Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uzao sam kao primer iptv listu jer me je to nateralo da proveravam brzine u večernjim satima inače nebi ni primetio, zaboravite iptv. :):):)
Dakle preko dana ide na maksimum a uveče padne na 15 Mbs.
Napinjem ih maksimalno oko toga jer izvlači super brzine modem u svim delovima kuće ali me kulturno otkače da je sve kako treba.
Čak mi ni ruter nema poslednju verziju softvera kod mene je na kraju 01 dok vidim ovde na forumu je 03 aktuelan.
Da mi je od početka pokazivao tako niske brzine tražio bi raskid ugovora odmah, sad mi je kasno zato i pitam da li će bolji ruter tipa ovaj Tp Link to da reši.

Neće, nije ni do rutera ni do prijema signala. Zaboravih da kažem, pogledaj u ruteru CELL_ID kada ide brzo i kada ide sporo da li je isti i koja je jačina signala ako se menja CELL_ID. Meni se mnogo puta dešavalo da se prabaci na neki daleko sa lošim signalom. U tom slučaju gledaj kako može da se zaključa na samo taj gde je brzo. Popularan lek je bio da se zaključa frekvencija ako ruter dozvoljava.
PS: Od prijatelja koji radi u A1 kao savetnik za umrežavanje čujem da A1 zapostavljav 4G da bi se posvetio 5G i fiber mreži, jedino rade na tome da pojačaju signal i na 4G jer će im trebati za 5G.

Uzeo sam pre nekih mesec dana A1 kućni net paket 50/10 dok je još uvek trajala akcija.
U početku sam imao velike varijacije u brzinama tako da sam u jednom momentu imao 50 Mbps dok bi nekih par minuta kasnije brzina pala na 15 Mbps.
Posle nedelju i više dana cimanja njihove tehničke službe rekoše mi da je problem rešen pa da nastavim da koristim.
E sada koliko vidim brzina je preko dana stabilna i ne pada ispod 40-45 Mbps ali problem su večernji sati negde između 20-22h jer tada opet rapidno pada.
Imam iptv listu i primećujem kako se povremeno slika baferuje dok gledam što baš smeta. Zvao sam A1 predstavništvo u Negotinu da ih pitam koliko je zauzeće na mojoj baznoj stanici i rekoše da nas za sada ima samo dva korisnika, dok mobilni pokazuje brzine od preko 150 Mbps na testu.
Da li ću problem da rešim nekom eksternom antenom koju bi montirao na krov kuće ili da lepo kupim drugi kvalitetniji ruter?
Vidim da je dosta ovde hvaljen model TP Link Archer mr600 ac1200 a drug može da mi ga nabavi u Nemačkoj nov za 90 eu.

Uradi speedtest kad uveče kad ti IPTV secka.

Daj parametre signala sa rutera, napravi screenshot, naravno zamaskiraj IMSI i IMEI brojeve.

15Mb je sasvim dovoljno za iptv. Probaj besplatnu rts planetu pa vidi kako se ona ponasa.

I meni je čudno da mu lista prekida na 15mb/s, možda je do nje.
Svejedno to ne rešava problem smanjene brzine uveče i popodne. S obzirom da su u pitanju časovi kada je internet najopterećeniji meni to liči na opterečenje bazne stanice. Možda taj što je rekao da ste samo dvojica malo lagi, tj nema pojma

I meni je čudno da mu lista prekida na 15mb/s, možda je do nje.
Svejedno to ne rešava problem smanjene brzine uveče i popodne. S obzirom da su u pitanju časovi kada je internet najopterećeniji meni to liči na opterečenje bazne stanice. Možda taj što je rekao da ste samo dvojica malo lagi, tj nema pojma
mislim da ce svaka lista da prekida.... probao sam nekoliko listi uglavnom svaka lista prekida tj buferuje.

Evo kod mene na A1 radi cell lock i band lock od prvog dana.
Bio bih neizmerno zahvalan ako bi mi objasnili proceduru (koji ruter - koja skripta). Ja imam ZTE MF296R u A1 100/10 i jedini problem mi je sto moram da ga restartujem kada god se zakaci na b20 band (tad je brzina mizerna 10-tak mb) na b3 i sa 10mhz i sa 20mhz radi solidno (50-80 mb). Restart uglavnom moram da odradim ujutru (nekad jednom a nekad i vise puta) a posle ostane na b3 uglavnom ceo dan. jacina signala mi je oko -95. Hvala unapred

Sinoć sam negde oko 20h restartovao ruter pa se brzina vratila na masimalnu moguću negde malo preko 50 Mbs tako da i mene sada interesuje kako da zaključam ruter na Band koji u tom trenutku daje te brzine.
Hvala!

Sinoć sam negde oko 20h restartovao ruter pa se brzina vratila na masimalnu moguću negde malo preko 50 Mbs tako da i mene sada interesuje kako da zaključam ruter na Band koji u tom trenutku daje te brzine.
Hvala!
Nije dovoljno samo da se zaključa na band. Ne u smislu trajnog rešenja. Bar ne u mom slučaju i vidim nekih drugih ljudi ovde. Zavisi od bazne stanice jer posle određenog vremena može da isključi agregaciju bez obzira što si na pravom bandu. Ništa onda ne pomaže osim restarta ili biranja drugačije kombinacije bandova da bi te bazna stanica "osvežila". Ne mora ni ovo da uspe, možda je jednostavno trenutak kad je bazna preopterećena.

'Ajmo ovako znam da ne postoji trajno rešenje ali hteo bi da probam sa ruterom pa neka traje koliko traje.
Laik sam za sve ovo i tražim pomoć ako može, dakle šta treba da se uradi u podešavanjima.
Eto toliko.
Hvala.

Ako si na ZTE koji se dobija uz kucni net nece da moze, Band Lock i to preko trece aplikacije imas sa Huawei B535, Cell lock imas tek uz jos skuplje rutere

Hvala takav odgovor i tražim dakle na ZTE nemoguća misija.
Da li je band/cell lock moguć na Tp-Link Archer Mr600?

trebalo bi da može, samo gledaj da je model Archer MR600 V3
ako kupuješ na oglasima, zamoli prodavca da ti samo potvrdi i proveri dal u podešavanjima ima band lock opcija.
Ovako treba da izgleda:

Da li neko zna da li trenutno postoje neke promocije u A1 za kućni internet 50/10?
Kako doći do terenskog agenta?

Meni nanpcom ZTE modemu ne radi uopšte dodeljivanje statičke IP za uredjaj koji je nakacen na lan... Haos. Stavim lepo koja je, i pise da je static al sasvim levu dodeli.

Kinezi i njihov softver

Pitanje za sve.
Pošto nemam više vremena a ni volje da se natežem on line sa A1 tehničkom službom koja me ubeđuje da je u mreži sve kako treba a kod mene su varijacije u brzini ogromne planiram da pređem na optiku kada je omoguće u Negotinu.
Koliko vidim razvlače kablove po celom gradu tako da samo pitanje je dana.
E sada potpisao sam ugovor sa A1 na dve godine a koristim taj kućni net već dva meseca, interesuje me kako i na koji način mogu da tražim raskid ugovora?

Ko razvlači kablove? Ako A1 razvlači kablove onda ćeš moći da pređeš na njihovu optiku bez raskidanja ugovora. Ako misliš da prođeš jeftino sa raskidom ugovora moraš da dokažeš da ti je internet teško do nikako upotrebljiv i verovatno da se tužiš sa njima sa dokazima preko Ratela. Normal raskid ugovora znači plaćanje preostalih rata bez ikakvih diskonta koje si možda dobio. Jedino što ne smeju da traže/naplate penale. Skupljaj dokaze o brzini sa Ratelovog sajta.

U samom Negotinu optiku radi MTS a okolna naselja i sela treba da krene SBB da radi po mojim informacijama.

@Stajkowski imaš dva modela raskida:
1) skuplji - da isplatiš sve preostale mesečne pretplate
2) povoljniji - da platiš razliku ( popust ) između pune i snižene cene paketa, ali samo do sada iskorišćenog popusta.
U tvom slučaju samo dva meseca razlike cena ( popusta )

1751525683274.png

Može da raskine i bez penala ako se žalio na probleme a oni nisu rešeni.

Ali opet, A1 tvrdi da problema nema. Bilo bi teško dokazati da je do njih problem..

Treba se raspitati koliko bi koštao raskid. Yettel lepo uračuna i uređaj u to sve, bez mogućnosti vraćanja, pa cena ispadne poprilično viša.

Meni su u Yettel-u računali buđavi Huawei B311 negde oko 12 hiljada.🫠

Pitanje za sve.
Pošto nemam više vremena a ni volje da se natežem on line sa A1 tehničkom službom koja me ubeđuje da je u mreži sve kako treba a kod mene su varijacije u brzini ogromne planiram da pređem na optiku kada je omoguće u Negotinu.
Koliko vidim razvlače kablove po celom gradu tako da samo pitanje je dana.
E sada potpisao sam ugovor sa A1 na dve godine a koristim taj kućni net već dva meseca, interesuje me kako i na koji način mogu da tražim raskid ugovora?

Који пакет си узео и која промоција је у питању?

Који пакет си узео и која промоција је у питању?
Promocija je 6 meseci kućnog neta 50/10 za 1 dinar s' tim što sam potpisao ugovor na dve godine i to me sada malo brine.
Inače ugovor sam potpisao 30.05. dakle koristim njihov net nešto malo više od mesec dana.
Sada mi je žao što nisam vratio opremu i tražio raskid odmah posle par dana.
Kod MTS-a sam imao adsl od 20 Mbita koji je radio savršeno i eto požeo sam da imam veću brzinu neta ali pogrešio sam.
Još me njihov radnik u A1 predstavništvu ložio da uzmem paket 100/10 jer imam te mogućnosti.
Koji bi samo to epohalni ***** bio.
Baš se osećam iznevereno.

da li si probao neke od ovih drugih modema koje smo ti naveli ovde u temi ?

Nazad
Vrh Dno