Šta je novo?

[A1] Kucni net

Što se tiče antena, vrlo je bitno da bude na pravom mestu i usmerena dobro.
Dve godine je meni antena bila na pogresnom mestu, brzina oko 20, al reko to je to, ne mož bolje.
Kada je istekao ugovor, uzeo novi i aj reko da je skinem i premestim, probam da se igram malo.
Rezultat 140 brzina
Koju antenu koristis (marka i model)?

Cudy LT500 v2.0 je LTE Cat. 4 odnosno ne podržava carrier aggregation. ZTE MF296R je LTE Cat. 6 odnosno podržava carrier aggregation za download.

Pa i MF296r ti podrzava antene.

Ja sam ipak pazario. I isprobao. Meni od pozicije varira i brzina. Od 20 do 55. A uzeo sam paket od 50. Znaci cak i prebaci max brzinu po ugovoru.

Ne znam koje da uzmem. Uzeo bih nove a ne polovne.
Ne znam da li treba za spoljnu ili unutrašnju montažu, ali npr u Netiks-u Yagi antene 11dBi na 698-960+1710-2170+2300-2700MHz koja je za spoljnu montažu i CFD-200 kablovi N(m) na SMA(m) dužine 1 do 7m - nikako ne kupiti N na RP-SMA kabl jer je konektor na ruteru SMA tipa. Treba kupiti dve antene i dva kabla.

Ova antena pokriva B20 (oko 800MHz), B1 (oko 2100MHz), B3 (oko 1800MHz), čak i B7 (na 2600MHz za koji niko nema licencu a samo mts koristi sa privremenom).

Sigurno postoje i usmerene antene za unutrašnju montažu sa SMA konektorima, samo je bitno da pokriva frekvencije oko 800MHz, 1800MHz i 2100MHz.

Kada merim sa novim telefonom, na mestu gde planiram da mi bude modem brzine su mi konstatno preko 150 mb/s.
Ali zato kada merim sa nekim starijim modelima brzina ne može ni do 10 da dobaci.
Kakvu brzinu mogu da očekijem sa njihovim modemom?

Kada merim sa novim telefonom, na mestu gde planiram da mi bude modem brzine su mi konstatno preko 150 mb/s.
Ali zato kada merim sa nekim starijim modelima brzina ne može ni do 10 da dobaci.
Kakvu brzinu mogu da očekijem sa njihovim modemom?

Prilozi

• IMG_20251103_203232.jpg
    IMG_20251103_203232.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 130
Da li je noću, uveče ili vikendom drugačije…?! Da li je ikada brzina ona koja je deklarisana paketom…?!

Primetio sam da je posle ponoći, do neki 5-6 sati izutra situacija bolja, a najbolja je subotom kad izvuče od 20-30 Mbps.

… preko telefona u blizini, sa A1 karticom, da li su iste brzine…?!

Konacno se dvoumim izmedju 2 rutera , sta mislite?

ZTE MF289D ili stari ,provereni Huawei B535-232?(mozda i ovaj Xiaomi 4G CPE AX3000 )​

Ako se ne varam MF289D je LTE CAT12, ima 3CA što je svakako bolje od B535 sa LTE CAT7 i 2CA. Ako im je slična cena, MF289D je bolja kupovina.

Ja imam MF289F LTE CAT20 i zadovoljan sam. Takođe ima mogućnost podešavanja 3 nivoa jačine WiFi signala i na najačem nivou signal dopire dalje nego na B535-333.

Jeste,ne varas se. Nije im ista cena,skoro 60-70% je skuplji ali onda imam , za jos malo 5G(ZTE mc801a)

Samo preskoci taj Xiaomi, za njega verovatno nemas nikakvu skriptu za band lock i slicno.

ZTE MF283 🤣 🤣 🤣

Pominje se MC801a.
Odlican, uvek izvlaci jedne od najboljih rezultata (pogotovo za 4G).
Jedina mana mu je sto mu je prikljucak za externe antene samo za 5G.
Znaci ako neko planira da poveze antene i poboljsa 4G signal, nista od toga, samo 5G signal moze (kojeg kod nas jos uvek nema).
(barem bez otvaranja rutera i modifikacija).

Zao mi je da ne izvlacim vece brzine jer je selo u pitanju,na telefonu je 150 u DL konstantno.

Oko ovog kucnog neta da li ce da radi ako se predje u drugi grad?
Recimo koristim ga u Beogradu pa ponesem ruter kada odem Kragujevac.
Naravno telefon sa A1 karticom radi na obe lokacije to jest ima signala.

Oko ovog kucnog neta da li ce da radi ako se predje u drugi grad?
Recimo koristim ga u Beogradu pa ponesem ruter kada odem Kragujevac.
Naravno telefon sa A1 karticom radi na obe lokacije to jest ima signala.
Radice svakako. Samo ne mozes da im se zalis ako je signal los i brzina mala. Jer si potpisao ugovor za jednu adresu, a odneo ga na drugu

Nazad
Vrh Dno