Dok sam ima najmanji paket, sve je radilo kako treba . Download uvek bio oko 9 od mogućih 10. Kako sam prešao na ovaj paket počeli su problemi. Da li je možda do rutera? U pitanju je huawei b35.Da,stalno, u zavisnosti od doba dana i opterećenosti mreže,
I što je ironično , najveći download preko rutera mi je 50 mbps,a preko a1 sim kartice u telefonu izvlači i 100 mbps.Dok sam ima najmanji paket, sve je radilo kako treba . Download uvek bio oko 9 od mogućih 10. Kako sam prešao na ovaj paket počeli su problemi. Da li je možda do rutera? U pitanju je huawei b35.
Ako je b535 to je onda opterecenje bs ili ruter nesto buguje.Dok sam ima najmanji paket, sve je radilo kako treba . Download uvek bio oko 9 od mogućih 10. Kako sam prešao na ovaj paket počeli su problemi. Da li je možda do rutera? U pitanju je huawei b35.
I što je ironično , najveći download preko rutera mi je 50 mbps,a preko a1 sim kartice u telefonu izvlači i 100 mbps.![]()
Imaš li možda neki savet ....Ako je b535 to je onda opterecenje bs ili ruter nesto buguje.
Proveri moze li da se fiksira na 4g only pa onda uradi speedtest.Na B525 je meni radilo ok dok sam koristio kao i na netgear ac810s.Fiksiranje na 4g only je resilo meni bilo problem.Probaj da kombinujes i frekvencije ako mozes agregacije da podesavas.Ja sam ubacio u b525 otkljucan fw ali za B535 to ne preporucujem da se radi gubi se garancija posto bi trebalo otvarati uredjaj radi flesovanja a i b535 nisam flesovao nikada dok sam jedno par b525 odradio do sadImaš li možda neki savet ....
Probaj,Tako sam i ja testirao isto.Moguce je stvarno i da zbog agregacija varira brzinaDa prebacim karticu iz rutera u telefon pa da telefon bude ,,ruter" ?
Pa samo tako i možeš da upoređuješ, inače je babe i žabe.Da prebacim karticu iz rutera u telefon pa da telefon bude ,,ruter" ?
Samo pazi wifi 4 ima ograničenu brzinu na hot spotu. Tako da ako na telefonu dobijas 100 Mbps kad sharujes moze biti 30-50 Mbps. Jedino ako imas 5G sve uredjaje mozes dobiti na 5G wi-fi max brzinu.Da prebacim karticu iz rutera u telefon pa da telefon bude ,,ruter" ?
Posle par minuta....ista priča. Brzine opet nenormalno variraju od 5-30 mbpsProbao sam drugi ruter. Neki stari zte 4g ruter i brzina je nešto bolja i stabilnija.
Probaj u telefonu cisto da izolujes problem.Posle par minuta....ista priča. Brzine opet nenormalno variraju od 5-30 mbps
Manji grad ali centar. Mogu da zamislim kako radi van grada...Probaj u telefonu cisto da izolujes problem.
Jel na B535 koristis wifi 4 ili wifi 5. Probaj sa peticom da vidis. I nadji sa telefonom gde je najbolji signal. I od toga zavisi. Doslovno da nađeš "dobro mesto" za ruter
A probaj sa telefonom ako je bolje. Ako imas wifi na svim uredjajima hot spotuj sa telefona. Inače dok ne dođe 5G spektar frekvencija. Sto više korisnika opterecenija mreža. Mada A1 stvarno novije repetitore sto stave i sektorisanje je odlično. Tako da mozda optimizuju nekada u budućnosti ali mala šansa posebno ako si ruralno
Odlican ruter zato i radi kako treba.Probati sim u nekom flagship telefonu mozda bi cak isla brzina oko 200 na toj lokacijiPogledajte prilog 448147Pogledajte prilog 448148
Mesto od 3.000 stanovnika, blizu NS, na nekih 500-600m od repetitora.
A1 kućni net, ne znam kako je ime paketa, ali onaj sa 400GB.
Njihov ruter Huawei B535-232a.
Bez dodatne antene.
Meni su najbolji izbor na mojoj lokaciji. Brzina tu i tamo varira, ali manje više je to to.
Odlican ruter zato i radi kako treba.Probati sim u nekom flagship telefonu mozda bi cak isla brzina oko 200 na toj lokaciji
Zato sam i prokomentarisao ovo.Dok sam koristio KN igrao se sa B525 i netgear ac810s brzina je bila 10 do 20mb veca u korist netgear dok s22u je vukao tada oko 120 130 speed a ovi ruteri 50-80 kako kad kojiZanimljivo je da u telefonu postiže manje više iste brzine.
Svi u porodici smo sada na A1 sa iPhone 12 Pro Max, iPhone 14 Pro Max, iPhone 11 i iPhone SE 2020. Svi imamo slične brzine.
Moj privatni broj je na mts Soko Lite zbog roaming interneta i BiH, CG, ali poslovni je na A1 pa me deca zovu na njega zbog free minuta u A1 na prepaid.
Kod mene je obrnuto, A1 je bedan a Yettel bar 5 puta brži, ide i do 100Mbps.Pa kada uporedim mts ADSL koji mi je 10/1Mbps maksimum na mojoj lokaciji i nesrećni Yettel kućni net koji sam imao pre ovoga…
Ovo je ludo i brzo 😂
Pokušaj naci hot spot ili tačku gde je najbolji signal. Kad je opterećenje BS jako je bitno da je dobar sognal. Jer ionako malo spektra koji imas ako ode sa lošom modulacijom možeš da se slikas sa bilo kakvom većom brzinomKod mene je obrnuto, A1 je bedan a Yettel bar 5 puta brži, ide i do 100Mbps.
Probaj da skines antenu i probaj da nađeš mesto gde vidi BS sa koje je bolji signal a da ta dalja bude zaklonjena i da se na nju ne veže.To se događa čak i kada je signal pun i odličan. Ruter je B535-333 sa spoljašnjom antenom ali me šetaju po nekoliko releja od kojih su neki baš daleko. Vidim po Cel-ID. Jutros je bio pun signal sa 4G+ a sada jedva dve crte (-114dBm) i nije +, brzina jedva 5 Mbps. jutros 20.
Ovo su odlični rezultati. Ja sam sve moguće probao i brzine su očajne. Ne ostaje mi ništa drugo nego da ih kontaktiram i vidim šta nije u redu.Pogledajte prilog 448147Pogledajte prilog 448148
Mesto od 3.000 stanovnika, blizu NS, na nekih 500-600m od repetitora.
A1 kućni net, ne znam kako je ime paketa, ali onaj sa 400GB.
Njihov ruter Huawei B535-232a.
Bez dodatne antene.
Meni su najbolji izbor na mojoj lokaciji. Brzina tu i tamo varira, ali manje više je to to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari