Šta je novo?

[A1] Kucni net

B535 jer je Cat7, ZTE je Cat6
Ipak te @jason13 nisam poslusao nadam se da se ne ljutis,i uzeo u A1 kucni net (sad dali il ne ceme,zakaci ova promocija 6meseci za 1d neznam) uzeo sam za sada najjeftiniji od 150Gb mesecno,a kad istekne UO u Yettel-u prebaci cu na ovaj najbrzi tj 400Gb i miran i sa telefonom i laptopom.Ali na sajtu ostavim ovaj 062 i ona virtualni asistent me pozva posle maksimum 2minuta,e njoj kazem "Hocu vas Kucni Net ali uz Huawei ruter,video sam kod cerke ona takav".I stvarno vec je to stiglo sve ubacio karticu radi samo bije,jedina mana je sto je 150Gb pa malo sporo limitirana brzina ali cutacu dok istekne Yettel :)Dobio sam ruter ostavicu link ka Huawei sajt specifikacijama.Ruter je bele boje HUAWEI 4G CPE 3 /LTE 300Mbps/WiFi AC1300/4 Gigabits Ports Powered by Harmony OS ...pise na kutiji i u uputstvu nesto se pominje Cat6 ili Cat7 sta im je pa to?Pokusao sam da udjem i nisam uspeo SSID je HUAWEI B535-XXX zaboravih ova tri na kraju i kljuc je ok.Ali sam login u ruter nikako da ptrefim pa bog,ukucam ono kad na windowsu u cmd ukucas ipconfig da onaj default getaway.I pojavi se prva strana pise lepo Mobile Broadband i trazi lozinku ja probam sa rutera nece (ne lozinku za telefon,onu drugu) probam admin tako je nekad bilo i opet nece.I sad nisam pametan,kako da upadnem unutra.Jeli on zakljucan na A1,ako jeste kako se to otkljuca da moze bilo ciji SIM
Edit:Ups zaboravio link HUAWEI RUTER e eto i link.
:unsure:

Ipak te @jason13 nisam poslusao nadam se da se ne ljutis,i uzeo u A1 kucni net (sad dali il ne ceme,zakaci ova promocija 6meseci za 1d neznam) uzeo sam za sada najjeftiniji od 150Gb mesecno,a kad istekne UO u Yettel-u prebaci cu na ovaj najbrzi tj 400Gb i miran i sa telefonom i laptopom.Ali na sajtu ostavim ovaj 062 i ona virtualni asistent me pozva posle maksimum 2minuta,e njoj kazem "Hocu vas Kucni Net ali uz Huawei ruter,video sam kod cerke ona takav".I stvarno vec je to stiglo sve ubacio karticu radi samo bije,jedina mana je sto je 150Gb pa malo sporo limitirana brzina ali cutacu dok istekne Yettel :)Dobio sam ruter ostavicu link ka Huawei sajt specifikacijama.Ruter je bele boje HUAWEI 4G CPE 3 /LTE 300Mbps/WiFi AC1300/4 Gigabits Ports Powered by Harmony OS ...pise na kutiji i u uputstvu nesto se pominje Cat6 ili Cat7 sta im je pa to?Pokusao sam da udjem i nisam uspeo SSID je HUAWEI B535-XXX zaboravih ova tri na kraju i kljuc je ok.Ali sam login u ruter nikako da ptrefim pa bog,ukucam ono kad na windowsu u cmd ukucas ipconfig da onaj default getaway.I pojavi se prva strana pise lepo Mobile Broadband i trazi lozinku ja probam sa rutera nece (ne lozinku za telefon,onu drugu) probam admin tako je nekad bilo i opet nece.I sad nisam pametan,kako da upadnem unutra.Jeli on zakljucan na A1,ako jeste kako se to otkljuca da moze bilo ciji SIM
Edit:Ups zaboravio link HUAWEI RUTER e eto i link.
:unsure:
b535 je simfree ima ga drugar pa smo probali samo ubacis drugi sim.Za neke kartice prepozna sam apn za neke dodajes rucno i to je to.Podesavanje slicno kao na b525
Pozdrav

@havijer uvek postoji 25% tokom cele 2 godine preko terenskog agenta pa su te cene paketa ovakve sa e-računom:
L: 1040 din
XL: 1285 din
XXL: 1615 din

@havijer uvek postoji 25% tokom cele 2 godine preko terenskog agenta pa su te cene paketa ovakve sa e-računom:
L: 1040 din
XL: 1285 din
XXL: 1615 din
@jason13 vidim nista ne odgovori nadam se da ovaj put hoces,kao sto sam i pisao kad istekne Yettel,dizem ovaj A1 na 400 tj najjaci paket a zasada ostaje 150Gb.Malo je sporo ali za Laptop,guram ovaj Yettel HUAWEI bese neki b311.Oni Yettel koriste jos uvek onako celu SIM karticu,a vidim neko napisa da je ovaj HUAWEI b535 sim free i ide mala kartica kao u telefon.E sad nikako ne shvatam sta je i kakva je razlika u tim,CAT7 i CAT6 ovaj b535 je valjda CAT7 sta mu to znaci?Primetio sam ovaj iz A1 pise nesto,i 5g na kutiji mada 5g zasad kod nas nema koliko znam.U ovaj Yettelov ulogujem se caskom,ali u onaj A1 mislim na b535 nikako da potrefim...ili sam pogresno zapisao lozinku za login u njega nesto jeste.A i da se ulogujem ako je sim free,kako se menja APN sa Yettel na A1 i obrnuto sa Yettel na A1?To jest koji podatci su APN na ovom Yettelovom,vidim pise bese Yettel Internet i vise se nevidi od podataka nista...na primer APN Internet lozinka gprs i slicno,kako se to menja?Zasada dok u Yettelu ne istekne UO koristim ga za Laptop jer je brz najjaci paket po punoj 4g brzini 500Gb mesecno,ako potrosim svlace na 20akMbps.A A1 400 bi me tada kostao sad gledam 2170 minus 50 eracun negde oko 2100-2120d DL neograniceno i UP do 10Mbps,a ovi ovi mi uzimaju 2650d sve totalno neograniceno.Ali cene nebitno mene najvise zanima ovo CAT menjanje APN-ova,i sto me ovaj b535 zeza za login :unsure:

@milewap
Lozinka za log-in ti je na etiketi modema, gde stoje i wifi naziv i šifra.

Ručno napravi nov APN profil i stavi naziv i apn polja da budu: internet ( sva druga polja ostaviš prazno )
A1 i Jetel koriste isti APN ( internet ), tako da će ti obe kartice raditi na tom APN-u: internet ( samo naravno bitno da su sva ostala polja prazna )

5G koji vidiš na kutiji se odnosi na WiFi 5 GHz, nema veze sa 5G mobilnom mrežom.
B535 jeste Cat7 i može veće brzine da ti ponudi u odnosu na običan beskorisni jetelov B311 modem.

Nakon jetelovih brzih 500 GB, brzina se smanjuje na 2 Mb/s, ne na 20ak.

A1 XXL od 400 GB bi te koštao 1615 sa popustom agenta, kako sam ti davno još i napisao.

Tih 2 mb je download a upload?
Je l to iole upotrebljivo?

Poslednja izmena:
2/2Mbps je brzina nakon potrošenih podataka.

@milewap
Lozinka za log-in ti je na etiketi modema, gde stoje i wifi naziv i šifra.

Ručno napravi nov APN profil i stavi naziv i apn polja da budu: internet ( sva druga polja ostaviš prazno )
A1 i Jetel koriste isti APN ( internet ), tako da će ti obe kartice raditi na tom APN-u: internet ( samo naravno bitno da su sva ostala polja prazna )

5G koji vidiš na kutiji se odnosi na WiFi 5 GHz, nema veze sa 5G mobilnom mrežom.
B535 jeste Cat7 i može veće brzine da ti ponudi u odnosu na običan beskorisni jetelov B311 modem.

Nakon jetelovih brzih 500 GB, brzina se smanjuje na 2 Mb/s, ne na 20ak.

A1 XXL od 400 GB bi te koštao 1615 sa popustom agenta, kako sam ti davno još i napisao.
Hvala @jason13 probacu ovih dana lepo se meni cinilo,da sam se prevario...kad sam zapisivao lozinku logina.Zapisao jedno slovo veliko,a ono treba izgleda malo.Sto se tice APN stavim na primer APN Name;Univerzalni INternet (toje samo puko ime) e u apn u podesavanjima toga zavisi sta pise apn name ili samo apn...e tu malim slovima spojeno internet i resto sve prazno i toje to.Za android ide malo drugacije ime kako hoces e sad recimo za Yettel apn Yettel lozinka gprs i ima dole ona 2 bese neki MCK i jos jedno,plus MMS tu dodajes i onu adresu.Bre sve sam zaboravio a nekad to cas odradim,ili x puta podesavanja sam android povuce kad ga prvi put ukljucujes :)

Upotrebljivo za neke stvari, za neke ni priblizno.
Zavisi za sta koristi net.

Kako smo brzo zaboravili ADSL od 256, 512, 768kbps pa nam sada neuporedljivo 2Mbps 😉
Izvini, ali tada se koristio html, css i malo javascript.
Sad se koriste frameworci sa optimizacijom gorom od Sizifovog kamena... Ne može da se poredi. Ja se secam dialup kompresije na 56K gde je leteo internet e ali sipak sada...

@milewap i na telefonima je dovoljno samo da napišeš internet u APN polje a sva ostala polja prazna
@jason13 nije bas sve tako bez ljutnje nadam se da se ne ljutis,danas sam se kratko zezao sa ruterima,i ispalo je ovako.Yettelov HUAWEI b311 se ulogujem kad hocu,nakacim se na njega lozinka admin.SSID i lozinka SSIDA-a pa cak i login u ruter,mogu se promeniti,ali cim ga resetujes vraca fabricko i sto bih se mucio oko toga.Prvo cu napisati za taj ruter HUAWEI b311 na kutiji samoj pise HUAWEI 4G Router 2 LTE CAT 4 Wi-Fi 2,4Ghz,i da zamislimo da nepostoji APN nikakav ili ima moze se dodati nov...gvirnuo sam i u Yettel-ova podesavanja pa cu napisati ovde,ko zna mozda nekom nekad zatreba.Udje se u ruter fabricki login je sama IP tj 192.168.8.1 lozinka admin (tako je bar kod mene).On pita dozvoljavte fabrcka azuriranja naravno da (iako ih verovatno,nikad biti nece) zatim pita hocete li da lozinka za ulaz bude ista,moze se izabrati druga ali opet nakon reseta sve ide pnovo na fabricka podesavanja.Nisam pokusao da dodam nov APN ali u svakom slucaju idete na Podesavanja Mreze tu su APN-ovi,i tada pravite ili dodajete APN.Kao Ime moze se staviti kako zelite,mada napominjem ovo je za Yettel samo.U polje APN: net (ne internet vec samo net,tako pise meni na Yettelovom Total Internet paketu) Polje Username (Korisnicko Ime) :yettel Polje Potvrda Indetiteta: automatski i zadnje polje na dnu Tip IP: IPv4 & IPv6 i to sacuvate.Iznad polja gde su APN-ovi obavezo se odabere da ruter sam trazi mrezu automatski.a za zeljeni tip mreze stvi se 4g i taj APN profil postavi kao default i toje to za Yettel kucni internet...mislim da nisam omasio nigde.E sto se tice A1 HUAWEI b535 nisam uradio nista tacnije pogledao bolje i tacno sto se tice logina omasio 1no slovo,kucao kao malo a treba veliko,i uspeo sam da udjem na sam pocetak.E tada se desava cudno bilo u Chrome bilo u Mozzili pojavi se negov UI za podesavanje bude 2-3 sekunde i jednostavno ga nestane,ostane samo plava pozadina???Ostavicu link nekog Hrvatskog 4uma gde lik pita drug mu kupio b535 i imaju isti problem kad stave sim bilo koga drugog UI rutera je tu,a kako stave A1 sim UI nestane pa su tu pisali nesto o firmware videces vec.Zasto to zasto UI nestaje zaista nemam ideju mada radi samo brise,ali kud mu se UI dedne >LINK< evo pricaj i meni se isto desava :unsure:

Ove cene sa popustom od 25% od terenskog agenta su za svih 24 meseca? XXL paket ili 400GB po punoj brzini a posle po brzini od 2Mbps?
Vec sam pisao ranije, imao sam adsl yunet i posto sam isao u inostranstvo na par meseci, oni mi predlozili da stopiram nalog pa kad se budem vracao da ih kontaktiram par dana ranije , da ponovo ukljuce adsl. medjutim Telekom odmah moju paricu dodelio nekome, i sad evo vec 5 meseci nema slobodne parice. Pa se razmisljam da predjem na neki mobilni kucni net. Ova opcija xxl a1 sa popustom bi mi odgovarala .
kako mogu doci do tog terenskog agenta?

E sad da dovrsimo napokon mada me ovaj b535,maltene naterao da posizim...nestaje korisnicki interfejs cim unesem tacnu lozinku i kraj.Ubacivao i SIM Yettelov iz telefona,ma kakvi radi i sa njim ali logovanje nece.Buljeci u ono plavo samo slucajno dole kliknem da skine AI Life Apk,kad ono hop izlete QR kod odmah zgrabim telefon skeniram i pojavi se link na njega i skinem HUAWEI APP STORE pa opet i bez problema mi skide AI Life apk.Pokrenem nju dam potrebne dozvole i ona momentalno napisa "Prisutan je nekonfigurisan ruter" ,i dopisa model tj ovaj A1 535.Sa njom prodjem par osnovnih koraka,i toje to posle ovaj b535 odjednom ima UI uvek radi kao sto treba.Zanimljivo kako oni u A1 prodaju,to tako kako-god sada radi sve.Ruter je bas solidan moze dase ostavi a i smakne ono 5g ja sam ostavio,ali moze dase iskljuci bilo kad...ima u naprednim podesavanjima i svoj firewall pa nesto malo i oko PPPoe,e u to se ne razumem.Ovo bitno to cu napisati vazi za A1 mrezu ode se u podesavanja mreze i tu su APN-ovi.Default primarni APN se zove A1 SRB INTERNET zatim u polja APN KORISNICKO IME i polje LOZINKA u sva 3 pisete: internet .Mozda za lozinku i gresim,ali posle oko sat guglanja toje jedina opcija koju sam nasao.Na A1 sajtu nema njihovih(A1) podesavanja,ne pitajte kako sam i ovo skonto za lozinku.I dalje polje POTVRDA IDENTITETA:automatski i TIP IP:IPv4&IPv6 tosu A1 podesavanja za kucni internet sa tim ako dodajete na to nov APN,kada ga kreirate kao drugo polje pojavljuje se da stiklirate ako zelite da to bude primarni APN...ako ne zelite preskocite to,Radice oba zavisi samo koja SIM je unutra a ima li uticaja dali je primarni ili ne neznam,bitno je skockate nov apn sacuvate ubacite i to radi samo bije.Takav je bar ovaj tuter b535 :)

Nazad
Vrh Dno