Šta je novo?

[A1] Kucni net

Imam jos neka pitanja, prvo, nudi mi opciju b535 i b535 5G koju koristiti isti je pass, po ovome ovo je i 5G ruter. Drugo, 120Mbps mi je ovako kad ide preko WiFi, dal bi bacilo vise preko utp kabla, trebalo bi.
Steta nista od Maska :)
@gicko teras me na zlocin da uzmem ac 801s

Poslednja izmena:
Imam jos neka pitanja, prvo, nudi mi opciju b535 i b535 5G koju koristiti isti je pass. Drugo, 120Mbps mi je ovako kad ide preko WiFi, dal bi bacilo vise preko utp kabla, trebalo bi.
B535 5G koristi to je 5ghz mreza trebalo bi da je ista brzina i preko lana tako je meni na B525 barem.

Po ovom indusu 535 je 50% brzi od 525
Sad me kopa i ovaj ac810s

Poslednja izmena:

Po ovom indusu 535 je 50% brzi od 525
Sad me kopa i ovaj ac810s

Jeste bolji je b535 nisam ga testirao,Podesavao drugaru jesam vise sam radio sa netgearom i sa b525 njih znam u prste da konfigurisem
AC810s pisem iz iskustva za njega to je mifi ali uz 20w adapter i odgovarajuci prelaz na type c mozes ga koristis direktno sa powerbanka ili 220v sa skinutom baterijom bez problema
Pozdrav

Evo ga iskocio problem, oko 3 jutros pao na 25, uzmem sad i iskljucim rutter ii posle par miinutta opet upalim i sad drzi 120, da li nesto treba setovati ili to A1 cim nadje adresu koja vuce normalno oni je automatski ustroje, na to mi opasno smrdi (ako je tako A1 zdravo cao, dobar dan Mask). Ruter ima opciju da se postavina samo 3G,samo 4G, samo 4GFDD i samo 4GTDD ovaj u prezentaciji je postaviio na samo 4GFDD, pitanje za vas koji znate.

Evo ga iskocio problem, oko 3 jutros pao na 25, uzmem sad i iskljucim rutter ii posle par miinutta opet upalim i sad drzi 120, da li nesto treba setovati ili to A1 cim nadje adresu koja vuce normalno oni je automatski ustroje, na to mi opasno smrdi (ako je tako A1 zdravo cao, dobar dan Mask). Ruter ima opciju da se postavina samo 3G,samo 4G, samo 4GFDD i samo 4GTDD ovaj u prezentaciji je postaviio na samo 4GFDD, pitanje za vas koji znate.
Jedino eventualno nije neko ekstra podesavanje (ja imam b535-232),ulogujes se i prvo su mobilne mreze i APN,to nediraj nista nema potrebe,Iznad njih je dali da sam trazi mrezu,isto nediras ostavis Automatski e tu ima jos jedno polje zeljeni tip mreze 2g 3g 4g i automastki,ja sam sebi stavio 4g,Jer u Srbiji zasada ne postoji 5g,osim par baznih stanica kao ispituju nesto...a svi ostali su 4g.Time samo dobijaj da cim ga upalis,odma peca 4g mrezu.Neznam lokaciju nije ni bitno ako je Automatski i ne nadje 4g,on ce potrazi sledecu tj 3g.U sustini mozes a i nemoras kako vise volis...i tacno je ma za koliko bilo,uvek je bolje kablom,

Skineš HuaweiCtrl aplikaciju (moguće da je potrebna Pro verzija, koja nije besplatna, osim ako nisi malo spretniji) na telefon i možeš preko nje da zaključaš 1800 + 2100 (najbolje, ako može), 1800 + 800 ili 2100 + 800 MHz, zavisno od toga šta od ta tri ti daje najbolje brzine. To je najlakši način da se zaključaju frekvencije, i time će se verovatno povećati brzina, pošto iz interfejsa rutera nemaš tu opciju, iako potencijalno po internetu postoje konfiguracije koje možeš učitati u ruter da se i to omogući.

Skineš HuaweiCtrl aplikaciju (moguće da je potrebna Pro verzija, koja nije besplatna, osim ako nisi malo spretniji) na telefon i možeš preko nje da zaključaš 1800 + 2100 (najbolje, ako može), 1800 + 800 ili 2100 + 800 MHz, zavisno od toga šta od ta tri ti daje najbolje brzine. To je najlakši način da se zaključaju frekvencije, i time će se verovatno povećati brzina, pošto iz interfejsa rutera nemaš tu opciju, iako potencijalno po internetu postoje konfiguracije koje možeš učitati u ruter da se i to omogući.
@Alleksa pogleda imam Motorolu G32 ali me mucio web interfejs a ulogujem se nestane samo plavo,srecom 1vi telefon u Yettelu mi bio HUAWEI pa omam onaj ID skinem Ai Life i posle sve moze,,,eno apk i sad u njemu hvala na savetu :)

Time Division Duplex -TDD​

Frequency Division Duplex - FDD​

Evo detaljno o tome https://www.cablefree.net/wirelesstechnology/fdd-vs-tdd/
Ukratko FDD tehnologija funkcioniše tako što koristi dva različita kanala za DW I UP, a TDD isti kanal za UP i DW.
E sad treba videti po kom principu BS funkcioniše, pa to izabereš. (CellMapper)

Koja je brzina interneta nakon istrošenih 150 GB u paketu Kućni Net L 150GB? Ne vidim taj podatak na sajtu.

Opnt77u.png

Kao što se vidi iz gornje tabele, Google zvanično preporučuje 2,5 Mbps za 720p za komotan ugođaj, ali realni protoci su osetno manji, idu čak i ispod 1 Mbps. Sad sam probe radi skinuo četiri muzička klipa u rezoluciji 720p, najstatičniji je po podacima programa MediaInfo imao ukupan (video+audio) protok od 715 kbps, a najdinamičniji 1,5 Mbps.

Povećanje buffer-a pomaže dosta pri nižim brzinama mada malo usporava početak i kod viših brzina.

Povećanje buffer-a pomaže dosta pri nižim brzinama mada malo usporava početak i kod viših brzina.
Kod A1 dosta radi stabilno 2Mbps tako da ne bi trebalo da mora previše cackati. Ali tipa ako secka linija kao kod Starlinka kad imaš opstrukcije. Tu je buffer bitan. Jer imas brzinu pa onda nemas ništa pa imaš i tako u krug

Ja uvek povećam buffer na bar 500,t o je dovoljno i za male brzine. u prozoru se lepo vidi. siva linija je buffer a crvena trenutna pozicija, kada je siva duplo dalje od crvene onda je naj glatkije.

Ja uvek povećam buffer na bar 500,to je dovoljno i za male brzine. u prozoru se lepo vidi. siva linija je buffer a crvena trenutna pozicija, kada je siva duplo dalje od crvene onda je naj glatkije.
Kako se povećava taj buffer? Ovaj internet mi je najjeftiniji a koristiće se 90% za YT na telefonu, rezolucija i nije toliko bitna, može i 360p-480p samo da radi i nakon prekoraćenja jer pretpostavljam da će se prekoračiti gledanjem YouTube 2-3 sata dnevno.

Kako se povećava taj buffer? Ovaj internet mi je najjeftiniji a koristiće se 90% za YT na telefonu, rezolucija i nije toliko bitna, može i 360p-480p samo da radi i nakon prekoraćenja jer pretpostavljam da će se prekoračiti gledanjem YouTube 2-3 sata dnevno.
Moja preporuka dok j brzina dobra, ne povecavaj ništa. Samo ceti trošiti vise interneta a nećeš ništa postići. Kad uspori onda možeš da se igras koliko hoćeš.

Namešta se u browseer-u, zavisi koji imaš.

Moja preporuka dok j brzina dobra, ne povecavaj ništa. Samo ceti trošiti vise interneta a nećeš ništa postići. Kad uspori onda možeš da se igras koliko hoćeš.
Ne "troši" ništa više interneta, samo učitava unapred ili privremeno drži u memoriji ili na disku pa pušta video odatle. Kada siva popuni do kraja, download prestane a video nastavi iz memorije. Kada se izađe iz tog videa, sve se obriše.

Ne "troši" ništa više interneta, samo učitava unapred ili privremeno drži u memoriji ili na disku pa pušta video odatle. Kada siva popuni do kraja, download prestane a video nastavi iz memorije. Kada se izađe iz tog videa, sve se obriše.
Pa trosi u smislu kad automatski prebacuje između kvaliteta videa za svaki prelaz ucitava novi bufer. A takođe ako menjas video pre kraja ucitao si više nego sto ti je trebalo. Tako da u praktičnom radu trosice vise neta. Znam kad je drugar presao sa Iphonea na android. Kolika je razlika u potrošnji bila. Samo zato što se kvalitet videa povećao na automatskom ucitavanju. Jos da je buffer koristio bilo bi i više

@igor84 UBRZAVANJE GOOGLE CHROMEA eto ti link za chrome bilo komp bilo telefon,a za Mozillu bese potrazi malo i ja sam sad za minut nasao ovo na guglu...uz malo truda na guglu ima svasta (y)
Ne misle oni na ovo, već na Buffer, da kad uključiš YouTube da prvo očita ceo video pa onda tek da ga pusti, da ne secka ako je spor internet kad se istroše GB i opadne brzina na 2Mb/s, to podešavanje mi treba.

Ne misle oni na ovo, već na Buffer, da kad uključiš YouTube da prvo očita ceo video pa onda tek da ga pusti, da ne secka ako je spor internet kad se istroše GB i opadne brzina na 2Mb/s, to podešavanje mi treba.
@igor84 moze i to ali mrzi me da trazim...jedino kad mi nesto bas zapinje recimo vamo u Linuksu npr,e tad nateram sebe pa ozbiljnije ootrazim .

Imam B535-232a

Zelim da promenim DNS, jer imam lokalni dns server...
Nisam uspeo da pronadjem nacin da promenim dns... Video sam na netu da se koristila komanda u pregledacu da se otkljuca html element ali to kod mene ne radi.. ako neko ima isti ruter da li bi mogao da proba, komanda je:
$('#dhcp_dns').show();

Pretpostavljam da je neki custom firmware za operatera i da su tu opciju namerno uklonili

Nazad
Vrh Dno