Šta je novo?

[A1] Kucni net

Hm, ovo je sad čudno.

Presek mi je 10. u mesecu, dakle danas.

U A1 aplikaciji se promenilo ime paketa u KućniNet Plus još u toku jučerašnjeg dana kada je agent prebacio na nov paket, međutim sad se nakon ponoći pojavilo ponovo 400 GB koji se troše kao u starom paketu KućniNet XXL, iako i dalje piše da je paket KućniNet Plus.

Screenshot (128).png

Takođe, na speed testu i dalje postižem brzine preko 100 Mbps u downloadu:

17595411261.png

Kako je kod drugih koji su prešli na novi paket?

Poslednja izmena:
Hm, ovo je sad čudno.

Presek mi je 10. u mesecu, dakle danas.

U A1 aplikaciji se promenilo ime paketa u KućniNet Plus još u toku dana kada je agent prebacio, međutim sad se nakon ponoći pojavilo ponovo 400 GB koji se troše kao u starom paketu KućniNet XXL, iako piše da je paket KućniNet Plus.

Takođe, na speed testu i dalje postižem brzine preko 100 Mbps:

17595411261.png

Kako je kod drugih koji su prešli na novi paket?
Isto i kod mene

I kod mene je isti problem. Potpisao ugovor pre par dana sa XL na ovaj flat 50/10. Sada u ponoć mi je počeo presek i opet imam u aplikaciji samo 200GB i brzina je ogranicena tj opet XL paket, kao da uopšte nije prošla promena paketa…. Moraću sutra opet do poslovnice, mnogo su neozbiljni sa ovim promenama.

Poslednja izmena:
Potpisao ugovor pre par dana sa XL na ovaj flat 50/10. Sada u ponoć mi je počeo presek i opet imam u aplikaciji samo 200GB i brzina je ogranicena tj opet XL paket, kao da uopšte nije prošla promena paketa…. Moraću sutra opet do poslovnice, mnogo su neozbiljni sa ovim promenama.

Šta ti piše u aplikaciji, KućniNet ili KućniNet XL? Evo već trojica. Izgleda da je sistemski problem. Možda sutra isprave u toku radnog vremena.

Šta ti piše u aplikaciji, KućniNet ili KućniNet XL? Evo već trojica. Izgleda da je sistemski problem. Možda sutra isprave u toku radnog vremena.
KucniNet, definitivno je neki bag u sistemu

Prilozi

• IMG_1030.jpeg
    IMG_1030.jpeg
    162.5 KB · Pregleda: 49
  • IMG_1031.jpeg
    IMG_1031.jpeg
    159.8 KB · Pregleda: 51
Ja mislim da je to neograničeno samo sto nisu promenili u aplikaciji to gde pise 200 ili 400 gb

Ja mislim da je to neograničeno samo sto nisu promenili u aplikaciji to gde pise 200 ili 400 gb

Moguće. Međutim nije ni maksimalna brzina downloada korigovana. Sve je ostalo po starom. Ja dobijam 140 Mbps, ali bi trebalo da je do 100 Mbps u novom paketu, dok @seahorse koji je sa XL imao do 20 Mbps nije dobio ubrzanje do 50 Mbps sa novim paketom.

Moguće. Međutim nije ni maksimalna brzina downloada korigovana. Sve je ostalo po starom. Ja dobijam 140 Mbps, ali bi trebalo da je do 100 Mbps u novom paketu, dok @seahorse koji je sa XL imao do 20 Mbps nije dobio ubrzanje do 50 Mbps sa novim paketom.
Vidis nemaju vise ovi dodaci za kupovinu dodatnih gb

Nisam siguran jer je i brzina ista kao pre

P.S nije do lokacije, mobilni net mi izvlači preko 50Mbps u stanu, malo pre probao isto A1 NeoSurf paket..

Koji modem koristiš? Tebi je ovde brzina dobro ispod 20 Mbps. Probaj da ubaciš SIM karticu kućnog interneta u mobilni pa testiraš brzinu.

Vidis nemaju vise ovi dodaci za kupovinu dodatnih gb

Ali zato imaju roming dodaci koji ne bi trebalo da postoje uz KućniNet. 😁

Poslednja izmena:
Koji modem koristiš? Tebi je ovde brzina dobro ispod 20 Mbps. Probaj da ubaciš SIM karticu kućnog interneta u mobilni pa testiraš brzinu.
Huawei B528s, probam sutra ali čim on skida megabajte sa ovih 200GB i računa nešto mi govori da nije prošla promena svakako ih zovem sutra da provere

Sad bio u poslovnici, ako promenim tarifu ne mogu da zadržim 25% popusta. 😒

Poslednja izmena:
Sad bio u poslovnici, ako promenim tarifu ne mogu da zadržim 25% popusta. 😒
Ko će ga znati, chat i call centar kažu da ne može. Lokalni agent takođe. Jedan drugi agent rekao da može bez problema. Neki ljudi ovde prebacili a da im je sačuvan popust (bar im je tako rečeno). Jedino kad dođe prvi račun za neograničenu tarifu pa ćemo videti.

Edit: sad se lepo očitava posle promene a i brzina je dobra tj. očekivana (50 Mbps sporiji paket u mom slučaju).

Prilozi

• 2025-04-10 07_15_51-Window.png
    2025-04-10 07_15_51-Window.png
    11.1 KB · Pregleda: 59

Ali zato imaju roming dodaci koji ne bi trebalo da postoje uz KućniNet. 😁

Prilozi

• Screenshot_20250410_091232_Moj A1.jpg
    Screenshot_20250410_091232_Moj A1.jpg
    116.1 KB · Pregleda: 73
… dobra je alternativa adslu, vdslu… sa 12 meseci free, nekako se i preboli ta ne baš sjajna brzina… nadam se da će 5G požuriti, preokrenuti situaciju i dati veće kapacitete… trenutno, kao da su se preračunali..

… dobra je alternativa adslu, vdslu… sa 12 meseci free, nekako se i preboli ta ne baš sjajna brzina… nadam se da će 5G požuriti, preokrenuti situaciju i dati veće kapacitete… trenutno, kao da su se preračunali..
Ima i brzina dobrih sve zavisi do lokacije i koliko ih koristi na toj lokaciji internet

Da, neprecizan tekst za popust kao što već pomenuto. Da piše recimo važi samo za postojeće tarife u momentu zaključivanja ugovora i slično. Ovako kako je sročeno treba da važi za bilo koju KN tarifu u toku UO.

Takođe ispada da jedino stare KN korisnike kažnjavaju. Svi novi korisnici imaju 6 meseci dž (a neki 12). Nije korektno da nas tako zafrkavaju.

Prilozi

• 2025-04-10 09_47_52.png
    2025-04-10 09_47_52.png
    119.3 KB · Pregleda: 58
Ko će ga znati, chat i call centar kažu da ne može. Lokalni agent takođe. Jedan drugi agent rekao da može bez problema. Neki ljudi ovde prebacili a da im je sačuvan popust (bar im je tako rečeno). Jedino kad dođe prvi račun za neograničenu tarifu pa ćemo videti.

Meni je agent kad sam ga zvao prvo rekao da ne ostaje popust, međutim kad je ušao u sistem video je da ipak postoji opcija sa zadržavanjem popusta. Ako je njemu u sistemu prikazano da se zadržava popust, mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ako slučajno stigne račun bez popusta, svakako na osnovu ugovora svi koji smo prešli na taj način možemo da se žalimo i tražimo raskid ugovora bez plaćanja penala jer nisu izvršene odredbe ugovora i onda potpišemo ugovor opet sa 25% ili 6/12 meseci gratis.

Problem je što A1 Srbija nudi loše modeme sa maksimum 2CA, dok mreža A1 ima 4CA pa i ti modemi imaju lošiju brzinu na 2CA nego neki bolji. A1 Hrvatska nudi mnogo bolje modeme nego u Srbiji. Ja na MF289F koji sam kupio polovan iz nemačkog Vodafone na 2CA B3+B3 ostvarujem 100 Mbps, 3CA B1+B3+B3 140 Mbps i 4CA B1+B3+B3+B20 150 Mbps, dok sam recimo sa B535-333 na 2CA B3+B3 ostvarivao 50 Mbps. Dakle, čak u istoj konfiguraciji, neki modemi ostvaruju lošije rezultate od drugih. Na MF289F sam isključio B20 jer se često poveže na neku dž baznu stanicu, a tih +10 Mbps mi ne znači ništa, tako da funkcionišem na 3CA B1+B3+B3. MF289F ima samo Band Locking, nema Cell Locking.

Puno će značiti i ako A1 krene da uvodi B7 (20 Mhz) i B28 (10 Mhz) kao mts i Yettel i proširi B1 sa 10 na 15 Mhz. Onda bi čak i oni sa 2CA mogli da prošire bandwith sa 30 na 40 Mhz ako rade agregaciju B3+B7. 5G bi već bio veliki skok. Onda bi morali da ponude i 5G modeme koji uglavnom pored toga što imaju Band Locking imaju i Cell Locking, te može sve da se fino podesi.

Evo juče na starom netu i danas na novom. U suštini sam dobila prepolovljen upload i to je to.

Prilozi

• IMG_4012.jpeg
    IMG_4012.jpeg
    57.7 KB · Pregleda: 53
  • IMG_4014.jpeg
    IMG_4014.jpeg
    57.1 KB · Pregleda: 54
Logično da je B818 bolji u downloadu kad je 4CA, a MF296R je 2CA.

@team1, da li si radio band lock sa B818? Možda možeš da izvučeš i više od njega, mada -104dBm jeste slabo.
Jesam nije se stanje mnogo promenilo ali da ne bude zabune ovde je rec o 50/10 paketu. Jedino upload da se malo poboljsa, ali download od ovog vise tesko da moze.

Nazad
Vrh Dno