Šta je novo?

[A1] Kucni net

Postavih pitanje ovde pre par stranica, ali ne dobih odgovor..
Koji ruter uzeti da mogu izvući brzine?
Evo u prilogu dva ss-a.. merenje preko mog ZTE rutera i preko telefona.. i podaci iz rutera...
inače kad merim napolju telefonom, ide i preko 500 download, oko 100 upload..
Kupio sam onu mimo 4g na kp antenu i antena je na terasi, usmerena ka BS, koja je nekih 250m od kuće..
Koji Internet paket imaš kod A1 - KućniNet ili KućniNet Plus?

Postavih pitanje ovde pre par stranica, ali ne dobih odgovor..
Koji ruter uzeti da mogu izvući brzine?
Evo u prilogu dva ss-a.. merenje preko mog ZTE rutera i preko telefona.. i podaci iz rutera...
inače kad merim napolju telefonom, ide i preko 500 download, oko 100 upload..
Kupio sam onu mimo 4g na kp antenu i antena je na terasi, usmerena ka BS, koja je nekih 250m od kuće..
… tebi je brzina daleko iznad bilo koje, od dve nominalne, brzine iz aktuelnih ‘neograničenih’ paketa…

… tebi je brzina daleko iznad bilo koje, od dve nominalne, brzine iz aktuelnih ‘neograničenih’ paketa
Jeste, i ovo je merenje bez CA.. na B3 bandu ide tu oko 160-170-180, trenutno sada 180/45.. Nekada mi bude i CA (B3+B20 ja mislim nisam siguran) ..
A bude mi noću nekada valjda samo B20 i tada su brzine do 100mb, jačina signala -54db i ovaj drugi sinr ili kako već oko 20..
Koji Internet paket imaš kod A1 - KućniNet ili KućniNet Plus?
Kucni net plus imam.
Do pre mesec-dva mi je brzina interneta na ovoj istoj lokaciji bila 20-30mb i noću ispod 5mb neupotrebljivo, žalio sam se više puta i odbijali su mi žalbe i pisali kako je to njihov sistem da se bazne stanice gase ili bandovi šta već..

Prilozi

• IMG_2726.png
    IMG_2726.png
    104.6 KB · Pregleda: 61
… ovoliko visok sinr doprinosi, nemaš interferencije… tako je kod mene u selu, gde je konstantno preko 20dB i brzina za manji paket ide i preko 70Mbps… samo jedan predajnik, iznad lokacije… u centru grada, gde živim, nalazim se izmedju dva repetitora i B3 je u prepodnevnim časovima neupotrebljiv… to je zbog moje lokacije, ali i opterećenosti… još uvek čekam antenu, do tada držim samo b1+b20 i to nekako funkcioniše…

… ovoliko visok sinr doprinosi, nemaš interferencije… tako je kod mene u selu, gde je konstantno preko 20dB i brzina za manji paket ide i preko 70Mbps… samo jedan predajnik, iznad lokacije… u centru grada, gde živim, nalazim se izmedju dva repetitora i B3 je u prepodnevnim časovima neupotrebljiv… to je zbog moje lokacije, ali i opterećenosti… još uvek čekam antenu, do tada držim samo b1+b20 i to nekako funkcioniše…
Aha, a da li oni ograničavaju brzinu preko te sim kartice, pošto na telefonu merim dosta veće brzine.. ako ne ograničavaju, onda bi sa nekim dobrim ruterom u teoriji izvlačio te brzine?
Evo trenutna situacija, telefon..

Prilozi

• IMG_2727.png
    IMG_2727.png
    234 KB · Pregleda: 93
… MiMO i agregacija doprinose, ali je ipak do BS i def. granicim oaketa… na mojoj je izgleda pušten upload bez ograničenja, neretko je veći od downloada… sigurno da znaju da je preopterećena i tako je odlučeno sa razlogom… nadam se da će za nas,sa 5g (?(uskoro?!), sve da se preokrene i bude kako treba…

… MiMO i agregacija doprinose, ali je ipak do BS i def. granicim oaketa… na mojoj je izgleda pušten upload bez ograničenja, neretko je veći od downloada… sigurno da znaju da je preopterećena i tako je odlučeno sa razlogom… nadam se da će za nas,sa 5g (?(uskoro?!), sve da se preokrene i bude kako treba…
Pa ne znam, ja sam uzeo onu 4g antenu i postavio je napolje usmerenu ka BS.. Podigla je za nekih 15db signal i poboljsala sinr..
Ali npr ovaj ruter što ja imam, nema gigabitni lan port, i samo preko 5g wifi mogu ove brzine izvući što sada.. i kao da ne može preko 250mb kombinovano DL/UL da izgura..

A1 Kucni net ako iz rutera izvadim karticu i stavim u telefonu , el ce to da radi bolje nego u ruter​

@jevta011
Kućni Net Plus je ograničen na 100/10. Ti ovde imaš i nešto preko. Ne treba ti bolji ruter na toj lokaciji, jednostavno ništa nećeš postići, jer A1 ograničava brzinu.

@jevta011
Kućni Net Plus je ograničen na 100/10. Ti ovde imaš i nešto preko. Ne treba ti bolji ruter na toj lokaciji, jednostavno ništa nećeš postići, jer A1 ograničava brzinu.
Očigledno je iz mojih merenja da mi nije ograničen, ubacio sam malopre karticu u telefon i probao, meri oko 250..
Ja ni kada je kartica u ruteru nemam "nešto preko", nego dosta više.. 180/45 nije nešto preko 100/10, a neretko je brzina i 195-200..

Pazi prema cemu meris, merenje prema A1 ti pokazuje maksimalno moguce bez ogranicenja, merenje prema npr. Unlimited i slicni ti pokazu realnije stanje.

Uz to je brzina na pocektu merenja ponekad mnogo visa od realne pa do kraja spadne na realnu.
Prema Unlimitedu i ostalim serverima, ne prema A1.
Takodje, ne pricam o brzini na pocetku merenja, nego o brzini koja je krajnji rezultat merenja.

Ovo trenutno merenje je bez CA, na 1800Mhz (B3)

Prilozi

• 18371370271.png
    18371370271.png
    45.6 KB · Pregleda: 84
A kad pustiš neki veći fajl da se skida, kojom brzinom ide?

Ako hoces te brzine, samo VikendNet.

Koju antenu si stavio?

Pa nemam sad određeno nešto, da kažem tom brzinom bih bio zadovoljan.. nemam uslove ovde za optiku, kablovski internet i gledam da izvučem što više sa ovim..
Imam i A1 neo super paket na telefonu, ali je samo 50gb za hotspot..
Što?
Iskreno, mislim da su brzne koje sada postizes sasvim OK, tj. i vise nego preko onoga sta placas (KucniNet Plus).

Kakva je trenutna ponuda A1 tetrenskih agenata? Šta se od njih trenutno moguće dobiti ako ste stari korisnik sa ugovorom koji ističe u martu? Kakva je ponuda za nove korisnike? Treba mi broj terenskog agenta za Šabac i okolinu.

Vrh Dno