Šta je novo?

[A1] Kucni net

Mozda ce nekome biti od koristi.

Nisam mogao da nadjem resenje za stalno ispadanje uredjaja sa mreze, sva moguca podesavanja sam pokusao ali nije vredelo. Onda sam izvukao iz fioke stari ruter, zakacio ga kablom na ovaj koji daju, u podesavanjima isljucio wi fi na tom koji daju i zakacio se na taj stari. I za sada radi pa razbija. Izgleda da su ovi koje daju uz paket bas cesto teske krsine.

Paket je od 50 i evo rezultata merena preko kompa koji je wi fi antenicom spojen sa tim starim ruterom:

Prilozi

• FireShot Capture 033 - SpeedOf.Me - Internet speed test for all devices - [speedof.me].png
    FireShot Capture 033 - SpeedOf.Me - Internet speed test for all devices - [speedof.me].png
    1.1 MB · Pregleda: 78
Da nije neko probao Huawei E3372 usb dongle?Razmišljam se da uzmem da ga ćušnem u Mikrotik ruter.

Nisi morao da isključuješ wifi.
Meni npr huawei535 služi kao glavni ruter, a ovaj zte 296r se odlično pokazao kao pomoćni ruter ,odlični brzinu ima. Naravno povezani su kablom lan2 to lan2
Nisam to znao, a iskreno bio sam i nervozan zbog tih prekida, i hteo sam samo da isprobam sve sto mi padne na pamet pa nisam ni razmisljao. Hvala na toj informaciji moze nekada zatrebati - ali sada ne diram nista jer nikada mi nije bolje sljakalo. :)

Nisam to znao, a iskreno bio sam i nervozan zbog tih prekida, i hteo sam samo da isprobam sve sto mi padne na pamet pa nisam ni razmisljao. Hvala na toj informaciji moze nekada zatrebati - ali sada ne diram nista jer nikada mi nije bolje sljakalo. :)
Staviš rutere na različita mesta i imaš veću pokrivenost wi-fi u kući 😉

Meni
Mozda ce nekome biti od koristi.

Nisam mogao da nadjem resenje za stalno ispadanje uredjaja sa mreze, sva moguca podesavanja sam pokusao ali nije vredelo. Onda sam izvukao iz fioke stari ruter, zakacio ga kablom na ovaj koji daju, u podesavanjima isljucio wi fi na tom koji daju i zakacio se na taj stari. I za sada radi pa razbija. Izgleda da su ovi koje daju uz paket bas cesto teske krsine.

Paket je od 50 i evo rezultata merena preko kompa koji je wi fi antenicom spojen sa tim starim ruterom:

Gledam dal je moj post, juce napisao sve ovo i da objavim, isto iskljucio wifi i povezao lan na wan,pa reko ajd da malo sacekam da istestiram
Kad je poceo da varira u brzini, cas ode na 60 pa padne na 7 pa ode na 35 pa padne na 2.
Danas bolje, za dalje - videcemo.
Bas sad je na 23-13

Staviš rutere na različita mesta i imaš veću pokrivenost wi-fi u kući 😉
Ima tu naravno logike, ali zivim sam i od 6 soba koristim samo jednu. Iznad nje sam u sobu stavio ruter i hvata stvarno dobro, cak i u dvoristu, mada su zidovi debeli kao da je deda gradio tvrdjavu. :D Izgleda da ta visina jako puno znaci jer dok je ruter bio prva dva dana kod mene dole u sobi nisam mogao ni brzinu 10 da postignem i bio sam bas smoren. Nisam ocekivao ni gore da ce biti bas toliko bolje, ali iz ocaja sam probao, kad ono skoro puta 10 brzina. Meni samom stvarno brze ne treba. Jedino sto posle me je nerviralo je sto su telefon i komp ispadali nekoliko puta dnevno sa mreze, cesto se posle ni ne nakace - pustim radio uvece da me uspava a on prekine na drugoj trecoj pesmi i samo mi se zbog toga stvori nervoza. :D E sada ne prekida, makar za sada evo ceo dan. Jedina mana je sto stvarno brzina ume da da varira, bukvalno u minutu od 5 do 60, ali je recimo od tih 60 sekundi 50 sekundi na skoro maksimalnoj brzini paketa pa mi ni to ne smeta nesto posebno, a i mislim da na to ne mogu nikako da uticem. Tako da ne diram nista i nadam se da ce ovako ostati. :)

Hvala tebi svakako na savetu!

Je l može da se isključi 5 GHz wifi na MF296R? Ne pronalazim nigde tu opciju.

Samo se 2.4 GHz gasi. :D

Ne može, on je router plug and play, zato sam ga se i rešio, imao sam ga izvesno vreme. Sa njim sam naravno imao bolje parametre i protok od onih rutera koje daju provajderi ali nedovoljno za moje potrebe, tako da sam kupio skuplji i kvalitetniji ruter koji ima cell lock i band lock.
Hvala. Predlog za ruter?

Ja sam uzeo ZTE MC888 PRO, ali je skup, platio sam ga 130 evra na KP, zadovoljan sam sa njim. Pre njega sam koristio Huawei b315 s od Telenora 7 godina dok nije postao neupotrebljiv, moja loša lokacija, zagušenje bazne stanice.Na preporuku ovde na benču uzeo sam taj Xiaomi ax3000, platio ga 8000 din. ali nisam dobio nešto naročito sa Yettel karticom, pa sam testirao ostala dva provajdera A1 i Mts, sa njihovim karticama je bilo puno bolje. Problem je bio sa Xiaomi ruterom da na A1 i Mts veza često puca, a nema scripte da se ti zakačiš na koju ćeliju ti hoćeš ili da koristiš opseg koji je bolji. Na ZTE to sve može da se namesti, zato sam ga i kupio, a Xiaomia se rešio. Ima naravno i jeftinijih rutera ali se teško nalaze kod nas, to je problem nas koji smo osuđeni na ovaj vid mobilnog interneta.

Novi update upravo izašao: CR_A1SRBMF296RV1.0.0B03
Za sad se ne kači na 800MHz i radi OK.

cudno mi je da A1 nema opciju kucnog neta bez ugovorne obaveze od 24 meseca, mislio sam da su u obavezi da to ponude a da uz ugovornu obavezu za istu uslugu moze da se ponudi niza cena itd

cudno mi je da A1 nema opciju kucnog neta bez ugovorne obaveze od 24 meseca, mislio sam da su u obavezi da to ponude a da uz ugovornu obavezu za istu uslugu moze da se ponudi niza cena itd
Verovatno zbog vikend neta, nema logike da budu konkurenciju sami sebi...

Ja sam uzeo ZTE MC888 PRO, ali je skup, platio sam ga 130 evra na KP, zadovoljan sam sa njim. Pre njega sam koristio Huawei b315 s od Telenora 7 godina dok nije postao neupotrebljiv, moja loša lokacija, zagušenje bazne stanice.Na preporuku ovde na benču uzeo sam taj Xiaomi ax3000, platio ga 8000 din. ali nisam dobio nešto naročito sa Yettel karticom, pa sam testirao ostala dva provajdera A1 i Mts, sa njihovim karticama je bilo puno bolje. Problem je bio sa Xiaomi ruterom da na A1 i Mts veza često puca, a nema scripte da se ti zakačiš na koju ćeliju ti hoćeš ili da koristiš opseg koji je bolji. Na ZTE to sve može da se namesti, zato sam ga i kupio, a Xiaomia se rešio. Ima naravno i jeftinijih rutera ali se teško nalaze kod nas, to je problem nas koji smo osuđeni na ovaj vid mobilnog interneta.
Da li moze neki model od tih jeftinijih kojih nema kod nas, hvala.

Pa nije baš da ih nema, ali se brzo razgrabe, ukucaj na KP ruteri i gledaj cene, naravno informiši se na google o specifikacijama. Gledaj da je 4g lte i da je bar cat 6, to su jeftiniji, što je veći cat i ako ima veću agregaciju to je skuplje. Moj ruter je cat 19 i ima 4 agregacije bandova, zato je i skup.

Jel moze na ovaj ruter sto dobijamo od A1 ZTE MF296R da se prikljuci spoljna antena?

Pa jel ,na kraju, valja taj ZTE iz A1? Ako valja,uzeo bih ga,5000. Ne vidim nista povoljnije a novo. Imam onaj Stari Vip koji izvlaci 10-20 a na telefonu przi 150. Bar da izgura oko 100 pa da se sutam u dupe.

zna li ko valja li Xiaomi 4G CPE AX3000 Cat12, tj. rebrendirana verzija Magenta Internet Flex Box AX3000?

Pa jel ,na kraju, valja taj ZTE iz A1? Ako valja,uzeo bih ga,5000. Ne vidim nista povoljnije a novo. Imam onaj Stari Vip koji izvlaci 10-20 a na telefonu przi 150. Bar da izgura oko 100 pa da se sutam u dupe.
Pogledaj bio je ovde na oglasima za manje pare,ako nije otišao.
Imam paket 50/10 redovno je oko tih brzina.

Juče mi poslali poruku ''da je problem sa korišćenjem kućnog neta uspešno rešen''. Jutros u 09:00 brzina 6,67/11,27. Nakon toga merio još dva puta na sat vremena 14,57/11,15 i 39,67/12,02. Oko 11:40 me zvali da provere kako radi, i ja kažem koje su brzine, a cura mi odgovori ''pa četrdeset je u redu jer to je paket DO 100Mbps''. Moglo bi se to rešiti kvalitetnijim ruterom ali to njima očigledno nije cilj, mada izgleda kao da se trude.

MikroTik LHGG LTE6 kit VPN ruter, jel ima neko iskustva sa ovom antenom-ruterom?

Sad daju 25% na uo. Idem danas da uzmem uredjaj. Treba mi realno tri-ceriri meseca leti za selo. Za 1150d mesecno isplati mi se jer ce posluziti i za putovanja.

Vec drugi put neko pominje taj poput od 25%, na sajtu a1 i dalje je stara cena , kako do tog popusta ? Hvala

Pišeš privatno onome ko se poziva na 25% popusta preko terenskog agenta.

Bukvalno na svakoj drugoj-trećoj strani pominjem terenske agente i njihov popust

Da.u pitanju je terenski agent.

Nazad
Vrh Dno