Šta je novo?

[A1] Kucni net

Svakako ko je na Kucnom Netu i hoce novi - dodje mu na isto.

Malopre sam zvao opet da vidim sta se desava jer me niko nije zvao, i dalje zamajavaju da je to prosledjeno na proveru i i dalje nemam nikakav info gde je oprema i ugovor.

Iste taktike koriste godinama, sve je super dok ne nastane problem a onda ide klasicna taktika zavlacenja i ubedjivanja da je do korisnika, svaki prokleti put.

Ali ovog puta iz principa ima da budem dosadan jer ne volim da me neko ovako zavitlava.
Stiglo ipak, samo sto su brzine nekako nestabilne, 2 merenja u 2 minuta i jedno je 30-10, drugo 13-10, pasce stelovanje pa cemo da vidimo.

Taman sam mislio da ce da me zavlace danima :)

Ipak mi odgovorio moj agent sa nekim danom zakašnjenja. Kaže prema proceduri, popusti se moraju izgubiti.
Dakle moj slučaj je prebacivanje sa stare XL na novu 50/10 tarifu.

Prilozi

• Screenshot_20250409-114234.png
    Screenshot_20250409-114234.png
    207.7 KB · Pregleda: 155
  • Screenshot_20250409-114319.png
    Screenshot_20250409-114319.png
    206.9 KB · Pregleda: 71
  • IMG-753d26215baf707277d787395fdca2b3-V.jpg
    IMG-753d26215baf707277d787395fdca2b3-V.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 95
Ljudi nisam bila na temi neko vreme i uđem da vidim sta ima novo i saznam za nove neograničene pakete. Znači hvala vam do neba. Večeras mi je presek stanja, koristim mobilni net jer mi je ostalo svega 3gb od 400. Znači plačem kad god treba nešto da skidam sa neta jer znam da mi nece izdržati do kraja meseca. Pozovem svog agenta i prebaci me na najjači neograničeni paket i zadržah 25% popusta. Od sutra mogu da se rasipam sa gb 😂

I ja se prebacio danas sa Kućni Net XXL na Kućni Net Plus sa sadržavanjem popusuta od 25% preko agenta. I on je mislio da ne može da se zadrži popust, međutim kad je ušao u sistem video je da može.

U mom ugovoru popust od 25% se navodi na sve Kućni Net pakete do kraja ugovorne obaveze. Dakle, popust je vezan za ugovor, a ne za konkretan tarifni paket. Novi paketi imaju naziv Kućni Net, tako da što se tiče odredbi ugovora, korisnik apsolutno ima pravo da pređe na nove pakete po novim uslovima (posle jednog obračunskog perioda na viši i posle tri obračunska perioda na niži, odnosno posle tri obračunska perioda uz kupovinu modema za 1 din) uz zadržavanje ugovorenog popusta.

^ Definitivno u ugovoru tako stoji, ni stara, ni nova, ni trenutna tarifa itd... Ko im kriv kad nisu precizni. Skoro svaka A1 osoba sa kojom sam razgovarao dala bar malo drugačiji odgovor. Veoma zanimljivo.

Evo kod mene kući mereno preko fona sa A1 mreže, mesto gde sam planirao ruter, ali se ne javljaju da sklopimo dil. Sutra ću do poslovnice...

Pogledajte prilog 487511 Pogledajte prilog 487512
Bio do poslovnice... Ljudi nemaju pojma o 12 meseci, a već im je neko dolazio sa tom informacijom. Rekoh, ako želite da vidite sliku ekrana sa vašeg sajta i pomenutu ponudu, izvolte. Pogledaše, rekoše da zaista nisu upoznati i da je najbolje da pošaljem slike podršci, kontakt forma sa sajta. Uradih to pre 2 sata, upravo me pozvaše i ponudiše 12 meseci. Sutra dolazi agent da se završi ostatak. Ćuprija je u pitanju.

Samo online kroz formu, sve drugo je kockanje sa sansom.

Da potvrdim da je konekcija dosta osetljiva na polozaj rutera, mrdajte ga levo desno dok ne nabodete dobru poziciju.

Samo online kroz formu, sve drugo je kockanje sa sansom.

Da potvrdim da je konekcija dosta osetljiva na polozaj rutera, mrdajte ga levo desno dok ne nabodete dobru poziciju.

Treba pogledati u podešavanjima rutera na koji je cell konektovan. Naći na cell mapperu položaj te bazne stanice, pa postavljati ruter na mesto u stanu sa što manje ometanja direktne vazdušne linije između bazne stanice i rutera. Gledati u podešavanjima rutera što bolji Signal Strenght (RSRP). Niža brojka je bolja brojka.

Baznu stanicu vidim kroz prozor, bukvalno je brisani prostor do nje. Izmedju stanice i rutera mi je trenutno samo 1 zid i za sad je ok polozaj.

Jacina signala je trenutno na -60dBm do -63dBm i to je ok.

Baznu stanicu vidim kroz prozor, bukvalno je brisani prostor do nje. Izmedju stanice i rutera mi je trenutno samo 1 zid i za sad je ok polozaj.

Jacina signala je trenutno na -60dBm do -63dBm i to je ok.

Pa to je RSRP savršen. Malo mi je mala brzina za takav RSRP. Koji modem?

Isto ZTE MF296R kao i drugima i 99% sam siguran da je do njega, bukvalno ga pomerim nekih 30ak cm i promeni se Down brzina drasticno.

Sad sam mu nasao poziciju gde ide 32-34 Mbps i up oko 19 Mbps i neka stoji tako.

Huawei je verovatno bolja varijanta od ovog ZTE ali nije mi to trenutno toliki problem, bitno da sam ga se docepao nekako :D

Isto ZTE MF296R kao i drugima i 99% sam siguran da je do njega, bukvalno ga pomerim nekih 30ak cm i promeni se Down brzina drasticno.

Sad sam mu nasao poziciju gde ide 32-34 Mbps i up oko 19 Mbps i neka stoji tako.

Huawei je verovatno bolja varijanta od ovog ZTE ali nije mi to trenutno toliki problem, bitno da sam ga se docepao nekako :D

Da li vidiš da li je prikačen na B1, B3 ili B20? I dalje mi je to mala brzina. S obzirom na RSRP 60 dBm sumnjam da je povezan na B20 koji daje manje brzine. Ja sam moj MF289F zaključao na B1+B3 kako se ne bi kačio na B20.

I ja se prebacio danas sa Kućni Net XXL na Kućni Net Plus sa sadržavanjem popusuta od 25% preko agenta. I on je mislio da ne može da se zadrži popust, međutim kad je ušao u sistem video je da može.

U mom ugovoru popust od 25% se navodi na sve Kućni Net pakete do kraja ugovorne obaveze. Dakle, popust je vezan za ugovor, a ne za konkretan tarifni paket. Novi paketi imaju naziv Kućni Net, tako da što se tiče odredbi ugovora, korisnik apsolutno ima pravo da pređe na nove pakete po novim uslovima (posle jednog obračunskog perioda na viši i posle tri obračunska perioda na niži, odnosno posle tri obračunska perioda uz kupovinu modema za 1 din) uz zadržavanje ugovorenog popusta.

Da li to znači da ja imam pravo na 50% uz bilo koji Kućni net? Planirao sam svakako da odem do poslovnice za pismenim zahtevom za prebacivanje na nove pakete.

Prilozi

• 50%.png
    50%.png
    35.9 KB · Pregleda: 110
Da li vidiš da li je prikačen na B1, B3 ili B20? I dalje mi je to mala brzina. S obzirom na RSRP 60 dBm sumnjam da je povezan na B20 koji daje manje brzine.
B20 je, u pravu si

EDIT: sad sam malo cackao i zakacio se na B1, da li ce se zadrzati videcemo, ali brzine su opet manje vise iste prema narednom SpeedTestu

EDIT2: ipak ne, otisle su navise, najbolje je da ga ostavim da "odstoji" malo pa da ga driblam sutra, sve u svemu ok je :D

Poslednja izmena:
Bilo mi dosadno pa sam se mlatio da vidim jer je komšija hteo da uzme. Ja nekada koristio ovaj što guta GB.Odgovor je ovako glasio na messengeru.

"Prilikom zasnivanja nove ugovorne obaveze kolege proveravaju pokrivenost i mogućnost pružanja usluge na tvojoj adresi. Ako ne možemo da garantujemo protok, ne zasnivamo ugovornu obavezu.

Proverili smo sa kolegama još jednom dostavljenu adresu, nažalost, trenutno ne možemo da garantujemo protok za aktuelne Kućni Net tarife. /Miloš"

Što mislim da dosta vas takođe ima da izvisi...

Brzina 2.png
Mali update-našao sam položaj i radi fenomenalno,celo dvorište sam obišao i postavljao ruter i brzine su mi čak bile od 70-90mgb/s na mestima gde sam tačno gledao u baznu stanicu odnosno iza kuće,za sada može biti problem samo sunce jer sam modem stavio na prozoru i pregradio ga sa žaluzine,amaterski,ali završavaju posao.

Taman mi ističe box kod mts-a krajem meseca i da raskrstim više sa njima i njihovim vdsl. Evo brzine njihove, a merio sam i od a1 na mobilnom. Bazna stanica mi je 250m od mene vazdušnom linijom tako da ne bi trebalo da me odbiju 1000017524.jpg1000017523.jpg

Moraju da me "provere" jer već imam 4 ugovora za mob na moje ime (cela porodica) ovo bi bio peti mada sve redovno plaćam, tu sam godinama. Ako ništa uzeću na suprugu, svejedno je nego da je ne cimam da ide u poslovnicu i to

Moraju da me "provere" jer već imam 4 ugovora za mob na moje ime (cela porodica) ovo bi bio peti mada sve redovno plaćam, tu sam godinama. Ako ništa uzeću na suprugu, svejedno je nego da je ne cimam da ide u poslovnicu i to
Kad čitam komentare, takođe juče šta sam video u poslovnici, današnji odgovor, mislim da će oni to brzo ukinuti, izbacili jesu ali se nisu nadali tolikom odazivu i sad problem. Mislim možda grešim.

Mali podsetnik kad stigne novi ruter, stavite identicne podatke za WiFi (naziv mreze i sifra), uredjaji koji su bili bezicno povezani na stari ruter ce se ponasati kao da se ruter nije menjao i konektovace se normalno na novi ruter.

Mojoj sestri danas doneli opremu, 12 meseci (preko kontakt forme), grad Niš.

I ja sam uspeo, ali na drugi način. Raskinio stari i uzeo na drugo ime novi.
E sad razlika u ruterima...i ovaj zte je 4g+ kao i 535. Ne znam da li ima svrhe ubacivati karticu u stari.

Rezultati sa Huawei B818 i ZTE MF296R:

Prilozi

• 2025-04-09_21-03-38.jpg
    2025-04-09_21-03-38.jpg
    141.2 KB · Pregleda: 146
U prošli petak sam popunio onaj link za 12 meseci free,niko me nije zvao.

Pogledaj mail sanduce. Ako nije u spamu onda ti je u kartici "Promocije" tu treba da potvrdis podatke...

Nazad
Vrh Dno