Šta je novo?

[A1] Kucni net

… zaista, na dve lokacije reših problem interneta - usluga koja je ozbiljno napravila alternativu xDSLu, ali i ljudima koji se često kreću daje mogućnost više… sa nadolazećim 5Gom, A1 sa kućnim netom ulazi jako spreman za osvajanje još većeg dela tržišta…
Da za sada jedini konkurent im je mtel CG sa internetom. Videćemo sta ce biti sa 5G. Ali na A1 za nijansu manji ping. Ali koliko para toliko muzike

Jutros izmerena brzina za paket 100/10 mbs.

Prilozi

• Screenshot_20250830_073521_Chrome.jpg
    Screenshot_20250830_073521_Chrome.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 141
Jel po vama ovo najbolja opcija za one koji nemaju mogućnost optike i(li) ne žele da se vezuju fizički za jednu lokaciju(u slučaju selidbe premeštaj, gde može gde ne može itd - već sam jednom imao takav ,,porođaj"...)

Koje su alternative istog ili boljeg kvaliteta kad se sve uzme u obzir?

… koliko god da je ZTE model rutera baziičan, opet završava posao za osnovne potrebe… imaš mogućnost povezivanja MIMO 2x2 antena, ako je baš signal problem… ako je bazna stanica preopterećena 24h, ništa ne pomaže… ali, opet je upotrebljivo i po meni jedino instant prenosivo rešenje, sem hotspot deljenja neta sa telefona…

Како изгледа КУЋНИ НЕТ А1 уређај ?

да ли на њега може рачунар да се споји и лан каблом или само wifi ?

… da li se Kućni net smatra za ‘običan’ postpaid ugovor:..?! Da li je moguće aktivirati neku od aplikacija, Netflix ili Skyshowtima, za vreme trajanja ugovora…?! Pokušao sam, ali ne i uspeo - daje mi poruku da je neuspešno i da pokušam kasnije…

kućni net administrativno jeste regularan postpejd ugovor, sa postpejd simom, ali je sistemski ograničen postpejd paket ( zabranjen roming, ograničene opcije kupovine dodataka i VAS usluga )

Jel' zna neko sifru za logovanje na ovaj ZTE MF296R modem? Resetovao mi se i sada ne mogu da se ulogujem. Probao sam staru sifru koju sam bio namestio, probao sam i admin, ali nije i sada mi pise da imam jos samo jedan pokusaj... Ne vidim na kutiji od modema nigde da pise.

Na ruteru ti pise, ne na kutiji i imas jedan pokusaj pa privremeno nemas, nece da se samounisti
Hvala! Ruter mi je na spratu, a ja bunovan i nije mi ni palo na pamet da odem da pogledam. Jos se presabiram - ubedjen da je pisala sifra, ali sam mislio da je na kutiji. Sto sada kada razmislim i nije tako logicno. :)

ps. Znam da nece da se samounisti. :D Ali reko' mozda ce da blokira logovanje pa da moram da se cimam, zovem korisnicku, objasnjavam...

Hvala jos jednom!

… sa donje strane rutera…?!
Da, na mestu ispod WiFi podataka, posto koliko se secam sam po sebi nema username, samo kucas pass, ispravice me neko ako gresim jer nije kod mene vec mesecima.

@Andrej BG ma jok, samo privremeno je, nisam skoro isprobavao posto obicno izmenim to odmah

Prilozi

• Screenshot_20250904_103017_Gallery.jpg
    Screenshot_20250904_103017_Gallery.jpg
    132 KB · Pregleda: 33
Sta,mislite o ovom ruteru za kucni net
Xiaomi 5G CPE Pro? Ima li cell i band lock ?

Da li se sa A1 kucnim internetom moze gedati irishgo i/ili eon il su zakljucani

… radi bez problema i Eon i Move, ne znam na šta misliš da mogu biti zaključani…?!

@Difermo ja nisam uspeo da nađem nigde dal ima band lock, a nisam naišao još uvek da je neko sa skriptom uspeo da fiksira samo jednu frekvenciju na tom modelu

@jason13 samo da,proverim dal mislimo,na isti model. Ovo nije Xiaomi 4G CPE AX3000 Cat 12 koji se ovde spominjao ranije.
ovo je sledeci 5g model cat19
E sad ako sa ovim novijim nece biti pucanja veze i ako ce izvlaciti maksimalno onda da ga pazarim

@trucic pa davno kada sam probao irish go,preko A1 mreze nije moglo. Dakle tada je irish go bio zakljucan za druge mreze. Pa da pitam dal se sta promenilo

… to je možda bilo tako za njih, sada ne znam… za Ron van mreže i Move, radi sigurno…

Ovaj model koji daju zte za kucni net, da li ima opciju da se stave eksterne antenice?

@Difermo na mode CB0401 sam mislio
Nadjoh neki review pa tu spominje band i cell lock pa se razmisljam uzeti a1 kucni net uz ovaj ruter. Tacnije kucni net moram jer u ovoj novoj zgradi imam samo sbb koji ne bih.
Pa je pitanje dal 50 ili 100 brzinu (u zavisnosti,od rutera)

svakako uzmi 100/10, samo prvo obavezno testiraj novu lokaciju na telefonu sa nekim A1 simom

Znaci pravac a1,poslovnica 😇

Nazad
Vrh Dno