Šta je novo?

[A1] Kucni net

Proveri prvo preko telefona, ali imaj na umu da ces morati da kupis i bolji modem ako mislis da imas priblizne rezultate.

Ako ti ne treba internet za posao, onda ti mobilni internet ide u korist zbog manje cene, za nesto ozbiljnije uvek kabl.

Ja imam A1 kucni net nesto vise od 2 meseca,brzina 50/10 i zadovoljan sam. Izvlacim brzinu od 30-100+mbps. Antena je na nekih 100-200m od stana. Kablovski net ti je svakako bolji ali ako nisi zahtevan korisnik i ako je antena negde u blizini gde stanujes verovatno ce ti ok raditi.

Kakvu karticu od A1 ? Ako nije za KN onda nije baš merodavno merenje telefonom. Mnogo će zavisiti od rutera. Oscilacija u protoku ima na svim mrežamai mnog zavisi od lokacije. Ako ti je do brzine onda koaksijalni ako ti treba i Tv onda SBB.

Izgleda im ne radi limitiranje. 😂

PS: Znam da limit nije imao na A1 serveru, ali možda sklonili i za SOX. Prema random EU serverima limit normalno radi.

PS: Evo prema Yettelu. Bolji upload, verovatno drugačija CA kombinacija.
Nemam vreme, žurim, ovo na brzinu preko telefona.
Kako ti prelazi toliko limit sa 100/10?
Uzeo bih uskoro kućni net, preko telefona ide do oko 250/150

Nije Okla i slični potpuno merodavni. Dok sam bio na A1 par puta sam pregurao DL limit pa je brzina spala na 2Mbps a Okla je pokazivala punu brzinu, (do 20Mbps u to vreme). Sada u MTSu stalno pokazuje oko 80-85Mbps ali kada skidam sa nekog brzog sajta često prebacuje preko 100-120Mbps, ponekad i brže. Vidi se lepo u Task manageru, Kada sam merio preko Ratela, u A1 je uvek pokazivalo isto ili više nego Okla a sada u MTSu manje.

Kakvu karticu od A1 ? Ako nije za KN onda nije baš merodavno merenje telefonom. Mnogo će zavisiti od rutera. Oscilacija u protoku ima na svim mrežamai mnog zavisi od lokacije. Ako ti je do brzine onda koaksijalni ako ti treba i Tv onda SBB.
Običnu prepaid da bi probao u telefonu i video kakav mi je A1 signal u stanu. Ako mi je u telefonu a1 loš onda nema šanse da kućni net a1 bude OK.

Ne mora da znači, dobar modem može da ima jaći radio specijalno sa dodatkom antene. Obična kartica ne mora da hvata isti predajnik i nije isti internet.

Meni su na početku varijacije bile ogromne sa 40-45 na ispod 10 ponekad.
Onda sam našao solidnu poziciju za ruter da bude pored prozora gde je izvlačio još veće brzine negde 70-80 ali opet su bile varijacije.
Nekih dve tri nedelje sam ih napinjao oko toga i pretio da ću tražiti raskid ugovora, sada koliko vidim ide uglavnom ok sve nema tih padova.
Ne znam da li su nešto podešavali ili je se slučajno tako zadesilo ali takva je situacija.
Napominjem ja sam u selu pored Negotina i na mojoj baznoj stanici ima još samo jedan korisnik A1 kućnog neta.

Čuo sam da su pojačali signale i zamenili antene na puno problematičnih lokacija a malo rasterećuju 4G sa optikom. Jedino me nervira što se (lažno) reklamiraju kao najbrža mreža.

Nazad
Vrh Dno