Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ako je dobar signal, nema potrebe da se zaključava na 4G.

Jel ZTE ruter zaključan za A1 mrežu? Poneo bih ga na more da ga koristim sa nekom stranom data sim karticom nego da ga ne vučem ako je zaključan

Jel ZTE ruter zaključan za A1 mrežu? Poneo bih ga na more da ga koristim sa nekom stranom data sim karticom nego da ga ne vučem ako je zaključan
Ja imam problem sa TCL ruterom (pisao sam u temi Vikend net), Cosmote grčka kartica ne radi, tj. povezuje se ali bez interneta, dok u telefonu radi kako treba.

Ne znam da li je ruter otključan (rekoše da nije), jer je ovo prvi put da se koristi, baš ću da ga isprobam sa različitim karticama.

Fabrički reset nije pomogao, kolega je u drugoj temi napisao potencijalno rešenje i ručno podešavanje, ali nisam još uvek isprobao (brat koristi trenutno u Grčkoj, pa ne dira ništa dok radi u telefonu :ROFLMAO: )...

Ćao narode,

Mrzi me da listam celu temu, pa imam brzo pitanje.

Da li ste menjali lokaciju kućnom netu? Hoću reći da li ste ga koristili kao prenosni (nosili sa sobom u drugi grad i sl.)?

Znam za foru da kad praviš ugovor, oni traže tačnu adresu, kako bi se signal vezivao za najbližu baznu stanicu. E sad, ne znam šta se dešava kad mu se promeni lokacija.

Ćao narode,

Mrzi me da listam celu temu, pa imam brzo pitanje.

Da li ste menjali lokaciju kućnom netu? Hoću reći da li ste ga koristili kao prenosni (nosili sa sobom u drugi grad i sl.)?

Znam za foru da kad praviš ugovor, oni traže tačnu adresu, kako bi se signal vezivao za najbližu baznu stanicu. E sad, ne znam šta se dešava kad mu se promeni lokacija.
Radi bez problema.Nosio sam dok sam koristio.Samo sto ako se zalis mislim da zalba vazi samo za prijavljenu adresu
Pozdrav

Tačno tako, nosio sam ruter u kolima i imao internet na svim pokrivenim lokacijama i u pokretu, čak i "slavni" ZTE je prebacivao kada se pređe u domet druge ćelije. Kartica može da se stavi u mobilni mada je samo za internet. Tako je sa svim operaterima. Rade svuda gde ima signal a to je skoro svuda, negde jači, negde slabiji. Pošto mi osnovni paket za telefon ima vrlo mali internet paket,stavljao sam karticu kao drugu u telefon i imao dobar interet do Novog Sada, Subitice i Zrenjanina a do Kragujevca sa manjim prekidima, U NS i KG sam imao bilji protok nego kod mene ispod Avale.

Da li postoji mogućnost da se kućni internet uzme u prepaid varijanti? Nevezano samo za A1. Vidim da i Yettel je na ugovor. Neko treći?

Iamju svi samo je duplo skuplje nego na ugovor. Kod A1, recimo Weekend Net.

Po navici sam uplatio dodatak pre 00:00, iz poznatih razloga, da bi dodatak postao odmah aktivan. Odmah im pisem da vidim kakva je sad to promena i dobih odgovor da od novembra svi dodaci trenutno aktiviraju, nema vise nakon 22:30 da se aktiviraju nakon 00:01.
Super! Hvala na obavestenju...

Da li kod nas ima 5G kompatibilnih rutera, u smislu kada se vec nabavlja da se uzme unapred spreman za noviju tehnologiju?
ja nisam video jos.....
Jedino zbog čega vredi da se jure akviziteri je CAT 7 ili 6 ruter. Ako ga nemaju, onda je isto da li uzimate uz Lidl Plus, jer iovako, ionako bi išao CAT 4.
koji su ovo cat 7 ili 6 ruteri ?
Jedino zbog čega vredi da se jure akviziteri je CAT 7 ili 6 ruter. Ako ga nemaju, onda je isto da li uzimate uz Lidl Plus, jer iovako, ionako bi išao CAT 4.
koji su ovo cat 7 ili 6 ruteri ?

Pojavom 5G mreže 2025 godine pretpostavljam da će povećati kvotu interneta za A1 kućni net i eventualno uvesti one neograničene pakete za internet kao što imaju druge države u našoj blizini, zar ne?

Ili će ipak tu da se neko umeša i da ne bude ništa od toga.

Biće paketa sa različitim brzinama za različite pretplate sa FUP-om od 1,2,3,5TB

Meni bi bila puna kapa 100-200 Mbps i 1TB. ali da bude sigurna brzina. Ne kao ovo sada gde padne na par Mbps i samo po nekad punih 20Mbps. koliki je XL paket. Jedini sam ovde sa netom, nemam sa kim da delim bandwith. Hteo sam da pređem na Yettel gde sam dobijao i preko 170Mbps ali su mi odbili prekid ugovora a traje do drugog februara. Ne mogu i neću da plaćam oba u isto vreme.

Kakav je signal na ovom na ovom B535-232a koji daju? Pomaze li eksterna antena?
Trenutno imam Globaltel karticu u Alcatel HH41NH i nije bas da funkcionise - 10Mbps max.

U selu imam problema sa signalom i na mobilnom telefonu, kao da je kuca u crnoj rupi i to vazi za sve operatere.
Ovaj net je jedino sto ima smisla uzeti ali jedino ako ima iole dobar signal.

EDIT:
Gledam sajt RATEL-a i svi operateri imaju losu pokrivenost na teritoriji citavog sela ali zato je magistrala full 4G pokrivena, kao da su im antene okrenute na kontra stranu.

B535-232a/233 je jako dobar, može i eksterna antena, tj antene (treba 2 ili 2u1), može da se bira koja ili auto. Modem je 4G+ što je brže čak i sa lošim signalom. Dok je 4G+ još uvek može da se dobije solidan protok i sa slabim signalom, -115 dole do -120dBm. 97dBm se smatra odličan signal. Na žalost jačina signala nije jedini faktor, oni mogu da prigušuju brzinu po volji pa to i rade stalno.
WiFi je takođe dobar, ima 2.4 i 5 GHz pa možeš da staviš modem/ruter recimo na tavan pa da staviš spoljašnju anmtenuna vrh krova. Postoje i pojačala za 4g signal.

1721828032378.png

bacih pogled onako, sad su ovi modeli zvanično dostupni i na sajtu

Huawei B535 i ZTE MF296

Znači u prevodu CAT7 i CAT6 ruteri. Lepo to znači ljudima. Do sad su samo informisani mogli da iskoriste malo bolje mrežu. Sad će i običnim ljudima biti dostupan kvalitetniji internet.

Verovatno ovde ima korisnika a1 mreze ,danas sam upalio sbb aplikaciju tj eon a mreza mi je a1 i vise mi ne radi sportklub ,dali je i kod vas tako ?

Ako imaš EON nalog vezan za SBB paket u mreži, SBB blokira gledanje njihovih kanala preko A1 mobilnog neta od pre neki dan. Zašto, pitanje je.

Ako imaš EON nalog vezan za SBB paket u mreži, SBB blokira gledanje njihovih kanala preko A1 mobilnog neta od pre neki dan. Zašto, pitanje je.
Verovatno su nasli nekog programera koji nije otisao za Nemačku. Pa je provalio kako da ip range A1 Updatejuje u sistem ili tako neka priča...
Ili su postali jako glupi da seku granu na kojoj sede... Blokiras nekoga ko ne koristi konkurenciju i time ga teras da stvarno koriste mts a onda sto da ne i TV kad vamo ne radi. Na Mts mrezi radi njihov TV. Jer stvarno je "pametno" da blokiras sopstvene usluge...

Nazad
Vrh Dno