTE Cat. 4 odnosno ne podržava carrier aggregation. ZTE MF296R je LTE Cat. 6 odnosno podržava carrier aggregation za download.

Ja sam ipak pazario. I isprobao. Meni od pozicije varira i brzina. Od 20 do 55. A uzeo sam paket od 50. Znaci cak i prebaci max brzinu po ugovoru.

Ne znam koje da uzmem. Uzeo bih nove a ne polovne.
Ne znam da li treba za spoljnu ili unutrašnju montažu, ali npr u Netiks-u Yagi antene 11dBi na 698-960+1710-2170+2300-2700MHz koja je za spoljnu montažu i CFD-200 kablovi N(m) na SMA(m) dužine 1 do 7m - nikako ne kupiti N na RP-SMA kabl jer je konektor na ruteru SMA tipa. Treba kupiti dve antene i dva kabla.

Ova antena pokriva B20 (oko 800MHz), B1 (oko 2100MHz), B3 (oko 1800MHz), čak i B7 (na 2600MHz za koji niko nema licencu a samo mts koristi sa privremenom).

Sigurno postoje i usmerene antene za unutrašnju montažu sa SMA konektorima, samo je bitno da pokriva frekvencije oko 800MHz, 1800MHz i 2100MHz.

Kada merim sa novim telefonom, na mestu gde planiram da mi bude modem brzine su mi konstatno preko 150 mb/s.
Ali zato kada merim sa nekim starijim modelima brzina ne može ni do 10 da dobaci.
Kakvu brzinu mogu da očekijem sa njihovim modemom?

Da li je noću, uveče ili vikendom drugačije…?! Da li je ikada brzina ona koja je deklarisana paketom…?!

Primetio sam da je posle ponoći, do neki 5-6 sati izutra situacija bolja, a najbolja je subotom kad izvuče od 20-30 Mbps.

Nazad
Vrh Dno